İran Aşkabat’ta fuar açacak

Türkmenistan’ın en yakın komşularından İran Şubat ayında Aşkabat’ta bir dizi etkinlikler organize edecek. Şubat ayında Aşkabat’ta İran Kültür günleri ve aynı zamanda İran’ın özel fuarı gerçekleştirilecek.

Sözkonusu etkinlikler Türkmenistan Bakanlar Kurulu toplantısında da görüşüldü. Türkmenistan’ın son hükümet toplantılarında yapılan açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti Kültür Günleri’nin 12-14 Şubat tarihlerinde  ve 15-17 Şubat tarihlerinde ise İran sergisi düzenleneceği bildirildi.

İran’ın Türkmenistan Büyükelçisi Gholam Abbas Arbab Khales, IRNA ajansına verdiği röportajda yaklaşan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

İran Kültür Günleri programında İranlı sanatçıların konserleri, film gösterimleri ve İran mutfağı festivali yer alıyor.

Kültürel etkinlik, Türkmenistan ve İran kültür Kakanlıkları, Kültür ve İslami İlişkiler Teşkilatı ve İran Dışişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Kültür Günlerinden sonra iki önemli ekonomik etkinlik gerçekleştirilecek – ortak ekonomik komisyonun 17. toplantısı ve Aşkabat’ta İran ürünleri sergisi organize edilecek.

Aşkabat, inşaat ekipmanları, metal ürünler, ev aletleri, gıda, sıhhi tesisat ve deterjanlar, endüstriyel ekipmanların tanıtılacağı 14. İran malları ihtisas fuarına ev sahipliği yapacak. Gösteri, Meşhed’deki Uluslararası Sergi ile işbirliği içinde düzenlenecek.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/iran-askabatta-fuar-acacak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir