Yunanistan İkinci İHA’yı Üretme Kararı Aldı

Yunanistan’da Maliye Bakanlığı ikinci bir İnsansız Hava Aracının üretimini finanse ediyor.

Yunanistan Maliye Bakanlığı, araştırma, geliştirme ve endüstriyel amaçlar için “Architas” programından elde edilen tutarlı iş akışı ve ilk bilgi birikiminden yararlanarak ikinci, daha birleştirilmiş bir İnsansız Hava Aracının (İHA) tasarımının, daha geniş kamu sektörü kuruluşları tarafından ilk otonom çok amaçlı İnsansız Hava Aracının üretimi finansmanını destekleme kararı aldı.

Bu kapsamda Yunanistan Maliye Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı denetiminde Yunan Havacılık ve Uzay Endüstrisi (EAB) ve ülkenin dört Üniversitesi Selanik Aristoteles Üniversitesi, Trakya Demokritos Üniversitesi, Thesselya Üniversitesi ve Patras Üniversitesi yeni İHA’nın tasarımı ve endüstriyel üretimi için yeni bir işbirliği muhtırası imzalanacak.

İşbirliği mutabakatı 12 Ocak Perşembe günü (bugün) saat 14.00’te Maliye Bakanlığı’nda Bakan Hristos Staikuras ve Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’un katılımıyla EAB yönetimi ve dörtlü rektörlerin yetkilileri tarafından düzenlenecek bir etkinlikte imzalanacak.

İlgili duyuruda, “EAB’nin ana hissedarı olan Maliye Bakanlığı, şirketin ve bir bütün olarak ülkenin rekabet gücünü güçlendirmek için yenilikçi sektörlerde yerli bilgi birikiminin daha da geliştirilmesine katkıda bulunmak isteğiyle, ilgili organlara ve daha geniş olarak bilim camiasına, Yunan ekonomisi ve bir bütün olarak ülkemiz için çok sayıda fayda sağlaması beklenen başka bir önemli programı desteklemeye ve finanse etmeye karar verdi”. İfadeleri kullanılıyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-ikinci-ihayi-uretme-karari-aldi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir