Türkmenistan ile Özbekistan tarım alanında yeni işbirliği alanlarını belirliyor

Tarım sektöründeki işbirliğini genişletmek amacıyla, Türkmenistan Tarım ve Çevre Koruma Bakanlığı temsilcilerinden oluşan ve başkanlığını Recep Meredov’un yaptığı bir heyet Özbekistan’ı ziyaret etti.

Özbekistan Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bir hafta süren ziyarette (7-14 Ocak 2023), Türkmenistan heyeti  yetiştirilen erkenci ve ince lifli pamuk çeşitlerini Türkmenistan’da daha fazla yetiştirmek için incelemelerde bulundu.

Bahçecilik alanında deneyim alışverişinde bulundular ve patates tohumu üretimi alanında işbirliğine başlayacaklar.

Aynı zamanda Özbekistan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Tohumculuk Geliştirme Merkezi Müdürü Şuhrat Mamajonov da Türkmenistan heyetinin temsilcilerine ülkedeki tohumculuk alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi ve Buhara bölgesinde yetişen yüksek verimli, erkenci, yüksek lifli pamuk çeşitlerinin potansiyelinden bahsetti.

Ayrıca Türkmen heyeti, İtalya’da üretilen modern teknoloji ile donatılan Özbekistan’daki süt işleme tesisini ziyaret ederek üretim aşaması hakkında bilgi aldı.

Bu arada, bu sene Türkmenistan ile Özbekistan arasında diplomatik münasebetlerin 30.yıldönümü kutlanacak. İki ülke arasındaki diplomatik temaslar 7 Şubat 1993 yılında kurulmuştu. Bu önemli yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-ozbekistan-tarim-alaninda-yeni-isbirligi-alanlarini-belirliyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir