Özbekistan’ın ürünleri Türkmenistan üzerinden dünya pazarına ulaşıyor

Özbekistan’dan yol çıkan ilk konteyner treni Hazar Denizi’nden geçerek, dünya pazarlarına ulaşıyor. Özbekistan ürünlerinin sevkiyatı, Türkmenistan’ın Türkmenbaşı limanından Azerbaycan’ın Bakü limanına Balkan gemisi yardımıyla gerçekleştirildi.

Özbek ve Azeri basınında yer alan haberlere göre, Balkan gemisi Türkmenistan’ın ticari deniz filosuna aittir. Nisan 2020’de varılan anlaşmaya göre gemi, Türkmenistan Taşıma ve Lojistik Merkezi (TULM) ile Azerbaycan Demiryolları iştiraki olan ADY Container LLC tarafından ortaklaşa işletiliyor.

Gemi 120 konteyner taşıyacak şekilde tasarlandı.

91 adet 20 fitlik konteynerde bakır konsantresi taşıyan tren Bulgaristan’ın Burgaz limanına gidiyor.  Özbekistan’dan Bulgaristan’a olan yolculuğun uzunluğu 4000 km’dir.

Test treni, Çin-Kırgızistan-Özbekistan-Türkmenistan-Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye-Avrupa multimodal bir rota olan CASCA+ güzergahında çalışıyor. Bu, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Türkiye ve Özbekistan demiryolu departmanlarının ortak girişimidir.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/ozbekistanin-urunleri-turkmenistan-uzerinden-dunya-pazarina-ulasiyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir