Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni petrol sahalarının açılması talimatı verdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, yeni petrol sahalarının tespiti için çalışmaların sürdürülmesi talimatını verdi.

Petrolgazdan sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şahım Abdrahmanov, 2023 yılının ilk Bakanlar Kurulu toplantısında petrol ve doğalgaz sektöründeki çalışmalar, özellikle ham petrolün üretiminin arttırılması yönünde rapor sundu.

Devlet Başkanı, ülke ekonomisinin ana sektörlerinden biri olan petrolgaz sektörünün potansiyelini daha da artırmak için yeni petrol sahalarının tespit edilmesi ve geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Raporda, Türkmenistan’ın petrol ve gaz sahalarının geliştirilmesi, ham petrol üretiminde önemli bir artışa katkıda bulunan yeni kuyuların açılması yoluyla sektörün geliştirilmesinin öngörüldüğünü kaydetti. Bu bağlamda, devam eden projelere katılmak isteyen dev şirketler ile çalışmak planlanmaktadır.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-devlet-baskani-yeni-petrol-sahalarinin-acilmasi-talimati-verdi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir