2022’de 19 Kız İnsan Ticareti Mağduru Oldu

Pazartesi 09 Ocak 2023 11:57

Geçen yıl çoğu reşit olmayan 19 kız çocuğu kaçırıldı. Bu mağdurlar kendi iradeleri dışında sokakta fuhuş yapmaya ve dilenmeye zorlanıyorlar.

Bu arada en ağır insan hakları ihlali suçundan 238 zanlı tutuklanırken, 28 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Geçen yıl boyunca, Kosova Polisi’ne bağlı İnsan Ticareti Soruşturma Müdürlüğü, 90 operasyon düzenledi ve müfettişlerin kararıyla yaklaşık 70 işyeri kapatıldı.

İnsan Ticareti Soruşturma Müdürlüğü yetkililerinde Riza Murati, 2022 yılında bu vakaların önlenmesi için çeşitli tedbirler aldıklarını ve bilgilendirme konusunda vatandaşlarla iş birliği de yaptıklarını açıkladı.

İnsan ticaretinin insan hak ve özgürlüklerinin en ciddi ihlallerinden biri olduğunu belirten Murati, geçen yıl 200’den fazla kişinin tutuklandığını duyurdu.

2022 yılında herhangi bir organ kaçakçılığı vakası kaydedilmediğine işaret eden Murati, ancak çok sayıda kız çocuğu insan ticareti mağduru olduğunu vurguladı.

“Geçen yıl çoğu reşit olmayan 19 kız çocuğu kaçırıldı. Kendi iradeleri dışında sokakta fuhuş yapmaya ve dilenmeye zorlanıyorlar. En ağır insan hakları ihlali suçundan 238 zanlı tutuklanırken, 28 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Geçen yıl boyunca, Kosova Polisi’ne bağlı İnsan Ticareti Soruşturma Müdürlüğü 90 operasyon düzenledi ve müfettişlerin kararıyla yaklaşık 70 işyeri kapatıldı.” şeklinde bilgileri paylaştı Murati.

2022 yılında bu vakaları önlemek için çeşitli eylemlerde bulunduklarını söyleyen Murati, bilgi temini konusunda vatandaşlarla da işbirliği yaptıklarını bildirdi.

İnsan ticaretinin insan hak ve özgürlüklerinin en ciddi ihlallerinden biri olduğunu vurgulayan Murati, insan ticareti mağdurları arasında, Kosova Polisi’nin bölge ülkelerinden iki kişiyi tespit ettiğini ve  Arnavutluk vatandaşı bir mağdurun protokol aracılığıyla ülkesine gönderildiğini oysa Sırbistanlı bir mağdurun, işbirliği protokolü temelince değil, sosyal hizmetler aracılığıyla ülkesine geri gönderildiğini açıkladı.

İnsan kaçakçılığı vakalarında bir düşüşün gözlendiğini belirten Murati, suç ve usulsüzlükler nedeniyle çok sayıda barın kapatıldığını da bildirdi.

İnsan ticareti mağduru olduğundan şüphelenilen öğrencilerin tedavi ve rehabilitasyonu için okullardan pek fazla referansların hazırlandığını kaydeden İnsan Ticareti Soruşturma Müdürlüğü’nden Riza Murati, bu vesileyle vatandaşlara ve mağdurlara vakaları Kosova Polisi’ne ihbar etme çağırısında bulundu.
 

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir