Türkmenistan ile Çinli şirketi, 30 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı

Türkmenistan ile Çin ulaştırma sektöründeki işbirliğini güçlendiriyor. Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Çin’e gerçekleştirdiği resmi ziyarette ulaştırma alanında iki ülke arasında hükümetlerarası bir mutabakatın hazırlanması konusunda mutabık kalındı.

İki ülke arasında ulaştırma alanındaki işbirliği demiryol alanında başarılı bir biçimde sürdürülüyor. Türkmenistan Çin’in CRRC Ziyang şirketindne lokomotif satın almaktadır.

2023 yılının ilk günlerinde de sözkonusu lokomotiflerin yedek parçaları için Çinli şirket ile online ortamda bir sözleşme imzalandı. 30 milyon dolarlık sözleşme kapsamında Çin şirketi, Türkmenistan’a yedek parça tedarik edecek.

Bu sözleşme 2023 yılında Türkmenistan ile Çin arasındaki diplomatik münasebetlerin kutlandığı 31.yıldönümünde imzalanan en büyük sözleşmelerden biri olduğu ifade edildi.

Çin’in dizel lokomotif ihracatında lider olan CRRC Ziyang, Türkmenistan’daki demiryolu taşımacılığı için en büyük ekipman tedarikçisi haline geliyor.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-cinli-sirketi-30-milyon-dolarlik-bir-sozlesme-imzaladi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir