Türkmenistan ile Slovenya üst düzey ziyaretleri görüştü

2023 yılının Mart ayının sonunda Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da Türkmenistan ile Slovenya arasında Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu toplantısı gerçekleştirilecek. Bu ve iki ülke arasındaki üst düzey ziyaret konusu Türkmenistan’ın Slovenya nezdindeki Büyükelçisi (rezidansı Moskova) Batır Niyazliyev’in Slovenya’daki temaslarında ele alındı.

Türkmenistan’ın Rusya Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, bu komisyon toplantısı kapsamında türkmenistan heyeti Slovenya’nın bir dizi bakanlıklarında görüşmelerde bulunacak.

Slovenya Cumhurbaşkanı Pirs Musar ve Başbakan Robert Golob’un davetlisi olarak bu ülkeyi ziyaret eden Büyükelçi Niyazliyev Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon ile görüştü. Ayrıca, Slovenya Dışişleri Bakanlığı’nın bazı birimlerinde görüşmelerde bulundu.

Taraflar, bu yıl ikili üst düzey ziyaret olasılığının değerlendirilmesi bağlamı da dahil olmak üzere, Türkmen-Sloven işbirliğini yoğunlaştırmaya ilgi duyduklarını ifade ettiler.

Sloven diplomatlarla yapılan görüşmelerde Türkmen-Sloven ortaklığının siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda geliştirilmesi konuları ele alındı.

İki ülke dışişleri bakanları düzeyinde siyasi istişareler yapmanın önemine dikkat çekildi, ikili yasal çerçevenin genişletilmesinin önemli olacağı belirtildi.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-slovenya-ust-duzey-ziyaretleri-gorustu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir