Kırgızistan Türkmenistan’a yeni büyükelçi atadı

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Kırgızıstan’ın yeni atanan Türkmenistan Büyükelçisi Azizbek Madmarov arasında bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede Türkmen Bakan, Kırgızistan Büyükelçisini göreve atanmasından dolayı kutladı, diplomatik faaliyetlerinde başarılar diledi.

Görüşmede ikili ve çok taraflı işbirliğinin çeşitli alanlarında ilişkilerin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Taraflar, temasların hem ikili ziyaretler formatında hem de çok taraflı platformlar çerçevesinde en üst düzeyde sürdürülmesinin önemini vurguladılar.

Diplomatlar ayrıca iki ülkenin dışişleri bakanlıkları arasındaki temasların artırılmasının uygun olduğuna da işaret ettiler.

İkili ilişkilerin genişletilmesinde ticari, ekonomik, bilim, teknik, kültürel ve insani işbirliği konulu hükümetler arası Türkmen-Kırgız komisyonunun faaliyetlerine dikkat çekildi.

Ayrıca, elektrik enerjisi, ulaşım ve lojistik sektörlerinin yanı sıra kültürel alanda da işbirliği olasılıkları ele alındı.

Görüşmede Büyükelçi Madmarov güven belgesinin birer örneğini Türkmenistan Dışişleri Bakanı’na sundu ve Türkmenistan’daki diplomatik görevi süresince Türkmen-Kırgız ilişkilerini daha da genişletmek ve güçlendirmek için her türlü çabayı göstereceğini vurguladı.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/kirgizistan-turkmenistana-yeni-buyukelci-atadi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir