Tahıl Anlaşması ile yaklaşık 500 gemi Ukrayna limanlarından ayrıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Tahıl Anlaşması kapsamında Ukrayna limanlarından ayrılan 500’e yakın geminin 40 ülkeye milyonlarca ton tahıl ürünü ulaştırdığını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, başkent Kıyiv’de düzenlenen “Ukrayna’dan tahıl” konulu uluslararası forumda konuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Belçika, Polonya ve Litvanya başbakanları ile Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak’ın da katıldığı forumun açılış konuşmasını yaptı. Zelenskıy, işgalci Rusya’nın, 24 Şubat’ta Ukrayna’da başlattığı savaşla dünyada birçok insanın aç ve susuz kalmasına neden olduğunu vurgulayarak “Dünyada milyonlarca insanın aç ve susuz kalmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerinin altını çizdi.

Zelenski son durumu açıkladı: Tahıl anlaşmasıyla ne kadar ürün taşındı? -  Dünya Haberleri

UKRAYNA’DAN 40 ÜLKEYE 12 MİLYON TAHIL ÜRÜNÜ

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna’nın dünyaya tahıl ürünleri ihraç eden en önemli ülkelerden biri olduğuna değinerek dünyada açlık krizinin yaşanmaması için tüm zorluklara rağmen tahıl ürünlerini çeşitli ülkelere göndermeye devam ettiklerini kaydetti.

500’E YAKIN GEMİ UKRAYNA LİMANLARINDAN AYRILDI

Diğer yandan Zelenskıy, Karadeniz Tahıl Anlaşması sayesinde küresel açlık krizinin önlenmesi için artık milyonlarca ton tahıl ürünü ile yüklü geminin Ukrayna limanlarından ayrıldığını anlattı. Zelenskıy, “Bugüne kadar 500’e yakın gemi limanlarımızdan ayrıldı. Bu, dünyanın 40 ülkesi ve tüm toplumlar için 12 milyon ton tarım ürünü demektir.” dedi.

ZELENSKIY’DEN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Karadeniz Tahıl Koridorunun oluşturulmasına ve devam etmesine sağladıkları önemli katkılardan dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e teşekkür etti.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/tahil-anlasmasi-ile-yaklasik-500-gemi-ukrayna-limanlarindan-ayrildi/461366/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi düzenlendi

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlendi. Türkmenistan Devlet Haber Ajansının (TDH) haberine göre, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir