Orta Asya’dan Çin’e 43,2 milyar metreküp doğalgaz sevkedildi

2022 yılında Çin-Orta Asya doğal gaz boru hattı ile Çin’e 43,2 milyar metreküp doğalgaz sevkiyatı yapıldı. Çin’in Xinhua ajansının haberine göre, Çin sözkonusu boru hattıyla en çok doğalgazı Türkmenistan’dan ithal etmketedir.

PipeChina West Pipeline Company şirketinin verilerine göre, boru hattından yaklaşık günlük 100 milyon metreküp doğalgaz tedarik ediliyor.  2022 yılı sonu itibariyle doğalgaz boru hattının 2009 yılında açılmasından bu yana Çin’e 423,2 milyar metreküp doğalgaz sevk edildi.

Şirketin belirttiği gibi, gaz boru hattının maksimum günlük hacmi 163 milyon metreküpü aşıyor.

Türkmenistan sınırından başlayan bu boru hattı Özbekistan ve Kazakistan üzerindne geçerek, Çin’in Horgos kentindeki Batı-Doğu doğalgaz boru hattına birleşiyor.

Bu boru hattı sayesinde Çin’in il düzeyindeki 27 idari bölümünde ve Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde yaşayan 500 milyondan fazla tüketiciye gaz verildi.

Türkmenistan, 2009 yılından bu yana sözkonusu hat ile Çin’e 350 milyar metreküp doğalgaz sevkiyatını gerçekleştirdi. Sözkonusu hattın doğalgaz sevkiyatının büyük bir kısmı Türkmenistan’a aittir.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/orta-asyadan-cine-432-milyar-metrekup-dogalgaz-sevkedildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir