Karadağ’da hükümet kurulması için yeni girişim

Karadağ Meclisi’nde Sırp partilerinin etkin olduğu koalisyon, hükümet kurulması için yeni bir teşebbüste bulundu.

Koalisyonun hamlesi, cumhurbaşkanının hükümet kurulması sürecindeki yetkilerini kısıtlayan ve uluslararası toplum tarafından anayasaya aykırı olduğu için eleştirilen tartışmalı yasanın kabulü sürecinden sonra geldi.

Sırbistan ve Rusya yanlısı Demokratik Cephe’nin (DF) liderlerinden Andrija Mandic, Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic’in daha önce adaylığını reddettiği eski Dışişleri Bakanı Miodrag Lekic’in hükümeti kurma görevini üstlenmesini destekleyen 41 vekilin imzasını cumhurbaşkanlığına iletti.

İmzaların bulunduğu belgede cumhurbaşkanlığının meclisin desteklediği başbakan adayını reddetme ihtimalini ortadan kaldıran yeni tartışmalı yasaya da gönderme yapıldı.

Tartışmalı yasa, Djukanovic’in daha önce imzaların kendisine anayasa tarafından belirlenen sürede ulaştırılmadığı için hükümeti kurma görevini vermeyi reddettiği Lekic’in önünü açıyor.  

Yasaya göre cumhurbaşkanı, 81 sandalyeli parlamentoda 41 vekilin desteğine sahip olan başbakan adayına hükümeti kurma görevini vermek mecburiyetinde kalıyor. 

Kaynak: Balkan News

Kaynak : Timebalkan.com
Kaynak Sayfa : https://timebalkan.com/karadagda-hukumet-kurulmasi-icin-yeni-girisim/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Karadağ’da erken genel seçim talebiyle düzenlenen gösteriler devam ediyor

Karadağ’da “cumhurbaşkanının hükümet kurmadaki yetkilerinin kısıtlanmasını” amaçlayan yasal düzenleme karşıtı binlerce kişi “erken genel seçim” …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir