Ekonomi - Turkish News Türk Dünyasından Haber https://turkishnews.com.tr Türk Dünyasından Haberler Wed, 07 Dec 2022 15:16:05 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.6 https://turkishnews.com.tr/wp-content/uploads/2022/11/cropped-turkish-news-website-favicon-color-1-32x32.png Ekonomi - Turkish News Türk Dünyasından Haber https://turkishnews.com.tr 32 32 Asgari Ücret Zammında İş Barışı Gözetilmeli https://turkishnews.com.tr/?p=7889&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=asgari-ucret-zamminda-is-barisi-gozetilmeli https://turkishnews.com.tr/?p=7889#respond Wed, 07 Dec 2022 15:16:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7889 Son yıllarda hızla artan enflasyonun tüm toplum kesimlerinin alım gücünü olumsuz etkilediğini dile getiren Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz: “Tabi bu durumdan en yoğun etkilenen toplum kesimi sabit ücretliler oldu.

The post Asgari Ücret Zammında İş Barışı Gözetilmeli first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Son yıllarda hızla artan enflasyonun tüm toplum kesimlerinin alım gücünü olumsuz etkilediğini dile getiren Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz: “Tabi bu durumdan en yoğun etkilenen toplum kesimi sabit ücretliler oldu. Özellikle gıda fiyatlarında yaşanan sert enflasyon bu kesimin alım gücünün daha da düşmesine sebep oldu. Öte yandan, Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle hızla artan enerji fiyatları ise işletme sermayesi ihtiyacının artmasına ve kar marjlarının daralmasına sebep olmakta. Önümüzdeki süreçte asgari ücret belirlenirken tüm bu veriler ışığında iş barışını gözetecek bir karar alınmalı” dedi.

Vatandaşın alım gücü hızla daraldı

Son yıllarda yaşanan enflasyonist ortamın sabit gelirli vatandaşın alım gücünü hızla aşağı çektiğinin altını çizen Karadeniz, “TÜİK verilerine göre Kasım 2022 itibariyle gıda ve alkolsüz içeceklerde yıllık enflasyon 100’ü aşmış durumda. Özellikle dar gelirli kesimin en büyük gider kalemini oluşturan gıda harcamalarında yaşanan bu artış vatandaşımızın temel ihtiyaçlara erişimde sıkıntılar yaşamasına sebep oluyor. Hatta alım gücünde yaşanan düşüş sebebiyle sanayiciler girdi maliyetlerinde yaşanan artışı fiyatlara yansıtamamakta ve onun yerine kar marjlarını düşürme yoluna gitmekte. Uzun bir süredir üretici enflasyonunun, tüketici enflasyonunu geçtiği bir dönem yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte enflasyonun gerilemesi önündeki en büyük engel olarak ise girdi maliyetlerinin yüksek seyrini görebiliriz. Bu sebeple mutlak suretle gerek sanayi gerek tarımsal üretimde girdi maliyetlerini düşürecek politikalar hayata geçirilmeli. Asgari ücrete yapılacak zam mutlaka geçici bir rahatlama sağlayacaktır lakin kamunun da elini taşın altına koyarak gelir vergisi dilimlerini güncellemesi gerektiği aşikardır. Son yıllardaki negatif değişiklikler neticesinde ilk vergi dilimi 21 brüt asgari ücretten 4,9’a kadar gerilemiştir. Bu durum çalışanların hızla yüksek vergi dilimine girmesine ve brüt gelirlerinin daha büyük bir kısmının vergiye giderek net gelirlerinin azalmasına sebep olmaktadır. Alım gücünün hızla daraldığı bu dönemde vergi dilimlerinin güncellenmesi yoluyla çalışanların gelirlerinin arttırılmasının doğru bir yöntem olacağı kanaatindeyiz” dedi.

İş barışı gözetilmeli

Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle petrol ve doğalgaz başta olmak üzere enerji fiyatlarında yaşanan hızlı artışların işletme sermayesi ihtiyacını arttırdığını ve firmaların kar marjlarını erittiğini belirten Karadeniz: “Özellikle sektörümüz gibi enerji yoğun sektörlerde bu etki daha derin hissediliyor. 2023 yılının da enerji fiyatları bakımından büyük bir belirsizliği barındırdığını söyleyebiliriz. Ülkemizde finansman maliyetlerinin yüksek, vadelerinin ise kısa olması durumu ile artan işletme ihtiyacı durumunu bir arada ele aldığımızda ise işletmelerin oldukça zor bir dönemden geçtiğini söyleyebiliriz. Birçok işletme sahibi bir taraftan çalışanlarına daha iyi imkanlar sunmak isterken diğer taraftan ise asgari ücrette meydana gelecek sert bir artışı finanse edip edemeyeceğinin düşünüyor. Özellikle ihracat yapmayan işletmelerin bu dönemde daralan iç pazar sebebiyle mevcut durumdan daha çok etkilendiğini gözlemliyoruz. Önümüzdeki dönemde zorunlu işten çıkarmaların yaşanması ise en büyük çekincelerimizden. Bu sebeple asgari ücret zammında iş barışı gözetilerek hareket edilmeli ve yükün tamamı işveren sırtına yüklenmemeli” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Asgari Ücret Zammında İş Barışı Gözetilmeli first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7889 0
136’dan Fazla Ülke Anne Bebek Çocuk Sektörü için İstanbul’da https://turkishnews.com.tr/?p=7833&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=136dan-fazla-ulke-anne-bebek-cocuk-sektoru-icin-istanbulda https://turkishnews.com.tr/?p=7833#respond Wed, 07 Dec 2022 14:26:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7833 CBME Türkiye – 40. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde 136’nın üzerinde ülkeden ziyaretçi ile kapılarını açtı.

The post 136’dan Fazla Ülke Anne Bebek Çocuk Sektörü için İstanbul’da first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

CBME Türkiye – 40. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde 136’nın üzerinde ülkeden ziyaretçi ile kapılarını açtı. Balkanlardan Afrika’ya yayılan geniş bir coğrafyadan gelen sektör profesyonelini 42 bin metrekarelik fuar alanında 1.100’ün üzerinde marka ile bir araya getiren fuar, 10 Aralık Cumartesi akşamına kadar ziyaret edilebilecek. Organizasyon, anne bebek ve çocuk sektöründeki yeni ticari işbirlikleri ile ihracata da olumlu katkılar sunacak.

Her yıl 1 milyonu aşkın yeni doğumun olduğu Türkiye, anne-bebek ve çocuk ürünleri sektöründe dünyada hem alıcı hem de çok önemli bir üretici konumunda yer alıyor. Bu kapsamda 7 Aralık Çarşamba günü kapılarını açan 40. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, sektör profesyonellerini tek çatı altında buluştururken, gerçekleşecek ticari iş birlikleri ile de ekonomiye katkı sunacak. 10 Aralık Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak fuar, 42 bin metrekarelik fuar alanında 1.100’den fazla markayı 136’nın üzerinde ülkeden gelen ziyaretçilerle buluşturuyor.

Yenilikçi Ürünler Görücüye Çıkacak

Dünyanın öncü fuar organizatörü Informa Markets tarafından düzenlenen CBME Türkiye’de araç-gereç ve bebek-çocuk hazır giyim ve aksesuarları başta olmak üzere, bebek bakım ve beslenme ürünleri, mobilya ve ev tekstili, oyuncak, hamile ürünleri ile birlikte bebek ve çocuk sektörüne ait tüm diğer ürün grupları görücüye çıkacak. Fuar ayrıca T.C. Ticaret Bakanlığı destekleriyle düzenlenecek özel alım heyeti programları ile hedef ülkelerden nitelikli profesyonel alıcıları katılımcılarla bir araya getirecek.

Sektör İhracatını Arttırmak İçin Hazırız

40. fuarın mutluluğu ve gururu içerisinde olduklarını belirten Fuar Direktörü Hatice Dinçer, “Bu durum aynı zamanda sorumluluklarımızı da her geçen yıl artırıyor. Fuarların ziyaretçilerle hayat bulduğunu biliyoruz. Bu nedenle sürekli kendimizi geliştirerek farklı ne yapabiliriz diye araştırma yapıyoruz. Bu yıl da geçen yıla oranla daha fazla ziyaretçi hedefi ile kapılarımızı açtık. 65 binin üzerinde yeni koleksiyona ev sahipliği yapacağız. Ziyaretçiler ürünleri mağazalara gitmeden ilk olarak fuar alanında görebilecek. Anne, bebek ve çocuk ürünleri sektörü her geçen gün daha rekabetçi bir arenaya dönüşüyor. Biz de ülke olarak bu rekabet ortamında öne çıkıyoruz. Düzenlediğimiz organizasyon ile firmalarımızın dünyaya açılmasına olanak sağlıyoruz. Sektörün yeni sezona iş hacmini ve ihracatını arttırarak girebilmesi için hazırız. Tüm katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize verimli bir fuar geçirmelerini diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

CBME Türkiye, 8 Aralık Perşembe günü sektörün sürdürülebilirliği anlamında önemli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Saat 11.30’da moda tasarım öğrencilerine özel olarak “Geleceğin Tasarımcılarına WGSN Semineri”, 14.00-15.30 saatleri arasındaysa yalnızca online kaydını tamamlamış ziyaretçilerin katılım sağlayabileceği ve “Sonbahar-Kış 23/24 Çocuk Modası Trendleri”nin anlatılacağı bir oturum gerçekleşecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post 136’dan Fazla Ülke Anne Bebek Çocuk Sektörü için İstanbul’da first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7833 0
Sektörün ilk B2B fuarı Agroshow Eurasia, Tüyap’ta açıldı https://turkishnews.com.tr/?p=7794&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sektorun-ilk-b2b-fuari-agroshow-eurasia-tuyapta-acildi https://turkishnews.com.tr/?p=7794#respond Wed, 07 Dec 2022 14:12:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7794 Tarım makineleri ve teknolojileri sektöründe tamamen yabancı ziyaretçilere odaklanan Türkiye’nin ilk B2B fuarı AgroShow Eurasia, “Avrasya’nın ihracat kapısı, İstanbul’dan tüm dünyaya” sloganıyla ziyaretçileriyle buluştu.

The post Sektörün ilk B2B fuarı Agroshow Eurasia, Tüyap’ta açıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Tarım makineleri ve teknolojileri sektöründe tamamen yabancı ziyaretçilere odaklanan Türkiye’nin ilk B2B fuarı AgroShow Eurasia, “Avrasya’nın ihracat kapısı, İstanbul’dan tüm dünyaya” sloganıyla ziyaretçileriyle buluştu.

Fuarın açılışına Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de katılarak açılış kurdelesini protokol ile beraber kesti.

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 7-10 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan fuar, Avrasya coğrafyasına yeni bir vizyon kazandırırken, Türkiye’nin de tarım makineleri ihracatına önemli katkılarda bulunacak.

Yurt dışından potansiyel distribütör adayları ve tarım makineleri ithalatı yapan firmalar, yurt içinden ise bayiler, profesyonel yöneticiler ile tarım makineleri dış ticaret şirketleri, araştırmacılar ve akademisyenlerin ilk kez katılımcılar ile buluşacağı fuar, 7 Aralık Çarşamba günü İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu ve sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.

Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliği ile düzenlenen fuar; tarım makineleri ve teknolojileri sektöründe Türkiye’nin ilk B2B fuarı olarak dikkat çekiyor. Agroshow Eurasia,uluslararası profesyonel ziyaretçilere odaklanıyor. Önemli üretici ve ihracatçı firmaların katılımcı olarak yer aldığı fuara, 3.000’in üzerinde yabancı ziyaretçi bekleniyor.

Fuarda sergilenecek olan tarım makineleri, sera teknolojileri, sektörel start-up’ların yanı sıra fuarın dikkat çeken bir diğer yanı ise sektörün yan sanayisini de bir bütün olarak kapsaması. Cıvata, zincir, kayış-kasnak gibi genel yedek parçalardan boya, motor yağı gibi kullanım ve sarf malzemelerine; test ve belgelendirme hizmetlerinden otomasyon sistemlerine kadar tarım makinelerine dair ne varsa profesyonel ziyaretçiler tarafından gözlemlenebilecek.

“Fuar ülkemize üretim, istihdam ve ihracat olarak geri dönecek”

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Türkiye’nin ilk B2B fuarı olan AgroShow Eurasia fuarının başarıya ulaşacağına inandıklarını ifade ederek, “Tarım sektörü stratejik bir alandır. Bu sektörün vazgeçilmez olduğunu küresel ısınma, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı sırasında çok net şekilde gördük. Bu anlamda tarım sektörünün gelişimi açısından fuarları çok önemsiyoruz. Biz; fuarları bir nevi kantar, terazi olarak görüyoruz. AgroShow Eurasia fuarının da tarım sektörüne önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz. Fuarda stant açan katılımcılar ziyaretçilerle birebir şekilde ilgileneceklerdir. Bu da ülkemize üretim, istihdam ve ihracat olarak geri dönecektir” dedi.

Fuarda 3.000’in üzerinde yabancı ziyaretçiyi ağırlayacağız”

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, AgroShow Eurasia fuarının ilk kez ziyaretçilerle buluşacağı belirterek, “2022 yılının başından bu yana, Konya, Eskişehir, Samsun, Bursa ve Adana’da Tarım-Hayvancılık Fuarları gerçekleştirdik. Bu fuarlarda 24 ülkeden 962 katılımcı firmayı, 101 ülkeden 620 bin 483 ziyaretçiyle bir araya getirdik. AgroShow Eurasiafuarında ise tarım makineleri ve teknolojileri sektöründe tamamen yabancı ziyaretçilere odaklanıyoruz. Bu kapsamda da fuarda; 80 marka katılımcı yer alacak, 60 ülkeden 3.000’in üzerinde de yabancı ziyaretçiyi ağırlayacağız. Başta Avrupa olmak üzere Asya, Ortadoğu ve Afrika’dan çok sayıda ziyaretçiyi fuarımızda ağırlamayı ve gerçekleştirilecek ticari ikili iş görüşmeleri ile ihracat potansiyeli olan firmalarımızın ürünlerini tüm dünyaya ulaştırmayı hedefliyoruz. Başta Bakanlığımız olmak üzere iş birliği yaptığımız TARMAKBİR’e ve fuara katılan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum ’’ dedi.

TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal ise tarım makinesi endüstrinin geçtiğimiz sene yaklaşık 1,5 milyar dolar seviyesinde ihracat gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “2001 yılında 31. sırada olan ve toplam dünya ihracatından sadece binde 3 pay alan Türkiye, 2021 yılını 15. sırada tamamlamış ve toplamdan aldığı payı yüzde 1,7’ye yükseltmiştir. Tarım makineleri ihracatında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefine doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz. Türk makine endüstrisi, ambalaj makinelerinden, takım tezgâhlarına, motor ve türbinden iş makinelerine kadar 21 alt sektörü içinde barındırmaktadır. Genel makine endüstrisinde 30 bine yaklaşan çalışanla ‘istihdamda’ üçüncü, 3 milyar 650 milyon dolar ‘üretim değeriyle’ ikinci, 3 milyar 100 milyon dolar ‘iç pazar değeriyle’ dördüncü, yüzde 76’lık ‘iç pazardaki yerlilik oranıyla’ da üçüncü sırada yer alan endüstrimiz, gelişimini ara vermeden sürdürmeye devam etmektedir. Türkiye’nin tarım makineleri ihracatına önemli katkılarda bulunacağına inandığımız fuarın tüm katılımcılara ve ziyaretçilere başarılı ve bereketli geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Fuar, dört gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arası ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Sektörün ilk B2B fuarı Agroshow Eurasia, Tüyap’ta açıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7794 0
Beydağ Belediyesi Travel Turkey İzmir Fuarı’nda https://turkishnews.com.tr/?p=7775&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=beydag-belediyesi-travel-turkey-izmir-fuarinda https://turkishnews.com.tr/?p=7775#respond Wed, 07 Dec 2022 14:11:09 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7775 8-10 Aralık 2022 tarihleri arasında İzmir’de 16.sı düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresine, Beydağ Belediyesi de katılıyor.

The post Beydağ Belediyesi Travel Turkey İzmir Fuarı’nda first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

8-10 Aralık 2022 tarihleri arasında İzmir’de 16.sı düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresine, Beydağ Belediyesi de katılıyor.

3 salon, 20.000 m² alan, 80 ülke, yüzlerce turizm merkezinden 2.000 katılımcı ve on binlerce ziyaretçinin katılacağı “16. Travel Turkey İzmir” 8 Aralık 2022 tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açacak olan İzmir fuarında Beydağ “A“ Salonunda olacak.

Şehir şehir Türkiye’yi temsil eden kurum ve kuruluşların yanı sıra yurt dışından pek çok ülkenin doğal, kültürel ve tarihî zenginliklerini çeşitli ürün ve hizmetleriyle tanıtacakları fuarda; Beydağ Belediyesi de stant açarak ziyaretçilerini ağırlayacak.

Beydağ Belediyesi Beydağ’ı birçok yönüyle tanıtan özel broşürler hazırlayarak, fuara gelenlerin dikkatini Beydağ’a çekecek. Ayrıca, eşsiz lezzetteki kestane, kestane şekeri, kestane unu ve simit dürümü de stantta tanıtım için yer alacak.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünya turizminde öncelikli tercih edilen şehirlerden biri olan İzmir’de turizm fuarına tekrar katılmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydetti. Başkan Yılmazlar, “Doğası, tarihi dokusu, kültürel varlıkları yanı sıra ünlü zeytin ve zeytinyağı, kestanesi ve coğrafi işaret alma yolunda olan simit dürüm, keşkek ile Byedağ’a hak ettiği ‘marka’ değerine ulaştırmak için çalışıyoruz. 8-10 Aralık’ta tüm misafirlerimizi Beydağ standına bekliyoruz.” dedi.

Fuarda, Beydağ’ı en iyi şekilde tanıtıp, kuracakları bağlantılarla ilçeye ekonomik canlılık ve kazançların getirilmesini hedeflediklerini ifade eden Başkan Yılmazlar, “Esas büyük amacımız Beydağ’ın turizm potansiyelini arttırarak yayabilmek. Özellikle kadim tarım ürünlerimizde algıda seçiciliği de ortaya çıkarmak en önemli gayelerimizden birisi olacaktır.” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Beydağ Belediyesi Travel Turkey İzmir Fuarı’nda first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7775 0
Çeşme Travel Turkey Fuarı’nda https://turkishnews.com.tr/?p=7678&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cesme-travel-turkey-fuarinda https://turkishnews.com.tr/?p=7678#respond Wed, 07 Dec 2022 13:00:08 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7678 Bu yıl 16’ıncı kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na Alaçatı sokaklarını ve plajlarının incecik kumlarını standa taşıyan Çeşme Belediyesi ünlü Çeşme mandalini, Çeşme limonu, zeytin ağaçları ve Alaçatı sokaklarını renklendiren begonvilleri ile yine fuarın gözdesi olmaya hazırlanıyor.

The post Çeşme Travel Turkey Fuarı’nda first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Bu yıl 16’ıncı kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na Alaçatı sokaklarını ve plajlarının incecik kumlarını standa taşıyan Çeşme Belediyesi ünlü Çeşme mandalini, Çeşme limonu, zeytin ağaçları ve Alaçatı sokaklarını renklendiren begonvilleri ile yine fuarın gözdesi olmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık iş birliği ile dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren ve Türkiye’nin en büyük uluslararası turizm platformlarından biri haline gelen Travel Turkey İzmir, 16’ncı kez kapılarını açıyor. Bu yıl 8-10 Aralık 2022 tarihlerinde Fuarizmir’de gerçekleşecek fuarda Çeşme’de geniş bir katılımla yer alacak. Yeryüzündeki cennet Çeşme’nin eşsiz koyları, berrak suları, muhteşem doğasının ziyaretçilere anlatılacağı fuarda tüm turizm bileşenleri aynı çatı altında yer alacak. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), Çeşme Belediyesi Şirketi ÇEŞTUR A.Ş. tarafından özel olarak tasarlanan stantta Çeşme Belediyesi çatısı altında yer alacak.

“Yeryüzündeki Cennet Çeşme stantlarımıza bekliyoruz”

Arnavut kaldırımlı sokakları, taş evleri, begonvilleri, kumu ve daha bir çok güzellikleri ile Çeşme HOL- A / B124 no’lu Çeşme stantı ile HOL-A A206 no’lu Çeşme Belediyesi standında ziyaretçilerini ağırlayacak. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Turizm destinasyonlarının başında yer alan Yeryüzündeki Cennet Çeşme tüm güzellikleri ile yine Travel Turkey Fuarı’nda yerini alacak. Tüm vatandaşlarımızı Çeşme stantlarımıza bekliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Çeşme Travel Turkey Fuarı’nda first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7678 0
Emirates A380 Yeni Zelanda’ya iniş yaptı https://turkishnews.com.tr/?p=7654&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=emirates-a380-yeni-zelandaya-inis-yapti https://turkishnews.com.tr/?p=7654#respond Wed, 07 Dec 2022 12:42:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7654 Emirates’in amiral gemisi A380, Auckland Havalimanı’na önemli bir iniş gerçekleştirdi. Emirates’in iki katlı uçağı Şubat 2020’den beri Auckland’a ilk defa sefer gerçekleştirerek Yeni Zelanda kalkışlı ve varışlı seyahat talebindeki artışı ortaya koydu.

The post Emirates A380 Yeni Zelanda’ya iniş yaptı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Emirates’in amiral gemisi A380, Auckland Havalimanı’na önemli bir iniş gerçekleştirdi. Emirates’in iki katlı uçağı Şubat 2020’den beri Auckland’a ilk defa sefer gerçekleştirerek Yeni Zelanda kalkışlı ve varışlı seyahat talebindeki artışı ortaya koydu.

Dubai-Auckland arasında aktarmasız olarak gerçekleştirilen bu özel günlük sefer, ülkenin pandemiden bu yana karantinasız geçireceği ilk yaz öncesi Auckland Havalimanı’nda karşılandı.

Emirates’in EK448 sefer sayılı uçuşu Dubai Uluslararası Havalimanı’ndan 10:05’te kalkarak yerel saatle 11:05’te Auckland’a iniş yaptı. Dubai’den Yeni Zelanda’ya tahmini sefer süresi yaklaşık 16 saat olan ve diğer yönde ise 17 saat 15 dakika süren uçuş, 14.200 km ile Emirates uçuş ağındaki en uzun güzergâh olma unvanını da geri aldı. Uçuş bu özelliğiyle dünyanın en uzun aktarmasız tarifeli ticari uçuşları arasında yer alıyor.

Ülkeyle sürekli gelişen bağların bir göstergesi olarak, Emirates, 19 yıldır Yeni Zelanda’ya sefer gerçekleştiriyor. Emirates, pandemi boyunca günlük seferlerle Yeni Zelanda ve diğer ülkelerle bağlantı kurarken SkyCargo seferleriyle ülkeden başka noktalara ve başka noktalardan ülkeye temel ürünlerin taşınmasını sağladı.

Seferlerde yapılan yeni güncelleme, yolculara seyahat planlarında daha fazla esneklik ve seçenek sunarken Avrupa ve Orta Doğu’daki uçuş noktaları dâhil havayolunun uçuş ağındaki diğer güzergahlara yapılan seyahatlerde rahat bağlantı imkânı sağlayarak seyahat süresini kısaltıyor.

Emirates A380 deneyimi, 14 First Class süiti ve Business Class’ta yatağa dönüşebilen 76 koltukla yolculardan büyük rağbet görmeye devam ediyor. Auckland kalkışlı ve varışlı seyahat eden yolcular, geniş ve konforlu kabinlerin, Uçak İçi Dinlenme Salonu, First Class süitler ve Duş&Spa gibi yolculara gökyüzünde en iyi deneyimleri sunan özel ürünlerin ve 5000’den fazla seç-izle eğlence kanalının yer aldığı ödüllü uçak içi eğlence sisteminin keyfini çıkarabilecekler. Havayolu seyahate olan talebin yükselmesine paralel olarak amiral gemisi A380’in kullanımını kademeli bir şekilde artırıyor. Emirates A380 hâlihazırda 25 ülkede 37 global uçuş noktasına hizmet verirken bu sayı Mart 2023’e kadar 42’ye ulaşacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Emirates A380 Yeni Zelanda’ya iniş yaptı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7654 0
Narlıdere, TRAVEL TURKEY İçin Hazır https://turkishnews.com.tr/?p=7650&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=narlidere-travel-turkey-icin-hazir https://turkishnews.com.tr/?p=7650#respond Wed, 07 Dec 2022 12:42:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7650 Narlıdere Belediyesi, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini ağırlamaya hazırlanan Travel Turkey İzmir’de bu sene de İzmir Sokağı’nda yer alacak.

The post Narlıdere, TRAVEL TURKEY İçin Hazır first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Narlıdere Belediyesi, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini ağırlamaya hazırlanan Travel Turkey İzmir’de bu sene de İzmir Sokağı’nda yer alacak. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, herkesi fuara ve Narlıdere standına beklediklerini ifade ederek, “Projelerle güzelleşen ve güçlenen Narlıdere’mizi Travel Turkey İzmir ile bu sene de dünyayla buluşturmak için hazırız” diye konuştu.

Narlıdere Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 8-10 Aralık tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleştirecek olan Travel Turkey İzmir’de bu sene de yerini alacak. Fuar boyunca, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek turizm profesyonellerine ve turizme ilgi duyan ziyaretçilere İzmir Sokakları A Hol’de yer alan Narlıdere standında ilçenin tanıtımı yapılacak. Tarihi Yukarıköy Bölgesi, Narlıdere Slow Food çalışmaları, Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi’nin faaliyetleri, Çocuk Senfoni Orkestrası, Nar Çiçekleri Anaokulları ve belediye ait sosyal tesislerin tanıtımlarının da yapılacağı fuarda; belediye tarafından yürütülen projeler ve ilçenin güzellikleri katılımcılarla paylaşılacak.

BAŞKAN ENGİN’DEN DAVET

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, herkesi fuara ve Narlıdere standına beklediklerini ifade ederek, “Projelerle güzelleşen ve güçlenen Narlıdere’mizi Travel Turkey İzmir ile bu sene de dünyayla buluşturmak için hazırız. İlçemizin her geçen gün artan turizm potansiyelini, projelerimizi ve gelecek hedeflerimizi anlatacağımız standımıza herkesi davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Narlıdere, TRAVEL TURKEY İçin Hazır first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7650 0
iyzico Kadın Girişimci Destek Programı’nın Dördüncü Başvuru Dönemi Başladı https://turkishnews.com.tr/?p=7646&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=iyzico-kadin-girisimci-destek-programinin-dorduncu-basvuru-donemi-basladi https://turkishnews.com.tr/?p=7646#respond Wed, 07 Dec 2022 12:41:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7646 iyzico, kadın girişimcilere destek vermeye devam ediyor

The post iyzico Kadın Girişimci Destek Programı’nın Dördüncü Başvuru Dönemi Başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

iyzico, kadın girişimcilere destek vermeye devam ediyor

Türkiye’nin ödeme hizmetleri alanındaki öncü kuruluşu iyzico’nun hayata geçirdiği “iyzico Kadın Girişimci Destek Programı”nda dördüncü başvuru dönemi başladı. Bugüne kadar yaklaşık 200 kadın girişimciye ulaşan program kapsamında kadın girişimcilere finanstan eğitime, pazarlama ve tanıtımdan özel indirimlere kadar birçok avantaj sunulmaya devam edilecek.

“Ödemeyi demokratikleştirmek ve herkes için ulaşılabilir kılmak” amacıyla internetten alışveriş deneyimini hem alıcılar hem de satıcılar için kolaylaştıran iyzico, kadın girişimcilerin hayatını kolaylaştırarak onlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl başlattığı ve bugüne kadar yaklaşık 200 kadın girişimciye ulaşan “iyzico Kadın Girişimci Destek Programı”nın dördüncü dönemi için başvuruları açtı.

Dördüncü dönemde kabul edilecek kadın girişimcilere ilk üç dönemde olduğu gibi finanstan eğitime, pazarlama ve tanıtımdan özel indirimlere kadar birçok avantaj sunulmaya devam edilecek. iyzico, 6 ayda bir olmak üzere yılda 2 defayeni kadın girişimcileri dahil ederek kadın girişimcilere kapsamlı desteğini sürdürecek.

10 milyon TL tutarında yeni satış yaptılar

#KadınGirişimcininYanındayız sloganıyla hayallerinin peşinden gitmek isteyen kadın girişimciler ayrıca iyzico’nun e-ticaret dünyasında fırsatlar yaratan “iyzico ile Öde” ürünüyle müşterilerine farklı ödeme alternatifleri sunma şansını da yakalayacak. Kadın Girişimci Destek Programı kapsamında dördüncü başvuru dönemini başlatan iyzico, programa dahil olan kadın girişimcilerin yaratmış olduğu 10 milyon TL üzerinde işlemden sıfır komisyon alarak onların ekosisteme girişlerine destek oldu.

iyzico CEO’su Orkun Saitoğlu: “Kadın girişimcilere yeni kaynaklar sağlamayı hedefliyoruz”

Girişimcilik ekosistemine özellikle kadın girişimcilere büyük önem verdiklerini belirten iyzico CEO’su Orkun Saitoğlu, “Türkiye’de kadınların banka hesabı sahipliği oranı yüzde 54. Türkiye’de girişimci kadınlar yüzde 29’unun banka kredisine erişimde ve yüzde 38’inin erken aşama kamu desteklerine ulaşmada zorluk çekmekteler. Bütün bu tabloya karşın, kadınların iş gücüne katılımları ile birlikte gerek toplumsal hayat gerekse ekonomik hayatın refah düzeyinde artış olduğu bir gerçek. Bu kapsamda, kadın girişimcilere yeni kaynaklar sağlamak ve oluşturdukları faydaların iyiden iyiye büyümesine destek olmak için partnerlerimizle birlikte “iyzico Kadın Girişimci Destek Programı”nı hayata geçirdik. İlk üç başvuru döneminde aldığımız pozitif geri dönüşlerin ardından dördüncü dönem için de oldukça heyecanlıyız. Her koşulda üretim yapmak için mücadele eden kadınlara destek vermek, kadın girişimcilerin gücünü iyiden iyiye artırmak için her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

iyzico ve iş ortaklarından, kadın girişimcilere özel avantajlar

Program çerçevesinde kadınlar ilk 6 ay 0 komisyon desteğine sahip olurken tanıtım desteği, dijital pazarlama ve online satış alanlarında ücretsiz eğitimler de alabilecek. iyzico iş ortakları Good4Trust, IdeaSoft, Paraşüt, Mükellef, Webtures ve Magnetiq’de program dahilindeki kadın girişimcilere özel eğitimler ve indirim imkanları tanıyacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post iyzico Kadın Girişimci Destek Programı’nın Dördüncü Başvuru Dönemi Başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7646 0
Enerji Krizi ve Bitcoin Madenciliğine Etkisi https://turkishnews.com.tr/?p=7612&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=enerji-krizi-ve-bitcoin-madenciligine-etkisi https://turkishnews.com.tr/?p=7612#respond Wed, 07 Dec 2022 12:26:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7612 Nihai tüketici için bütçe kalemlerinin en önemlisi nasıl enerji harcamaları ise Bitcoin Madencileri için de enerji tüketimi en büyük gider kalemi… Covid 19 sonrası tüm dünyayı etkileyen enflasyon, Rusya – Ukrayna savaşı ile körüklenen enerji darboğazı elektrik maliyetinde artışa neden oldu.

The post Enerji Krizi ve Bitcoin Madenciliğine Etkisi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Nihai tüketici için bütçe kalemlerinin en önemlisi nasıl enerji harcamaları ise Bitcoin Madencileri için de enerji tüketimi en büyük gider kalemi… Covid 19 sonrası tüm dünyayı etkileyen enflasyon, Rusya – Ukrayna savaşı ile körüklenen enerji darboğazı elektrik maliyetinde artışa neden oldu. Ayı piyasasında direnen Bitcoin Madencileri bundan nasıl etkilendi, kripto paralarda sürdürülebilirlik ve enerji krizini Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak yazdı.

Enerji krizi nedir sorusunun cevabı, enerji kaynaklarının arz tarafında oluşan darboğaz veya fiyat artışları sonucu ortaya çıkan durumdur. 2022 yılında Covid-19 sonrası artan enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enerji fiyatlarında dramatik yükselişler yaşandı. Covid sonrası arz talep dengesizliğinden zaten yükselmeye başlayan enerji fiyatları savaşın etkisiyle bir şoka daha maruz kaldı. Bu durum ilk önce petrol ve doğal gaz fiyatlarını yukarı çekerken, Şubat’ta 120 € olan doğal gazın megavat saat fiyatı Eylül’de üçe katlanarak 350€ düzeylerine yükseldi. Böylece elektrikte maliyet, enerji fiyatlarının etkisiyle tarihi yüksek seviyelere çıkmış oldu. Aşağıdaki tabloda Avrupa’da bir yıllık enerji fiyatlarının seyri yer alıyor.

Kripto endüstrisi bu durumdan nasıl etkilendi?

Kripto paraların üretimi yani madencilik işlemleri elektrik enerjisi kullanılarak yapılıyor. Bitcoin madenciliği yapan şirketlerin gelirleri zayıf piyasa performansı, madencilik zorluğu ve yükselen enerji fiyatları gibi faktörlerin etkisiyle iki yılın en düşük seviyelerini gördü. Nitekim son bir aydır Bitcoin hash oranında yaşanan düşüş madencilerin kayıplarını bir miktar telafi etmesine olanak sağladı. Hash oranı, en temel ifade ile madencilik cihazlarının çalışma hızı ve Bitcoin madencilerinin performans hızı olarak tanımlanır. Ancak yine de hash oranının uzun zamandır bir yükselme eğiliminde olduğunu belirtelim. Aşağıda son iki yılın hash oranı grafiği mevcut.

Artan enerji fiyatlarının madencilere yaşattığı sorunlar

Bitcoin madenciliğinde yaşanan zorluk ve artan maliyetler birçok ülkede Bitcoin madenciliğine kısıt getirdi. Örneğin Kosova, İsveç, Estonya gibi ülkelerde hükümetler elektrik tüketimini kısmak amacıyla kripto para madenciliğini yasaklama veya zorlaştırma kararları aldı. Ek olarak New York eyaleti de hem artan enerji fiyatları hem de iklim krizi sebebiyle madencilik faaliyetlerini durdurma kararını yürürlüğe soktu. Bu kararların en büyük sebebi özellikle Rusya – Ukrayna savaşının yol açtığı enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar. Nitekim geçtiğimiz yaz aylarında Bitcoin madenciliği için önemli ülkelerden olan ve bu konuda ikinci sırada yer alan Kazakistan’da enerji fiyatlarındaki artış sebebiyle çıkan protestoların silahlı çatışmaya dönüşmesiyle Bitcoin madenciliği yasaklanmıştı.

Madencilik faaliyeti ne kadar enerji tüketiyor?

Kamuoyunda Bitcoin madenciliğinin çok fazla elektrik enerjisi harcadığı yönünde haberler dolaşsa da rakamlar tam olarak bunu teyit etmiyor. Dünya’da Bitcoin madenciliği için yıllık yaklaşık 120 teravat/saat elektrik harcanıyor. Bu rakam Arjantin’in yıllık enerji tüketimine denk bir rakam. Türkiye’nin de hemen hemen yarısı kadar. Çin’in yıllık 6 bin 875 teravat/saat elektrik enerjisi harcayarak ilk sırada yer aldığını da unutmayalım.

Altın madenciliği için harcanan elektrik enerjisi ise yaklaşık 135 teravat/saat. Yani altın bulmak için harcanan enerji ile Bitcoin için harcanan enerji birbirine yakın ve tüm dünyada tüketilen enerjinin yalnızca 1’i kripto para madenciliği faaliyetlerine harcanıyor.

Bitcoin neden yüksek enerji tüketiyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin sisteminde yapılan bütün işlemler kripto para birimine bağlı bütün bilgisayarlarda kaydediliyor. Sistemde elektrik üretimine neden olan esas etmen ise madenci olarak adlandırılan ve Bitcoin’leri dolaşıma sokan kişiler oluyor. Madenciler çok fazla sayıda gelişmiş bilgisayar ile bu işlemleri gerçekleştirdikleri için yoğun elektrik tüketimine neden oluyorlar. Ancak yukarıda da belirtildiği gibi altın faaliyetleri veya bankacılık faaliyetlerinden daha az miktarda enerji tüketen bir kripto para ekosistemi mevcut.

Bitcoin’in üretimi sırasında kullanılan enerji tüketiminin yüksek olması, ilk üretilen kripto para olarak teknolojisinin daha fazla madenci geldikçe zorluğun da bir o kadar artmasından kaynaklanmaktadır. Çünkü Bitcoin ağı bir doğrulama sürecinden oluşur ve en hızlı doğrulamayı yapıp Bitcoin elde etmek için en güçlü bilgisayarlara ve donanıma ihtiyaç duyulur. Bitcoin madenciliğinde hızlı, elektriği su içer gibi tüketen bilgisayarlar kullanılmaktadır.

Ancak enerji ve iklim krizlerinin gündemde olduğu bu günlerde Bitcoin’den sonra ortaya çıkan birçok kripto para birimi sistemin sürdürülebilirliği için madencilik faaliyetlerini çevreci ve yenilenebilir kaynaklar kullanarak gerçekleştiriyorlar.

Ek olarak yeni kanıt sistemlerinin geliştirilmesiyle madencilik faaliyetleri daha çevreci, daha hızlı ve daha az enerji harcar hale geldi. Birçok yeni ve var olan proje de böylece yoğun enerji tüketen teknolojilerden uzaklaştılar. Verebileceğimiz en yakın ve en yeni örnek, en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un Proof of Work sisteminden Proof of Stake sistemine geçmesidir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Enerji Krizi ve Bitcoin Madenciliğine Etkisi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7612 0
TTI İzmir ve TTI Outdoor İzmir yarın açılıyor https://turkishnews.com.tr/?p=7556&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tti-izmir-ve-tti-outdoor-izmir-yarin-aciliyor https://turkishnews.com.tr/?p=7556#respond Wed, 07 Dec 2022 12:00:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7556 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 8-10 Aralık tarihlerinde Fuar İzmir’de yapılacak TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, sektörün önde gelen temsilcilerini 16’ncı kez İzmir’de bir araya getirecek.

The post TTI İzmir ve TTI Outdoor İzmir yarın açılıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 8-10 Aralık tarihlerinde Fuar İzmir’de yapılacak TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, sektörün önde gelen temsilcilerini 16’ncı kez İzmir’de bir araya getirecek. 8-11 Aralık tarihlerindeki TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise doğaseverleri buluşturacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonelleri ve ziyaretçileri ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl onur konuğu ilin Antalya olduğu yarın açılacak TTI İzmir, ticari ve yatırım fırsatlarının yanı sıra etkinlikleri ve “sağlık turizmi” ile “kruvaziyer turizmi” alanlarıyla da dünya turizm trendlerini Fuar İzmir’de bir araya getirecek. İlk iki gün profesyonel ziyaretçilerini ağırlayacak fuar, son gün halka açık olacak. TTI İzmir’in tecrübesini arkasına alarak doğaseverlerin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla geçen yıl ilk kez düzenlenen TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise dört gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak.

TTI İzmir’de ve TTI Outdoor İzmir’de neler olacak?
A ve B hollerinde yapılacak TTI İzmir’de bakanlıklar, valilikler, belediyeler, seyahat acenteleri, tur operatörleri, turizm büroları, oteller ve konaklama tesisleri, havayolları, turizm taşımacılığı, seyahat teknolojileri ve yazılımları gibi birçok kurum ile sektörden katılımcı yer alacak. TTI İzmir gösteriler, sergilerin yanı sıra alanında uzman isimlerin yer aldığı söyleşilerle Türkiye ve dünya turizmine ışık tutacak.

“Sağlık turizmi özel alanında” sağlık kurum ve kuruluşlarının stantları yer alacak. Üç gün boyunca katılımcı hastane ve klinikler forum alanında kendi sunumlarını yapabilecek. Fuarın ana sahnesinde ise 9 Aralık Cuma günü boyunca sağlık turizmi oturumları düzenlenecek. Fuarda İzmir Ticaret Odası öncülüğünde ve Ticaret Bakanlığı destekleriyle Sağlık Turizmi Alım Heyeti Programı da var. Ağırlanacak heyet, fuar katılımcıları ile randevularını oluşturabilecek. Alım heyeti İzmir’deki sağlık kurum ve kuruluşlarını da ziyaret edecek. “Kruvaziyer turizmi” bölümü sektörün önde gelen paydaşlarını buluştururken katılımcılarıyla özel bir oturum da düzenleyecek. B salonunda yer alan TTI Tech sahnesinde de seyahat teknolojileriyle ilgili sunumlar olacak.

TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise karavan park alanında kamp ateşi yakılarak başlatılacak. Fuar boyunca doğa tutkunları için birçok etkinlik düzenlenecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post TTI İzmir ve TTI Outdoor İzmir yarın açılıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7556 0
Dünyanın En Pahalı Şehirleri https://turkishnews.com.tr/?p=7519&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dunyanin-en-pahali-sehirleri https://turkishnews.com.tr/?p=7519#respond Wed, 07 Dec 2022 11:41:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7519 Dünyada 172 şehir baz alınarak yapılan araştırmaya göre, yaşam maliyetleri raporu belli oldu. Şehirlerdeki kira fiyatları, yeme-içme ücretleri ve enerji ücretleri baz alınarak hazırlanan raporda dünyanın en pahalı şehri New York ve Singapur oldu.

The post Dünyanın En Pahalı Şehirleri first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Dünyada 172 şehir baz alınarak yapılan araştırmaya göre, yaşam maliyetleri raporu belli oldu. Şehirlerdeki kira fiyatları, yeme-içme ücretleri ve enerji ücretleri baz alınarak hazırlanan raporda dünyanın en pahalı şehri New York ve Singapur oldu.

Medya takip kurumu Ajans Press, The Economist Intelligence Unit (EIU) kaynaklarından elde edilen verileri inceledi. Ukrayna-Rusya savaşı ve Çin’de devam eden Covid-19 kısıtlamalarının yaşam maliyet endekslerini ciddi derecede etkilediği görülüyor.172 şehirde 200 mal ve hizmette 400’ün üzerinde bireysel fiyat noktalarındaki veriler araştırma kapsamı içerisinde yer aldı. Bu çerçevede dünyanın en pahalı şehri unvanını New York ve Singapur paylaştı. İlk on içerisinde yer alan dünyanın en pahalı şehirleri sırasıyla Tel Aviv, Hong Kong, Los Angeles, Zürih, Cenevre, San Francisco, Paris ve Kopenhag oldu. Sıralamada yaşam maliyeti açısından en düşük olan şehirler ise Şam, Trablus, Tahran, Tunus, Taşkent, Karaçi, Almatı, Ahmedabad, Chennai ve Cezayir oldu.

2022 YILINDA YAŞAM MALİYETLERİ VE ENFLASYON KONUŞULDU

Ajans Press’in yaşam maliyetleri ile alakalı gerçekleştirdiği medya araştırmasında ise çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Gazete, dergi, TV ve radyo kanallarının yanı sıra internet haber siteleri olmak üzere 15 binin üzerinden kaynağın tarandığı araştırmada, yaşam maliyetleri ve enflasyon 2022’nin en çok konuşulan haber başlığı olduğu tespit edildi. Bu başlık altında medyaya 658 bin 742 haber yansıdı. Yaşam maliyetleri içerisinde en çok bahsi geçen konular kira, gıda, döviz, enerji, ulaşım, sağlık, giyim ve eğitim olarak sıralandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Dünyanın En Pahalı Şehirleri first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7519 0
Salgında kırsala kaçanlar şehirlere geri dönüyor https://turkishnews.com.tr/?p=7497&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=salginda-kirsala-kacanlar-sehirlere-geri-donuyor https://turkishnews.com.tr/?p=7497#respond Wed, 07 Dec 2022 11:26:09 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7497 Covid-19 salgını sırasında büyük şehirlerden küçük yerleşim birimlerine göç eden beyaz yaka çalışanlar geri dönüyor.

The post Salgında kırsala kaçanlar şehirlere geri dönüyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Covid-19 salgını sırasında büyük şehirlerden küçük yerleşim birimlerine göç eden beyaz yaka çalışanlar geri dönüyor. ABD’de yapılan araştırma ‘şehre dönüş’ trendiyle ilgili güçlü sinyaller veriyor. Ancak şehir hayatına geri dönmek isteyen ABD’li beyaz yakalılar, birçok ülkedekine benzer bir şokla karşılaşıyor: Konut fiyatları

Pandemi, çalışma, öğrenme ve iletişim biçimlerini değiştirirken insanlar da yaşadıkları yerleri tekrar gözden geçirmeye başladılar. Özellikle pandeminin günlük yaşamı yoğun bir şekilde etkilemeye başladığı 2020’nin ortalarında kentsel alanlardan daha sakin bölgelere ve kırsala doğru önemli bir göç başladı. Bunun en büyük nedeni insanların daha az nüfuslu alanlara taşınarak tüm hane halkının uzaktan çalışma ve dersleri takip etmesini sağlayabilecek altyapıyı oluşturabilecek konutlarda yaşamak istemeleriydi. Kısıtlamaların büyük ölçüde ortadan kalkması ve pandemi öncesi yaşama dönüşün başlaması ile bu kararlar da gözden geçirilmeye başlandı.

Ancak eski çevrelerine dönmeyi düşünen ve bir ev satın almayı planlayanlar, daha yüksek konut fiyatları, yüksek mortgage oranları ve sınırlı konut arzı ile karşı karşıya kalıyor. Bu dönemde ABD’de en çok nüfus kaybeden şehir New York olurken yakınındaki Connecticut, Maine ve Vermont’taki nüfus artış hızı 2021’de önceki 10 yıla göre çok arttı. Bunun en büyük nedeni olarak insanların pandemiye tepki olarak New York’tan ayrılması şeklinde yorumlanıyor.

Kırsal bölgelere taşınanların büyük çoğunluğu kiracılar

Pandemi sırasında büyük şehirlerden kırsal bölgelere taşınanlar genellikle kiracılar oldu. Taşınan kiracıların ev satın aldıkları, kırsal bölgelerdeki ev sahibi olma oranlarının artmasına da yansıyor. Şehirlerin dışına doğru bu hareket büyük şehirlerin dışındaki bölgelerde kira oranlarını yükseltirken 2020 ortalarından itibaren ev satışlarının da artmasına neden oldu. Artış, mortgage oranlarının yükselmeye başladığı Ocak 2022’ye kadar sürdü. Ocak 2018-Ocak 2022 arasında müstakil evlerin fiyatı yüzde 11 arttı. Ağustos 2020-Ağustos 2022 arasındaki artış oranı ise yüzde 25,9’a ulaştı.

ABD’de 30 yıllık sabit yüzde 3 civarı olan mortgage oranlarının yıllık sabit yüzde 6,7’ye yükselmesine paralel 2022’nin ikinci çeyreğinde ortalama 440 bin dolar olan bir evin fiyatı yüzde 53 artışla 787 bin dolara yükseldi. İnşaat maliyetlerinin de bu dönemde hızla yükselmesi nedeniyle yeni ev fiyatlarının yüzde 14’ün üzerinde artması bekleniyor.

Deloitte İnsan Yönetimi Hizmetleri Lideri Cem Sezgin, “Pandemi sonrası işe dönüş trendi beklentilerden hızlı gelişti. Hibrit çalışma, kalıcı bir uygulama olarak iş hayatında yerini alsa da birçok şirket kısmen ofise döndü veya dönmeyi planlıyor. Geleneksel çalışma düzenine geçilmesi eğilimi en çok, salgın döneminde uzaktan çalışma fırsatını değerlendirip kırsala göç eden beyaz yakalı çalışanları etkiledi. Çalışma şartları nedeniyle dönenler olduğu gibi yeniden şehir hayatını tercih edenlerin de olduğu görülüyor. Ancak şehre geri dönüş birçok ülkede benzer şartlar nedeniyle beyaz yakalı çalışanları zorluyor. Zorlukların başında da konut kiraları ve konut fiyatlarındaki artış geliyor. ABD ve Avrupa da yüksek enflasyonla mücadele ediyor. Enflasyon etkisiyle artan fiyatlar, yüksek inşaat maliyetleri şehre dönüş yapmak isteyen beyaz yaka çalışanların önüne engel olarak çıkıyor. Büyük şehirler dışındaki daha küçük ve hesaplı yerleşim yerlerinde konut arayışları ise sürüyor. Önümüzdeki dönem de pandemi zamanındaki kadar olmasa da tersine göçün devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Salgında kırsala kaçanlar şehirlere geri dönüyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7497 0
Aldağ A.Ş., Allianz Tower’daki Yeni Genel Merkezinde https://turkishnews.com.tr/?p=7493&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=aldag-a-s-allianz-towerdaki-yeni-genel-merkezinde https://turkishnews.com.tr/?p=7493#respond Wed, 07 Dec 2022 11:26:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7493 İklimlendirme sektörünün lideri ve güçlü kuruluşu ALDAĞ A.Ş. aldığı yatırım kararıyla Genel Merkez faaliyetlerini Ataşehir’de bulunan Allianz Tower'da sürdürecek.

The post Aldağ A.Ş., Allianz Tower’daki Yeni Genel Merkezinde first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İklimlendirme sektörünün lideri ve güçlü kuruluşu ALDAĞ A.Ş. aldığı yatırım kararıyla Genel Merkez faaliyetlerini Ataşehir’de bulunan Allianz Tower’da sürdürecek. Allianz Tower’ın enerji-çevre dostu yapısı ve sürdürülebilir özellikleri ile Türkiye’de LEED Platin Sertifikası almaya hak kazanmış ilk binadır. ALDAĞ yeni genel merkezinde 1100 metrekarelik alanında, yönetim, satış, muhasebe, finans, İK, pazarlama, kurumsal iletişim, IT, satın alma departmanlarıyla hizmet verecek.

Türkiye’nin önde gelen en büyük merkezi iklimlendirme sistemleri üreticisi ALDAĞ, büyüme öngörüleri, iş sürekliliği odağı, sürdürülebilirlik ve verimlilik yaklaşımı doğrultusunda hedeflerine devam edebilmek adına Allianz Tower’ın en uygun ortamı sağladığına inanıyor.

ALDAĞ A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erman Gökmen; “Aldağ A.Ş. sürdürülebilir gelişim stratejisi doğrultusunda attığı adımlarla daha büyük ve daha çok sayıda prestijli projenin tercihi oluyor. Bu durum, ticari hareketliliğin merkezinde olmamızı gerektiriyor. Bir yandan ulaşımla ilgili sürelerimizi kısaltacak, öte yandan günden güne artan marka değerimizi daha iyi yansıtacak bir merkez ofise taşınma kararı aldık. Bu noktada bir seçim yaparken, Aldağ A.Ş.’nin sürdürülebilirlik hedefleri ve stratejileri doğrusunda aldığı kararlara azami uyumluluğu da gözettik” dedi. Gökmen, insan kaynağını tüm süreçlerinin odağına koyan Aldağ’ın yeni merkezinin, çalışanlar arasındaki iletişimi ve verimliliği artıracak konforlu bir çalışma alanı oluşturma bilinciyle tasarlandığını belirtti.

Tarihinin verdiği nosyon ve bilinçle, bugün ulaştığı büyüklüğüyle Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük ısıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirme sistemleri üreticisi, dünyanın önde gelen ekipman ve servis sağlayıcısı olan ALDAĞ A.Ş., 57 yıldır Türkiye’de faaliyetlerini sürdürmektedir. ALDAĞ, İstanbul’da bulunan merkez ofisi, Adana, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir’de bulunan bölge ofisleri ve 283 civarında çalışanı ile Türkiye ve tüm dış pazar müşterilerine hizmet veriyor. 2018 yılından itibaren üretim süreçlerini Akhisar OSB’de inşa edilen 38.000 metrekarelik fabrikasında sürdüren ALDAĞ, İstanbul Kartal’daki tesisini lojistik merkezi olarak kullanmaya devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Aldağ A.Ş., Allianz Tower’daki Yeni Genel Merkezinde first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7493 0
TKBB’den Çevrim içi Katılım Finans Sözlüğü https://turkishnews.com.tr/?p=7431&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tkbbden-cevrim-ici-katilim-finans-sozlugu https://turkishnews.com.tr/?p=7431#respond Wed, 07 Dec 2022 10:42:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7431 Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), İslam iktisadı ve finansı alanındaki kavram karmaşasının önüne geçmek için, çevrim içi TKBB Katılım Finans Sözlüğü'nü kullanıma sundu.

The post TKBB’den Çevrim içi Katılım Finans Sözlüğü first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), İslam iktisadı ve finansı alanındaki kavram karmaşasının önüne geçmek için, çevrim içi TKBB Katılım Finans Sözlüğü’nü kullanıma sundu. İngilizce ve Türkçe arama yapılabilen sözlüğün sektördeki araştırma çalışmalarının standartlaşmasına katkı sağlaması hedefleniyor

İslam iktisadı ve finansının giderek artan önemi, alanla ilgili literatürün hızla gelişmesine neden oldu. Buna paralel olarak çoğunluğu İngilizce çalışmalardan yapılan çeviriler son yıllarda artış gösterdi. Yayınlarda kullanılan alana özgü terimlerin ve kavramların doğru ifade edilmesi, ortak bir dilin benimsenmesi bir ihtiyaç olarak belirdi. Bu noktadan hareketle Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), çevrim içi TKBB Katılım Finans Sözlüğü’nü kullanıma sundu. 1,5 yıllık bir çalışma sonucunda oluşturulan sözlük için İslam iktisadı ve finansı alanındaki İngilizce’den Türkçe’ye çevrilmiş eserler incelendi. Öne çıkan 500 kavramın İngilizce ve Türkçe karşılıkları örnek cümlelerle tanımlandı. Kavram sayısının 2 bine çıkartılması planlanan sözlüğün, gelişerek araştırmacılara uzun yıllar hizmet etmesi amaçlanıyor.

TKBB Katılım Finans Sözlüğü; Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin destekleri ve Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü (Proje Yürütücüsü) Öğretim Görevlisi Mücahit Özdemir, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Öznur Özdemir, Sakarya Üniversitesi İslam İktisadı ve Finans Bölümü Öğretim Görevlisi Erhan Akkaş, Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Hüseyin Burgazoğlu, Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Nazan Lila, Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Ali Can Yenice, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Burak Çıkıryel gibi alanında uzman akademisyenlerin katkıları ile oluşturuldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post TKBB’den Çevrim içi Katılım Finans Sözlüğü first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7431 0
Emeklilik Hayali SGK Danışmanlığı Hizmet Taleplerini Yüzde 140 Artırdı https://turkishnews.com.tr/?p=7418&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=emeklilik-hayali-sgk-danismanligi-hizmet-taleplerini-yuzde-140-artirdi https://turkishnews.com.tr/?p=7418#respond Wed, 07 Dec 2022 10:41:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7418 Yeni yıl ile birlikte emeklilik hayali kuranlar yürürlüğe girmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası kapsamından faydalanmanın yollarını arıyor. Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut, Sosyal Güvenlik Kurumu danışmanlığı taleplerinde Ağustos – Eylül ve Ekim - Kasım dönemlerindeki artışı inceledi. Önceki iki aya göre Ekim - Kasım aylarında yüzde 140 talepler arttı.

The post Emeklilik Hayali SGK Danışmanlığı Hizmet Taleplerini Yüzde 140 Artırdı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Yeni yıl ile birlikte emeklilik hayali kuranlar yürürlüğe girmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası kapsamından faydalanmanın yollarını arıyor. Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut, Sosyal Güvenlik Kurumu danışmanlığı taleplerinde Ağustos – Eylül ve Ekim – Kasım dönemlerindeki artışı inceledi. Önceki iki aya göre Ekim – Kasım aylarında yüzde 140 talepler arttı.

Kamuoyunun yeni yıl umudu emeklilikte. Vatandaşlar, Ocak ayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının yürürlüğe girmesini bekliyor. Yasadan faydalanıp faydalanamayacağını öğrenmek isteyenler de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) danışmanlarının kapısını çalıyor. Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut, SGK danışmanlığı taleplerini inceledi.

Bir senede yüzde 338 talep artışı

Yeni yılla birlikte çıkması beklenen EYT yasası ile 2000-2001 yıllarında sigortalı çalışmaya başlayanlar, EYT kapsamına girmenin yolunu arıyor. Ocak 2023’te kanunlaşması beklenen EYT yasa tasarısı dolayısıyla bireyler çalışamadıkları dönemleri, en çok askerlik ve doğum borçlanması gibi konuları araştırıyor.

Armut’un verilerine göre; SGK danışmanlığı hizmeti geçen seneye kıyasla yüzde 338 büyüme gösterirken, Ekim ve Kasım aylarında Ağustos ve Eylül aylarına kıyasla yüzde 140 talep artışı gözlemlendi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Emeklilik Hayali SGK Danışmanlığı Hizmet Taleplerini Yüzde 140 Artırdı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7418 0
1 Milyon Metrekareye Yakın Elektrik Taahhüt Süreci Tamamlandı https://turkishnews.com.tr/?p=7414&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=1-milyon-metrekareye-yakin-elektrik-taahhut-sureci-tamamlandi https://turkishnews.com.tr/?p=7414#respond Wed, 07 Dec 2022 10:41:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7414 Forsel Elektrik Enerji A.Ş. Türkiye genelinde, Elektrik Taahhüt, Güneş Enerji Santralleri ve Elektrikli Araç Şarj İstasyonları alanlarında faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürüyor.

The post 1 Milyon Metrekareye Yakın Elektrik Taahhüt Süreci Tamamlandı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Forsel Elektrik Enerji A.Ş. Türkiye genelinde, Elektrik Taahhüt, Güneş Enerji Santralleri ve Elektrikli Araç Şarj İstasyonları alanlarında faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürüyor.

Şirket bugüne kadar 1 milyon m²’ye yakın elektrik taahhüt sürecini başarıyla tamamlayarak paydaşlarına değer katmaya devam ediyor.

Elektrik taahhüt iş süreçlerinin denetleyici ve düzenleyici kuruluşlar tarafından yönetmeliklere uygun olarak projelendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Forsel Elektrik A.Ş. Genel Koordinatörü Kazım Bıyıklı, titiz çalışmalar sonucunda sorunsuz iş teslimlerinin yapılabileceğini ifade etti.

30 Mühendis 300’e Yakın Saha Kadrosu Aktif Hizmet Veriyor

Elektrik taahhüt projelerinin sağlıklı devam edebilmesi için alanında uzman iş gücüne ihtiyacın hayati önemde olduğunu ifade eden Forsel Elektrik A.Ş. Genel Koordinatörü Kazım Bıyıklı, şöyle devam etti:

“Ana faaliyet kolumuz olan elektrik taahhüt alanında farklı konseptlerde iş süreçlerini halihazırda yürütüyoruz. İş merkezleri, akıllı binalar, yüksek kuleler, fabrikalar gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşlara hizmetler sunuyoruz.

Projelendirme süreçlerini tamamlayıp elektrik taahhüt işlerini hayata geçirdiğimiz şirketlerdeki hizmetlerimizde; orta gerilim trafo merkezlerinden- kuvvetli akım dağıtım sistemlerine, güvenlik ve yangın ihbar sistemlerinden- telefon, data ve yapısal kablolamaya uzanan her detayı titiz bir şekilde kurguluyoruz.

Forsel Elektrik A.Ş. olarak bugüne kadar toplamda 1 milyon m² ’ye yakın elektrik taahhüt sürecini başarıyla tamamlayarak teslimlerini gerçekleştirdik. Bünyemizdeki 30 mühendis ve 300’e yakın saha kadromuzla hizmet verdiğimiz firmalara değer katmaya devam ediyoruz.” dedi.

Doğru Projelendirmeler Etkili Sonuçlar Alınmasını Kolaylaştırıyor

Elektrik taahhüt projelerinin tasarım aşamasından, iş güvenliğine kadar uzanan detaylı bir zeminde ele alınması gerektiğine dikkat çeken Forsel Elektrik A.Ş. Genel Koordinatörü Kazım Bıyıklı, şöyle devam etti:

“Proje tasarım aşamasından başlayan süreç, teknik detayları ile doğru markaların tercihinin yapılması ve doğru bir ihale dosyasının hazırlanmasıyla hayata geçiyor.

İhalesi gerçekleşen projede teklifimizin olumlu sonuçlanmasıyla devam eden akışta, işverenlerimizle yapılan iş programlarının ardından projenin uygulaması başlıyor.

Çalışmalarımızı müşterilerimizin istek ve beklentilerine uygun olarak sahaya yansıtırken, iş sağlığı ve güvenliği prensiplerine bağlı kalarak, çevreye karşı olan sorumluluğumuzu da her zaman ön planda tutarak ilerliyoruz.

İş akışının profesyonel ekip, ekipmanlar ve alanında yetkin elektrik – elektronik mühendislerinin dahil olduğu bir kadro tarafından gerçekleştirilmesinin, can ve mal güvenliği açısından kritik bir öneme sahip olduğunu biliyoruz ve bu doğrultuda planlamalarımızı yapıyoruz.” dedi.

“Sektörümüze Değer Katmaya Devam Ediyoruz”

Forsel Elektrik Enerji A.Ş.’nin elektrik enerjisinin kullanımı konusunda ihtiyaç duyulabilecek her türlü hizmeti; güvenli, teknolojik, ekonomik, uygun koşullarda, modern yöntemlerle sağladığını ve bunun sürekliliğini ilke edindiğini vurgulayan Kazım Bıyıklı,

“Ülkemizin önde gelen projelerine attığımız imzalar ile elde ettiğimiz birikim ve tecrübemizi işimize yansıtıyor, Fortes Grup şirketlerinin önemli bir parçası olarak diğer grup şirketlerimizle olan koordinasyonumuzu güçlü bir şekilde sürdürüyoruz.

Sektörümüzün lider tedarikçi markaları ile yaptığımız çözüm ortaklıklarıyla, kaliteli hizmet ağımızı her geçen gün artırıyor, sektörümüzü ileri taşıma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post 1 Milyon Metrekareye Yakın Elektrik Taahhüt Süreci Tamamlandı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7414 0
Bayraklı Belediyesi uluslararası turizm ve ticaret fuarında https://turkishnews.com.tr/?p=7387&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bayrakli-belediyesi-uluslararasi-turizm-ve-ticaret-fuarinda https://turkishnews.com.tr/?p=7387#respond Wed, 07 Dec 2022 10:26:21 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7387 Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 8-10 Aralık tarihleri arasında, Fuar İzmir’de bu yıl 16’ıncısı düzenlenecek Uluslararası Turizm, Ticaret Fuar ve Kongresi’ne katılacak.

The post Bayraklı Belediyesi uluslararası turizm ve ticaret fuarında first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 8-10 Aralık tarihleri arasında, Fuar İzmir’de bu yıl 16’ıncısı düzenlenecek Uluslararası Turizm, Ticaret Fuar ve Kongresi’ne katılacak. Tarihi zenginlikleri, denizi ve ticari konumu ile İzmir’in ‘kalbi’ Bayraklı’nın projeleri, ticaret ve turizm potansiyeli tanıtılacak. Başkan Serdar Sandal “Tüm hemşehrilerimizi standımıza bekliyoruz” dedi.

YATIRIM VE PROJELER TANITILACAK

Bu yıl 16’ncı kez ticaret ve turizm dünyasının profesyonellerini bir araya getirecek olan İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde, tarihi ve kültürel değerlerinden doğal güzelliklerine kadar her yönüyle Bayraklı’nın tanıtımı yapılacak. Gaziemir Fuar Alanı’nda, belediyeler için ayrılan İzmir Sokakları Bölümü, A Holü’nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Bayraklı standında, Üretici Kadınlar ve Doğançay Kooperatifleri de ürettikleri ürünlerin satışını yapacak. Ziyaretçilere kent rehberi, kitapçıklar ve bilgilendirici broşürler dağıtılacak. Belediyenin tesisleri ve vizyon projeleri tanıtılacak. Ayrıca piyano, keman ve halk oyunları gösterileri sunulacak.

HERKESİ BEKLİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Ticaret ve turizm sektörünün bir araya geleceği en önemli fuarlardan biri olan İzmir Uluslararası Turizm, Ticaret Fuar ve Kongresi’nde Bayraklı olarak yerimizi aldık ve ilçemizin tanıtımını yapacağız. Tarihi değerlerimizi, kültürel zenginliklerimizi ve turizm potansiyelimizi ziyaretçilerimize anlatacağız. Yeni Kent Meydanımızdan eğitim kurumlarımıza, Smyrna’dan sağlık, sosyal, spor, kültür-sanat faaliyetlerimize kadar İzmir’in kalbi Bayraklı’nın kent kimliğine katkı sağlayacak tüm projelerimizi ziyaretçilerimizle paylaşacağız. Herkesi fuardaki standımıza bekliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Bayraklı Belediyesi uluslararası turizm ve ticaret fuarında first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7387 0
Eğitim harcamaları yüzde 27,1 artarak 344 milyar 341 milyon TL oldu https://turkishnews.com.tr/?p=7348&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=egitim-harcamalari-yuzde-271-artarak-344-milyar-341-milyon-tl-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=7348#respond Wed, 07 Dec 2022 10:12:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7348 Türkiye'de eğitim harcamaları 2021 yılında 2020 yılına göre 27,1 artarak 344 milyar 341 milyon TL oldu. 2021 yılında bir önceki yıla göre eğitim harcamalarının en çok yükseldiği eğitim düzeyleri; 37,7 ile yükseköğretim ve 28,3 ile ortaokul oldu.

The post Eğitim harcamaları yüzde 27,1 artarak 344 milyar 341 milyon TL oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye’de eğitim harcamaları 2021 yılında 2020 yılına göre 27,1 artarak 344 milyar 341 milyon TL oldu. 2021 yılında bir önceki yıla göre eğitim harcamalarının en çok yükseldiği eğitim düzeyleri; 37,7 ile yükseköğretim ve 28,3 ile ortaokul oldu.

Toplam eğitim harcamaları, 2011-2021

Eğitim harcamalarının gayrisafi yurt içi hasıla içindeki payı 4,8 oldu

Eğitim harcamalarının gayrisafi yurt içi hasıla içindeki payı 2020 yılında 5,4 iken, 2021 yılında 4,8 oldu. Devlet eğitim harcamalarının gayrisafi yurt içi hasıla içindeki payı ise 2020 yılında 4,0 iken, 2021 yılında 3,4 oldu.

Eğitim harcamaları temel göstergeleri, 2011-2021

Devlet eğitim kurumları en büyük eğitim harcamasını yükseköğretime yaptı

Eğitim harcamaları hizmet sunucularına göre değerlendirildiğinde; devlet eğitim kurumlarınca yapılan harcamaların 35,6’sını yükseköğretim, 22,3’ünü ortaöğretim oluşturdu. Özel eğitim kurumlarınca yapılan harcamaların, 39,5’i yükseköğretime, 34,4’ü ortaöğretime yapıldı.

Eğitim harcamalarının 72,5’i devlet tarafından finanse edildi

Türkiye’de 2021 yılında yapılan eğitim harcamalarının 72,5’i devlet tarafından finanse edildi. Eğitim harcamaları içerisinde hanehalklarının yaptığı harcamaların payı ise 22,0 oldu.

Finans kaynaklarına göre eğitim harcamalarının dağılımı (), 2020, 2021

Öğrenci başına eğitim harcaması 15 bin 500 TL oldu

Öğrenci başına yapılan eğitim harcaması 2020 yılında 12 bin 311 TL iken, 2021 yılında 15 bin 500 TL olarak gerçekleşti.

Öğrenci başına en çok harcama yükseköğretime yapıldı

Eğitim düzeylerine göre değerlendirildiğinde, 2021 yılında öğrenci başına harcamanın en yüksek olduğu eğitim düzeyi 28 bin 597 TL ile yükseköğretim oldu.

Eğitim düzeylerine göre öğrenci başına yapılan harcama tutarı (TL), 2021

Öğrenci başına harcamanın en çok arttığı eğitim düzeyi yükseköğretim oldu

Öğrenci başına toplam eğitim harcaması bir önceki yıla göre 25,9 arttı. Öğrenci başına eğitim harcamalarının 2021 yılında 2020 yılına göre en fazla artış gösterdiği eğitim düzeyi 37,7 ile yükseköğretim oldu. Bunu 31,9 ile ortaokul takip etti.

Eğitim harcamalarının eğitim düzeylerine göre dağılımı (), 2020, 2021

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Eğitim harcamaları yüzde 27,1 artarak 344 milyar 341 milyon TL oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7348 0
Toplam sağlık harcaması 353 milyar 941 milyon TL olarak gerçekleşti https://turkishnews.com.tr/?p=7344&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=toplam-saglik-harcamasi-353-milyar-941-milyon-tl-olarak-gerceklesti https://turkishnews.com.tr/?p=7344#respond Wed, 07 Dec 2022 10:11:08 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7344 Toplam sağlık harcaması 2021 yılında bir önceki yıla göre 41,6 artarak 353 milyar 941 milyon TL'ye yükseldi. Genel devlet sağlık harcaması 41,5 artarak 280 milyar 220 milyon TL'ye ulaştı. Özel sektör sağlık harcaması ise 42,1'lik bir artış oranı ile 73 milyar 721 milyon TL olarak tahmin edildi.

The post Toplam sağlık harcaması 353 milyar 941 milyon TL olarak gerçekleşti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Toplam sağlık harcaması 2021 yılında bir önceki yıla göre 41,6 artarak 353 milyar 941 milyon TL’ye yükseldi. Genel devlet sağlık harcaması 41,5 artarak 280 milyar 220 milyon TL’ye ulaştı. Özel sektör sağlık harcaması ise 42,1’lik bir artış oranı ile 73 milyar 721 milyon TL olarak tahmin edildi.

Sağlık harcamaları, 2012-2021

Toplam sağlık harcamasının 79,2’si genel devlet bütçesinden karşılandı

Genel devlet sağlık harcamasının toplam sağlık harcamasına oranı 2021 yılında 79,2, özel sektör sağlık harcamasının ise 20,8 olarak gerçekleşti. Genel devlet ve özel sektörün alt bileşenlerine bakıldığında, 2021 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu 47,2, merkezi devlet 31,4, hanehalkları 15,9, sigorta şirketleri 2,6, hanehalklarına hizmet eden kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile diğer işletmeler 2,3, mahalli idareler 0,6’lık bir paya sahip oldu.

Genel devlet ve özel sektöre göre toplam sağlık harcaması, 2020, 2021

Cari sağlık harcaması 330 milyar 928 milyon TL olarak gerçekleşti

Cari sağlık harcaması 2021 yılında bir önceki yıla göre 42,0 artarak 330 milyar 928 milyon TL’ye yükseldi. Sağlık harcamaları kapsamındaki yatırımlar 36,4 artarak 23 milyar 13 milyon TL’ye ulaştı.

Toplam sağlık harcamasının 49,5’i hastanelerde yapıldı

Toplam sağlık harcamasının sağlık hizmeti sunucularına göre dağılımı incelendiğinde, ilk üç sıra 2021 yılında da değişmedi. Sağlık hizmetleri ve ürünleri satın almak için başvurulan sağlık kurumları içerisinde en büyük payı 2021 yılında 49,5 ile hastaneler oluşturdu. Hastaneleri sırasıyla 22,8 ile perakende satış ve diğer tıbbi malzeme sunanlar ve 9,4 ile ayakta bakım sunanlar izledi.

Sağlık hizmeti sunucularına göre sağlık harcamaları, 2020, 2021

Kişi başına sağlık harcaması 4 bin 206 TL olarak gerçekleşti

Kişi başına sağlık harcaması 2020 yılında 2 bin 997 TL iken, 2021 yılında 40,3 artarak 4 bin 206 TL’ye yükseldi.

Kişi başına sağlık harcaması, 2012-2021

Toplam sağlık harcaması gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) 4,9’unu oluşturdu

Toplam sağlık harcamasının GSYH’ye oranı 2020 yılında 5,0 iken, 2021 yılında 4,9 oldu. Cari sağlık harcamasının GSYH’ye oranı ise 2020 ve 2021 yıllarında 4,6 olarak gerçekleşti.

Hanehalkı cepten sağlık harcamasının toplam içindeki payı 15,9 oldu

Hanehalkları tarafından tedavi, ilaç vb. amaçlı yapılan cepten sağlık harcaması 2021 yılında bir önceki yıla göre 40,5 artarak 56 milyar 342 milyon TL’ye ulaştı. Hanehalkı cepten sağlık harcamasının toplam sağlık harcamasına oranı 2021 yılında 15,9 olarak gerçekleşti.

Sağlık harcamalarına ilişkin temel göstergeler, 2020, 2021

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Toplam sağlık harcaması 353 milyar 941 milyon TL olarak gerçekleşti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7344 0
AYSAD Başkanı Sait Salıcı: İhracat yan sanayide başlar. Yan Sanayi Olmadan Tam Sanayi Olmaz https://turkishnews.com.tr/?p=6972&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=aysad-baskani-sait-salici-ihracat-yan-sanayide-baslar-yan-sanayi-olmadan-tam-sanayi-olmaz https://turkishnews.com.tr/?p=6972#respond Tue, 06 Dec 2022 18:00:09 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6972 Ayakkabı Sektörünün Değişmeyen Adresi AYSAF, 84 ülkeden ziyaretçi ağırladığı fuarda, mesajını tekrarladı:“İhracat yan sanayide başlar. Yan Sanayi Olmadan Tam Sanayi Olmaz”

The post AYSAD Başkanı Sait Salıcı: İhracat yan sanayide başlar. Yan Sanayi Olmadan Tam Sanayi Olmaz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Ayakkabı Sektörünün Değişmeyen Adresi AYSAF, 84 ülkeden ziyaretçi ağırladığı fuarda, mesajını tekrarladı: “İhracat yan sanayide başlar. Yan Sanayi Olmadan Tam Sanayi Olmaz”

Ayakkabı sektörünün en önemli buluşma noktası “Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı AYSAF”, sonbahar-kış sezonu için 67. kez dünyanın alanında lider firmalarını, 16-19 Kasım 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ağırladı.

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği AYSAD ile Artkim Fuarcılık işbirliği ile dünyanın dört bir yanından lider firmaların ağırlandığı 67. Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı AYSAF’ın açılışını İTO Başkanı Şekip Avdagiç, İDMİB Başkanı Güven Karaca, AYSAD Başkanı Sait Salıcı ve Artkim Fuarcılık İcra Kurulu Başkanı Cengiz Yaman gerçekleştirdi ve konuşmalarda “İhracat yan sanayide başlar. Yan Sanayi Olmadan Tam Sanayi Olmaz” mesajı verildi.

84 farklı ülkeden, 3.284’ü yabancı olmak üzere toplam 15.072 ziyaretçi ağırlayan fuara toplam XXXX firma katıldı.

Shoeport Müjdesi

Açılışta konuşan AYSAD Başkanı Sait Salıcı, sektöre dair üretim ve ihracat verileri ile hedeflerini paylaştıktan sonra “Türkiye Ayakkabı Sanayiinin Dijitale Açılan Kapısı”, yan sanayicilerin buluşma noktası SHOEPORT portalinin de açılış müjdesini verdi.

İTO Başkanı Şekip Avdagiç ise “ticaret odası, sanayi odası ve sektörlerin işbirliği yaptığında gelişeceğini” belirterek, “amacımız sadece şirketlere kar ettirmek değil, ülke ekonomisine katkı sağlamaktır.” dedi.

B2B Buluşma Alanları, Ticarete Aracılık Edecek

İDMİB Başkanı Güven Karaca ise konuşmasında, “deri sektörünün en çok ihracat yapan 4. sektör” olduğunu ve e-ticaret hacminin büyümesini çok önemsediklerini ifade etti. Karaca, Ticaret Bakanlığı’mızın organizatörlüğü ve İDMİB koordinasyonunda fuara gelen Alım Heyetinin hem bireysel ziyaretler yapacağını hem de özel oluşturulan B2B toplantı alanında, katılımcı firmalar ile bir araya geleceğini belirtti. Ve mevcutta 15,5 trilyon dolar olan e-ticaret hacminin bu tür çalışmalar ile 2027 yılında 57 trilyon dolara ulaşmasını hedeflediklerini ifade etti.

Ticari alım heyeti yanında AYSAD ve Artkim Fuarcılık’ın fuara özel düzenlediği yurtdışı sektörel alım heyeti kapsamında ise, Arnavutluk, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Ermenistan, Fas, Filistin, Yunanistan, Gürcistan, Irak, Kosova, Lübnan, Tunus ve Ürdün’den gelen potansiyel alıcılar, fuar alanında katılımcı firmalarla buluştu.

Azerbaycan ve Özbekistan ülke pavilyonlarının da yer aldığı ve sektörün; ayakkabı taban sistemleri, deri, suni deri, tekstil, metal ve plastik ürünleri, kimyasallar, yapıştırıcılar, makine, ekipman ve üretim teknolojileri ihtiyaçlarına karşılık bulabilmesi adına ideal bir platform sunan AYSAF; üretici ile alıcı arasında bir kez daha önemli bir köprü görevi gördü.

“Krizleri fırsata çeviren çalışkan ve dinamik bir yapımız var”

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Sait SALICI, ayakkabı sektör büyüklüğünün 9 milyar dolar dolar olduğunu belirterek, AYSAF’ın bu yol haritasında kritik bir rol üstlendiğini ve Ayakkabı sektörünün toplam ihracat payını destekleyen en önemli alt sektörünün “Ayakkabı ve Aksamları sektörü” olduğuna ve ihracattaki en önemli itici güç olduğuna dikkat çekti.

SALICI sözlerine şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere Rusya ve Ukrayna, ülkemiz açısından da sektörümüz açısından da önemli büyüklüğe ve potansiyele sahip pazarlar. Sektör olarak da ülke olarak da krizleri fırsata çeviren çalışkan ve dinamik bir yapımız var. Rusya’da üretim yapan ve ihtiyaçlarını Avrupa ülkelerinden tedarik eden büyük ölçekli firmalar, Ukrayna’daki mevcut durum nedeniyle alımlarını ülkemize çevirdiler. Türkiye, özellikle Avrupa için en güvenli liman konumuna geldi.

Dünyada tedarik zincirlerindeki değişiklik de sektörümüze yaradı. Özellikle Avrupa ülkelerinden ayakkabı talebi arttı. Bu nedenle ihracatta da geçen yıla göre yüzde 23’lük artış yaşanıyor.

2022 yılı Eylül döneminde Türkiye tarafından en çok ayakkabı ve aksamları ihracatı yapılan ilk 5 ülke sıralamasında; Almanya, Gürcistan, Mısır, Fas ve Romanya yer alıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre bu ülkelere yapılan ihracat rakamlarımız toplamda yüzde 1.604 artış gösterdi.

“Ayakkabı sektöründe gözler Türkiye’ye çevrildi”

Alternatif arayan diğer bölgeler olan Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa ve Balkanlar’dan gelen yabancı ziyaretçiler de hem coğrafi yakınlık avantajı hem daha ufak miktarlar ile alım yapabilme avantajı hem de ürünlerin fiyat-kalite dengesinden dolayı ziyaret ve alım rotalarında Türkiye’yi tercih ediyorlar.

Ayakkabı yan sanayi firmalarımız son derece kapasiteli, teknolojik yeniliklere açık ve ihracat taleplerini karşılayacak yeterli alt yapıya da potansiyele de sahipler. Bu güçlü yapı nedeniyle Avrupa ülkelerinde oluşacak olası bir resesyondan da sektörümüzün çok fazla etkileneceğini düşünmüyorum. Çünkü ayakkabı sektörü dinamikleri, çok güçlü bir sektör. Yüklü miktarlardaki ürünleri şimdiye dek uzak doğudan karşılayan Avrupa Birliği ülkeleri, daha az miktarlı ve kısa vadeli tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere, coğrafi avantajı da fazla olan ülkemize yöneliyor.

Bu noktada yıllardır ayakkabı ve yan sanayi alanında ihracata önemli katkılar sağlayan AYSAF Fuarı da yenilikçi ürün ve hizmetlerin geniş bir kitleye ulaştırılması ve sektörel yeni iş bağlantılarının kurulması konusunda etkin bir role sahip. Sektörün çatı kuruluşu olarak, gücümüzü uluslararası arenada gösterdiğimiz Ayakkabı Yan Sanayi Fuarımız AYSAF’ı sürekli geliştirerek; daha büyük hedeflerle, potansiyelimizi tüm dünyaya duyuracağımıza inanıyoruz” dedi.

Moda Yan Sanayide Başlar Defilesi

Fuarın 2 ve 3. günü (17-18 Kasım tarihlerinde), “Moda Yan Sanayide Başlar” mottosuyla düzenlenen ve ünlü modeller Özge Ulusoy, Zeliha Çal ile tescilli güzellerin de yer alacağı defilede katılımcı firmalara en son koleksiyonlarını sergileme fırsatı sunulan AYSAF’ta ayrıca, fuar alanında oluşturulacak trend alanında firmalar öne çıkan trend ürünlerini sektör beğenisine sundu.

AYSAF Dünya Trendlerine Yön Veriyor

Fuarcılık alanındaki 20 yıllık deneyimi ile bugüne kadar ulusal ve uluslararası standartlarda ihtisas fuarları gerçekleştiren Artkim Fuarcılık organizasyonuyla gerçekleşen 67. Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı AYSAF’ta çeşitli etkinlik ve özel proje alanlarında, ayakkabı yan sanayi sektörünün yeniliklerine ev sahipliği yaptı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post AYSAD Başkanı Sait Salıcı: İhracat yan sanayide başlar. Yan Sanayi Olmadan Tam Sanayi Olmaz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6972 0
MÜSİAD, Baltık Ülkeleri Büyükelçilerini Hataylı İş İnsanları İle Bir Araya Getirdi https://turkishnews.com.tr/?p=6925&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=musiad-baltik-ulkeleri-buyukelcilerini-hatayli-is-insanlari-ile-bir-araya-getirdi https://turkishnews.com.tr/?p=6925#respond Tue, 06 Dec 2022 15:41:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6925 MÜSİAD Anadolu Ekonomi Diplomasisi programının yedincisi MÜSİAD Hatay şubesi ev sahipliğinde Estonya, Letonya ve Litvanya'nın Ankara Büyükelçilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

The post MÜSİAD, Baltık Ülkeleri Büyükelçilerini Hataylı İş İnsanları İle Bir Araya Getirdi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

MÜSİAD Anadolu Ekonomi Diplomasisi programının yedincisi MÜSİAD Hatay şubesi ev sahipliğinde Estonya, Letonya ve Litvanya’nın Ankara Büyükelçilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu koordinasyonunda düzenlenen Anadolu Ekonomi Diplomasisi programının yedincisi MÜSİAD Hatay şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Estonya’nın Ankara Büyükelçisi Annely Kolk, Letonya’nın Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars ve Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis’in katılımıyla düzenlenen etkinlikte, bölgesel iş ve yatırım fırsatları kapsamlı şekilde ele alındı.

MÜSİAD Hatay şubesinde düzenlenen etkinlikte, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören değerlendirmelerde bulundu.

Program kapsamında büyükelçiler, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı ziyaret etti.

MÜSİAD Anadolu Ekonomi Diplomasisi kapsamında ayrıca, Osmaniye OSB RAL Geri Dönüşüm Fabrikası, Osmaniye OSB Tosçelik Tosyo Fabrikası ve CRT Metal Fabrikaları ziyaret edilerek çalışmalara yönelik bilgi alındı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post MÜSİAD, Baltık Ülkeleri Büyükelçilerini Hataylı İş İnsanları İle Bir Araya Getirdi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6925 0
Desoutter , Nexonar 3D Kamera Konumlandırma Sistemiyle Üretim ve Montajda Hataya Yer Bırakmıyor https://turkishnews.com.tr/?p=6863&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=desoutter-nexonar-3d-kamera-konumlandirma-sistemiyle-uretim-ve-montajda-hataya-yer-birakmiyor https://turkishnews.com.tr/?p=6863#respond Tue, 06 Dec 2022 14:41:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6863 Endüstride hatasız montaj için tek güvenilir çözüm: Nexonar

The post Desoutter , Nexonar 3D Kamera Konumlandırma Sistemiyle Üretim ve Montajda Hataya Yer Bırakmıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Endüstride hatasız montaj için tek güvenilir çözüm: Nexonar

Montaj ve üretim operasyonları için başta havacılık ve otomotiv olmak üzere endüstrideki birçok sektöre elektrikli ve havalı montaj aletleri çözümleri sunan Desoutter; özellikle manuel işlemlerde hatasız üretim için büyük bir inovasyon gerçekleştirdi. Üst düzey konumlandırma sistemi olan “Nexonar”ı ekosistemine entegre eden Desoutter, müşterilerine bu sayede endüstriyel üretimin yanı sıra karmaşık montajlar için de ideal bir çözüm sunuyor.

Nexonar ile 2017’den beri çalışan Desoutter, şirketi satın almasının ardından mevcut ekosistemine de entegre ederek sistemin, birçok endüstride montaj hatlarındaki kullanımını ve kurulumunu kolaylaştırıyor. Desoutter’ın “akıllı montaj” çözümlerini bir üst seviyeye taşıyan Nexonar konumlandırma sistemi, 3 boyutlu pozisyon kontrol sistemi sayesinde özellikle manuel montaj işlemlerinin hatasız ve yüksek kalitede yapılmasını 100 garanti altına alıyor. Aynı zamanda bu Poka-Yoke çözümü ile Desoutter, dünya çapındaki müşterilerine operatör ve proses güvenliği sağlarken, yüksek üretkenlik ve verimlilik sunmaya devam ediyor.

Nexonar başta otomotiv ve havacılık olmak üzere; elektrikli araçların batarya montajı, uçakların gövdeleri için sıkma, delme ve yerleştirme işlemleri, kaynak, yağlama, boya, lojistik depo işlemleri ve robot yörünge öğretilmesi gibi uygulamalarda kullanılıyor. Sistem, montaj işlemlerinde erişilemeyen vidalama noktalarının konumunu güvenilir bir şekilde belirlenmesini sağlıyor.

“Nexonar ile pazarın ihtiyaçlarına kapsamlı bir çözüm sunuyoruz”

Desoutter Türkiye Bölüm Müdürü Umur Güldiren, “Desoutter ve Nexonar’ın uzmanlıklarını birleştirmesi sayesinde müşterilerimize, özellikle proses kontrolü, operatör güvenliği ve yazılım çözümleriyle ilgili büyük değerler katmayı hedefliyoruz. Nexonar’ı ekosistemimizin bir parçası olarak sunabilmek, pazarın kritik ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı bir çözüm sunmamıza olanak yaratıyor.” dedi.

3D kamerayla vidalama noktalarının konumu kesin bir şekilde belirlenebiliyor

Prosesteki ekipmanların konumlarını takip etmek için gelişmiş bir yazılıma sahip olan Nexonar konumlandırma sistemi; bir 3D kamerayla, aletin ve vidalama noktasının odanın neresinde olduğunu algılamak için kızılötesi bir sinyal kullanıyor. Herhangi bir objeyi gerçek zamanlı olarak 5 mm hassasiyetiyle takip edebilen Nexonar sayesinde erişilemeyen vidalama noktalarının konumu kesin bir şekilde belirlenebiliyor.

Montajda operatörün hata yapma olasılığı sıfıra iniyor

İzleyici sensörler; iş eldivenlerine, el aletlerine ve operatör kıyafetlerine kolayca yerleştirilebiliyor. Bu sensörler, prosesteki ilgili alanda kör nokta kalmayacak şekilde kızılötesi kamera veya 3D kameralar kullanılarak izlenebiliyor. Nexonar yazılımına önceden kolayca tanımlanan işlemler; bir ekran, lazer projeksiyon veya bir sanal gerçeklik gözlüğüne yansıtılıyor ve operatörler adım adım yönlendiriliyor. Ancak operatörlerin” doğru işlemleri yaptığında” prosesin tamamlanabilmesi, operatörün hata yapma olasılığını kalifiye olmasından bağımsız olarak ortadan kaldırıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Desoutter , Nexonar 3D Kamera Konumlandırma Sistemiyle Üretim ve Montajda Hataya Yer Bırakmıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6863 0
Emlakjet, gayrimenkul alıcı ve satıcılarının yaşadığı sorunlara “Çözüm Net Emlakjet” diyor https://turkishnews.com.tr/?p=6859&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=emlakjet-gayrimenkul-alici-ve-saticilarinin-yasadigi-sorunlara-cozum-net-emlakjet-diyor https://turkishnews.com.tr/?p=6859#respond Tue, 06 Dec 2022 14:28:08 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6859 Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet, gayrimenkul sektöründe kullanıcıların yaşadığı güncel sorunlara çözüm sunan yeni teknolojileri ile yatırımlarını sürdürerek büyümeye devam ediyor.

The post Emlakjet, gayrimenkul alıcı ve satıcılarının yaşadığı sorunlara “Çözüm Net Emlakjet” diyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet, gayrimenkul sektöründe kullanıcıların yaşadığı güncel sorunlara çözüm sunan yeni teknolojileri ile yatırımlarını sürdürerek büyümeye devam ediyor.

Bölgesine ve gayrimenkul özelliklerine göre rayicinden en az yüzde 30 daha avantajlı ilanların listelendiği ‘Jet Fırsatlar’ ve acil satılık olan evi 5 gün içinde hızlı, kolay ve güvenli şekilde Emlakjet’e satma imkânı sağlayan ‘Jetsat’ hizmeti alıcı ve satıcıların hayatını kolaylaştırıyor.

Ayda 80 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 20 milyon ziyaretçisiyle emlak seri ilan sektörünün öncü platformu Emlakjet, yeni reklam kampanyasında, tüketicinin ev ararken ve ev satarken yaşadığı zorlu anları mizahi bir dille anlatıyor.

“Gayrimenkul deneyiminde konum özelliklerinin çeşitli olması ve demografik bilgilere yer verilmesi önemli”

Veriler doğrultusunda pazarın genel durumu, piyasa koşulları ve kullanıcıların önceliklerini ve davranış biçimlerini gözlemleyerek geliştirdikleri uygulamaları anlatan Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, bağımsız bir kuruluşun desteği ile detaylı bir araştırma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Adgager’ın üstlendiği araştırma gayrimenkul arayan 10 kişiden 7’sinin online mecraları tercih ettiğini gösteriyor. PropTech’in (Gayrimenkul Teknolojisi) sunduğu hizmetler ve faydalar arttıkça kullanıcıların da tamamına yakınının dijital dünyayı emlak arama süreçlerine dahil edeceğini düşünüyoruz. Bu noktada dijitalde gayrimenkul deneyimini güvenli, hızlı ve verimli kılmak en önemli görevimiz. Dijital dünyada elde ettiğimiz veriler pazarın durumu ile birlikte kullanıcıların da tercihlerini net olarak gösteriyor. Örneğin; Emlakjet kullanıcılarının yaklaşık yarısı apartman dairesi tercih ederken, geçen yıl gibi bu yıl da 3+1 evlerin en popüler kategori olduğu görülüyor. Gayrimenkul deneyiminde konum özelliklerinin çeşitli olması ve demografik bilgilere yer verilmesi oldukça önemli.” değerlendirmesinde bulundu.

10 kullanıcıdan 7’si konut ararken online’ı kullanıyor

Emlak arayanlar arasında 10 kişiden 7’sinin konut ararken online platformları kullandığını belirten İdikat, Emlakjet kullanıcılarının konut tercihleri doğrultusunda elde edilen bilgileri de paylaştı. Yeni evde konut tipi tercihlerine göre, kullanıcıların yarısı apartman dairesi tercih ettiğini belirten Tolga İdikat, “Kullanıcıların dörtte biri ise özellikle site içinde apartman dairesi ararken, beşte biri ise villa/müstakil ev tercih ediyor. Oda sayısına göre tercihlere bakıldığında ise yüzde 46 ile en çok 3+1 odanın tercih edildiğini görüyoruz. Üç kullanıcıdan biri 2+1 oda tercih ederken, 1+1 oda tercih edenlerin oranını ise yüzde 10 olarak tespit ettik.” dedi.

İdikat, güncel sorunlara teknolojik çözümler sunan ‘Jet Fırsatlar’ servisini odağına alan yeni reklam kampanyası hakkında ise, “İster satılık ister kiralık isterse yatırımlık olsun; konut arayanların en yakın yol arkadaşıyız. Aradıkları evi en hızlı, en kolay ve en keyifli şekilde bulmalarına yardımcı oluyoruz. Temel amacımız, sektöre yenilikler getirerek hem kullanıcılarımızın yaşadığı deneyimi iyileştirmek hem de sektörümüzü geliştirmek.” yorumunda bulundu.

Emlak dikeyinde lider platform olma hedefiyle, yalnızca bir listeleme platformu değil, emlak yaşam döngüsünde birden çok inovatif servis sunan, “emlağın çözüm platformu” olmak üzere çalışmalarını yürüttüklerini belirten Emlakjet CMO’su Simgül Madanoğlu ise Emlakjet’in 2022 yılında elde ettiği sonuçlara yönelik de bilgi aktardı. Emlakjet’in yıllık trafiğini geçen yıla göre yüzde 71 artırdığını belirten Madanoğlu, Net Gelir olarak ise geçen yıla göre 2022 yılını yüzde 247 artış ile kapatmayı hedeflediklerini belirtti. iBuying işlem hacminde geçen yıla göre yüzde 142 artış elde ettiklerini aktaran Madanoğlu, toplam üye emlak ofisi sayısında ise 2022 yılında yüzde 46 artış elde ettiklerini vurguladı.

Emlakjet CMO’su Simgül Madanoğlu, “Türkiye gayrimenkul sektöründe ilk akla gelen teknolojik platform olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Uçtan uca sunduğumuz yenilikçi çözümler kadar, dikkat çeken pazarlama çalışmalarıyla da bu hedefe ulaşmayı amaçlıyoruz. 2022 yılında yaptığımız tüm pazarlama çalışmalarıyla Emlakjet olarak marka aramalarında yüzde 40 artış yakaladık” diye konuştu.

Emlakjet yeni reklam kampanyasında, 2022 yılının başından beri kullandığı ‘Cevap Net Emlakjet’ sloganını, gayrimenkul sektöründe kullanıcıların yaşadığı güncel sorunlara çözüm sunan hizmetlerini öne çıkarmak amacıyla ‘Çözüm Net Emlakjet’ olarak değiştirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Emlakjet, gayrimenkul alıcı ve satıcılarının yaşadığı sorunlara “Çözüm Net Emlakjet” diyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6859 0
”Seybil Bilişim ve Bilgi Teknolojileri” Yılın en iyi çıkış yapan Bilişim Teknolojileri Markası oldu! https://turkishnews.com.tr/?p=6766&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=seybil-bilisim-ve-bilgi-teknolojileri-yilin-en-iyi-cikis-yapan-bilisim-teknolojileri-markasi-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6766#respond Tue, 06 Dec 2022 13:00:10 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6766 Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

The post ”Seybil Bilişim ve Bilgi Teknolojileri” Yılın en iyi çıkış yapan Bilişim Teknolojileri Markası oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm Sahiplerini Buldu!

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.
Des Medya’nın üstlendiği organizasyona; müzik, sanat, iş ve cemiyet dünyasından birçok değerli isim katıldı.
Gerçekleştirmiş oldukları tüm organizasyonlarda markaların ulusal & uluslararası pazarda hak ettikleri marka değerini kazandırmanın yanı sıra her organizasyonda sosyal farkındalığa değinmeyi amaçlayan Des Medya muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı.
Seray Sever ve Mert Palavaroğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede; alanında imzasını attığı başarılı işleriyle adından sıklıkla söz ettiren ”SEYBİL BİLİŞİM VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ”, ”Yılın En İyi Çıkış Yapan Bilişim Teknolojileri Markası” ödülüne layık görüldü.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post ”Seybil Bilişim ve Bilgi Teknolojileri” Yılın en iyi çıkış yapan Bilişim Teknolojileri Markası oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6766 0
”Skinmaster” Yılın en iyi çıkış yapan Kozmetik Markası oldu! https://turkishnews.com.tr/?p=6762&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=skinmaster-yilin-en-iyi-cikis-yapan-kozmetik-markasi-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6762#respond Tue, 06 Dec 2022 13:00:08 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6762 Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

The post ”Skinmaster” Yılın en iyi çıkış yapan Kozmetik Markası oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm Sahiplerini Buldu!

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.
Des Medya’nın üstlendiği organizasyona; müzik, sanat, iş ve cemiyet dünyasından birçok değerli isim katıldı.
Gerçekleştirmiş oldukları tüm organizasyonlarda markaların ulusal & uluslararası pazarda hak ettikleri marka değerini kazandırmanın yanı sıra her organizasyonda sosyal farkındalığa değinmeyi amaçlayan Des Medya muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı.
Seray Sever ve Mert Palavaroğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede; alanında imzasını attığı başarılı işleriyle adından sıklıkla söz ettiren ”SKINMASTER”, ”Yılın En İyi Çıkış Yapan Kozmetik Markası” ödülüne layık görüldü.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post ”Skinmaster” Yılın en iyi çıkış yapan Kozmetik Markası oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6762 0
”Veteriner Malzemeleri.com” Yılın en iyi Veteriner Medikal Ürünleri Markası Oldu! https://turkishnews.com.tr/?p=6754&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=veteriner-malzemeleri-com-yilin-en-iyi-veteriner-medikal-urunleri-markasi-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6754#respond Tue, 06 Dec 2022 12:41:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6754 Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

The post ”Veteriner Malzemeleri.com” Yılın en iyi Veteriner Medikal Ürünleri Markası Oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm Sahiplerini Buldu!

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Des Medya’nın üstlendiği organizasyona; müzik, sanat, iş ve cemiyet dünyasından birçok değerli isim katıldı.
Gerçekleştirmiş oldukları tüm organizasyonlarda markaların ulusal & uluslararası pazarda hak ettikleri marka değerini kazandırmanın yanı sıra her organizasyonda sosyal farkındalığa değinmeyi amaçlayan Des Medya muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı.

Seray Sever ve Mert Palavaroğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede; alanında imzasını attığı başarılı işleriyle adından sıklıkla söz ettiren ”Veteriner Malzemeleri .com” markası ile ”Soner Kuyucu”, ”Yılın En İyi Veteriner Medikal Ürünleri Markası” ödülüne layık görüldü.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post ”Veteriner Malzemeleri.com” Yılın en iyi Veteriner Medikal Ürünleri Markası Oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6754 0
”SUZERMED CLINIC” Yılın en iyi Sağlık Turizmi şirketi! https://turkishnews.com.tr/?p=6750&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=suzermed-clinic-yilin-en-iyi-saglik-turizmi-sirketi https://turkishnews.com.tr/?p=6750#respond Tue, 06 Dec 2022 12:41:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6750 Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

The post ”SUZERMED CLINIC” Yılın en iyi Sağlık Turizmi şirketi! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm Sahiplerini Buldu!

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.
Des Medya’nın üstlendiği organizasyona; müzik, sanat, iş ve cemiyet dünyasından birçok değerli isim katıldı.
Gerçekleştirmiş oldukları tüm organizasyonlarda markaların ulusal & uluslararası pazarda hak ettikleri marka değerini kazandırmanın yanı sıra her organizasyonda sosyal farkındalığa değinmeyi amaçlayan Des Medya muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı.
Seray Sever ve Mert Palavaroğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede; alanında imzasını attığı başarılı işleriyle adından sıklıkla söz ettiren ”SUZERMED CLINIC’; ”Yılın En İyi Sağlık Turizmi Şirketi” ödülüne layık görüldü.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post ”SUZERMED CLINIC” Yılın en iyi Sağlık Turizmi şirketi! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6750 0
”Şengül Bozkır Beautyland”; Ankara’nın en başarılı Kalıcı Makyaj Uzmanı oldu! https://turkishnews.com.tr/?p=6742&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sengul-bozkir-beautyland-ankaranin-en-basarili-kalici-makyaj-uzmani-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6742#respond Tue, 06 Dec 2022 12:27:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6742 Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

The post ”Şengül Bozkır Beautyland”; Ankara’nın en başarılı Kalıcı Makyaj Uzmanı oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm Sahiplerini Buldu!

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Des Medya’nın üstlendiği organizasyona; müzik, sanat, iş ve cemiyet dünyasından birçok değerli isim katıldı.
Gerçekleştirmiş oldukları tüm organizasyonlarda markaların ulusal & uluslararası pazarda hak ettikleri marka değerini kazandırmanın yanı sıra her organizasyonda sosyal farkındalığa değinmeyi amaçlayan Des Medya muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı.
Seray Sever ve Mert Palavaroğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede; alanında imzasını attığı başarılı işleriyle adından sıklıkla söz ettiren ”Şengül Bozkır Beautyland”; ”Ankara’nın En Başarılı Kalıcı Makyaj Uzmanı” ödülüne layık görüldü.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post ”Şengül Bozkır Beautyland”; Ankara’nın en başarılı Kalıcı Makyaj Uzmanı oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6742 0
”Twiceless Marketing & Design” Almanya’nın en başarılı Grafik Tasarımcısı oldu! https://turkishnews.com.tr/?p=6738&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=twiceless-marketing-design-almanyanin-en-basarili-grafik-tasarimcisi-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6738#respond Tue, 06 Dec 2022 12:26:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6738 Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

The post ”Twiceless Marketing & Design” Almanya’nın en başarılı Grafik Tasarımcısı oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm Sahiplerini Buldu!

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.
Des Medya’nın üstlendiği organizasyona; müzik, sanat, iş ve cemiyet dünyasından birçok değerli isim katıldı.
Gerçekleştirmiş oldukları tüm organizasyonlarda markaların ulusal & uluslararası pazarda hak ettikleri marka değerini kazandırmanın yanı sıra her organizasyonda sosyal farkındalığa değinmeyi amaçlayan Des Medya muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı.
Seray Sever ve Mert Palavaroğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede; alanında imzasını attığı başarılı işleriyle adından sıklıkla söz ettiren ”Twiceless marketing & Design”; ”Almanya’nın En Başarılı Grafik Tasarımcısı” ödülüne layık görüldü.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post ”Twiceless Marketing & Design” Almanya’nın en başarılı Grafik Tasarımcısı oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6738 0
”Suna Görer Güzellik Merkezi”; Kocaeli’nin en iyi Güzellik Merkezi oldu! https://turkishnews.com.tr/?p=6734&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=suna-gorer-guzellik-merkezi-kocaelinin-en-iyi-guzellik-merkezi-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6734#respond Tue, 06 Dec 2022 12:26:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6734 Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

The post ”Suna Görer Güzellik Merkezi”; Kocaeli’nin en iyi Güzellik Merkezi oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm Sahiplerini Buldu!
Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un gözde mekanlarından Portaxe’de gerçekleşen “Diamonds Of Turkey Awards By Maruderm” görkemli bir törenle sahiplerini buldu.
Des Medya’nın üstlendiği organizasyona; müzik, sanat, iş ve cemiyet dünyasından birçok değerli isim katıldı.
Gerçekleştirmiş oldukları tüm organizasyonlarda markaların ulusal & uluslararası pazarda hak ettikleri marka değerini kazandırmanın yanı sıra her organizasyonda sosyal farkındalığa değinmeyi amaçlayan Des Medya muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı.
Seray Sever ve Mert Palavaroğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede; alanında imzasını attığı başarılı işleriyle adından sıklıkla söz ettiren ”Suna Görer Güzellik Merkezi”; ”Kocaeli’nin En İyi Güzellik Merkezi” ödülüne layık görüldü.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post ”Suna Görer Güzellik Merkezi”; Kocaeli’nin en iyi Güzellik Merkezi oldu! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6734 0
2 Binden Fazla Vatandaş İstihdam Edildi https://turkishnews.com.tr/?p=6687&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=2-binden-fazla-vatandas-istihdam-edildi https://turkishnews.com.tr/?p=6687#respond Tue, 06 Dec 2022 11:42:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6687 Keçiören Belediyesinin istihdam ofisi olarak hizmet veren Kariyer Ofisi üç buçuk yılda 2 binden fazla vatandaş için iş kapısı oldu. Kariyer Ofisi aynı zanda çalışma hayatına yeni başlayan vatandaşlara kariyer planlaması da yaparak bulundukları işte ve iş yerinde kalıcı olmaları için rehberlik desteği de veriyor.

The post 2 Binden Fazla Vatandaş İstihdam Edildi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Keçiören Belediyesinin istihdam ofisi olarak hizmet veren Kariyer Ofisi üç buçuk yılda 2 binden fazla vatandaş için iş kapısı oldu. Kariyer Ofisi aynı zanda çalışma hayatına yeni başlayan vatandaşlara kariyer planlaması da yaparak bulundukları işte ve iş yerinde kalıcı olmaları için rehberlik desteği de veriyor.

Keçiören’deki İŞKUR başvuru merkezi olarak da hizmet veren Kariyer Ofisi’nin işverenlere personel bulma konusunda da büyük kolaylık sağladığını söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Kariyer Ofisimiz kurulduğu günden itibaren 2 binden fazla vatandaşımızı yeni işleriyle buluşturdu. İşverenlerimize de personel bulma konusunda önemli hizmetler veriyor. Farklı meslek dallarına sahip vatandaşlarımızın başvurularını alıyor, onları uygun pozisyondaki işlere yönlendiriyoruz. İş arayan ile işveren arasında köprü vazifesi gören Kariyer Ofisimiz tüm hızıyla iş bulmaya devam ediyor” dedi.

İş arayan vatandaşlar ve işverenler Kariyer Ofisi’ne hem belediyenin kurumsal internet sitesi üzerinden online hem de belediye hizmet binasında bulunan Kariyer Ofisi Biriminden yüz yüze başvuru yapabiliyor.​

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post 2 Binden Fazla Vatandaş İstihdam Edildi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6687 0
FormaStar, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı https://turkishnews.com.tr/?p=6673&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=formastar-3-5-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-500-bin-dolar-yatirim-aldi https://turkishnews.com.tr/?p=6673#respond Tue, 06 Dec 2022 11:41:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6673 Dünyanın spor odaklı tek dijital ekosistemi olan FormaStar, ilk yatırım turunu başarıyla tamamladı. Kerim Kotan’ın liderliğinde oluşan konsorsiyumdan 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım alan FormaStar, yıl sonu itibarıyla 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

The post FormaStar, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Dünyanın spor odaklı tek dijital ekosistemi olan FormaStar, ilk yatırım turunu başarıyla tamamladı. Kerim Kotan’ın liderliğinde oluşan konsorsiyumdan 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım alan FormaStar, yıl sonu itibarıyla 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Fehmi Hikmet Öncel tarafından kurulan FormaStar, sporun tüm paydaşlarını dijital ortamda buluşturan dünyanın spor odaklı tek ekosistemi. Sektörde hiçbir spor organizasyonunun tek başına başarmayacağı bir dijital dönüşüme liderlik eden FormaStar, Türkiye’nin duayen yatırım bankacılarından ve seri girişim yatırımcılarından Kerim Kotan’ın liderliğinde çıktığı yatırım turunu başarıyla tamamladı.

FormaStar, SPX Spor Mağazaları ile Skechers Türkiye’nin kurucu ortakları Özhun Olgar, Orkun Olgar ve Yasin Kavşak; Türkiye’nin en önemli yapay zekâ odaklı teknoloji şirketlerinden Litum’un kurucu ortaklarından Kamil Sözen, Özgür Ülkü, Alp Ülkü; ve kendi alanlarının önde gelen isimlerinden Tunç Berkman, Erol İren ve Efe Duran Sarıkaya’nın da dâhil olduğu 15 yatırımcıdan oluşan konsorsiyumdan 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar tutarında yatırım aldı.

“700 kulüp ve 15 bin sporcu FormaStar kullanıyor”

FormaStar Kurucu Ortak & CEO’su Fehmi Hikmet Öncel, sene sonu itibarıyla 100 bin kullanıcıyı hedeflediklerini belirterek, “FormaStar’ı bugün itibarıyla 700 kulüp ve 15 bin sporcu aktif bir şekilde kullanıyor. Futbol, basketbol, voleybol, Amerikan futbolu, golf, beyzbol gibi birçok geleneksel sporda ligler, kulüpler, antrenörler, scout’lar (yetenek avcıları), menajerler, profesyonel ve amatör oyuncular ile taraftarlar FormaStar’da buluşuyor. Veri ile sporun görselliğini birleştiren FormaStar’da sporseverler, sporcular, kulüpler ve sporun tüm diğer aktörleri global bir ağda etkin bir iletişim içindeler” dedi.

Sporcusuna değer veren ligler de FormaStar’da

Sporcuyu en öncelikli değer olarak gören bakışı açısına sahip, sporculara ve kulüplere teknolojinin tüm olanaklarını sunmak konusunda arayış içinde olan ligler de FormaStar’ da yerini alıyor. FormaStar’da yer alan liglerin fikstür bilgileri, fikstür değişiklikleri; kulüplere, koçlara, sporculara anlık bildirim olarak ulaşıyor, takvimlerine otomatik olarak işleniyor.

Liglerde oynanan maçlar, FormaStar üzerinden canlı yayınlanıyor, tüm oyuncuların istatistikleri anlık takip ve analiz edilebiliyor. Üstelik bu veriler sadece sezonluk tutulmuyor. Onlarca yıl sonra bile sporcuların tüm verilerine ulaşılabiliyor. Menajerler ve scout’lar, sporcuların istatistik bilgilerini, fiziksel gelişimlerini inceleyerek genç yetenekleri erken keşfetme, izleme ve renklerine katma şansına kavuşuyor.

Kulüpler FormaStar sayesinde taraftarıyla daha yakın

FormaStar aslında tüm kulüplerin, koçların ve sporcuların senelerdir eksikliğini çektiği dijitalleşmeyi hayallerin de ötesinde özelliklerle hayata geçirdi. FormaStar sayesinde takım bilgilerini doğrudan kendileri düzenleyen kulüpler yönetimsel işlemleri için de FormaStar’ın araçlarını kullanıyor. Kulüpler artık FormaStar sayesinde taraftarlarının istek ve eğilimlerini de çok daha yakından ve gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor.

Sporcular FormaStar ile dünyaya açılıyor

FormaStar, sporculara dünyanın farklı noktalarındaki kulüplere, scout’lara, menajerlere, spor akademilerine ve potansiyel hayranlara tek noktadan erişim olanağı sunuyor. Sporcular, gelişimlerini bilimsel yöntemlerle ve istatistikler ile izleyebildiği gibi dünyaya da gösterebiliyor da. Yeteneklerini videolar ile dünyanın dört bir yanındaki diğer sporseverler ile paylaşıp onlarla etkileşime geçebiliyor. FormaStar ekosistemindeki sporcular, antrenörlere ve kulüplere doğrudan ulaşarak gelişimleri ve başarıları için kritik olan eğitimleri alabiliyor

Amatör sporcular kendilerini gösteriyor

Amatör sporcular, sportif yetenekleriyle ilgili koçlarından ve kulüplerinden aldıkları referans ile performanslarının yanında sporcu kimliklerini de ortaya koyuyorlar. Sportif aktivitelerinin tamamını cep telefonuna yüklü FormaStar uygulaması üzerinden, ailesi, arkadaşları, okulu ve tüm çevresi ile paylaşabiliyor.

Veteran sporcular kişi ya da takımlara kolay ulaşıyor

Veteran sporcuların en önemli sorunlarından biri de maç yapabilecekleri kişi veya takım aramak. FormaStar veteran sporcuların bu derdine son veriyor. Veteran sporcular FormaStar üzerinden hem liglerin düzenlediği turnuvalara katılabiliyor hem de diğer sporcu ve takımlar ile doğrudan iletişime geçerek kendileri turnuva düzenleyebiliyor.

FormaStar’lı sporseverler çok şanslı

FormaStar dünyasındaki sporseverler ise sevdikleri spor dalında milyonlarca video izleyebiliyor. Sporun en keyifli anlarını, öne çıkanları kısa klipler halinde seyreden taraftarlar, desteklediği takım ve sporcu ile doğrudan etkileşim içinde olabiliyor. İlaveten takımının ve taraftarı olduğu sporcuların antrenmanlarını, fiziksel durumunu yakından takip edebiliyor.

FormaStar, tüm kullanıcılara istatistikler, performans verileri, saha analizi ve sporcuların fiziksel gelişimi ile ilgili verileri en ileri teknolojiyle sunuyor. FormaStar kullanıcısı, genç yıldızları herkesten önce keşfediyor, “haftanın”, “ayın”, “yılın” sporcuları seçmelerine katılarak desteklediği sporcuların öne çıkmasına katkı sağlıyor. FormaStar kullanıcısı böylelikle sporla ilgili gündeme katkı koyabildiği gibi hâkim de oluyor.

Lider yatırımcı Kerim Kotan da, tüm sporculara, taraftarlara, takımlara, kulüplere, menajerlere ve scout’lara seslenerek, “Global ve iddialı hedeflerimiz var. Bunu sağlamak için en ileri teknolojik altyapı ve kurgu, özel bir ekip ve fonlama haricinde de farklı kasları ve coğrafi sınırları aşan uzunlukta kolları olan bir hissedarlık yapısıyla yola çıktık. Sporun rekabetçi dünyasında bir adım öne geçmek istiyorsanız, yıl sonu itibarıyla 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen FormaStar ekosisteminde siz de yerinizi alın!” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post FormaStar, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6673 0
Vaillant Türkiye yetkili satıcıları Phuket’te buluştu https://turkishnews.com.tr/?p=6564&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vaillant-turkiye-yetkili-saticilari-phukette-bulustu https://turkishnews.com.tr/?p=6564#respond Tue, 06 Dec 2022 10:42:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6564 Vaillant Türkiye, başarılı yetkili satıcılarına “Vaillant Kombi Seyahat Kampanyası” kapsamında Phuket tatili hediye etti.

The post Vaillant Türkiye yetkili satıcıları Phuket’te buluştu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Vaillant Türkiye, başarılı yetkili satıcılarına “Vaillant Kombi Seyahat Kampanyası” kapsamında Phuket tatili hediye etti.

Vaillant Türkiye, yetkili satıcılarını dünyanın dört bir yanındaki ilgi çekici lokasyonlarda ağırlamaya devam ediyor. “Vaillant Kombi Seyahat Kampanyası” ile yüksek hacimli iş ortaklarından, kombi grubunda kampanya hedefini gerçekleştirenler Phuket seyahatine katılım hakkı kazandı. Yenilikçi Vaillant kombilerini daha fazla müşteri ile buluşturmak amacıyla düzenlenen motivasyon kampanyası kapsamında 30’a yakın başarılı yetkili satıcı, 19-24 Ekim tarihleri arasında Tayland’ın en ünlü adalarından Phuket’te unutulmaz bir hafta geçirdi.

“Vaillant Kombi Seyahat Kampanyası” kapsamında Phuket seyahatine hak kazanan Vaillant yetkili satıcıları, Çin ve Portekiz etkisi altında zenginleşen mimarisi ile konuklarına eşine az rastlayabilecekleri seçenekler sunan adada, kültürel zenginliğini kanıtlayan yapıları görme olanağı buldu. Phuket’in turkuaz mavisi denizi, pudra rengindeki doğa harikası kumsalları, sıcak havası, küçük kafe ve restoranlarında hoşça vakit geçiren yetkili satıcılar, her yıl onbinlerce seyahatseverin ziyaret ettiği bu dünyaca ünlü turizm adasından yurda güzel hatıralarla dönüş yaptı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Vaillant Türkiye yetkili satıcıları Phuket’te buluştu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6564 0
Bakan Nebati: Enflasyonda zirveyi geride bırakarak düşüş trendine girmiş bulunuyoruz https://turkishnews.com.tr/?p=6546&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bakan-nebati-enflasyonda-zirveyi-geride-birakarak-dusus-trendine-girmis-bulunuyoruz https://turkishnews.com.tr/?p=6546#respond Tue, 06 Dec 2022 10:41:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6546 Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Daha önce de çeşitli mecralarda ifade ettiğimiz üzere, beklenmedik bir küresel gelişme olmadıkça enflasyonda zirveyi geride bırakarak düşüş trendine girmiş bulunuyoruz" dedi.

The post Bakan Nebati: Enflasyonda zirveyi geride bırakarak düşüş trendine girmiş bulunuyoruz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Bakan Nebati, şu ifadeleri kullandı:

Kasım ayında enflasyon hız keserek yüzde 84,39’a, yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) de yıllık bazda yüzde 157,69’dan yüzde 136,02’ye gerilemiştir.
Daha önce de çeşitli mecralarda ifade ettiğimiz üzere, beklenmedik bir küresel gelişme olmadıkça enflasyonda zirveyi geride bırakarak düşüş trendine girmiş bulunuyoruz.
Bu gelişmede, uluslararası emtia fiyatlarının nispeten sakin seyri ile küresel koşullardaki bazı iyileşmeler etkili olduğu gibi Kur Korumalı Mevduat ve devreye aldığımız diğer pek çok önlemin Türk Liramızda sağladığı istikrarlı duruş kuşkusuz etkili olmuştur.
Önümüzdeki aydan itibaren etkisini gösterecek olan baz etkisiyle de enflasyondaki düşüş eğilimini, bu ay Yİ-ÜFE’de olduğu gibi, daha keskin hissetmeye başlayacağız.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde uyguladığımız politikalarla, enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, vatandaşlarımızın alım güçlerini de korumaya devam edeceğiz.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221205/bakan-nebati-enflasyonda-zirveyi-geride-birakarak-dusus-trendine-girmis-bulunuyoruz-1064161215.html

The post Bakan Nebati: Enflasyonda zirveyi geride bırakarak düşüş trendine girmiş bulunuyoruz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6546 0
Aracın motor yağı neden eksilir https://turkishnews.com.tr/?p=6499&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=aracin-motor-yagi-neden-eksilir https://turkishnews.com.tr/?p=6499#respond Tue, 06 Dec 2022 10:26:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6499 Motor yağları, tüm hareketli parçalar arasındaki sürtünmeyi azaltarak aracın motorunun ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

The post Aracın motor yağı neden eksilir first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Motor yağları, tüm hareketli parçalar arasındaki sürtünmeyi azaltarak aracın motorunun ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Çoklu mekanik parçalar motor yağı sayesinde serbestçe hareket edebildiğinde aşınma ve yıpranma büyük ölçüde azalır. Ayrıca motor kir ve korozyondan korunur, böylelikle onarım ihtiyacı azalır. Ancak yanlış motor yağı kullanılırsa, artan aşınma ve korozyon motor için risk oluşturarak hasara yol açabilir.

TotalEnergies Turkey Pazarlama Teknik Servisler Müdürü Mine Altınkurt, araçların motor yağı tüketimi ile motorun yağ eksiltmesinin iki ayrı kavram olduğunu belirtti.

Yağ tüketiminin motorun teknolojisiyle ilgili olduğunu vurgulayan Altınkurt, “Özellikle yeni teknolojilerle üretilen modern motorlarda yüksek performans sağlamak amacıyla silindir, piston gibi metal aksamlar birbirine daha yakın tasarlanmıştır. Motorlardaki bu özellik ve çok yüksek sıcaklık yağın yıpranmasına, dolayısıyla da yağ tüketimine yol açar. Araç üreticilerinin, araçların belirli km/saat aralıkları için belirttiği değerlerin altında kalan miktar normal yağ tüketimidir ve bu durum yağ eksiltmesi olarak değerlendirilmez. Ancak üreticinin belirlediği limit değerin üzerinde yağ tüketimi, yağ eksiltmesi olarak tanımlanır” dedi. Altınkurt, yağ eksiltmesinin olası sebeplerini ise şöyle sıraladı:

  • Kalitesiz yağ seçimi
  • Araca uygun standartları karşılayan yağların doğru seçilememesi (uluslararası standartlar, araç üreticilerinin onay seviyeleri, viskozite sınıfı)
  • Dört mevsim düzenli antifriz kullanılmaması ve önerilen antifriz değişim aralıklarına uyulmaması
  • Aracın kullanıldığı güzergâh ve sürüş şekli
  • Kapasite üzerinde yük taşınması
  • Kullanılan yakıtın kalitesi ve motor tasarımı
  • Yakıt pompası arızası, yetersiz hava girişi ve motorda ana yatakların aşınmış olması gibi mekanik problemler

Doğru motor yağı seçimi neden önemlidir?

TotalEnergies motor yağlarının üstün koruma ve performans sağlamak amacıyla özel olarak formüle edildiğini söyleyen Altınkurt, uygun motor yağı seçerken her zaman araç bakım kitapçığında belirtilen uluslararası onay seviyelerinin, araç üreticilerinin spesifikasyon ve normlarının göz önüne alınması gerektiğini de vurguladı. Altınkurt, “Motor yağı, aracın motorunun olmazsa olmazıdır. Yağ olmadan aracın dakikalar içinde çalışması durur ve motor ciddi hasarlar alabilir. Kaliteli, spesifikasyonları karşılayan ve yüksek performanslı yağ seçimi günümüzde giderek daha önemli hale gelmektedir” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Aracın motor yağı neden eksilir first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6499 0
Aksigorta, Bölge Ziyaretleri ile Acentelerinin Sesine Kulak Veriyor https://turkishnews.com.tr/?p=6495&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=aksigorta-bolge-ziyaretleri-ile-acentelerinin-sesine-kulak-veriyor https://turkishnews.com.tr/?p=6495#respond Tue, 06 Dec 2022 10:26:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6495 Aksigorta, üst yönetimiyle birlikte bölge ziyaretlerine başladı. Tüm sektörlerin olduğu gibi sigorta sektörünün de içinden geçtiği sınavda, her zaman olduğu gibi yine acentelerinin yanında olan Aksigorta, gerçekleştirilen ziyaretlerde acentelerinin yaşadığı sorunlara yönelik geliştirilebilecek çözümleri konuştu.

The post Aksigorta, Bölge Ziyaretleri ile Acentelerinin Sesine Kulak Veriyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Aksigorta, üst yönetimiyle birlikte bölge ziyaretlerine başladı. Tüm sektörlerin olduğu gibi sigorta sektörünün de içinden geçtiği sınavda, her zaman olduğu gibi yine acentelerinin yanında olan Aksigorta, gerçekleştirilen ziyaretlerde acentelerinin yaşadığı sorunlara yönelik geliştirilebilecek çözümleri konuştu.

Yeni nesil sigortacılık anlayışıyla müşterilerinin yanı sıra en büyük dağıtım kanalı olan acentelerinin de yanında olan Aksigorta, Genel Müdür Uğur Gülen ve Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran’ın da aralarında olduğu üst yönetimiyle birlikte bölge ziyaretlerini tamamladı. 60 yılı aşkın zamandır olduğu gibi sigorta sektörünün içinde bulunduğu bu darboğazda da acentelerinin yanında olan Aksigorta, gerçekleştirdiği acente ziyaretleriyle bir kez daha acentelerini yalnız bırakmayarak, onların sektörde yaşadığı sorunlara yönelik geliştirilebilecek çözümleri, onlarla birlikte masaya yatırma fırsatı buldu.

Bölge ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen; “Tüm sektörlerde olduğu gibi, sigorta sektörü olarak bizler de oldukça zor bir sınavdan geçiyoruz. Yüksek enflasyon haneye giren her bir metayı olumsuz yönde etkilerken, bizler sigorta sektörü olarak o hanenin de güvencesinden sorumlu olan bir sektörüz. Bizim sigortaladığımız kıymetlerin değeri enflasyona paralel şekilde artış gösteriyor. Bizler de yeni döneme acentelerimizin çok daha hızlı uyum sağlayabilmelerini, yeni ürün ve aksiyonlarımızla destekliyoruz. Aksigorta olarak bu zor günlerde de acentelerimizin yanında olmak, onların yaşadıkları sektörel sorunları birlikte masaya yatırmak amacıyla bölge ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. 60 yılı aşkın zamandır olduğu gibi, bugün ve yarın da en büyük dağıtım kanalımız olan acentelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Eylül ayında İzmir ve Kuzey Ege bölgesi ile ziyaretleri başlatan Aksigorta, aralık ayı itibariyle 9 bölgedeki acentelerle de bir araya gelerek toplamda 10 bölgedeki, 3.000’i aşkın acentesine ulaşmış oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Aksigorta, Bölge Ziyaretleri ile Acentelerinin Sesine Kulak Veriyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6495 0
DeFacto Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Ülkede Olacak https://turkishnews.com.tr/?p=6415&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=defacto-cumhuriyetin-100-yilinda-100-ulkede-olacak https://turkishnews.com.tr/?p=6415#respond Tue, 06 Dec 2022 09:41:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6415 5 kıtada, 93 ülkede 500’ün üzerinde mağazası ve e-ticaret kanalıyla 2022’de yüzde 100’ün üzerinde büyüyen DeFacto, Cumhuriyetin 100. Yılında 100 ülkede fiziksel ve dijital olarak varlık gösterecek.

The post DeFacto Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Ülkede Olacak first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

5 kıtada, 93 ülkede 500’ün üzerinde mağazası ve e-ticaret kanalıyla 2022’de yüzde 100’ün üzerinde büyüyen DeFacto, Cumhuriyetin 100. Yılında 100 ülkede fiziksel ve dijital olarak varlık gösterecek.

“Ulaşılabilir Moda” anlayışı ve globalleşme vizyonu doğrultusunda 5 kıtada 93 ülkede 500’ün üzerinde mağaza ve e-ticaret kanalıyla 2022 yılında yüzde 100’ün üzerinde büyüme kaydeden DeFacto, Cumhuriyetin 100. Yılında 100 ülkede fiziksel ve dijital olarak varlık göstermeyi hedefliyor. DeFacto’nun genç bir marka olarak sahip olduğu yüksek potansiyeli ile 2023 yılında da sıçrayarak büyümeye devam edeceğini belirten DeFacto CEO’su İhsan Ateş, “Bu yıl yüzde 100 büyüyerek globalleşme hedeflerimize emin adımlarla ilerlediğimizi kanıtladık. 2023 yılı büyüme hamlemizin ivmesini daha da yükselttiğimiz bir yıl olacak ve yeni yılda da sıçrayarak büyümeye devam edeceğiz” dedi.

DeFacto’nun yeni mağaza yatırımları ve online operasyonlara yöneldiği 2022’de satışlardaki yurt dışı payının yüzde 50’ye ulaştığını belirten İhsan Ateş, şunları söyledi:

“2022’de Almanya’da Berlin’de, Türkmenistan, Kamerun ve Kongo’da ilk mağazalarımızı açtık. 2023 yılında da Dubai, Suudi Arabistan, Libya, Cezayir, Angola, Ruhanda ve Mauritius Adası’nda mağaza açacağız. E-ticaret kanalında yatırımlarımıza devam ederek, online satışların toplam ciro içinden aldığı payı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl yine ihracat rekoru kırmayı hedefliyoruz. 2027 yılında ise ihracatın ciromuzdaki payını yüzde 70 seviyesine yükseltirken bulunduğumuz ülke sayısını da 180’e çıkaracağız”

DeFacto modasının omni-channel satış kanalları sayesinde tüm dünyayı kuşattığına değinen İhsan Ateş, “Avrupa’nın çok uluslu e-ticaret sitesi Zalando ile gerçekleştirdiğimiz güçlü iş birliği sayesinde Avrupa’nın en etkin 12 pazarında hizmet vermeye başladık ve Avrupa’nın en çok büyüme yakalayarak başarı hikayesi yazan moda markalarından biri olduk. İngiltere’de hibrit DeFacto.com takımı kurduk ve ABD Amazon’da satışa başladık. E-Ticaret ve online kanallardaki tecrübelerimiz sayesinde fiziksel olarak varlık göstermediğimiz ama yer almayı istediğimiz pazarlarda, online olarak hızlı bir şekilde yer alabilecek deneyime sahibiz” dedi.

“2023’DE ODAĞIMIZDA ‘MİNİMALİZM’ OLACAK”

DeFacto’nun 2023 yılı stratejisinin odağında “Minimalizm”in yer alacağını belirten DeFacto CEO’su İhsan Ateş, bu stratejinin çıkış noktasının “Müşteriyi aşık etmek” vizyonları olduğunu söyledi. İhsan Ateş, şöyle dedi:

“Daha az finansman, insan kaynağı ve zaman harcayarak verimliliğimizi sağlarken, ürün ve koleksiyonlarımızda da aynı verimi yakalayacağız. Minimalist moda anlayışımızla tasarladığımız optimum çeşit ve detayların yer alacağı zamansız ve uzun ömürlü ürünlerimizle müşterilerimizin kafasını karıştırmadan, satın alma kararlarını kolaylaştırıp ihtiyacı kadar satın almalarını teşvik edeceğiz. Bu kararı almak markalar için zor olmakla birlikte DeFacto olarak çocuklarımız ve gelecek nesiller için bu adımı bugünden atmanın sorumluluğunu taşıyoruz”

“ÜRÜN YÖNETİMİNİ YAPAY ZEKA İLE YAPIYORUZ”

DeFacto’nun bir moda markası olduğu kadar aynı zamanda bir teknoloji markası da olduğunu ifade eden İhsan Ateş, geleceği öngörerek 10 yıl önce kurdukları DeFacto Teknoloji sayesinde kendi teknolojilerini ürettiklerini söyledi. İhsan Ateş, şöyle dedi:

“10 yıl önce kurduğumuz DeFacto Teknoloji’de bugün 300 kişilik developer ekibimizle ürün yönetimini yapay zeka ile yapabiliyoruz. “Big Data”yı analiz ederek müşterimizi yakından tanıyoruz ve kişiye özel kampanyalar üretebiliyoruz. DeFacto mağazası bugün neredeyse herkesin cebinde ve bu uygulama sayesinde her an, her yerde müşterilerimize 7/24 alışveriş keyfi sunuyoruz. Müşterilerimizin alışveriş yolculuğunu iyi okuyarak onları şaşırtan ve ‘markamıza aşık edecek’ yeniliklere imza atıyoruz. Modaya bakışımız “Fijital”. Bu bakış açımızla online ve fiziksel kanallar arasındaki sınırları kaldırıyoruz. RFID teknolojisiyle donatılan akıllı mağazalarımızda sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve robotik teknolojilerinden yararlanıyoruz, müşterilerimiz bir ürünü beğendiğinde “akıllı aynada” üzerinde kombinli bir şekilde görme imkânı yakalıyor. Türkiye’de perakende sektöründe bir ilk olan DFPOS uygulamamız sayesinde müşterilerimiz mağazamızın her noktasını alışverişini tamamlamak için kullanabiliyorlar. Berlin’de açtığımız ‘Sonsuzluk’ temalı fijital mağazamızı ise müşterilerimizin moda, teknoloji ve sanatı içinealan yeni nesil mağazacılık kavramını derinlemesine yaşayacağı bir mağaza deneyimi için kurguladık”.

Önümüzdeki dönemde DeFacto’nun sanal dünyadaki varlığının daha çok konuşulacağının altını çizen Ateş, NFT projeleriyle Fırat karakterinin yaratıcısı ünlü karikatürist Uğur Gürsoy ile yaptıkları işbirliğini hatırlatarak yeni yılın ilk çeyreğinde metaverse dünyasına güçlü bir giriş yapacaklarını ve böylece müşterileriyle etkileşimde olabilecekleri farklı bir platformda da yer alacaklarını söyledi.

BİTKİ BAZLI DERİ KOLEKSİYONUNUN ÖNCÜSÜ

DeFacto’nun tüm AR-GE çalışmalarının 2050 yılı hedefleri olan “İklim pozitif” marka olacak şekilde planladığını vurgulayan İhsan Ateş, “Benimsediğimiz değerlerle en önemli gündemlerimizden biri de çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim yapmak. DeFacto Life çatısı altındaki Elma Derisi koleksiyonumuz moda sektöründe vegan deri kullanımının öncü uygulamalarından biri. Bitki bazlı vegan deri üretmek için AR-GE çalışmalarımızda önemli bir noktaya geldik. Önümüzdeki yıl bu koleksiyonumuz daha da genişleyecek ve 2030’a kadar koleksiyonlarımızın yüzde 90’ının sürdürülebilir olmasını sağlayacak inovasyonlar geliştiriyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post DeFacto Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Ülkede Olacak first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6415 0
Vestel, Connectivity Standards Alliance Katılımcı Üyesi oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6348&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vestel-connectivity-standards-alliance-katilimci-uyesi-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6348#respond Tue, 06 Dec 2022 09:12:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6348 Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketi Vestel, nesnelerin interneti konusunda etki alanını ürün, dijital hizmet, iş birlikleri ve organizasyon katılımları ile genişletmeye devam ediyor.

The post Vestel, Connectivity Standards Alliance Katılımcı Üyesi oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketi Vestel, nesnelerin interneti konusunda etki alanını ürün, dijital hizmet, iş birlikleri ve organizasyon katılımları ile genişletmeye devam ediyor. Vestel son olarak, üyeleri arasında dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin bulunduğu en önemli IoT organizasyonlarından biri olan Connectivity Standards Alliance’ın (CSA) Katılımcı Üyesi oldu.

Geçtiğimiz aylarda küresel ölçekte önde gelen teknoloji üreticilerinin içerisinde bulunduğu ve IoT (nesnelerin interneti) standartlarını belirlemek için kurulan Home Connectivity Alliance’ın (HCA) Yönetim Kurulu Üyesi olan Vestel, şimdi yine IoT standartlarını belirlemek adına dünyanın en büyük IoT organizasyonlarından biri olan Connectivity Standards Alliance’ın (CSA) Katılımcı Üyesi oldu.

CSA üyeliği sayesinde birlikte çalışabilirlik stratejisi doğrultusunda diğer teknoloji firmalarıyla yakın iş birlikleri kurma fırsatına kavuştuklarını söyleyen Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri ile birlikte IoT standartlarını belirlemek adına birlikte çalışıp, bilgi paylaşımı yapabileceğiz. Teknoloji alanında oldukça önemli gelişmeler bunlar. Kendi yenilikçi teknolojilerimizin yanı sıra spesifikasyonların oluşturulmasına da yardım edecek, ilgili geliştirmeleri henüz pazara çıkmadan önce ürün ve uygulamalarımıza entegre edebileceğiz” diye konuştu.

Akıllı cihazların kendi aralarında iletişim kuracağı ortak iş modelleri üzerinde çalışmalar yapan ve 2002 yılında kurulan CSA’nın (Connectivity Standards Alliance) üyeleri arasında Apple, Google, Ikea, Infineon, Signify gibi dünyanın önde gelen şirketleri bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Vestel, Connectivity Standards Alliance Katılımcı Üyesi oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6348 0
Birevim’den kağıtsız finansal destek https://turkishnews.com.tr/?p=6344&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=birevimden-kagitsiz-finansal-destek https://turkishnews.com.tr/?p=6344#respond Tue, 06 Dec 2022 09:12:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6344 Tasarruf finansman sektörünün öncü şirketlerinden Birevim, “Kağıtsız Birevim Projesi” ile finansal süreçlerde kâğıt kullanımını ciddi seviyelerde azaltmayı hedefliyor.

The post Birevim’den kağıtsız finansal destek first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Tasarruf finansman sektörünün öncü şirketlerinden Birevim, “Kağıtsız Birevim Projesi” ile finansal süreçlerde kâğıt kullanımını ciddi seviyelerde azaltmayı hedefliyor. Kağıtsız yeni süreçte Birevim, hem şubelerde hem de genel müdürlük bünyesindeki çalışmalarla, sadece sözleşme işlemlerimizde yılda yüzde 90 kağıt tasarrufu sağlayacak.

Globalleşen dünyada teknolojik değişikliklere esnek ve hızlı bir şekilde uyum sağlayan Birevim, tasarruf sahiplerinin proje sözleşme onayı, revizyonlar vb. birçok alanda kâğıt kullanımını azaltmak ve çevik bir müşteri deneyimi sağlamak için “Kağıtsız Birevim Projesini” başlattı. Birevim proje ile; kâğıt israfının önlenmeyi, doğaya ve doğada yaşayan canlılara fayda sunmayı, sözleşme ve ödeme planında SMS OTP ile tasarruf sahibinin güvenlik ve kontrolünü artırmayı, çalışan eforunu, kargo ve arşiv maliyetlerini minimize etmeyi amaçlıyor.

Hızlı ve çevik tasarruf sahibi deneyimi sunan yeni iş modeliyle Birevim, tasarruf sahibi memnuniyetinin artmasını ve tasarruf sahiplerinin mobil onaylanan belgelerine istediği an ulaşmasını sağlıyor.

Yeni iş modeliyle hem kâğıt tasarrufunun önüne geçmek hem de tasarruf sahiplerine zamandan tasarruf sağlayan; sade, hızlı ve kolay bir finans deneyimi sunacaklarını belirten Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, “Teknolojik gelişmelerle süreçlerimizi sürekli yeniliyoruz. Dönüşümümüzün temelini aslında iş yapış şeklimiz ve süreçlerimizdeki değişim oluşturuyor. Birevim Mobil uygulamamızla, tasarruf sahiplerimizin çok daha hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirecekleri sade süreçler tasarladık. Tasarruf sahiplerimiz, kullanımı kolay uygulamamızla, işlemlerini hızlı ve daha kolay bir şekilde tamamlayacak. Daha az kâğıt ve imza işleminin olacağı şubelerimizde ve genel müdürlükte, kağıtsız yeni süreçlerimizle, sadece sözleşme işlemlerimizde yılda yüzde 90 kâğıt tasarrufu sağlayacağız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Birevim’den kağıtsız finansal destek first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6344 0
Halkbank’ın kredi kartı Paraf, 10. yaşını yeniliklerle kutluyor https://turkishnews.com.tr/?p=6311&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=halkbankin-kredi-karti-paraf-10-yasini-yeniliklerle-kutluyor https://turkishnews.com.tr/?p=6311#respond Tue, 06 Dec 2022 09:00:11 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6311 Teknolojik ve pratik özelliklerinin yanı sıra avantajlı kampanyalarıyla da müşterilerine güzellikler dünyasının kapılarını açan Halkbank’ın kredi kartı Paraf, 10’uncu yaşını kutluyor.

The post Halkbank’ın kredi kartı Paraf, 10. yaşını yeniliklerle kutluyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Teknolojik ve pratik özelliklerinin yanı sıra avantajlı kampanyalarıyla da müşterilerine güzellikler dünyasının kapılarını açan Halkbank’ın kredi kartı Paraf, 10’uncu yaşını kutluyor. 10 yılda fırsat ve kampanyalarıyla adından sıkça söz ettiren Paraf, bundan sonra da müşteri memnuniyeti hedefiyle ilklere imza atmaya devam edecek.Paraf’la Türkiye’de ilk kez yüzükle ödeme dönemi başlayacak. Paraf’ın önemli başarılara imza attığını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Yeni nesil bankacılık uygulamaları ve sürdürülebilir bankacılığa yapacağımız yatırımlarla bugüne kadar edindiğimiz tecrübeyi daha da ileriye taşıyacağız. Hedefimiz, Paraf ayrıcalıklarını yeni tüketici segmentlerine açmak” dedi.

Halkbank’ın “yenilikçi ve ayrıcalıklı” bir kredi kartı olarak 2012 yılında müşterilerine sunduğu Paraf, 10’uncu yılını 6,5 milyon kullanıcısı ve kredi kartı sektörüne getirdiği yeniliklerle kutluyor. Her segmentten müşterisinin ihtiyacına özel geliştirilmiş ürünler sunan Türkiye’nin ayrıcalıklı kartı Paraf, Cumhuriyetimizin 100’üncü, Halkbank’ın ise; 85’inci yılı olan 2023’te önemli atılımlar yapmayı planlıyor.

2022’de “Paraf Üreten Kadın”, “Paraf Kadın”, “Paraf Premium” ve “Paraf Genç” ürünlerini hizmete sunan Halkbank, bundan sonra da yeni nesil ürünleriyle hizmet vermeye devam edecek. Müşterilerine; Cumartesi Restoran İndirimi, ParafÜstü, Paraf Günüm, Artan ParafPara gibi avantajlar sağlayan Paraf, yeni yılda da yeni avantajlar sunmayı sürdürecek.

Ürün portföyünü giyilebilir teknolojilerden doğa dostu çözümlere kadar farklı alanlarda genişletmeyi planlayan Halkbank, dijital bankacılık altyapısıyla öncü olmaya devam edecek.

Paraf’ın 10’uncu yılı nedeniyle açıklamalarda bulunan Halkbank Genel Müdür Osman Arslan, “Paraf’ın bugün geldiği nokta memnuniyet verici. 10 yılda birçok ilki hayata geçirdik, önemli başarılara imza attık, yakaladığımız bu ivmeyi önümüzdeki dönemde daha da yukarıya taşıyacağız” dedi.

Paraf’ın 2012 yılında güçlü bir vaatle yola çıktığını hatırlatan Arslan şunları söyledi:

“10 yılda piyasaya sunduğumuz ürünler ve kullanıcılarımıza sağladığımız yeniliklerle, ayrıcalıklar sunan kart vaadimizi yerine getirdik. Paraf’ı kart pazarının önemli bir oyuncusu haline getirmek için yaptığımız yatırımların karşılığını bugün net bir şekilde görüyoruz. Özellikle esnaf ve Kobilerin ihtiyaçlarını derinlemesine analiz ederek ticari kart pazarına sunduğumuz ürünler önemli başarılara imza attı. Ticari kart pazarında adet anlamında en büyük iki oyuncudan biriyiz. Hizmetlerimizi geliştirirken; esnaf ve Kobilerimiz başta olmak üzere tüm müşteri segmentlerimizin ihtiyaçlarına özel ve hızlı çözümler sunmaya devam edeceğiz.”

Yüzükle ödeme dönemi başlayacak

Paraf’ın yeni dönemde hayata geçireceği projelerle ilgili bilgiler de veren Osman Arslan, Paraf’ın dijital altyapısını ve ürün portföyünü geliştireceklerini açıkladı. Arslan, “Yerli ödeme altyapısı Troy iş birliğiyle hayata geçireceğimiz yeni ürünümüz Paraf RingPay ile giyilebilir teknolojiler alanına yatırım yaparak, Türkiye’de ilk defa yüzükle ödeme dönemini başlatacağız. Yıllık cirosu belirli bir tutar üzerinde olan firma sahiplerine özel, üst segment ticari kredi kartı Business Plus’ı piyasaya sunacağız. Doğaya zarar vermeyen, geri dönüştürülebilen Paraf Doğal ile sürdürülebilirliği iş modelimize dahil ediyoruz. Yeni nesil bankacılık alanında yatırımlarımız tüm hızıyla devam edecek. Halkbank İnternet Şubesi, Mobil Şube kanallarından kartın teslimini beklemeden, online olarak alışveriş yapmaya hazır Dijital Banka Kartı ve Dijital Kredi Kartı çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

10. yıla özel kampanya ve reklam filmi

Paraf yeni yaşını tüm şubelerinde çalışanları ve müşterileriyle birlikte kutluyor. Paraf’ın 10. yılına özel hazırlanan kampanya kapsamında; 5-11 Aralık 2022 tarihleri arasında 50 TL ve üzeri en az 10 adet veya daha fazla yapılacak işlemlerden en düşük tutarlısı müşterilere hediye ediliyor; Paraf müşterileri 1.000 TL’ye varan indirim kazanıyor. Bu özel kampanya, “İyi ki doğdun Paraf” adlı yeni reklam filmi ile tanıtılıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Halkbank’ın kredi kartı Paraf, 10. yaşını yeniliklerle kutluyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6311 0
Çinli SPIC, Eren Santrali ile Türkiye’de rekor kırdı https://turkishnews.com.tr/?p=6307&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cinli-spic-eren-santrali-ile-turkiyede-rekor-kirdi https://turkishnews.com.tr/?p=6307#respond Tue, 06 Dec 2022 09:00:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6307 Çin'in en büyük elektrik üreticilerinden ve dünyanın da 260'ıncı büyük şirketi olan SPIC, Türkiye'de üstlendiği operasyonlarla dikkat çekiyor.

The post Çinli SPIC, Eren Santrali ile Türkiye’de rekor kırdı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Çin’in en büyük elektrik üreticilerinden ve dünyanın da 260’ıncı büyük şirketi olan SPIC, Türkiye’de üstlendiği operasyonlarla dikkat çekiyor. SPIC, son 3 yılda Türkiye’deki Eren Elektrik Santrali’nin tek ünite ve çift ünite aynı anda çalıştığı gün sayısı rekorunu kırarken, Eren Elektrik Santrali, Türkiye’de aynı dönemde 600 MW ve üzeri elektrik üretimindeki başka santraller arasında defalarca birinci sırada yer aldı.

Türkiye’de Eren Elektrik Santrali’nin 2 ve 3 numaralı üniteleri ile Atlas Elektrik Santrali’nin 1 ve 2 numaralı ünitelerinin işletme ve bakımlarının teknik rehberliğinden sorumlu olan SPIC, bu iki santralin seviye bakımını da üstlendi.

İşletme sürecinde her zaman sorumluluk kavramına bağlı kalarak bilimsel yönetim ve profesyonel teknoloji ile elektrik santralinin istikrarlı işletimini ve bakımını sürdüren SPIC, Ekim ayında ekipmanların eskimesi nedeniyle Eren Santrali’nin 2 numaralı makinesinin B ve C vakum pompalarının akımının aniden yükselmesine de müdahale etti. SPIC’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Santralin çalışmasını durdurduktan sonra proje departmanı hızla harekete geçerek, grup grup incelemeler yapmaya başladı. Makinenin parçalarını ayırarak, arızanın hava çıkış perdesindeki hasardan kaynaklandığı hızlı bir şekilde tespit edilerek, zamanında yedek parça değişimi gerçekleştirildi. Bakım çalışmaları 4 saatlik kısa bir sürede tamamlanırken, vakum pompası akımı da normale döndü. Atlas Santrali’nde 1. ve 2. ünitenin işletme sıkıntısı yaşamaması için SPIC İşletme ve Bakım Teknik Yönlendirme Proje Dairesi santral personeli ile koordineli olarak çeşitli verileri inceleyerek ve sürekli çalışarak detaylı bir rapor oluşturdu. Teknik sorunları çözerken etkili, güvenilir ve önleyici tedbirler sağlandı.”

2019’un başından itibaren Balkan Yarımadası’na ve şimdi Türkiye’ye kök salmış olan SPIC’in teknoloji ile yol açıp iyi hizmetlerle köprüler kurduğu kaydedilen açıklamada, “Bir Kuşak, Bir Yol” ülkelerinde enerji alanında çalışan Çinliler ve Türkler arasında derin bir dostluk kurulduğu kaydedildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Çinli SPIC, Eren Santrali ile Türkiye’de rekor kırdı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6307 0
İşNet’in Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Dereli oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6265&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=isnetin-teknolojiden-sorumlu-genel-mudur-yardimcisi-murat-dereli-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6265#respond Tue, 06 Dec 2022 08:41:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6265 Güçlü kurumsal yapısı, müşteri odaklı yaklaşımı ve donanımlı ekipleriyle şirketlerin “Dijital Dönüşüm Dostu” olarak faaliyetlerini sürdüren İşNet’e, Murat Dereli Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

The post İşNet’in Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Dereli oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Güçlü kurumsal yapısı, müşteri odaklı yaklaşımı ve donanımlı ekipleriyle şirketlerin “Dijital Dönüşüm Dostu” olarak faaliyetlerini sürdüren İşNet’e, Murat Dereli Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

İzmir Fen Lisesi ve ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü (1996) mezunu olan Dereli, Türk Eğitim Vakfı Bursiyeri olarak Manchester Üniversitesi’nde Telekomünikasyon ve Dijital Elektronik (1997) ve Özyeğin Üniversitesi’nde İşletme (2022) dallarında yüksek lisans yaptı.

Kariyerinin ilk yıllarında mühendis olarak Ericsson, Vestel ve Mikes firmalarında çalışan Dereli, 1999 yılından itibaren Türkiye İş Bankası’nda Bilgi Teknolojileri bünyesinde farklı pozisyonlarda görev aldı, en son 2017 yılından itibaren Türkiye İş Bankası Bilgi Teknolojileri Bölümünde Ağ ve Güvenlik Yönetimi Birim Müdürü görevini üstlendi. 1 Kasım 2022 tarihi itibarıyla ise İşNet’te Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmeye başlayan Murat Dereli, kurumun sunduğu bulut, sistem, ağ ve güvenlik hizmetleri ile altyapı dönüşüm projelerinden sorumlu olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post İşNet’in Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Dereli oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6265 0
Emirates, Dubai’de resmi olarak açılışını yaptığı “Emirates World” ile perakende seyahat deneyimini yeniden tasarlıyor https://turkishnews.com.tr/?p=6217&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=emirates-dubaide-resmi-olarak-acilisini-yaptigi-emirates-world-ile-perakende-seyahat-deneyimini-yeniden-tasarliyor https://turkishnews.com.tr/?p=6217#respond Tue, 06 Dec 2022 08:12:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6217 En yeni perakende mağaza tasarımı, müşterilerileri ilgi çekici bir mağaza deneyimiyle karşılıyor.

The post Emirates, Dubai’de resmi olarak açılışını yaptığı “Emirates World” ile perakende seyahat deneyimini yeniden tasarlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

  • En yeni perakende mağaza tasarımı, müşterilerileri ilgi çekici bir mağaza deneyimiyle karşılıyor.
  • Havayolunun “İyisiyle Uçun” vaadini yerine getiren mağaza, müşteri ihtiyaçlarına özel tasarımıyla kişiye özel hizmet deneyimine odaklanmayı sürdürecek.
  • “Emirates World” markasının ilk pilot mağazası Dubai’de görücüye çıkarken havayolunun uçuş ağında kademeli olarak başka mağazalar da açılacak.
  • Emirates, perakende stratejisi kapsamında önümüzdeki üç yıl boyunca 100 milyon AED’lik yatırım yapmayı planlıyor.

Emirates, Dubai’nin en canlı bölgelerinden biri olan Jumeirah’taki “Emirates World” perakende mağazası deneyiminin resmi açılışını gerçekleştirdi. Jumeirah Town Centre’da yeniden tasarlanan 278 metrekarelik perakende mağaza, ziyaretçilerin tüm seyahat ihtiyaçlarını karşılayacak Dinlenme Salonu konforunda alışveriş yapabilecekleri açık ve akışkan formuyla öne çıkan bir mekan. Mağaza, VR/AR teknolojilerini ile Emirates’in imza ürünlerini gerçek anlamda deneyimleme imkânı sunuyor.

Emirates World, Emirates Havayolu ve Emirates Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum Hazretleri tarafından özel bir kurdele kesme töreniyle açıldı. Törene Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark, Emirates Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım, Emirates’in üst düzey ticaret ve satış yöneticilerinin yanı sıra hükümet temsilcileri, sektörden konuklar, kurumsal müşteriler ve basın mensupları da katıldı.

Emirates Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Emirates World, perakende seyahat mağazası deneyimine yeni bir standart getiriyor ve her bir temas noktasında sınıfının en iyisi ürün ve hizmetler sunma taahhüdümüzü hayata geçiriyor. Bu en yeni konsept mağazasının açılışı, geleceğe dönük perakende vizyonumuzu ifade ederken uçuş ağımızda ilerleyen yıllarda açılışını gerçekleştireceğimiz birçok mağazanın ilki olma özelliğini taşıyor. Bu mağaza aynı zamanda mağaza deneyimini daha elverişli, ilgi çekici ve kişisel kılmayı hedefleyen geniş ölçekli perakende stratejimizi de yansıtıyor. Mağazalarımızda en yeni teknolojilerin yanı sıra son derece bilgili seyahat danışmanları tarafından sunulan kişiselleştirilmiş yüz yüze hizmetlerden faydalanacağız. Açık, samimi ve işlevsel olan bu mekanımız, Premium Economy Class koltukların yanı sıra şık bir şekilde sergilenen bir dizi başka deneyimi de keşfetme imkânı sunuyor.’’

Emirates World mağazası, müşterilerin rahat bir şekilde dolaşmalarına ve sunulan etkileşimli interaktif deneyimlere kendilerini kaptırmalarına olanak tanıyan, serbest ve akışkan formlarda bir açık kat planına sahiptir. Mağaza genel olarak hafif ve modern mobilyalarıyla göz alırken, bu rahatlatıcı ortama katkıda bulunması için yeşil dokunuşlarla tasarlandı. Emirates’in tecrübeli seyahat danışmanları birden fazla sıra fişi almaya gerek kalmadan ziyaretçilerin uçtan uca seyahat ihtiyaçları konusunda uzman tavsiyesinde bulunmak için iş başında olacaklar. Emirates World Mağazasındasıranın daha hızlı ilerlemesi ve bekleme sürelerinin daha kısa olması adına ekiplerin kapasitesi iki katına çıkarıldı. Çapraz eğitimden geçen seyahat danışmanları sayesinde uçak bileti, Emirates Holidays ve Skywards danışman desteği böylece tek bir noktadan alınabilecek. Ziyaretçiler ayrıca bekleme sürelerini kısaltan ve daha hızlı hizmet sunulmasını sağlayan self servis ekranlar gibi akıllı teknolojilerden de faydalanabilecekler.

“Emirates World” ürünlerinin kalbinde havayolunun mağaza içi Premium Economy Class koltuğu yer alıyor. Premium Economy Class koltuklarında dinlenen, arkalarına yaslanan ve ürünü deneyimleyen ziyaretçiler, bu son derece rağbet gören kabin sınıfında seyahat ederken kendilerini nelerin beklediğini görecekler.

Sanal bir deneyim yaşamak isteyen ziyaretçiler, en yeni interaktif ekran teknolojisi sayesinde A380 uçak içi dinlenme salonu ve First Class özel süitleri gibi Emirates ürünlerini arka plan olarak kullanarak selfie çekebilecekler. Ayrıca birebir gerçek boyutlarda deneyimler sunan sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde havayolunun uçak içi kabinlerinin de keyfini çıkarabilirler. Emirates World mağazasının farklı alanlarında kullanılan LED ekranlar ise Emirates’in en yeni ürünlerini ve promosyon kampanyalarını gösterecek.

Ziyaretçiler, Emirates Resmi Mağazası’nın lisanslı ürünleri ve seyahat aksesuarlarından oluşan özenle hazırlanmış bir seçkinin yanı sıra Emirates World perakende mağazası için iki benzersiz içecek yaratan Costa Coffee baristaları tarafından hazırlanan kahve, çay ve diğer içeceklerden oluşan olağanüstü bir seçkiyle tazelenerek keyiflenecekler.

Emirates World perakende mağazasında seyahat ve turizmin atölyeleri, sohbet ve diğer interaktif toplantılar için de bir araya gelindiği bir nokta olacaktır. Aralık ayında Tayland, Seyşeller ve İsrail turizm kurullarıyla birlikte birçok Uçuş Noktası Atölyesine başlayacak.

Emirates World perakende mağazası konsepti, önümüzdeki üç yıl boyunca havayolunun uçuş ağındaki diğer seyahat noktalarında kademeli olarak hayata geçirilecek. Perakende mağaza modelleri, tam kapsamlı Emirates World konsepti, Seyahat Mağazası modeli ve Seyahat Kioskları olarak üç kategoriye ayrılıyor. Perakende mağazası modelleri stratejik konumlandırma, mekânın ziyaretçi trafiği ve değişen müşteri trendleri gibi pazara özgü müşteri gereksinimlerine göre belirlenecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Emirates, Dubai’de resmi olarak açılışını yaptığı “Emirates World” ile perakende seyahat deneyimini yeniden tasarlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6217 0
AXA Sigorta Acenteleriyle Bu Kez De Dijital Buluşmada Bir Araya Geldi! https://turkishnews.com.tr/?p=6213&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=axa-sigorta-acenteleriyle-bu-kez-de-dijital-bulusmada-bir-araya-geldi https://turkishnews.com.tr/?p=6213#respond Tue, 06 Dec 2022 08:11:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6213 Profesyonel acentelerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışan öncü sigorta şirketi AXA Sigorta, yıl boyunca sık sık bir araya geldiği Türkiye’nin dört bir yanındaki acenteleriyle bu kez de oldukça geniş katılımlı dijital bir buluşma gerçekleştirdi.

The post AXA Sigorta Acenteleriyle Bu Kez De Dijital Buluşmada Bir Araya Geldi! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Profesyonel acentelerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışan öncü sigorta şirketi AXA Sigorta, yıl boyunca sık sık bir araya geldiği Türkiye’nin dört bir yanındaki acenteleriyle bu kez de oldukça geniş katılımlı dijital bir buluşma gerçekleştirdi. Dijital Acenteler Buluşması’nda 2022 yılı değerlendirildi, gelecek yıla dair yol haritası konuşuldu.

Ödeyenden çözüm ortağına dönüşme sürecinde acenteleriyle tutarlı ve sürdürülebilir ilişkiler kurmayı önemseyen Türkiye’nin öncü ve yenilikçi sigorta şirketi AXA Sigorta, çeşitli illerdeki yüzlerce acentesiyle online olarak bir araya geldiği Dijital Acenteler Buluşması’nı gerçekleştirdi. Tüm yıla yayılan çeşitli organizasyonlarla 1000’in üzerinde acentesiyle fiziksel olarak sık sık bir araya gelen ve güçlü bölge yapılanmaları sayesinde acente kanalıyla temasını kesmeyen AXA Sigorta, 29 Kasım Salı günü gerçekleşen dijital buluşmayla çalışmalarının yıllık değerlendirmesini yaptı. AXA Sigorta CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Ölken ve AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan’ın 2022 yılı değerlendirmelerini sunduğu ve 2023 hedeflerini dile getirdiği dijital buluşmayı yaklaşık 1800 AXA Sigorta acentesi ve çalışanı canlı olarak izledi.

Kusursuz fırtına karşısında AXA Sigorta geçmişten bugüne tutarlı yol haritası ile geleceğe odaklanmaya devam ediyor

AXA Sigorta CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Ölken, toplantıdaşunları söyledi: “2022 yılı, yangın ve doğal afetler nedeniyle büyük hasarların oluştuğu ve maliyetlerin arttığı, fakat sermayenin yetersiz kaldığı bir yıl oldu. Asgari ücret değişimleri, değişen müşteri beklentileri ve davranışları sigorta sektörünü zorladı. “Kusursuz fırtına” olarak adlandırabileceğimiz zorlayıcı dinamiklerden finans sektörü içinde en çok sigortacılık etkilendi.”

Yaptıkları değerlendirmelerde CEO Yavuz Ölken ve Satış ve Pazarlama Başkanı Firuzan İşcan, 2022 yılının tüm zorluklarına rağmen AXA Sigorta’nın sektördeki diğer şirketlerden görece daha az etkilenerek pozitif yönde ayrıştığına ve bunda acentelerin de büyük payı olduğuna değindiler. Yavuz Ölken, ekonomik kriz, doğal afetler ve jeopolitik gelişmelerle belirlenen 2022 yılında sigorta sektörünün olumsuzluklardan en çok etkilenen sektör olduğunu belirtti. 2022 yılının zorlayıcı dinamiklerini “kusursuz fırtına” olarak adlandıran Ölken ayrıca, gelecek yılda da belirsizliğin sigorta sektörünü etkileyeceğini ifade etti.

“AXA’nın reçetesi tutarlı ve sürdürülebilir olmak”

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken değerlendirmelerine şu şekilde devam etti: “AXA Sigorta olarak kusursuz fırtınadan en az etkilenen şirketler arasındayız. ‘Geleceğe hazırız’ diyebilen bir şirketiz ve bunu güçlü finansal yapımız, güçlü organizasyonumuz ve güçlü sermayemize borçluyuz. AXA Sigorta olarak olumsuz koşullar karşısında dayanıklıyız. Portföy dengemizi korumak, bölge teşkilatını güçlü kılmak, dijital çözümleri işimize entegre etmek, acente ve müşteri odaklılık, söylemlerimizin tutarlılığı gibi unsurlar bizi yaptığımız işte dayanıklı ve sürdürülebilir kılıyor. Hem AXA Sigorta olarak hem de sektör olarak sorunlar karşısında çözüm üretmeye çalışıyoruz. Belirsizliğin hüküm süreceği 2023’te de sürdürülebilir gelişim ve büyümeye odaklanacağız. Gelişim büyümenin kaldıracıdır. Sürdürülebilir gelişimi sağlamak büyümeyi de beraberinde getirecektir. İlk kez 2021’de ortaya koyduğumuz Sigorta 4×4 stratejisiyle bugün olduğumuz noktaya geldik. Gelecek yılda da bu stratejiyi benimseyerek tüm paydaşlarımız ve müşterilerimiz için çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz.”

“Acentelere ve müşterilere yakın olmak sürdürülebilir gelişimin anahtarı olacak”

AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan ise şunları söyledi: “2018’den beri ‘ödeyenden çözüm ortağına geçiş’ söylemini kullanıyoruz ve bu söylemi gerçekleştirmek için de çok çalıştık. Müşterilerimizin her anında yanında olmayı, onları bekleyen tüm risk faktörlerini kapsamayı hedefleyerek portföy dengemizi sağladık. AXA Sigorta’yı dayanıklı kılan etkenlerden biri; portföy dengesini sağlama konusunda acentelerimizle geçmişten bugüne sürdürdüğümüz ve son dönemde daha da arttırdığımız önemli sinerjidir. Tam da bu noktada ’aile sigortacılığı’ kavramını daha çok gündemimize aldığımız bir dönem içerisindeyiz. Bir ailenin tüm poliçe ihtiyaçlarına cevap veren, risk yönetimine dair alternatifli çözümler sunabilen bir şirketiz ve bu konuda kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz hızlı çözüm odaklı hizmetlerimizde acentelerimizin ulaşılabilirliği büyük rol oynuyor ve ulaşılabilirlik müşteri memnuniyetinin sürdürülebilirliği için çok önemli. Biz de şirket olarak güçlü bölge teşkilatlanmamızla acentelerimizle sürekli temas halindeyiz. Sürekli sahadayız, acentelerimizi dinliyoruz. 2023’te de sahada olmaya devam edeceğiz. Acentelerimize ve müşterilerimize yakın olmak sürdürülebilir gelişim ve büyümenin anahtarı olacak.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post AXA Sigorta Acenteleriyle Bu Kez De Dijital Buluşmada Bir Araya Geldi! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6213 0
Balparmak Apitera, 1500 Eczacıyla Buluştu https://turkishnews.com.tr/?p=6169&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=balparmak-apitera-1500-eczaciyla-bulustu https://turkishnews.com.tr/?p=6169#respond Tue, 06 Dec 2022 08:01:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6169 Balparmak Apitera Plus, Alliance HealthCare’in Kıbrıs Concorde Hotel’de düzenlediği etkinlikte 1500 eczacıyla bir araya geldi.

The post Balparmak Apitera, 1500 Eczacıyla Buluştu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Balparmak Apitera Plus, Alliance HealthCare’in Kıbrıs Concorde Hotel’de düzenlediği etkinlikte 1500 eczacıyla bir araya geldi. Balparmak gerçekleştirdiği “Apiterapi İle İyi Yaşam” eğitiminde, eczacılara apiterapi ve Apitera Plus Ailesi’nin Balparmak Ar-Ge Merkezi ve TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirilen yeni ürünleri hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Balparmak, iyi yaşam markası Apitera Plus ile Alliance HealthCare’in 21-27 Kasım tarihleri arasında Kıbrıs Concorde Hotel’de düzenlediği etkinliğe katıldı. Balparmak, etkinlik çerçevesinde 22 ve 25 Kasım tarihlerinde Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı moderatörlüğünde, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada sözcülüğünde “Apiterapi İle İyi Yaşam” başlıklı iki ayrı eğitim gerçekleştirdi. Yoğun ilgiyle karşılanan eğitimde apiterapi ve fitoterapi kombinasyonunun etkileri anlatıldı, eczacıların merak ettiği sorular yanıtlandı. Etkinlik boyunca Balparmak’ın Apitera Plus markasının eczane ekibi, eczacılara Apitera Plus Ailesi ürünlerini tanıttı.

Eğitimde Apitera Plus Propolisli Sprey’in yanı sıra alkolle ektrakte edilerek alkolü ortamdan uzaklaştırılan ve tüketiciye giden son üründe taşıyıcı olarak su kullanılan, Türk farmakopisine uygun standardize propolis ekstarktı içeren Apitera Plus Forte Propolis ve Apitera Plus Propolis Çocuk C Vitaminli ürünlerle ilgili bilgiler de aktarıldı.

TÜBİTAK ve Balparmak Ar-Ge Merkezi iş birliği ile geliştirilen Apitera Plus Propolisli Sprey, propolis, kekik uçucu yağı, nane yağı, adaçayı yağı, limon yağı, çörekotu ve ıtır yağı gibi doğal bileşenler ve E vitamini içeriyor. Hijyenik, oksijen geçirmeyen ve kullanım kolaylığı sağlayan ambalajı sayesinde içerdiği etken maddeleri koruyor ve kolayca taşınabiliyor.

Balparmak Ar-Ge Merkezi ve TÜBİTAK işbirliği ile geliştirilen yetişkinlere yönelik Apitera Plus Forte Propolis ve çocuklara yönelik Apitera Plus Propolis Çocuk ürünlerinin içeriğindeki C vitamini bağışıklık sisteminin normal fonksiyonlarına katkıda bulunuyor. Alkol türevleri içermediği için yumuşak içimi ile öne çıkan Apitera Plus Propolis ürünleri yiyecek ve içeceğe ilave edilerek kullanılabiliyor. 8 adet tek kullanımlık saşe içeren özel ambalajında satışa sunulan Apitera Plus Propolis ürünleri, standardize, tek kullanımlık ve pratik ambalajı sayesinde cepte ve çantada kolaylıkla taşınabildiği gibi oksijen ve ışıkla teması kesen özel ambalajı sayesinde sahip olduğu etken maddeleri de uzun süre koruyabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Balparmak Apitera, 1500 Eczacıyla Buluştu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6169 0
QUA Granite, The Big 5 Show Dubai’de en özel koleksiyonlarını sergileyecek https://turkishnews.com.tr/?p=5718&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=qua-granite-the-big-5-show-dubaide-en-ozel-koleksiyonlarini-sergileyecek https://turkishnews.com.tr/?p=5718#respond Mon, 05 Dec 2022 11:27:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5718 QUA Granite, yapı ve inşaat teknolojileri alanında Orta Doğu’nun en büyük fuarı The Big 5 Show Dubai Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’nda yaşam alanlarına konfor ve fonksiyonellik katan ürünlerini dünyaya tanıtacak.

The post QUA Granite, The Big 5 Show Dubai’de en özel koleksiyonlarını sergileyecek first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

QUA Granite, yapı ve inşaat teknolojileri alanında Orta Doğu’nun en büyük fuarı The Big 5 Show Dubai Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’nda yaşam alanlarına konfor ve fonksiyonellik katan ürünlerini dünyaya tanıtacak.

Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, yapı ve inşaat teknolojileri alanında Orta Doğu’nun en büyük fuarı The Big 5 Show Dubai Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’nda son teknolojiyle üretilen yeni tasarım ürünlerini görücüye çıkaracak.

5-8 Aralık 2022 tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuarda QUA Granite, banyo, mutfak, tüm yaşam alanları için oluşturduğu en yeni koleksiyonlarını, sektör profesyonellerinin ve ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını mekanlara taşıyan QUA Granite; çevre üretim teknolojisi, binaların yükünü azaltan hafifliği, üstün dayanıklılık ve estetik görünümüyle hayal gücünün ilham kaynağı olan 7mm’lik ürünlerini de sergileyecek.

Birçok üstün özellik sunan 7 mm’lik granitler, yüzde 0,5’in altında su emme derecesine sahip olurken aynı zamanda dezenformasyonu az, esnekliği yüksek ve oldukça hafif bir yapısı bulunuyor. Ayrıca kolay temizlenebiliyor, kırılmaya, çizilmeye ve kimyasalların yanı yüksek ısı ve don gibi olumsuz koşullara karşı da üstün bir dayanıklılık gösteriyor.

QUA Granite’in The Big 5 Show Dubai’de tanıtacağı bir diğer ürünü ise Sukha Bookmatch olacak. 60×120 ebatlarında, 8 farklı yüzeye sahip olan Sukha Bookmatch, tüketicilerin tercihine göre 4 farklı şekilde kombinlenme özelliği ile ön plana çıkıyor.

QUA Granite, The Big 5 Show Dubai Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’nda sektör profesyonellerini bu yıl 6F 270 numaralı standında ağırlayacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post QUA Granite, The Big 5 Show Dubai’de en özel koleksiyonlarını sergileyecek first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5718 0
TPF Başkanı Ömer Düzgün: Tekelleşmeye ivedi önlem alınmalı https://turkishnews.com.tr/?p=5708&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tpf-baskani-omer-duzgun-tekellesmeye-ivedi-onlem-alinmali https://turkishnews.com.tr/?p=5708#respond Mon, 05 Dec 2022 11:26:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5708 TPF Başkanı, Karadeniz toplantısında sektör gündemini değerlendirdi

The post TPF Başkanı Ömer Düzgün: Tekelleşmeye ivedi önlem alınmalı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

TPF Başkanı, Karadeniz toplantısında sektör gündemini değerlendirdi

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), her ay farklı bir ilde düzenlediği yönetim kurulu toplantısını bu kez Bartın’ın Amasra ilçesinde düzenledi. Gıda perakende sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Başkan Ömer Düzgün Perakende Yasası’nın ivedilikle ele alınması için çağrıda bulundu. Düzgün 10 yılda market açılışlarının yüzde 395 artış göstererek 42 bini aştığına dikkat çekerek; “Müthiş bir mağaza enflasyonu ile karşı karşıyayız. Discount marketler tekelleşme yolunda hızla ilerliyor. Bu gidişata ivedi önlem alınmalı. Gıda perakendesindeki payları yüzde 79’a ulaştı. Önümüzdeki 5 yıl içinde 13 bin yeni market açılışı bekleniyor. Discount marketlerin gıdadaki payı yüzde 81’e ulaşması öngörülüyor. Yerel zincirler ve esnaf artık rekabet gücünü kaybetti. Dahası tüm marketlerin töhmet altında bırakılması işimizi etkiliyor” dedi.

Türkiye genelindeki yerel zincirler arasında birlik ve beraberliği güçlendirmek, sektördeki gelişmeleri değerlendirmek için Türkiye Perakendeciler Federasyonu önderliğinde her ay farklı bir ilde gerçekleştirilen toplantıların yenisi Amasra’da düzenlendi. TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, TPF Yönetim Kurulu Üyeleri, Düzce, Bartın, Zonguldak, Karabük, Devrek’te faaliyet gösteren Bazı Karadeniz PERDER üyeleri Şanver Helva ve Çaylık firmalarının desteğiyle North Door Hotel’de bir araya geldi. İki gün süren etkinlikte gıda perakendesindeki gelişmeler ele alınırken alınması gereken önlemler paylaşıldı.

“400-500 KİŞİYE BİR MARKET DÜŞÜYOR”

Perakende Yasası’nda var olan eksik ayaklar nedeniyle rekabetin kalmadığını, sektörde bir tekelleşme olduğunu ve yerel işletmecilerin, esnafın zor bir duruma sürüklendiğini belirten TPF Başkanı Ömer Düzgün; “10 yıla yakın süredir Perakende Yasamızdaki eksik ayakları ve alınması gereken önlemlere yönelik önerilerimizi paylaşıyoruz. 2015 yılından itibaren discount marketlerdeki mağaza açılışlarının tekelleşmeye doğru gittiğine işaret ettik. Son 10 yılda yüzde 395 artışla mağaza sayısı 42 bine ulaştı. 128 bin bakkal, 5 bin 600 akaryakıt istasyonundaki marketler, 27 bin büfe ve diğer noktaları eklediğimizde müthiş bir mağaza enflasyonu ile karşı karşıyayız. Türkiye’de 400-500 kişiye bir market düşerken Avrupa’da bu rakam 3 bin – 3 bin 500 olarak öne çıkıyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde 13 binin üzerinde yeni market açılması bekleniyor. Bugün gıda perakendesindeki sektör payı yüzde 79 olan discount marketlerin payının yüzde 81’e ulaşması öngörülüyor. Bu gidişata Perakende Yasası ile ivedi olarak dur demeliyiz” açıklamasını yaptı.

“BU GİDİŞAT ÜRETİCİYE DE TÜKETİCİYE DE ZARAR VERECEK”

Yerel zincirlerin rekabete karşı olmadığının altını çizen Düzgün; “Yerel üretici ve yerel perakendeci ülkemizde gıda sektörünün sigortası ve teminatı. Bizler tek bir mağazamızda 3-5 değil, 20-25 hemşerimize istihdam sağlıyoruz. Toplam 5 bin mağazamızda istihdam sayımız 100 bini aştı. Mağaza açılışlarının bu şekilde devam etmesi demek, önümüzdeki süreçte alt alta, yan yana, üst üste market açılışları devam edecek demek. Bu durum, gidişat, sadece gıda perakendesindeki işletmecilere değil, üreticiye de tüketiciye de zarar verecek” dedi.

“VATANDAŞIMIZLA KARŞI KARŞIYA KALMAK İSTEMİYORUZ”

Fiyat artışlarıyla ilgili olarak da açıklama yapan Ömer Düzgün şunları kaydetti; “Biz zincirin son halkasıyız. Üreticiden altığımız ürünü vatandaşımızla buluşturuyoruz. Bizden kaynaklı olmayan fiyat artışları konusunda son 2 yıldır hiç olmadığı kadar müşterilerimizle karşı karşıya kaldık. 40 bini aşkın markete karşı, işini hakkaniyetiyle yapmaya çalışan 5 bin yerel zincir market böylesi bir rekabette nasıl fiyat artışı yapabilir? Ya da fahiş, haksız fiyat artışı yapan marketlerin cezasını vatandaşımız kesmez mi? Geride bıraktığımız 10 yılda köylere kadar ulaşan discount marketlerde maalesef ki indirim algısı yapıldı. Biz ise yine 10 yıl boyunca bunun gerçekleri yansıtmadığını, vatandaşlarımızın mutlaka ürünleri karşılaştırması gerektiğini vurguladık. Discount marketlerde mağaza başına minimum 600-700 kalem ürün varken, bizim en küçük market mağazamızda minimum 5 bin kalem ürün yer alıyor. Her üründen bir değil, birçok markanın üretimini mağazalarımızda bulabilmek mümkün. Sebze-meyvenin birkaç çeşidi, süt ve süt ürünlerinin, bakliyatın ve diğer 5 bini aşkın ürünü vatandaşlarımız fiyat ve marka karşılaştırmalı alabiliyor. Yine Perakende Yasası’nda olması gereken en önemli maddelerden birinin discount marketlerde, private label ürünlere alternatif olarak 2-3 markalı ürünün yer alması gerektiğini tekrarlamak istiyoruz.”

“SİYASETİ VE DEVLETİMİZİ HEDEF ALAN AÇIKLAMALARI KABUL ETMİYORUZ”

Toplantıda kısa süre önce gündeme gelen bir zincir market yetkilisinin yaptığı açıklamaları da değerlendiren TPF Başkanı Ömer Düzgün, “Siyaseti ve devletimizi hedef alan böyle bir açıklamayı asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Sergilenen tavır, bizleri ve vatandaşlarımızı üzmüş, rencide etmiştir. Bizler vatandaşımızın alım gücünü artıracak önlemleri, sektörümüzün sorunlarını ülkemize sağlayacağımız katma değerlere odaklanmalı, projeleri hayata geçirmeliyiz. Bugün olduğu gibi gelecekte de bu denli açıklamaların karşısında olacağız. Yerel zincirler olarak her zaman devletimizin, milletimizin yanındayız. Sektörümüzdeki sorunlara birlikte çözüm bulmak için hazırız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post TPF Başkanı Ömer Düzgün: Tekelleşmeye ivedi önlem alınmalı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5708 0
Param, kasım ayında yeni bir rekora imza attı https://turkishnews.com.tr/?p=5678&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=param-kasim-ayinda-yeni-bir-rekora-imza-atti https://turkishnews.com.tr/?p=5678#respond Mon, 05 Dec 2022 11:13:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5678 Yılın en hareketli alışveriş günlerinin yaşandığı kasım ayında, ParamKart ve ParamPOS ürünleriyle yapılan işlemlerde de rekor kırıldı.

The post Param, kasım ayında yeni bir rekora imza attı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Yılın en hareketli alışveriş günlerinin yaşandığı kasım ayında, ParamKart ve ParamPOS ürünleriyle yapılan işlemlerde de rekor kırıldı. ParamKart, kasım ayında yapılan alışverişler ile geçen senenin aynı dönemine göre işlem hacmini yüzde 310, işlem adedini ise yüzde 72 artırdı. Söz konusu dönemde ParamPOS’ta işlem adedi yüzde 240 artarken, işlem hacmi de yüzde 313 büyüdü.

Finansal teknoloji sektörünün lideri Param, sunduğu avantajlar ve çözümlerle en iyi alışveriş deneyimini yaşatmayı amaçlayan ParamKart ürünüyle, kasım ayı boyunca süren kampanya günlerinde fark yarattı. Birçok markada nakit iade avantajıyla harcarken kazandıran ParamKart, kullanıcıların kasım ayında alışveriş keyfini ikiye katladı.

En fazla harcama yapılan sektörler

Açıklanan verilerde, büyüme oranlarıyla birlikte kullanıcıların ParamKart ile en fazla harcama yaptığı sektörlere de yer verildi. Buna göre kasım ayında ParamKart ile en fazla harcama Bakkallar ve Süpermarketler sektöründe yapıldı. Harcamanın en çok olduğu sektörler arasında Servis İstasyonları, Yemek Yerleri ve Restoranlar, Çeşitli Yiyecek Mağazaları ve Fast Food Mağazaları yer aldı. ParamKart ile en fazla işlem adedi de yine aynı sektörlerde yapıldı.

ParamKart ile en çok alışveriş yapılan illerin başında İstanbul geldi. Alışveriş şampiyonu İstanbul’u sırasıyla; Ankara, Bursa, Kocaeli ve İzmir illeri takip etti.

Kullanıcılar; seçili sektörlerde “11.11” gününe özel Mor Fırtına kampanyasından, 18-30 Kasım tarihlerinde Nakit İade Günleri’nden, 24-30 Kasım tarihlerinde ise marketlerde geçerli kampanyadan yararlandı.

ParamPOS’un işlem adedi ve hacmi büyüdü

ParamPOS ürününde işlem adedi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 240 artarken, işlem hacmi ise geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 313 yükseldi.

ParamPOS ile en fazla harcama yapılan sektörler; Pazaryerleri, Market ve Alışveriş Merkezleri, Eğitim ve Hizmet Sektörü, Elektrik-Elektronik Eşya ve Bilgisayar olurken, en çok satış gerçekleştirilen ilk beş kategori de aynı şekilde sıralandı.

Türkiye’nin her yerinde alışveriş yoğunluğunun yaşandığı kasım ayında en çok işlem cuma günleri yapılırken, en çok işlem yapılan saat 14.00 olarak kaydedildi. Harcamaların yüzde 75’i tek çekim, yüzde 25’i ise taksitli olarak gerçekleşti.

Param CEO’su Emin Can Yılmaz: “Yaptığımız kampanyalar ve marka iş birlikleriyle kullanıcılarımızın her zaman yanında olmaya çalışıyoruz”

Param CEO’su Emin Can Yılmaz, ParamKart ve ParamPOS ile kasım ayı kampanyalarında elde edilen büyümeyi şöyle değerlendirdi: “Tüm dünyada ve ülkemizde sabırsızlıkla beklenen, kullanıcılara avantajlar sunan kasım ayı kampanyaları büyük bir trend haline geldi. Özellikle e-ticaret sektörünün hareketlendiği, tüketici alışkanlıklarının değiştiği bu dönemde, alışveriş işlemleri de zirveye çıkıyor. ParamKart ve ParamPOS gibi yenilikçi ürünlerimizle yaptığımız kampanyalar ve marka iş birlikleriyle kullanıcılarımızın her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Motto olarak belirlediğimiz ‘Paradan Fazlası’nı sunabilmek amacıyla, kasım ayı dönemine bu yıl da çok iyi hazırlandık. Kullanıcılarımızın yüzünü güldürmeyi amaçladığımız kampanyalarımızla, ürünlerimizin performansını, geçen senenin aynı dönemine göre önemli oranda artırdık.”

Bu gibi dönemlerin ekonomiye canlılık getirdiğini ifade eden Emin Can Yılmaz, Param’ın kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak uygulama ve hizmetler sunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Param, kasım ayında yeni bir rekora imza attı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5678 0
TUBE & STEEL İstanbul 2. Boru, Profil, Tel, Çelik, Üretimi ve Teknolojisi İhtisas Fuarı, Mayıs 2023’te TÜYAP İstanbul’da https://turkishnews.com.tr/?p=5674&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tube-steel-istanbul-2-boru-profil-tel-celik-uretimi-ve-teknolojisi-ihtisas-fuari-mayis-2023te-tuyap-istanbulda https://turkishnews.com.tr/?p=5674#respond Mon, 05 Dec 2022 11:12:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5674 Boru, profil, tel, çelik sektörünün kıtalar arası buluşması TUBE & STEEL İstanbul 2. Boru, Profil, Tel, Çelik, Üretimi ve Teknolojisi İhtisas Fuarı, 24-27 Mayıs 2023 tarihlerinde Tüyap İstanbul’da ikinci kez ziyaretçileriyle buluşacak.

The post TUBE & STEEL İstanbul 2. Boru, Profil, Tel, Çelik, Üretimi ve Teknolojisi İhtisas Fuarı, Mayıs 2023’te TÜYAP İstanbul’da first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Boru, profil, tel, çelik sektörünün kıtalar arası buluşması TUBE & STEEL İstanbul 2. Boru, Profil, Tel, Çelik, Üretimi ve Teknolojisi İhtisas Fuarı, 24-27 Mayıs 2023 tarihlerinde Tüyap İstanbul’da ikinci kez ziyaretçileriyle buluşacak.

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) ve Çelik Dış Ticaret Derneği iş birlikleri, Çelik İhracatçılar Birliği (ÇİB), Steel Orbis, Soğuk Haddeleme, Galvanizli ve Boyalı Sac Üreticileri Derneği (SOGAD), Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) ve Yassı Çelik İhracat ve Sanayicileri Derneği (YİSAD) ve KOSGEB’in değerli destekleri ile düzenlenecek olan TUBE & STEEL İstanbul 2. Boru, Profil, Tel Çelik, Üretimi ve Teknolojisi İhtisas Fuarı, 24-27 Mayıs 2023 tarihlerinde Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

TUBE & STEEL Fuarı’nda çelik, boru, profil, tel, yassı çelik, yapısal çelik, çelik servis merkezleri, çelik işleme teknolojisi, boru, profil, tel işleme teknolojisi, boru, profil kaplama, boru, profil ve ek parçalar, boru hatları, boru, profil, tel, çelik üretim makinaları, boru, profil, tel test ve kontrol teknolojisi, bağlantı elemanları, pompa, vana, yan sanayiler, tedarik ve dağıtım alanlarında ürün grupları sergilenecek.

Sektör bileşenlerini tek çatı altında buluşturacak olan TUBE & STEEL İstanbul 2. Boru, Profil, Tel Çelik, Üretimi ve Teknolojisi İhtisas Fuarı, toplam 4 salonda 70 ülkeden 15 binden fazla nitelikli ziyaretçiyi ağırlayacak. Uluslararası arenadan yüzlerce katılımcı firmanın yer alacağı fuar, yeni iş bağlantılarıyla da Türkiye’nin ihracat bilançosuna önemli katkılarda bulunacak.

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Boru, profil, tel çelik konusunda ülkemizin tek ihtisas fuarı olan TUBE & STEEL Fuarı’nı ikinci kez düzenleyecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Boru, profil, tel ve çelik her geçen yıl yeni ihracat hedeflerine koşan bir endüstri olarak karşımıza çıkıyor. Biz de düzenleyeceğimiz fuarla sektörde yeni iş bağlantılarının kurulmasına olanak tanıyacağız. Önümüzdeki yıl Mayıs ayında düzenleyeceğimiz fuar için hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor, sektör temsilcilerini fuarımıza davet ediyor ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TUBE & STEEL İstanbul 2. Boru, Profil, Tel Çelik, Üretimi ve Teknolojisi İhtisas Fuarı; ilk üç gün 10.00-19.00 arası son gün ise saat 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post TUBE & STEEL İstanbul 2. Boru, Profil, Tel, Çelik, Üretimi ve Teknolojisi İhtisas Fuarı, Mayıs 2023’te TÜYAP İstanbul’da first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5674 0
Corendon Airlines, Peakwork ile iş birliğini güçlendirdi https://turkishnews.com.tr/?p=5580&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=corendon-airlines-peakwork-ile-is-birligini-guclendirdi https://turkishnews.com.tr/?p=5580#respond Mon, 05 Dec 2022 10:11:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5580 Avrupa’nın tatil havayolu Corendon Airlines, uluslararası tur operatörlerinin ve OTA’ların kullandığı dinamik tur paketlerinde tercih edilen bir dağıtım sistemi sunan Peakwork ile 2017’den beri sürdürdüğü iş birliğini artırıyor.

The post Corendon Airlines, Peakwork ile iş birliğini güçlendirdi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Avrupa’nın tatil havayolu Corendon Airlines, uluslararası tur operatörlerinin ve OTA’ların kullandığı dinamik tur paketlerinde tercih edilen bir dağıtım sistemi sunan Peakwork ile 2017’den beri sürdürdüğü iş birliğini artırıyor.

Geçtiğimiz yıllarda dijital altyapısını geliştirmeye, online satışlarını artırmaya ve optimizasyon hedefine odaklanan Corendon Airlines, dijital platformlarla entegrasyon iyileştirmeleri ile bu kanallardaki performans arttırma çözümlerini geliştirmeye devam ediyor. Havayolu, alternatif teknoloji altyapı ortaklıkları sayesinde uluslararası tur operatörleri, metasearch kanalları ve OTA’lar ile iş birliklerinin kapsamını genişletmeye ve satış ağını güçlendirmeye devam ediyor.

Corendon Airlines’a Peakwork’ten ziyaret

Yıl sonu değerlendirme toplantısında gündemde 2022 yılına dair şirket performansının yanı sıra önümüzdeki sene yapılacak projeleri görüşülmek üzere Peakwork yöneticilerinden Uçuş Satın Alım Direktörü Christian Andersen ile Uçuş Proje Müdürü Tobias Loos Corendon Airlines yöneticileri ile havayolunun Antalya’da bulunan genel merkezinde bir araya geldi.

Dinamik tur paketlerinde en gelişmiş dağıtım teknolojilerini sağlayan Peakwork ile 2017’den beri sürdürdüğü işbirliği kapsamında Corendon Airlines’in dinamik paket içerisindeki bilet satışlarının büyük bir kısmı Peakwork dağıtım altyapısı üzerinden sağlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Corendon Airlines, Peakwork ile iş birliğini güçlendirdi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5580 0
MediaMarkt Türkiye’den Belçika ve Lüksemburg’a transfer https://turkishnews.com.tr/?p=5555&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mediamarkt-turkiyeden-belcika-ve-luksemburga-transfer https://turkishnews.com.tr/?p=5555#respond Mon, 05 Dec 2022 10:01:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5555 MediaMarkt Türkiye’nin Gayrimenkul Departmanın sorumluluğunu üstlenen Didem Yılmaz, markanın Belçika ve Lüksemburg (BeLux) organizasyonlarından sorumlu Gayrimenkul Direktörü olarak atandı.

The post MediaMarkt Türkiye’den Belçika ve Lüksemburg’a transfer first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

MediaMarkt Türkiye’nin Gayrimenkul Departmanın sorumluluğunu üstlenen Didem Yılmaz, markanın Belçika ve Lüksemburg (BeLux) organizasyonlarından sorumlu Gayrimenkul Direktörü olarak atandı.

Avrupa’nın açık ara bir numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, Türkiye’den globale ve markanın çeşitli ülkelerinde bulunan organizasyonlarına yönetici transfer etmeye devam ediyor. Buna göre 2015 yılından bu yana MediaMarkt Türkiye’de Gayrimenkul Departmanın liderliğini üstlenen Didem Yılmaz, MediaMarkt’ın Belçika ve Lüksemburg (BeLux) ülkelerinden sorumlu Gayrimenkul Direktörü olarak atandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra öğrenim hayatına Gayrimenkul Geliştirme üzerine yaptığı Yüksel Lisans programıyla devam eden Didem Yılmaz, çeşitli firmalarda restorasyon, şantiye ve mimari tasarım çalışmalarında bulundu. Gayrimenkul sektörüne 2005 yılında, gayrimenkul değerlemesi alanında yaptığı çalışmalarla giren Yılmaz; HSBC, Tesco ve Yum Brands gibi firmalarda görev aldı. Didem Yılmaz, 2015 yılından bu yana MediaMarkt Türkiye’nin büyüme stratejisi, portfolyo yönetimi ve yeni mağaza açılış gibi süreçlerini yürütüyordu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post MediaMarkt Türkiye’den Belçika ve Lüksemburg’a transfer first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5555 0
Teknoloji girişimi Contentrain 3 milyon TL hedefle kitle fonlamada https://turkishnews.com.tr/?p=5514&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=teknoloji-girisimi-contentrain-3-milyon-tl-hedefle-kitle-fonlamada https://turkishnews.com.tr/?p=5514#respond Mon, 05 Dec 2022 09:26:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5514 Web içeriklerinin oluşturulabilmesi ve yönetilebilmesi için geliştirilen GIT tabanlı Başsız İçerik Yönetim Sistemi Contentrain projesi, fonbulucu platformunda yatırımcılarla buluştu.

The post Teknoloji girişimi Contentrain 3 milyon TL hedefle kitle fonlamada first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Web içeriklerinin oluşturulabilmesi ve yönetilebilmesi için geliştirilen GIT tabanlı Başsız İçerik Yönetim Sistemi Contentrain projesi, fonbulucu platformunda yatırımcılarla buluştu. Yeni nesil finansman modeli paya dayalı kitle fonlaması yoluyla şirket paylarının 12’sini yatırımcılara arz eden girişim şirketi, 3 milyon TL fona ulaşma hedefiyle yeni ortaklarını arıyor. Esnek platform yapısı, kullanıcı dostu arayüzü, pratik ve ekonomik çözüm sunan yapısıyla rakiplerinden ayrışan Contentrain’in Türkiye’de muadili bulunmuyor. Şirket, beş yıl içinde istikrarlı bir büyüme elde ederek yurt dışında exit planlıyor.

Halihazırda 44 milyar dolarlık hacim yaratan global İçerik Yönetimi Ekosistemi (Content Management System-CMS), ihtiyaçlara cevap verebilmek adına yıllık ortalama 22’lik bir oranla büyüyor. Henüz büyüme doyumuna ulaşmayan Başsız İçerik Yönetim Sistemi (Headless CMS) pazarı ise fark yaratan yeni ürünlerle gelişimini sürdürürken, ekosistemde kullanılan teknolojileri destekleyen Google, Meta, Amazon, Netlify, Vercel gibi şirketlerin varlığı da pazar hacmini destekliyor.

Potansiyeli son derece güçlü olan bu alanda global çaptaki kullanıcı ihtiyaçlarına çözüm sunma hedefiyle 2018’de ilk adımları atılan Contentrain, hareket kabiliyetini artırmak, ürünü daha iyi hale getirebilmek ve Türkiye’de muadili bulunmayan ürünü sektöre entegre etmek üzere yatırımcılarını arıyor. Türkiye’yi paya dayalı kitle fonlama sistemiyle tanıştıran ve bugüne dek platformda yatırım turuna çıkan girişimlerin toplamda 162 milyon TL’nin üzerinde fon toplamasına aracılık eden fonbulucu’da başlayan turda, Contentrain’in hedefi, şirket paylarının 12’sinin yatırımcılara arzıyla 3 milyon TL finansman elde etmek. Yatırım turunun başlama tarihi olan 5 Aralık Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara 20 fazladan pay vereceğini duyuran girişim şirketi, geliştirdiği GIT tabanlı sistem ile web içeriklerinin arayüzden bağımsız olarak pazarlama ekipleri, sosyal medya ekipleri, içerik yazarları gibi tüm paydaşlar için tek merkezden yönetilmesini sağlıyor.

2020 yılı sonlarında olgunlaşmış bir fikre dönüşen, 2021 yılının ikinci yarısında kullanıma ve testlere hazır Kapalı Beta sürümüyle yayına alınan, Açık Beta için beş aylık iyileştirme/geliştirme çalışmalarından sonra satılabilir bir ticari ürün olarak Mayıs 2022’de ABD merkezli Product Hunt’ta lansmanı yapılan Contentrain; yayınlanmasının ardından geçen altı aylık kısa periyotta 80’i yurt dışı 20’si yurt içinden 1000’e yakın kayıtlı kullanıcıya ulaşmış durumda.

Zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor, veri güvenliğini optimize ediyor

Hedef kitlesi dünya üzerindeki en organize toplulukların başında gelen yazılım geliştiriciler ve yazılım projesi sahipleri olan ürün hakkında bilgi veren Contentrain Kurucu Ortağı Ahmet Bayhan Bayramoğlu, “Ürünümüz rakiplerinin barındırdığı kompleks yapıdan uzak, kolay bir arayüzle projelere dakikalar içerisinde entegre olup ihtiyaç duyulan bütün özelliklere sahip pratik bir çözüm olarak geliştirildi. Üzerinde çalıştığı GIT mimarisi sayesinde depolama ve bant genişliği gibi masrafları ortadan kaldırdığı için proje maliyetlerini de yönetilebilir bir seviyede tutuyor. Ayrıca rakiplerinde olmayan kaydedilebilir ve paylaşılabilir veri modelleri özelliğiyle, proje yöneticilerini iş tekrarından kurtararak hız kazandırıyor. Yine rakiplerinden farklı olarak sunduğu yetkilendirme sisteminin esnekliği sayesinde, her ekip üyesi için farklı yetkiler atayarak gizlilik ve güvenliği en üst seviyeye çıkarıyor” dedi.

“Yurt içi pazarını hızla domine edebileceğimize inanıyoruz”

Contentrain’in kendi kategorisinde öne çıkarak lider duruma gelebilmesi için kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerle ilerlediklerini söyleyen Kurucu Ortak Sercan Oray ise, “Bu alanda yürüttüğümüz araştırmalar sonucunda Contentrain’in içerik pazarlaması ile verimli sonuçlar elde ettiğini deneyimledik. Fonlama sonrasında global pazarda rekabetçi ve zengin içerikler üreterek ürünün bilinirliğini arttıracak pazarlama faaliyetlerini daha güçlü şekilde gerçekleştireceğiz. Yurt içi pazarında benzer bir ürünün olmaması, kullanılan ürünlerin yurt dışı menşeili olması Contentrain için önemli bir fırsat. Bu bağlamda, yurt içi pazarını domine edebileceğimize inanıyoruz. Ayrıca Ar-Ge faaliyetlerine sürekli devam ederek ürünü yaşam döngüsü boyunca güncel teknolojilere ölçekleyeceğiz. Bu planlamaların Contentrain’i daha yüksek bir değerlemeyle ikinci aşama yatırım turuna taşıyacağını düşünüyoruz. Bu süreçleri takiben yurt dışında gerekli bilinirliğe ve kullanım oranlarına ulaşmış, değerlemesini ve karlılığını artırmış Contentrain’in exit stratejisini güçlendirerek yürütmek en önemli hedeflerimizden biri” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Teknoloji girişimi Contentrain 3 milyon TL hedefle kitle fonlamada first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5514 0
Türkiye’nin ihracat yıldızları Rusya’da buluştu https://turkishnews.com.tr/?p=5470&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=turkiyenin-ihracat-yildizlari-rusyada-bulustu https://turkishnews.com.tr/?p=5470#respond Mon, 05 Dec 2022 09:13:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5470 Yerli Un, Yem, Tahıl İşleme ve Değirmencilik Sektöründen Moskova Çıkartması

The post Türkiye’nin ihracat yıldızları Rusya’da buluştu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Yerli Un, Yem, Tahıl İşleme ve Değirmencilik Sektöründen Moskova Çıkartması

Türkiye’nin ihracat yıldızları arasında yer alan yerli un, yem, tahıl işleme makineleri ve değirmen üreticileri, 130 milyon tonluk tahıl rekoltesine sahip Rus üreticilerle İDMA Rusya’da buluştu. Üretiminin yüzde 90’ını ihraç ederek küresel pazarda Çin’in ardından ikinci sırada yer alan yerli un, yem, tahıl işleme makinaları ve değirmen üreticileri; kendi tahılını kendi toprakları içerisinde işleyerek bitmiş ürüne dönüştürme kararı alan Rusya’yı ihracat hedefinin merkezine aldı. 300 milyon dolarlık ihracat hedefiyle başkent Moskova’da 3000 profesyonel ile bir araya gelen 100 marka, en yeni teknolojilerini sergiledi.

Sektörün dünyadaki en büyük fuarlarını hayata geçiren İDMA; yerli un, yem, tahıl işleme makinaları ve değirmen üreticilerini, dünyanın tahıl deposu Rusya’da bir araya getirdi. Dünya ihracatında Çin’in ardında ikinci sırada yer alan yerli üreticiler, İDMA Rusya’yla liderlik hedefine emin adımlarla ilerliyor. 30 Kasım-2 Aralık 2022 tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen fuar; yeni tesis kuracak yatırımcıları, mevcut tesislerinin kapasitelerini büyütmek isteyen üreticileri ve sektörün tüm temsilcilerini bir araya getirirken aynı zamanda Türkiye-Rusya Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ne de ev sahipliği yaptı.

Türk un, yem, tahıl işleme makinaları ve değirmencilik sektörünün, dünyanın en önemli tedarikçileri arasında yer aldığını belirten İDMA fuarlarının organizatörü HAGE Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Kalkan; “Özellikle tahıl ve bakliyat üretiminde son yıllarda uyguladığı politikalarla geçtiğimiz 10 yılda yüzde 118 oranında bir rekolte artışı yaşayan Rusya, hayvancılık sektöründe de önemli ilerleme kaydetti. Rusya’nın tahıl, bakliyat ve yem pazarının büyüklüğünün yanı sıra Uzak Doğu ve Orta Asya bölgelerine olan coğrafi yakınlığı da göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye un, yem, tahıl işleme makinaları ve değirmen üreticileri için büyük potansiyeller sunuyor. Bu büyük pazarda yeni tesisler kurmayı planlayan üreticileri ve hali hazırda üretim yapan ancak tesislerinin makine parkurlarının güncellenmesine ihtiyaç duyan üreticileri, Rusya’nın en etkili sivil toplum kuruluşları ve birlikleriyle kurduğumuz temaslar sayesinde İDMA Rusya’da ağırladık. Dünyanın en önemli üreticileri arasında yer alan yerli değirmen, makine, silo üreticilerini Moskova Crocus Fuar Merkezi’nde 3000’den fazla profesyonel ile buluşturarak ülkemizin ihracat rakamlarına pozitif katkı sağladığımız için gururluyuz. Yerli üreticilerimizin dünyaya açılan kapısı olmaya devam edecek; Endonezya, Batı Afrika ve Latin Amerika’da düzenleyeceğimiz İDMA fuarlarıyla sektörün ihracat hacmini büyütmesine katkı sağlayacağız.” değerlendirmesiyle İDMA fuarlarının yerli un, yem, tahıl işleme makinaları ve değirmen üreticilerine yeni pazarlar ve ihracat kapıları açmaya devam edeceğini vurguladı.

Dünya Tahıl Sektörünün Gözü Türk-Rus Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ndeydi.

Dünya tahıl üretiminde ilk 5 üretici arasında yer alan Rusya’nın en önemli kurumlarının katılımıyla Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ne de ev sahipliği yapan İDMA Rusya, dünya tahıl üretiminin ve endüstrisinin geleceğini, sektörün tüm paydaşlarıyla birlikte değerlendirdi. Türkiye’den TABADER’in (Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri, Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği), Rusya’dan Uluslararası Endüstri Akademisi’nin ve Rusya Un ve Yem İşletmecileri Birliği’nin birlikte düzenlediği Türkiye-Rusya Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’nde; yeni dönemin tahıl, bakliyat, yem politikaları ve stratejileri masaya yatırıldı. İDMA Rusya fuarıyla eşzamanlı gerçekleşen zirvede; TABADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Uluslararası Endüstri Akademisi Başkanı V. A. Butkovsky ve Rusya Un ve Yem İşletmecileri Birliği Başkanı Igor Sviridenko gibi sektörün önemli isimleri yeni dönemin tahıl, bakliyat, yem politikalarını ve stratejilerini değerlendirdi.

Bölgenin önemli tahıl merkezi olması sebebiyle yerli un, yem, tahıl işleme makinaları ve değirmen üreticileri için İDMA Rusya’nın öneminin altını çizen Kalkan; “İDMA Rusya, dünyanın en büyük tahıl üreticileriyle bu ürünleri mamule dönüştüren üretim ekipmanlarını bir araya getirirken aynı zamanda önemli konuların değerlendirildiği Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ne de ev sahipliği yaptı. Türkiye’den ve Rusya’da önemli kurumların, akademisyenlerin ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleşen zirvede değerlendirilen konular tüm dünyanın ilgisini İDMA Rusya’ya çevirdi. Sektöründe dünyanın en büyük fuarlarını organize eden İDMA, İDMA Rusya’da olduğu gibi sektöre yön vermeye, gelecek perspektiflerini oluşturmaya ve yeni hedefler belirlemeye devam edecek.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Türkiye’nin ihracat yıldızları Rusya’da buluştu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5470 0
Smart Holding’in yeni Proje Geliştirme Direktörü Sedef Budak oldu https://turkishnews.com.tr/?p=5466&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=smart-holdingin-yeni-proje-gelistirme-direktoru-sedef-budak-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=5466#respond Mon, 05 Dec 2022 09:12:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5466 Yenilenebilir enerji sektöründeki yatırımlarıyla dünyanın pek çok ülkesinde tercih edilen Smart Holding’de üst düzey bir atama gerçekleştirildi. Smart Holding proje geliştirme direktörü pozisyonuna Sedef Budak getirildi.

The post Smart Holding’in yeni Proje Geliştirme Direktörü Sedef Budak oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Yenilenebilir enerji sektöründeki yatırımlarıyla dünyanın pek çok ülkesinde tercih edilen Smart Holding’de üst düzey bir atama gerçekleştirildi. Smart Holding proje geliştirme direktörü pozisyonuna Sedef Budak getirildi.

Başta Türkiye olmak üzere, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve İsviçre’de faaliyetleri bulunan Smart Holding’in yeni Proje Geliştirme Direktörü Sedef Budak oldu. Yenilenebilir enerji yatırımları, karbonsuzlaşma ve toplumsal cinsiyet eşitliği ve sektörde kadın istihdamı konularında engin bilgi birikimine sahip Budak, Smart Holding’in ve sektörün gelişimine katkı sağlayacak.

Bilkent Üniversitesi mezunu olan Sedef Budak, 2000-2007 yılları arasında dünyanın bir numaralı İngiliz ve Amerikan perakende markaları adına ulusal ve uluslararası tedarik zinciri yönetimi, bayi uyumu ve iş geliştirme faaliyetlerinde liderlik rolleri aldı. Londra’da ve Kahire’de önemli satın almalar yöneten Budak, Türkiye’de de pek çok ekipman ve EPC ihalesini yönetmesinin yanı sıra rüzgar ve güneş enerjisi santrali ana ve yardımcı ekipman ihalelerinde yer aldı. Çinli rüzgar türbini üreticilerini Türkiye pazarına getiren ilk kişi olan Budak; rüzgar türbini kanadı, jeneratörler ve güneş modülü üreticileri için yabancı yatırımcılara ve ekipman sağlayıcılarına yatırım fırsatları konusunda danışmanlık yaptı.

Budak, 2012-2022 yılları arasında da WINDFOR S.r.l.’nin ülke müdürü ve kıdemli danışmanı olarak görev aldı. 2.2 GW‘dan fazla rüzgâr ve güneş enerji projelerine teknik danışmanlık verdi. 1700’ den fazla üyesi ile sektörün tek enerji ve kapsayıcılık inisiyatifi olan TWRE – Yenilenebilir Enerji ve Enerjide Türk Kadınları Grubu ve YEYKAD Yeşil Yakalı Kadınlar Derneği’nin de kurucusu olan Budak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sektörde kadın istihdamı konularındaki uzmanlığıyla önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Smart Holding’in yeni Proje Geliştirme Direktörü Sedef Budak oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5466 0
Aktif Bank AFIS’te tek Türk bankası olarak yerini aldı https://turkishnews.com.tr/?p=5462&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=aktif-bank-afiste-tek-turk-bankasi-olarak-yerini-aldi https://turkishnews.com.tr/?p=5462#respond Mon, 05 Dec 2022 09:12:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5462 Afrika’ya yönelik dış ticaret faaliyetleriyle öne çıkan Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank, kıtanın ekonomi ve sanayisine önemli katkılar sağlaması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Africa Financial Industry Summit’te (AFIS) yerini aldı.

The post Aktif Bank AFIS’te tek Türk bankası olarak yerini aldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Afrika’ya yönelik dış ticaret faaliyetleriyle öne çıkan Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank, kıtanın ekonomi ve sanayisine önemli katkılar sağlaması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Africa Financial Industry Summit’te (AFIS) yerini aldı.

28-29 Kasım tarihlerinde Togo’nun başkenti Lomé’de düzenlenen Africa Financial Industry Summit’te bankalar, fintech’ler, sigorta şirketleri, finans ve ekonomi bakanlıkları bir araya gelerek Afrika ekonomisinin gelişimine ve kıtadaki finansal erişimin tabana yayılmasına katkı sundular. Farklı kurumların iş birliği geliştirme fırsatı yakaladığı etkinlikte, Türkiye’den tek katılımcı olarak Aktif Bank da yerini aldı.

‘’Ticaret Finansmanı ve Muhabir Bankacılık’’ oturumunda da panelist olan Aktif Bank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku, her geçen gün Afrika’daki bankacılık ağlarını genişlettiklerini dile getirirken, “Uluslararası bankacılık alanında sadece Türk ihracatçılarına değil tüm dünyaya sunduğumuz dış ticaret hizmetleriyle sektörde önemli bir oyuncuyuz. Aynı zamanda Türkiye’nin Afrika’ya dış ticaretinde ihracatçılarımızın ana partneri olarak rol alıyoruz. Sahip olduğumuz bilgi, beceri ve bağlantılarımız sayesinde oluşturduğumuz finansal köprüleri Türk ihracatçısının hizmetine sunuyoruz; ihracat bedellerinin zamanında ve eksiksiz tahsil edilmesinin yanında banka risklerini de üstlenerek müşterilerimize güvenli ticaretin kapılarını açıyoruz. Afrika’daki Ruanda Temsilcilik Ofisimiz sayesinde ise iş ortaklarımıza artık daha da yakınız. Tüm bu çalışmalarımızla AFIS’te yer almaktan, burada yeni iş birliği fırsatları yakalamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Aktif Bank AFIS’te tek Türk bankası olarak yerini aldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5462 0
TÜİK: Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 136,02, aylık yüzde 0,74 arttı https://turkishnews.com.tr/?p=5429&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tuik-yurt-ici-uretici-fiyat-endeksi-yi-ufe-yillik-yuzde-13602-aylik-yuzde-074-artti https://turkishnews.com.tr/?p=5429#respond Mon, 05 Dec 2022 09:01:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5429 2022 yılı Kasım ayında Yİ-ÜFE (2003=100) bir önceki aya göre 0,74, bir önceki yılın Aralık ayına göre 98,20, bir önceki yılın aynı ayına göre 136,02 ve on iki aylık ortalamalara göre 128,94 artış gösterdi.

The post TÜİK: Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 136,02, aylık yüzde 0,74 arttı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

2022 yılı Kasım ayında Yİ-ÜFE (2003=100) bir önceki aya göre 0,74, bir önceki yılın Aralık ayına göre 98,20, bir önceki yılın aynı ayına göre 136,02 ve on iki aylık ortalamalara göre 128,94 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE değişim oranları (), Kasım 2022

Yİ-ÜFE yıllık değişim oranı (), Kasım 2022

Sanayinin dört ana sektöründen imalat endeksi yıllık 107,64 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında 146,43, imalatta 107,64, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında 442,97 ve su temininde 114,41 artış olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara malında 103,78, dayanıklı tüketim malında 93,87, dayanıksız tüketim malında 124,66, enerjide 337,34 ve sermaye malında 86,41 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE yıllık değişim oranları (), Kasım 2022

Sanayinin dört ana sektöründen imalat endeksi aylık 2,01 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında 4,99 artış, imalatta 2,01 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında 5,17 azalış ve su temininde 3,39 artış olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara malında 1,88 artış, dayanıklı tüketim malında 2,62 artış, dayanıksız tüketim malında 2,68 artış, enerjide 4,24 azalış ve sermaye malında 2,83 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE aylık değişim oranları (), Kasım 2022

Yıllık Yİ-ÜFE’ye göre 21 alt sektör daha düşük, 8 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi

Yıllık en düşük artış; 64,45 ile ana metaller, 65,31 ile diğer ulaşım araçları, 74,89 ile metal cevherleri alt sektörlerinde gerçekleşti. Buna karşılık elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme 442,97, diğer metalik olmayan mineral ürünler 203,36, ham petrol ve doğal gaz 202,77 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

Sektörlere göre Yİ-ÜFE yıllık değişim oranları (), Kasım 2022

Aylık Yİ-ÜFE’ye göre 6 alt sektör daha düşük, 23 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi

Aylık en yüksek azalış; 5,17 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme, 2,02 ile kok ve rafine petrol ürünleri, 0,70 ile ana metaller alt sektörlerinde gerçekleşti. Buna karşılık diğer madencilik ve taş ocakçılığı ürünleri 7,04, deri ve ilgili ürünler 4,92, kağıt ve kağıt ürünleri 4,10 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

Sektörlere göre Yİ-ÜFE aylık değişim oranları (), Kasım 2022

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post TÜİK: Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 136,02, aylık yüzde 0,74 arttı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5429 0
TÜİK: Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 84,39, aylık yüzde 2,88 oldu https://turkishnews.com.tr/?p=5425&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tuik-tuketici-fiyat-endeksi-tufe-yillik-yuzde-8439-aylik-yuzde-288-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=5425#respond Mon, 05 Dec 2022 09:00:10 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5425 TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre 2,88, bir önceki yılın Aralık ayına göre 62,35, bir önceki yılın aynı ayına göre 84,39 ve on iki aylık ortalamalara göre 70,36 olarak gerçekleşti.

The post TÜİK: Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 84,39, aylık yüzde 2,88 oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

TÜFE’deki (2003=100) değişim 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre 2,88, bir önceki yılın Aralık ayına göre 62,35, bir önceki yılın aynı ayına göre 84,39 ve on iki aylık ortalamalara göre 70,36 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup 35,87 ile haberleşme oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise 107,03 ile ulaştırma oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup -1,42 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise 5,75 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu (ana harcama gruplarına göre endeksler, ağırlıklar ve değişim oranları Ek Tablo-1’dedir).

2022 yılı Kasım ayında, endekste kapsanan 144 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey), 17 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 8 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 119 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık 76,18, aylık 2,73 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre 2,73, bir önceki yılın Aralık ayına göre 54,68, bir önceki yılın aynı ayına göre 76,18 ve on iki aylık ortalamalara göre 61,31 olarak gerçekleşti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post TÜİK: Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 84,39, aylık yüzde 2,88 oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5425 0
Memorial’in Sağlık Kalitesi Romanya Yatırımı ile Avrupa’da https://turkishnews.com.tr/?p=5421&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=memorialin-saglik-kalitesi-romanya-yatirimi-ile-avrupada https://turkishnews.com.tr/?p=5421#respond Mon, 05 Dec 2022 09:00:09 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5421 Sağlıkta kalitenin ve ‘ilk’lerin öncüsü olan, her yıl dünyanın 167 ülkesinden yabancı hastaya uluslararası standartlarda hizmet sunan Memorial Sağlık Grubu, Avrupa’ya açıldı.

The post Memorial’in Sağlık Kalitesi Romanya Yatırımı ile Avrupa’da first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Sağlıkta kalitenin ve ‘ilk’lerin öncüsü olan, her yıl dünyanın 167 ülkesinden yabancı hastaya uluslararası standartlarda hizmet sunan Memorial Sağlık Grubu, Avrupa’ya açıldı. Yurt dışındaki ilk hastane yatırımını gerçekleştiren Memorial, sağlık sektöründeki 22 yıllık deneyimini, son 10 yılda ekonomisi hızlı bir büyüme gösteren Doğu Avrupa ülkesi Romanya’ya taşıyor.

Organ Nakli, Onkoloji, Kemik İliği Nakli, Kalp Cerrahisi, Kardiyoloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Onkolojik Cerrahiler ve Tüp Bebek alanlarında dünyada referans merkezi olan Memorial, Romanya’nın Başkenti Bükreş’te yer alan Enayati Medical City’deki Monza Onkoloji Hastanesi’nin 100 hissesini satın aldı ve kurumun 12’inci hastanesi olarak konumlandırdı.

Enayati Medical City’deki Monza Onkoloji Hastanesi’ni Memorial satın aldı

Bükreş’in ‘sağlık kompleksi’ olarak kabul edilen ve pek çok farklı sağlık ihtiyacına tek çatı altında cevap vermeyi amaçlayan Enayati Medical City’de 11.000 metrekarelik kapalı alanda konumlanan Monza Onkoloji Hastanesi, son teknoloji altyapısı ve güçlü hekim kadrosu ile başta Onkoloji olmak üzere özellikli sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilen bir kompleks niteliğinde. 18 ay önce açılan, 106 yatak kapasitesine sahip olan hastanenin; 6 ameliyathanesi, 12 yoğun bakım ünitesi, 12 kemoterapi odası, 2 endoskopi işlem ünitesi bulunuyor. İleri teknolojik donamıyla da dikkat çeken hastanede; da Vinci Xi Robotik Cerrahi teknolojisi, anjiyografi, 3 Tesla MR, Bilgisayarlı Tomografi, Röntgen, Mamografi gibi ileri görüntüleme üniteleri de yer almakta. Göğüs Cerrahisi, Jinekolojik Onkoloji, Meme Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Kardiyoloji, Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Üroloji, Genel Cerrahi ve Dahiliye branşlarında sağlık hizmeti sunan hastane, Memorial kalitesi ve güvencesiyle eklenecek yeni hizmet ve bölümleriyle hasta odaklı hizmetlerine devam edecek.

Onkolojide tek çatı altında bütüncül tanı ve tedaviler…

Kanserin tanı ve tedavisinde ilgili branşları tek bir çatı altında birleştiren ve hastaya özel tedavileri multidisipliner bakış açısıyla ve konsey kararı ile planlayarak yalnızca Türkiye’den değil, dünyanın pek çok ülkesinden hastaya onkolojide yüksek standartlarda hizmet olanakları sunan Memorial, bu bakış açısını Romanya’daki hastane yatırımı ile de sürdürecek.

Türkiye’yi, sağlıkta kalite standartları ile tanıştıran ve JCI Akreditasyon Belgesi’ni dünyada 21’inci sırada alan Memorial Sağlık Grubu’nun CEO’su Uğur Genç, grubun Romanya yatırımı hakkında şu bilgileri verdi:

Romanya’daki her hasta ailemizin değerli bir üyesi…

“Gururluyuz. Memorial Sağlık Grubu’nun hizmetlerini yurtdışına taşımanın heyecanını yaşıyoruz. Hizmet sektöründeki bir Türk şirketinin yurtdışında başarılı olması hepimizin dileği… Bunun ilk adımını atmış olmak bizlere gurur veriyor.

Memorial olarak yılda 3 milyondan fazla hastaya yüksek kalitede sağlık hizmeti sunuyoruz. Romanya’dan da özellikle Onkoloji, Hematoloji-Kemik İliği, Onkolojik Cerrahiler ve özellikli birçok tedavi için hastalar, kurumumuzu tercih ediyor. Romanya sağlık sistemindeki gelişmeleri uzun süredir izliyoruz ve tüm paydaşlarımızla birlikte bu sistemin ilerlemesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Memorial’in en önemli değerleri arasında yer alan; kaliteli, etik ve güvenilir sağlık hizmetlerini, hasta ve yakınlarının memnuniyetine odaklı olarak Romanya’da da sunmaya devam edeceğiz. Romanya’da çok güçlü bir akademik kadro ve teknoloji ile hizmet vermeye başlıyoruz ve bunları sürekli olarak geliştireceğiz.

Memorial’in dünya çapında birçok hastane ile uluslararası bir marka olarak adından söz ettirmesi ana hedeflerimiz arasında. Yatırım için Romanya’yı seçmemizin en önemli nedeni, buradaki potansiyele yürekten inanmamız. Tecrübelerimizi, Romanya’da yaşayan tüm hastalarımıza sunacak olmak da bizi mutlu ediyor. Bilgi birikimimizi ve inandığımız tüm değerlerimizi, hastalarımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunmak için kullanacağız. Türkiye’de olduğu gibi Romanya’daki her hastamız, bizim ailemizden biri olacak. Annemize babamıza, kardeşimize ve çocuklarımıza nasıl yaklaşıyorsak, hastalarımıza da aynı empati ile hizmet veriyor olacağız. Yurtdışı yatırımı için 15 aydır yoğun bir çalışma içerisindeydik. Romanya’dan sonra farklı ülkelerde de olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Memorial’in Sağlık Kalitesi Romanya Yatırımı ile Avrupa’da first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5421 0
Mitsubishi Electric’ten global güç ve yerel iş birliği mesajı https://turkishnews.com.tr/?p=5389&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mitsubishi-electricten-global-guc-ve-yerel-is-birligi-mesaji https://turkishnews.com.tr/?p=5389#respond Mon, 05 Dec 2022 08:41:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5389 İklimlendirme devi dört yıl aradan sonra klima sistemleri alanındaki iş ortaklarıyla ‘Yeni, Yeniden, Birlikte’ temasıyla yapılan bayi toplantısında bir araya geldi

The post Mitsubishi Electric’ten global güç ve yerel iş birliği mesajı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İklimlendirme devi dört yıl aradan sonra klima sistemleri alanındaki iş ortaklarıyla ‘Yeni, Yeniden, Birlikte’ temasıyla yapılan bayi toplantısında bir araya geldi

Geleceğin iklimlendirme çözümlerine bugünden hayat veren Mitsubishi Electric, Klima Sistemleri Bayi Toplantısı’nda Türkiye genelinde yer alan tüm bayi, satış noktası ve çözüm ortaklarıyla buluştu. Pandemi nedeni ile uzun bir ara verildikten sonra yeniden düzenlenen organizasyonun ana teması ise ‘Yeni, Yeniden, Birlikte’ olarak belirlendi. Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, Mitsubishi Electric Türkiye Başkan Yardımcısı Jun Horibe ve Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç’ın konuşmalarından çıkan ortak mesajda, yeni dönemde şirketin global gücünü ve yerel bilgi birikimini iş ortakları ile birlikte en yüksek seviyede gösterme hedefi yer aldı.

İklimlendirme sektörünün teknoloji devi Mitsubishi Electric; Marmara, Ege, Çukurova ve Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki 198 bayiden toplamda 300 kişiyi Klima Sistemleri Bayi Toplantısı’nda ağırladı. Dört yıl gibi uzun bir aranın ardından 24-27 Kasım tarihleri arasında Limak Cyprus Deluxe Hotel’de gerçekleştirilen organizasyonun ilk iki gününde Mitsubishi Electric ekibinin katıldığı iç toplantılar gerçekleştirildi. Son gün ise tüm bayilerin iştirak ettiği bayi toplantısı; çeşitli sunumlar ve yarışmalarla keyifli anlara tanıklık ederken gala yemeği ile kapanış yapıldı.

“Dünyadaki krizler ve gelişmeler karşısında bayilerimizin yanındayız”

Türkiye’deki iş ortaklarıyla birlikte tüketicilere yeni nesil teknolojilerle en iyisini sunmak için çalıştıklarını ifade eden Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu,şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizde uzun yıllar önce distribütörlüklerle başlattığımız hikâyemizi daha da güçlendirmek amacıyla 2012 yılında Türkiye’deki faaliyetlerimize resmi olarak başlamamızın 10’uncu yılını geride bıraktık. 1921 yılında Japonya’da ticari faaliyetlerine başlayan Mitsubishi Electric’in Türkiye hikâyesi, markanın hem klima hem de fabrika otomasyonu alanındaki distribütörleri aracılığıyla uzun yıllar öncesine dayanıyor. 1988 yılında şimdiki ismi AG-MELCO olan şirket ile asansör ve yürüyen merdiven satışına başladık. 1993 yılında fabrika otomasyon sistemleri distribütörlüğü ile Türkiye’de otomasyon cihazlarının satışına başlamış olduk. 2004 yılında ise klima distribütörlüğü ile klima satışı gerçekleştirdik. Türkiye’deki müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına 2012 yılında Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş.’yi kuran şirketimiz, böylece iki ülke arasındaki hikâyede yeni bir sayfa açtı. Bugün ise Türkiye’de sayısız başarı ve dev projeye ismimizi yazdırmaya devam ediyoruz.En büyük hedefimiz; faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda tüketicilerimize ve iş ortaklarımıza inovatif ve çevre dostu ürünler sunarak rekabette öne çıkmak ve büyümeye devam etmek. Pandemi sürecinde tüm iş dünyası olarak çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldık ancak krizler fırsatları doğurur, şirketimiz için öyle de oldu. Bundan sonraki süreçte de dünyada neler olacağını bilmiyoruz. Ancak şunu bilmenizi isterim ki her zaman yanınızdayız. Bugünün mottosu olan ‘Yeni, Yeniden, Birlikte’ anlayışımız ışığında işlerimizi sağlıkla büyütelim istiyoruz.”

“Türk halkına daha iyi hizmet verebilmek için birlikte çalışacağız”

Bayi toplantısının mottosu olan ‘Yeni, Yeniden, Birlikte’ mesajını çok önemsediğini söyleyen Mitsubishi Electric Türkiye Başkan Yardımcısı Jun Horibe; “Mitsubishi Electric olarak geçen sene 100. yılımızı kutladık. Japonya’da bir şirketin ömrünün ortalama 30 yıl olduğu biliniyor. Mitsubishi Electric ise 100 yıldır var çünkü dünya genelinde pek çok ülkeye yatırım yaptı ve 2018 yılında Manisa’da da yeni bir klima fabrikası kurdu. Bu noktada Mitsubishi Electric için önemli bir pazar olan Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Gelecek yıl devamlılık için yeni bir model tanıtacağız. Burada altını özellikle çizmek istediğim husus ise kaliteye bağlılık prensibimiz. Eylül ayında Antalya’daki müşterilerimizi ziyarete gittiğimde kaldığım otelde 600 adet Mitsubishi Electric klima kullanıldığını ve beş yıldır hiçbir sorun yaşamadıklarını öğrendim. Ayrıca 1998’den beri ürünlerimizi satan bir bayinin showroomlarında 1998’den kalan bir ürünümüzün hala çalıştığını görmek de beni çok etkiledi. Mitsubishi Electric’in sloganı olan ‘Changes for the better’ ışığında daha iyisi için değişim ve kalite taahhüdümüzü sürdürürken birçok zorluğun da üstesinden geliyoruz. Bu noktada Türk halkının hayatını daha iyi bir yöne doğru değiştirmek için çalışırken en önemli güç kaynaklarımızın başında da iş ortaklarımız geliyor” dedi.

“Değişen ve gelişen perakende ekosisteminde birlikte büyüyeceğiz”

Bu kadar geniş bir ailenin üyesi olmanın ve sürekli büyüyen bir organizasyonda her zaman daha iyisi için birlikte omuz omuza çalışmanın verdiği heyecanı paylaşan Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç; “Bayi toplantılarımıza uzun bir ara verdik. Bunun çeşitli zorunlulukları oldu, dünya olarak çeşitli badireler atlattık. Bu zorunlulukları yine iş ortaklarımızın sağduyulu destekleriyle bertaraf ettik. Şunu unutmayalım ki, özellikle genç nüfus yapımız içerisinde alışkanlıklar değişmekle birlikte perakende gün geçtikçe farklı kanallarda büyüme gösteriyor. Biz iş ortaklarımızla birlikte bu yeni dönüşüm evresinde de çözüm odaklı ve her zaman olduğu gibi gerçeğin gerektirdiği şekilde işlerimizi yürüteceğiz. Çünkü markamızın büyüyen bir ivmeyle ilerlemesinin temel nedenlerinin başında, 100 yıldır devam ettirdiği çalışmalarını iş ortaklarıyla birlikte güçlü bir şekilde yürütüyor olması geliyor. Bugün Mitsubishi Electric Türkiye olarak bu başarının ve sinerjinin daha da verimli hale dönüşmesinde uygun fırsatlar olduğunu görüyoruz. Birlikte daha iyisi için değişerek, gelişerek, büyüyerek pazarda ve Türkiye’deki diğer tüm sektörel yapımız içinde daha iyi bir noktaya gideceğiz. Bu konuda güvenimiz tam” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Mitsubishi Electric’ten global güç ve yerel iş birliği mesajı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5389 0
Türk Dünyası, Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumu’nda bir araya geldi https://turkishnews.com.tr/?p=5344&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=turk-dunyasi-uluslararasi-turk-dunyasi-sosyal-bilimler-sempozyumunda-bir-araya-geldi https://turkishnews.com.tr/?p=5344#respond Mon, 05 Dec 2022 08:17:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5344 Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Karakalpak Üniversitesi (QDU), Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Akademisi

The post Türk Dünyası, Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumu’nda bir araya geldi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Karakalpak Üniversitesi (QDU), Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Akademisi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU), Azerbaycan Emek Sosyal Münasebetler Akademisi ile Prizren Üniversitesi (UPZ) iş birliğinde “Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumu” düzenlendi. İki gün boyunca hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak devam edecek olan sempozyum, EÜ TDAE Konferans Salonunda başladı.

TDAE kuruluşunun 30. yılı anısına düzenlenen etkinliğe; Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, TDAE Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, TDAE Kurucu Müdürü Prof. Dr. Fikret Türkmen, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı’nın yanı sıra, Türk Dünyasının dört bir yanından gelen sosyal bilimlerin tüm alanlarından akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında katılımcılar için verimli bir sempozyum olmasını temenni eden EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, “Sizlere, EÜ Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’ın selamlarını iletiyorum. İki gün boyunca gerek yüz yüze gerekse çevrimiçi olarak devam edecek olan ‘Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumu’nda sunulan tüm bildirilerin, bilim alanlarına katkı sağlamasını canı gönülden diliyorum. Herkes için verimli ve başarılı bir sempozyum olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

10 farklı ülkeden akademisyenler, toplam 360 bildiri sunacak

Açılış konuşmasına sempozyumda emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak başlayan TDAE Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, “Enstitümüzün kuruluşunun 30. yılı anısına düzenlemiş olduğumuz ‘Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumu’ gerek Türkiye’de gerekse Türk Dünyasında büyük ilgi gördü. Sempozyumumuza yurt içinden ve yurt dışından 437 akademisyen ve araştırmacı katılıyor. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kuzey Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moğolistan ve Polonya olmak üzere toplam 10 farklı ülkeden gelen akademisyenler tarafından birinci gün yaklaşık 150 bildiriyi yüz yüze sunulacak. İkinci gün ise yaklaşık 210 bildiri çevrimiçi olarak sunulacak. Üniversitemiz, tüm kriterleri karşılayarak Araştırma Üniversitesi ünvanını kazandığı bir sürece girdi. Akademisyenlerimiz sürdürdükleri bilimsel çalışmaların dışında, bu sürecin de getirdiği atılımla çok daha büyük bir özveriyle çalışmaya başladılar. Biz TDAE olarak, varlığımızı güçlendirmek için daha sağlıklı katkılar sunduk. Tüm külfetlerini üstlenerek, alanımızda çok sayıda sempozyum gerçekleştirmeye gayret ettik. Enstitü olarak, Türk Dünyasında sosyal bilimler alanında bu sempozyumu başlattık ve ilerleyen süreçte tekrarlarını gerçekleştireceğiz. Sosyal bilimler, insan yaşantısının formlarına ilişkin bir anlam arayışıdır. Etkinliğimizde de bu alanda da bilimsel tartışmalar yapılacaktır. Hem çevrimiçi hem de yüz yüzü katılım gösteren ve bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyor, verimli bir sempozyum temenni ediyorum” diye konuştu.

“EÜ ile iş birliğimiz devam edecek”

Sempozyumun ve iş birliklerinin önemine dikkat çeken TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı, “Sempozyumumuza katılan herkesi Türkmenistan’da bulunduğundan etkinliğimize katılamayan TÜRKSOY Genel Sekreterimiz Sultan Raev adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. EÜ TDAE kuruluşunun 30. yıldönümünün önemine ithafen düzenlenen bu sempozyuma destek veren bir kurum olarak, sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyoruz. Türk Kültürü ve sanatı alanında Türkiye, Türk Dünyasının ve dünyanın önemli merkezlerinde çeşitli etkinlikler düzenleyen teşkilatımız, böyle seçkin bir platformun Türk Dünyası Toplum Bilimleri alanında yeni fikir ve görüşlerin ortaya çıkması, ilgili araştırmaların artmasına vesile olacağını düşündüğümüz bu toplantıyı çok önemsiyor. Gelecek yıl Türkiye’nin 100. ve TÜRKSOY’un 30. kuruluş yıl dönümü kutlayacağız. Bu noktada EÜ TDAE’nin bir ilk olarak bizden bir adım önde olmasından memnuniyet duyuyoruz. Çünkü Türk Dünyasının ve Türk Devletlerinin bağımsızlıklarını kazanmalarıyla birlikte TÜRKSOY’un kurulması aşamasına gelen bu süreçte ilklerin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla TDAE’yi kurmak için emek veren herkese saygı ve minnetlerimi sunuyorum. İçinde yaşadığımız yüz yılın Türkiye ve Türk Dünyası yüzyılı olmasını sağlamak için aramızda geliştirdiğimiz iş birlikleri büyük bir önem arz ediyor. TÜRKSOY olarak, EÜ ile iş birliğimiz devam edecek. Bu manada kendimizi tanımaya ve tanıtmaya devam ederken, tüm bilim insanlarının desteklerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bugün bizleri bir araya getiren bu sempozyumun çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, yüz yüze ve çevrimiçi olarak katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“EÜ, birçok alanda ilk tohumunun atıldığı ve filizlendiği yer”

TDAE’nin alanında ilk ve tek olmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, “Türkiye’de, İzmir’de ve EÜ’de bulunmak benim için son derece gurur verici. Özellikle bugün TDAE’nin 30. yılı vesilesiyle burada olmaktan memnuniyet duyuyorum. EÜ, birçok alanda ilk tohumunun atıldığı ve filizlendiği yerdir. TDAE’nin alanında ilk ve tek olması çok büyük bir başarı. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından tam kurumsal akreditasyon grubunda olduğumdan, EÜ’yü yakından gözlemleme fırsatım oldu. Ege, ilk kurumsal akreditasyonu alan üniversitelerden de biri oldu. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sosyal bilimler alanında düzenlenen bu sempozyuma katılmış olmaktan mutluluk duyuyorum. Bildirilerimiz, paylaşacağımız düşüncelerimiz ve fikirlerimiz çok önemli. Türk Dünyasının, hayalini kurduğumuz o güzel günlere en kısa sürede ulaşacağına inanıyorum. Bu nedenle hepimiz için verimli bir sempozyum olmasını diliyorum” diye konuştu.

EÜ TDAE’nin kuruluş aşamasına büyük bir özveri ve emek verdiklerini söyleyen Kurucu Müdür Prof. Dr. Fikret Türkmen, “Enstitümüz, kurulduğu günden bu yana her koşulda gelişimini sürdürdü. Akademik olarak gurur duyduğumuz başarılarımıza şimdi kurduğumuz kütüphanemizdeki eserlerimizin birçoğunun ‘Nadir Eser’ statüsü kazanmasının gururunu ekledik. Çünkü zamanında buraya getirmiş olduğumuz eserlerin şu an tekrar basılma ya da bulunma şansı yok. Bunlarla birlikte tüm projelerimizi hassasiyetle yürüttük. Örneğin ‘Ege Bölgesi Sözlü ve Yazılı Kültür Ürünlerinin Derlenmesi” adlı projemizle tek tek yazma eserler bulduk. Tüm bu eserlere kütüphanemizde erişebilirsiniz. Ayrıca Türk Dünyasının Destanları üzerine de çalıştık. Bu destanları 67 cilt haline getirerek yayınladık. Çünkü ortak kültür değerleri oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir başarı gayretsiz olmuyor. Bu başarılarımıza destek sağlayan ve bugünkü toplantımıza katılan herkese şükranlarımı sunuyorum. Paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz bu ve bundan sonraki geleneksel hale getireceğimiz toplantılarımızın verimli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Etkinlikte ayrıca Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Akademisi Rektörü Qulu Novruzov ile Azerbaycan Emek ve Sosyal Münasebetler Akademisi Rektörü Qaraşov Hüseyn Tapdıq Oğlu’nun sempozyumla ilgili mesajları okundu. Açılış konuşmalarının ardından TDAE Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi. Oturumlar başlamadan önce bir araya gelen katılımcılar, sahne önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Türk Dünyası, Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumu’nda bir araya geldi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5344 0
Yeşil Mutabakat Sürdürülebirliğe Ulaşmanın Yol Haritası https://turkishnews.com.tr/?p=5340&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=yesil-mutabakat-surdurulebirlige-ulasmanin-yol-haritasi https://turkishnews.com.tr/?p=5340#respond Mon, 05 Dec 2022 08:17:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5340 Son yıllarda hayatımıza girmiş olan geri dönüşüm, ileri dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi kavramların önemine dikkat çeken ve sektördeki üreticilere doğayı korumak adına el ele verme çağrısı yapan 6. Uluslararası Kozmetik Kongresi sektörün öncü temsilcilerini buluşturdu.

The post Yeşil Mutabakat Sürdürülebirliğe Ulaşmanın Yol Haritası first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Son yıllarda hayatımıza girmiş olan geri dönüşüm, ileri dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi kavramların önemine dikkat çeken ve sektördeki üreticilere doğayı korumak adına el ele verme çağrısı yapan 6. Uluslararası Kozmetik Kongresi sektörün öncü temsilcilerini buluşturdu.

Bu yıl 6.sı düzenlenen ve ana teması “Yeşil Mutabakat” olan Uluslararası Kozmetik Kongresi, katılımcılara izletilen açılış videosunun ardından KÜAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahrıman ve KÜAD Kongre Başkanı Fuat Arslan’ın açılış konuşmasıyla başladı.Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sevil Azak Sungur ve İzgören Akademi’nin kurucusu Ahmet Şerif İzgören de kürsüye çıkanlar arasındaydı.

YOL HARİTAMIZ YEŞİL MUTABAKAT

KÜAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahrıman açılış töreninde; “Geçen yıl da konu edindiğimiz sürdürülebilirliğin yanı sıra bu yıl ek olarak Yeşil Mutabakatı da konu ediniyoruz. Biz sürdürülebilirliği ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik olarak 3 başlık altında inceliyoruz. Biz KÜAD olarak bunlarla ilgili faaliyetler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Sektör olarak ilk adımımız farkındalık yaratmak. Önceden hayatımızda olmayan karbon ayak izi ve döngüsel ekonomi gibi kavramların artık yaşamımızın bir gerçeği haline geldi. Bu kavramlarla başa çıkamayan hiçbir oluşum varlığını sürdüremez. Bu bağlamda herkesi Türkiye’nin kozmetik sektörü üreticileri olarak birlikte hareket ederek dünyamızı daha az kirletmeye ve daha fazla dönüştürmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu. Kongrenin ana teması olan yeşil mutabakata dikkat çeken KÜAD Kongre Başkanı Fuat Arslan ise konuşmasında “Ekosistem ve biyoçeşitliliği koruyan, toksik maddelerden arındırılmış, çevre açısından sıfır kirliliği hedefleyen, temiz ve sürdürülebilir bir endüstri için harekete geçmek; bu hedefler yolunda da üretim ve tüketim kaynaklı inovasyonu, yüksek veri mühendisliği ve hatta bireysel yaşam şekillerinde oluşacak olan değişiklikleri, topyekûn ele alma gerekliliğimizin olduğu aşikardır. Dolayısıyla, kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarının da bu değişimlere ayak uydurmak için birlikte eylem planları düzenlemesi kaçınılmazdır. Dünyanın şu anki ve gelecekteki ekolojik durumunu sürdürülebilirlik kavramının altında ele almak mümkün. Bu anlamda, Yeşil Mutabakat kavramını da sürdürülebilirliğe ulaşmanın yol haritası olarak kabul edebiliriz.” sözlerine yer verdi.

BAKANLIKTAN DESTEK

Açılış töreninde kürsüye çıkan Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber “Kongrenin ana temasından da belli olduğu üzere hızla tükettiğimiz kaynaklarımız bizi yeşil dönüşüme mecburi kılmıştır. Biz de haksız rekabeti ortadan kaldırarak tüketicimize her zaman destek olmayı kendimize borç biliyoruz.” ifadelerini kullanırken, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sevil Azak Sungur ise “ Her geçen gün yenilikçi kozmetik ürünleri hayatımıza giriyor. Kurum olarak bizim görevimiz kurumumuza kayıtlı olan ürünlerin insan sağlığı ve güvenliği açısından teknik düzenlere uygun olmasını sağlamak” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Yeşil Mutabakat Sürdürülebirliğe Ulaşmanın Yol Haritası first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5340 0
Marketçinin Poşete Yüzde 300 Zam Yapılsın Talebine İtiraz Geldi https://turkishnews.com.tr/?p=5250&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=marketcinin-posete-yuzde-300-zam-yapilsin-talebine-itiraz-geldi https://turkishnews.com.tr/?p=5250#respond Mon, 05 Dec 2022 07:11:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5250 Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Düzgün, yüzde 300 zamla poşet fiyatının 75 kuruşa yükseltilmesini isterken, PAGEV Başkanı Eroğlu, “poşet fiyatı 25 kuruşta kalsın; tüketici, çevre ve ekonomi kazansın” diyerek tüketiciye, ek yük getirilmemesi gerektiğini savundu

The post Marketçinin Poşete Yüzde 300 Zam Yapılsın Talebine İtiraz Geldi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Düzgün, yüzde 300 zamla poşet fiyatının 75 kuruşa yükseltilmesini isterken, PAGEV Başkanı Eroğlu, “poşet fiyatı 25 kuruşta kalsın; tüketici, çevre ve ekonomi kazansın” diyerek tüketiciye, ek yük getirilmemesi gerektiğini savundu

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı Plastik Poşet Alt Komisyonu, 2023 yılı plastik poşetlerin satış ücretlerinin belirlenmesi ve uygulamaya ilişkin görüş alışverişinde bulunulması gündemiyle ilgili sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla toplandı. 2019 yılında başlatılan uygulama dâhilinde plastik poşetler adet başına ve vergiler dâhil olmak üzere 25 kuruştan satılıyordu. Söz konusu tutar 2020, 2021,2022 yıllarında da değişiklik yapılmadan 25 kuruş olarak uygulanmaya devam edildi.

Bakanlık’ta gerçekleştirilen Komisyon toplantısına plastik sektörü adına katılan PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı), 25 kuruşluk poşet fiyatının bir sene daha aynı şekilde kalmasını talep etti. Konuya ilişkin açıklama yapan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Ücretli Poşet uygulamasında Bakanlığımız amacına ulaşıp, gereksiz poşet kullanımının önüne geçti. Bu anlamda küresel resesyon ve enflasyon ortamında poşet fiyatında 2023 yılında artış yapılmayıp 25 kuruşta kalınması hem tüketici hem üretici hem çevre için olumlu sonuç doğuracaktır. Böyle olursa yeniden değerleme oranı artacağından hem tüketici 25 kuruş verecek, hem de perakendeci cebinden ekstra GEKAP ödeyecek. Bu sayede perakendeci de daha az poşet kullanılsın diye uğraşacak ve kasalarda gerektiği kadar poşet satılacaktır” dedi.

Poşet fiyatındaki artışın tüketiciye yansıtılmaması gerektiğini savunan PAGEV Başkanı Eroğlu, “fiyat 25 kuruş olarak devam etsin” derken, perakendeciler ise devletin başta geri dönüşüm olmak üzere, çevresel faaliyetleri finanse etmek üzere satılan poşet başı aldığı GEKAP payının yüksekliğinden şikâyet ederek, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren fiyata yüzde 300 zam yapılarak poşetin, tüketiciye 75 kuruştan satılmasını talep ettiler. Poşet fiyatında artış talep eden Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, “75 kuruş bizim talebimiz. Poşet parası bizim kasamıza yüzde 100 girmiyor” diyerek marketlerin zam taleplerine dair savunma yaptı. Poşet konusunda taraflar görüşlerini karşılıklı olarak bu şekilde paylaşsa da son sözü Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı söyleyecek.

3.8 MİLYAR LİRA TASARRUF SAĞLADI

Bakanlık verilerine göre, ücretli poşet uygulamasıyla 4 yılda, plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumu ve 23 bin ton sera gazı salımı engellendi. Plastik poşet kullanımındaki azalma ile Türkiye’de plastik poşet üretimi için gerekli plastik ham madde ithali de düştü ve yaklaşık 3.8 milyar TL tasarruf sağlandı.

FEDAKÂRLIK SIRASI MARKETLERDE

Çevresel kirliliği azaltmak amacı taşıyan paralı poşet uygulamasında tüketicilerin, çevre için poşete 25 kuruş verip fedakârlık yaptığını hatırlatan Eroğlu, “öte yandan poşet üreticileri de azalan tüketimle işlerinin 70 oranında düşmesine rağmen uygulamaya destek verdiler. Şimdi elini taşın altına koyma sırası marketlere geldi. Marketler de 55 kuruş katkı yaparak çevresel kamu yararı kapsamında adaletli bir uygulamaya imza atılmasına olanak sunacaklar. Ücretli poşet uygulamasıyla tüketici, 25 kuruşu vermemek için zaten gereksiz alımı azalltı. Ancak marketler, kasada “bir poşet daha alır mısınız?” diyerek poşet satma gayretindeydi. 2023’te poşet 25 kuruştan satılmaya devam edilirse artık satılan her poşet üzerinden marketçinin de kasasından ekstra para çıkacağından kasada poşet verilirken daha dikkatli olunacak. Poşet, satılacak mal olarak görülmekten çıkacak. Böylece çevresel anlamda daha olumlu sonuç elde edilecek. Bakanlığımızdan beklentimiz, ücretli poşet üzerinden toplanan bedellerin geri dönüşüm, depozito gibi çevresel faaliyetlerde etkin şekilde kullanılmasıdır. Devam eden çevresel projelerin de ivedilikle tamamlanmasıdır” şeklinde konuştu.

TÜKETİCİNİN ÖDEDİĞİ BEDELİN KIRILIMI NE?

2022 için GEKAP için alınan bedel 25 kuruş dolayısıyla tüketicinin ödediği 25 kuruşun tümü devletin başta geri dönüşüm olmak üzere, çevresel faaliyetleri finanse etmek üzere aldığı GEKAP payına gidiyor. Perakendeciler, tüketiciye sundukları poşetin fiyatını ise kendileri karşılıyor. 2023 yılı için fiyat 25 kuruş olarak kalmaya devam ederse, GEKAP payı, yeniden değerleme oranı yüzde 122 olarak açıklandığından ortaya yaklaşık 55 kuruşluk bedel çıkacak. Bu durumda tüketiciler, her poşet için 25 kuruş öderken, perakendeci de yaklaşık 55 kuruşu GEKAP payı ödeyecek.

İLGİLİ MEVZUAT NE DİYOR?

2872 sayılı Çevre Kanunu’nun ek 13’üncü maddesinde yer alan “Plastik poşetler satış noktalarında kullanıcıya veya tüketiciye ücret karşılığı verilir” hükmü çerçevesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” yayımlanarak, 1 Ocak 2019 tarihinde plastik poşetlerin ücretlendirilmesi uygulaması başlatılmıştı. Plastik poşetlerin tüketicilere satış birim ücretlerinin belirlenmesinde, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nde yer alan “Plastik torbalara uygulanacak ücret, her yıl piyasa koşulları ve ilgili sektör temsilcilerinden oluşan Ambalaj Komisyonunun önerisi dikkate alınarak bakanlık tarafından belirlenir ve takip eden yıl boyunca geçerliliğini korur” hükmü esas alınıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Marketçinin Poşete Yüzde 300 Zam Yapılsın Talebine İtiraz Geldi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5250 0
OPEC+ grubu, üretimi günlük 2 milyon varil azaltma kararını sürdürecek https://turkishnews.com.tr/?p=5183&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=opec-grubu-uretimi-gunluk-2-milyon-varil-azaltma-kararini-surdurecek https://turkishnews.com.tr/?p=5183#respond Mon, 05 Dec 2022 01:26:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5183 Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, piyasalardaki istikrarın korunması doğrultusunda 5 Ekim'de aldığı üretimi kasımdan itibaren günlük 2 milyon varil azaltma kararını sürdürecek.

The post OPEC+ grubu, üretimi günlük 2 milyon varil azaltma kararını sürdürecek first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının, piyasa koşullarını değerlendirmek ve aralık ayı itibarıyla uygulanacak üretim miktarını görüşmek üzere çevrim içi düzenledikleri 34’üncü Bakanlar Toplantısı sona erdi.

OPEC’ten yapılan açıklamada, OPEC+ grubunun, 5 Ekim’deki 33’üncü OPEC ve OPEC dışı Bakanlar Toplantısı’nda alınan kesinti kararının önemine işaret edilerek “Söz konusu kararın tamamen piyasa değerlendirmeleri doğrultusunda alındığı ve geçmişe bakıldığında bunun, piyasa katılımcıları tarafından küresel petrol piyasalarını istikrara kavuşturmak için gerekli ve doğru hareket şekli olduğu kabul edilmiştir” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, katılımcı ülkelerin piyasadaki gelişmeleri ele almak, gerektiğinde, petrol piyasalarının denge ve istikrarını desteklemek için acil olarak toplanabilecekleri belirtildi.

Tarafların geçmişte alınan önemli kararlara bağlılıklarının bir kez daha yinelendiğine işaret edilen açıklamada, bu zamana kadar her ay düzenlenen Ortak Bakanlar İzleme Komitesi’nin (JMMC) bundan sonra iki ayda bir düzenleneceği, ancak Komite’nin isterse ek toplantı yapabileceği ya da piyasalardaki gelişmeler doğrultusunda OPEC+ bakanlarının her an toplanmasını talep edebileceği kaydedildi.

OPEC+, 4 Haziran 2023’te toplanacak

Açıklamada, bir sonraki Bakanlar Toplantısı’nın 4 Haziran 2023’te yapılacağı bilgisi paylaşılarak, 33’üncü OPEC ve OPEC dışı Bakanlar Toplantısı’nda onaylanan uzatmadan yararlanarak tam uyum ve fazla üretimi telafi etme mekanizmasına bağlı kalmanın kritik önemine işaret edildi.

OPEC+ ülkeleri, 5 Ekim’deki toplantıda, günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221205/opec-grubu-uretimi-gunluk-2-milyon-varil-azaltma-kararini-surdurecek-1064153016.html

The post OPEC+ grubu, üretimi günlük 2 milyon varil azaltma kararını sürdürecek first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5183 0
Borsada yerli yatırımcı sayısı 3.3 milyona ulaştı https://turkishnews.com.tr/?p=5023&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=borsada-yerli-yatirimci-sayisi-3-3-milyona-ulasti https://turkishnews.com.tr/?p=5023#respond Sun, 04 Dec 2022 13:26:10 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5023 Yerli gerçek yatırımcı sayısı, kasımda 502 bin kişi artarak 3,3 milyona ulaştı. Yerli yatırımcı sayısı aylık bazda ise 17,6 artış göstererek Nisan 2021'den bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

The post Borsada yerli yatırımcı sayısı 3.3 milyona ulaştı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) kasım ayına ilişkin verileri, yerli yatırımcının Borsa İstanbul’a ilgisinin güçlü şekilde sürdüğünü ortaya koydu.

MKK verilerinden derlenen bilgilere göre, kasımda yerli gerçek yatırımcı sayısı 502 bin 17 kişi artarak 3 milyon 311 bin 492’ye çıktı. Aylık bazda kaydedilen yüzde 17,6’lık yükseliş, Nisan 2021’den bu yana en hızlı değişime işaret etti.

Söz konusu dönemde yerli gerçek yatırımcının portföy değeri, yüzde 29 yükselişle 906 milyar liraya yükselmesine karşın ekimdeki yüzde 30,7’lik artışın sınırlı da olsa altında kaldı.

Yatırımcı sayısı kasımda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,7 artarken, yerli gerçek yatırımcıların portföy değeri yıllık bazda yüzde 234,3 yükseldi. Yerli gerçek yatırımcıların portföy değerindeki yıllık artış, kayıtlardaki en güçlü yükselişe işaret etti.

Analistler, portföy değerindeki rekor artışın Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinin yılbaşından bu yana sergilediği performansla da yakından ilgili olduğunu söyledi.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221204/borsada-yerli-yatirimci-sayisi-33-milyona-ulasti-1064137633.html

The post Borsada yerli yatırımcı sayısı 3.3 milyona ulaştı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5023 0
İstanbul’da kasım ayının zam şampiyonu belli oldu https://turkishnews.com.tr/?p=5019&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=istanbulda-kasim-ayinin-zam-sampiyonu-belli-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=5019#respond Sun, 04 Dec 2022 13:26:09 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5019 İTO verilerine göre, İstanbul'da kasım ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 28,22 ile domates oldu. Kasımda 242 ürünün 155'inde fiyat artışı görüldü.

The post İstanbul’da kasım ayının zam şampiyonu belli oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından kasımda İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan harcama kalemleri açıklandı.

Buna göre, İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 155’inin perakende fiyatı artarken, 19 ürünün fiyatı düştü, 68 ürünün fiyatı ise değişmedi.

Kasım ayında gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan domates yüzde 28,22 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.

Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler, ev eşyası harcamaları grubundan yüzde 25 ile battaniye, erkek giyimi harcamaları alt grubundan yüzde 20,09 ile süveter, sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubundan yüzde 18,29 ile diş macunu, erkek giyimi harcamaları alt grubunda yüzde 17,86 ile gömlek olarak kayıtlara geçti.

Muz fiyatı düştü

Geçen ay gıda harcamaları grubunda yer alan muzun fiyatı yüzde 17,29 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu. Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler, gıda harcamaları grubundan yüzde 13,51 ile limon, konut harcamaları grubundan yüzde 9,73 ile fuel oil, gıda harcamaları grubundan yüzde 8,42 ile lahana, yüzde 8,27 ile pırasa ve aynı gruptan yüzde 7,86 ile sivri biber olarak belirlendi.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221202/istanbulda-kasim-ayinin-zam-sampiyonu-belli-oldu-1064089285.html

The post İstanbul’da kasım ayının zam şampiyonu belli oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5019 0
MÜSİAD Başkanı: Asgari ücrete, önümüzdeki dönem enflasyon beklentileri ışığında bir zam yapılmalı https://turkishnews.com.tr/?p=4696&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=musiad-baskani-asgari-ucrete-onumuzdeki-donem-enflasyon-beklentileri-isiginda-bir-zam-yapilmali https://turkishnews.com.tr/?p=4696#respond Sun, 04 Dec 2022 00:26:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=4696 MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 2023 asgari ücret görüşmelerine ilişkin "Bu yıl için satın almayla ilgili kaybolan alım gücüne ilişkin maaş artışı yapıldı. Önümüzdeki sene yapılacak olan artışına, bu dönemdeki enflasyon verileriyle hareket ederek değil, önümüzdeki dönem enflasyon beklentileri ışığında bir zam yapılması düşünülmeli" dedi.

The post MÜSİAD Başkanı: Asgari ücrete, önümüzdeki dönem enflasyon beklentileri ışığında bir zam yapılmalı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD 2022 Ekonomi Raporu aracılığıyla değişen ve dönüşen küresel ekonomi çerçevesinde Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almasını hızlandıracak 15 öneri hazırladıklarını bildirdi.

MÜSİAD Stratejik Araştırmalar Komisyonu ve Ekonomik Araştırmalar Birimi’nin katkılarıyla hazırlanan “Küresel Ekonomiyi Yeniden Düşünmek” başlıklı MÜSİAD 2022 Ekonomi Raporu, MÜSİAD genel merkezde tanıtıldı.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Yetkin, MÜSİAD Stratejik Araştırmalar Komisyonu Başkanı Bekir Sami Nalbantoğlu ile raporun hazırlanmasına katkı sunan Prof. Dr. Servet Bayındır, Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, Prof. Dr. Mehmet Saraç ve Doç. Dr. Yusuf Dinç’in katılımıyla düzenlenen toplantıda, Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması sürecini hızlandıracak yol haritasına yönelik somut tespitler ve öneriler paylaşıldı.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, raporun tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgının ardından hızlanan dijitalleşme süreciyle birlikte tedarik zincirinden üretime, lojistikten ihracata kadar küresel ekonomiye yön veren tüm süreçlerin önemli bir dönüşümden geçtiğini ifade etti.

Türkiye’nin yerli, milli ürün ve hizmet vizyonuyla üretimden ihracata, inovasyondan sürdürülebilirliğe kadar her aşamada açık ara öne çıkabilmesini hedeflediklerini belirten Asmalı, MÜSİAD 2022 Ekonomi Raporu’nun bu amaca ulaşabilmek için MÜSİAD olarak belirlenen somut adımları, stratejileri ve gelecek vizyonunu içerdiğini söyledi.

Raporun “Küresel Ekonominin Paradigması Değişirken”, “Finansı Yeniden Düşünmek”, “Pandemi Sonrası Türkiye Ekonomisi: Fırsatlar ve Tehditler” ile “Sonuç ve Öneriler” olmak üzere 4 ana bölümden oluştuğunu aktaran Asmalı, “Bu rapor aracılığıyla değişen ve dönüşen küresel ekonomi çerçevesinde Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almasını hızlandıracak 15 öneri hazırladık” dedi.

Asmalı, önerilerin başlıklarını “Sektör bazlı stratejik plan takvimi, önceliklerin belirlendiği sistematik bir yol haritası kurgulanmalı, Ekonomi Bilim Kurulu oluşturulmalı, finansta bir pazar değil, ev sahibi konumuna gelinmeli, faizle mücadele programı, faizsiz finans kanunu ve diğer kanun ile yönetmeliklerin de gözden geçirilmesi, zekat toplama ve dağıtma işlemlerinin finansal sisteme entegrasyonunun sağlanması, defi uygulamaları ve Neobank’ın öne çıkardığı fırsatların finans ve katılım bankacılığı kapsamında değerlendirilmesi, İslami finansal çözümlerin çeşitlendirilmesi, KOBİ’lerin finansman imkanlarının genişletilmesi, selektif kredi politikası, makroihtiyati tedbirler, ücretler seviyesi-gelir adaleti, hukuki altyapı, dezenflasyonist etki” şeklinde sıraladı.

‘Sektör bazlı stratejik planlar, bir takvime bağlı olarak oluşturulmalı’

Mahmut Asmalı, Türkiye’nin, ilk 10 ekonomi hedefinde her bir sektörü ile var olmak için sektör bazlı stratejik planları bir takvime bağlı olarak oluşturması gerektiğini vurgulayarak, “Ekonominin tüm segmentleri için politikalar geliştirilmeli, takvim içinde belirlenen hedeflere yönelik süreçler takip edilmeli ve gerçekleşmesi sağlanmalıdır” dedi.

Kendine yeten ekonomi ve cari fazla hedefine ulaşmak için ekonomik hedeflerin öncelik sıralamasının belirlenmesi ve sistematik bir yol haritasının ilan edilmesi gerektiğini belirten Asmalı, böylece öngörülebilirliğin artacağını ve ulaşılmak istenen hedeflerin akamete uğramamasının temin edileceğini söyledi.

Asmalı, içerisinde alanında uzman akademisyenlerin bulunduğu Ekonomi Bilim Kurulu oluşturulmasının; ekonomi yönetiminin tüm piyasa aktörleri ile dinamik bir yönetişim sergilemesine, süreçlerin takibine ve ekonomik birimlerle etkili bir iletişimin sağlanmasına katkıda bulunacağı kaydetti.

Türkiye’nin finansta bir pazar değil, ev sahibi konumuna gelmesi gerektiğini belirten Asmalı, şöyle devam etti:

“Türkiye, temel sorunu olan finansal kırılganlıklarından kurtulmak için finansta bir pazar değil, ev sahibi durumuna gelmelidir. İstanbul Finans Merkezi projesi ve katılım finans ekosisteminin geliştirilmesi, bu hedefe katkı sağlayacak unsurlar arasında yer almaktadır. Coğrafi, kültürel ve dini avantajlarıyla stratejik bir merkez olarak konumlandırılabilecek İslami finans, bu bağlamda belirleyici bir rol oynayabilir. İslami fon çevrelerinin Türkiye’ye olan potansiyel ilgisinin, fon akışına dönüşmesi nitelikli yatırımların gerçekleştirilebilmesi ve yeni ekonomiye adaptasyon için kaldıraç olarak kullanılabilecektir.
Türkiye, İslami finansa örneklik oluşturacak şekilde kapsamlı bir ‘faizle mücadele programı’ ile alternatif İslami finans metotlarının geliştirilmesini öncelemelidir. Finans ekosistemin tamamını, yani bankacılık, sermaye piyasaları, sigorta, BES ve diğer finansal kuruluşları kapsayıcı nitelikli Faizsiz Finans Kanunu hayata geçirilmelidir. Faizsiz Finans Kanunu’nun yanı sıra Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, Vergi Kanunu gibi temel iktisadi, ticari ve mali alanları düzenleyen diğer kanun ve yönetmeliklerin de gözden geçirilip faizsiz ilkeleriyle uyumlu hale getirilmesi gerekmektedir.”

‘İslami finansal çözümler üretilip sektöre sunmalı’

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, “Gerek vakıflarca gerekse bireysel olarak gerçekleştirilen zekat toplama ve dağıtma işlemlerinin, gelişen finansal teknoloji yardımıyla şeffaf biçimde finansal sisteme entegrasyonu sağlanmalıdır” dedi.

Defi uygulamaları ve Neobank’ın getirdiği fırsatların alternatif İslami finans ve katılım bankacılığı açısından değerlendirilip desteklenmesi gerektiğini aktaran Asmalı, şunları kaydetti:

“Eximbank, Kalkınma Bankası gibi finans ekosisteminin parçası olan kamu kurumları, İslami finansal çözümler üretip sektöre sunmalıdır. Mesela, MÜSİAD’ın başarıyla uyguladığı Karz-ı Hasen Sandığı modellenebilir. KOBİ’lerin finansmanı, istihdamın korunmasında stratejik öneme sahip olduğu için ithal ikameci KOBİ’ler ile ihracatçı KOBİ’ler için finansman imkanlarının farklılaştırılmasını ve genişletilmesini sağlayacak tedbirler alınmalıdır. Üretim, istihdam ve ihracat üzerindeki konjonktür kaynaklı muhtemel olumsuz etkilerin azaltılmasına katkı sağlayabilecek selektif kredi politikasının; sektör, firma ve proje bazlı olarak sürdürülmesi planlanmalıdır.

Kredi genişlemesinin özellikle arzı ve ihracatı artıracak ya da ithalata bağımlılığı azaltabilecek ticari kredilere yönlendirilmesi için gereken makroihtiyati tedbirlere başvurulmalıdır. Ücretler seviyesi, emeğin milli gelirden aldığı payın düştüğü göz önüne alınarak yıpranmayı engelleyici tedbirlerle satın alma gücünü koruyacak şekilde olmalı. Ücret ilişkisi ileriye dönük olarak da enflasyon etrafında değil, üretilen gelirden aldığı pay bağlamında ele alınmalıdır. Böylece Türkiye, dünya sıralamasında hak ettiği konumu alırken, gelir adaletini de koordineli olarak sağlayabilecektir.”

Sermayenin, emeğin üretim sürecine katılarak kardan pay alacak şekilde hak ettiği geliri elde etmesine yönelik zeminin hazırlanması gerektiğine işaret eden Asmalı, Türkiye için oluşabilecek dezenflasyonist bir etkinin doğru politikalarla yapıcı sonuçlar elde etmek için önemli bir fırsat olabileceğini söyledi.

‘Önümüzdeki dönemde de işçinin, çalışanın, emekçinin alım gücünün korunması esastır’

Mahmut Asmalı, toplantının ardından bir gazetecinin 2023 asgari ücret görüşmelerine ilişkin sorusu üzerine, şunları kaydetti:

Asgari ücret, adı üzerinde taban ücrettir. Asgari ücrette esas olan işçinin emeğinin karşılığını tastamam almasıdır. Geçen yıl 2 kez asgari ücrette artış yapıldı. Böylece 2 artışın toplamı ortalama yüzde 94’lere gelmiş oldu. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de işçinin, çalışanın, emekçinin alım gücünün korunması esastır. Yani enflasyon artıyor, biz de asgari ücreti artıralım, dolayısıyla emeklinin bu noktadaki gücü korunsun. Ama bu noktada da enflasyonun aşağı çekilmesi noktasındaki gayretlere devam edilmesi lazım.

Enflasyon bu dönemin alım gücüdür. Bu yıl için satın almayla ilgili kaybolan alım gücüne ilişkin maaş artışı yapıldı. Önümüzdeki sene yapılacak olan artışına, bu dönemdeki enflasyon verileriyle hareket ederek değil, önümüzdeki dönem enflasyon beklentileri ışığında bir zam yapılması düşünülmeli. Bu noktada işçinin hakkını koruyan ama bunun yanında Türkiye’nin üretimdeki rekabet gücünü de koruyan bir modelle düşünülmesi gerekir.”

Bölgesel olarak değişen asgari ücreti de gündeme almanın mümkün olduğunu vurgulayan Asmalı, “Asgari ücret belirlenirken beklenti, enflasyonun bir miktar daha üzerine konulması ve belirlenecek rakamın beklentileri karşılaması gerekir” dedi.

Asmalı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme konusunda ise çalışanın hakkını korurken bir yandan da mutlaka işverenin gözetilmesi gerektiğini söyledi. Asmalı, “Bu durumun işverene birtakım yükleri olacak. Biz hiçbir zaman çalışanların tazminatının taksitlendirilmesini istemedik. Çünkü onların da toplu parayla bir beklentileri olabilir. Dolayısıyla onların eline o toplu paranın geçmesi lazım. Bizim kastettiğimiz, bu finansmanda devletin yardımcı olması, ucuz finansman sağlaması vesaire” diye konuştu.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221201/musiad-baskani-asgari-ucrete-onumuzdeki-donem-enflasyon-beklentileri-isiginda-bir-zam-yapilmali-1064065849.html

The post MÜSİAD Başkanı: Asgari ücrete, önümüzdeki dönem enflasyon beklentileri ışığında bir zam yapılmalı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=4696 0
Bloomberg: ABD’de Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması sonrası ticaretin kesintiye uğraması endişesi https://turkishnews.com.tr/?p=4655&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bloomberg-abdde-rus-petrolune-tavan-fiyat-uygulamasi-sonrasi-ticaretin-kesintiye-ugramasi-endisesi https://turkishnews.com.tr/?p=4655#respond Sat, 03 Dec 2022 22:21:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=4655 Bloomberg, ABD’nin piyasaları sakinleştirme çabalarına rağmen, G7 ülkeleri tarafından Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulamasının küresel petrol ticaretini kesintiye uğratabileceğini belirtti.

The post Bloomberg: ABD’de Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması sonrası ticaretin kesintiye uğraması endişesi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Gazeteye göre, Biden yönetimi, petrol piyasası katılımcılarına pazartesi günü başlayacak Rus petrolüne varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasının arz kesintilerine ve fiyat dalgalanmasına yol açmayacağına dair güvence vermeye çalışıyor.

Ancak uzmanlar, kısıtlama önlemlerine ‘aşırı uyum’ eğiliminin büyük sorunlara yol açabileceğinden çekiniyor.

G7 ülkelerinin tavan fiyat uygulamasını vakit kaybetmeden devreye alması nedeniyle, birçok oyuncu tüm riskleri analiz etmek ve kararlarının Batı yaptırımlarından etkilenip etkilenmeyeceğini anlamak için faaliyetlerini durdurabilir.

Gazeteye konuşan Gibson, Dunn and Crutcher’ın ortaklarından Adam Smith, “En büyük potansiyel sorunlardan biri, aracıların riskin çok büyük olduğuna kanaat getirmeleri ve katılımı reddetme kararları olacak” dedi.

Rapidan Energy Group’ta petrol piyasası analisti Hunter Kornfind ise “Bazı alıcıların malları kabul etmek istemeyecekleri, beklemeyi ve izlemeyi tercih edebilecekleri birkaç haftalık bir durgunluk olabilir. Bu, ticaretin tamamen duracağı anlamına gelmiyor, ancak geri adım atanlar olabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221203/bloomberg-abdde-rus-petrolune-tavan-fiyat-uygulamasi-sonrasi-ticaretin-kesintiye-ugramasi-endisesi-1064113857.html

The post Bloomberg: ABD’de Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması sonrası ticaretin kesintiye uğraması endişesi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=4655 0
Dolar ve altın fiyatlarında son durum ne? https://turkishnews.com.tr/?p=2803&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dolar-ve-altin-fiyatlarinda-son-durum-ne-2 https://turkishnews.com.tr/?p=2803#respond Wed, 30 Nov 2022 11:11:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=2803 Dolar güne 18.63 seviyesinde başladı euro ise 19.29 liradan işlem görüyor.

The post Dolar ve altın fiyatlarında son durum ne? first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Dolar, 30 Kasım 2022 sabahında 18.63 lira bandının hemen üzerinde işlem görüyor.

Spot piyasada dolar/TL alış fiyatı 18.6326 lira, satış fiyatı 18.6359 lira seviyesinde yer alıyor.

Euro/TL 19.2989 lira alış fiyatı, 19.3252 lira satış fiyatıyla el değiştiriyor.

Euro/dolar paritesi ise 1.0358 seviyesinde işlem görüyor.

Çeyrek altın ne kadar?

Çeyrek altın fiyatlarında son durum…

Ons altın fiyatı 1754 dolar seviyesinde işlem görürken, gram altın 1050 liradan alıcı buluyor.

Spot piyasada altın satış fiyatları; çeyrek altın 1734 lira, yarım altın 3469 lira, Cumhuriyet altını 6914 liradan el değiştiriyor.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221130/dolar-ve-altin-fiyatlarinda-son-durum-ne-1063990859.html

The post Dolar ve altın fiyatlarında son durum ne? first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=2803 0
Avrupa Merkez Bankası’ndan faiz artırımına devam sinyali https://turkishnews.com.tr/?p=2564&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=avrupa-merkez-bankasindan-faiz-artirimina-devam-sinyali https://turkishnews.com.tr/?p=2564#respond Wed, 30 Nov 2022 05:11:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=2564 Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, orta vadeli enflasyon hedefinde kararlı olduklarını, bunun için faizleri daha da artırmayı planladıklarını açıkladı.

The post Avrupa Merkez Bankası’ndan faiz artırımına devam sinyali first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi’nin “Parasal Diyalog” oturumunda konuştu.

ECB’nin son 1 yılda para politikasını normalleştirmeye yönelik hızlı ve kapsamlı bir süreç başlattığını belirten Lagarde, “Önce birkaç ay içinde net varlık alımlarını sonlandırdık. Ardından, politika faizlerimizi şimdiye kadarki en hızlı şekilde artırmaya başladık” ifadesini kullandı.

Lagarde, Ukrayna krizinin enerji güvenliğini tehdit ettiğini, tedarik zincirlerini kesintiye uğrattığını ve enflasyonu hedeflerinin çok üzerine yükselttiğini anlattı.

‘Avrupa özellikle sert bir şekilde etkilendi’

Kirzin yansımalarının sadece Avrupa‘da değil dünya çapında hissedildiğine işaret eden Christine Lagarde, bunun merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmesine ve finansman koşullarının dünya çapında hızla sıkılaşmasına yol açtığını söyledi. Lagarde, “Savaşa olan yakınlığımız ve enerji ithalatına olan bağımlılığımız göz önüne alındığında, Avrupa bundan özellikle sert bir şekilde etkilendi” diye konuştu..

Ekim ayında enflasyonun Euro Bölgesi‘nin kuruluşundan bu yana ilk defa çift haneye çıktığını bunun temel nedeninin de yüksek enerji maliyetleri olduğunu hatırlatan Lagarde, enerji krizi ve küresel darboğazların arzı kısıtlamasına rağmen salgın sonrası ekonominin yeniden açılmasının talebi artırarak çekirdek enflasyonu yükselttiğini ifade etti.

Lagarde, “Enflasyondaki bu yükseliş herkesi etkiliyor ama bazıları bunu diğerlerinden daha fazla hissediyor” ifadesini kullandı.

Özellikle bütçelerinin daha büyük bir kısmını gıda, elektrik, gaz ve ısınma gibi temel ihtiyaçlara harcayan düşük gelirlilerin artan yaşam maliyetini karşılamakta zorlandığını belirten Lagarde, yüksek ve düşük gelirlilerin yaşadıkları enflasyon oranı arasında büyük bir fark olduğunu vurguladı.

‘Büyüme hızla yavaşlıyor’

Lagarde, Euro Bölgesi ülkelerindeki enflasyon oranlarında da farklılık olduğunu, yaşanan farklı şokların reel ekonomik aktiviteyi olumsuz etkilediğini belirtti.

“Şimdi savaşın bir sonucu olarak büyüme hızla yavaşlıyor. Yüksek enflasyon, insanların gerçek gelirlerini düşürerek ve firmaların maliyetlerini yükselterek, harcamaları ve üretimi azaltıyor” diyen Lagarde, yüksek belirsizlikler, sıkılaşan finansal koşullar ve zayıflayan küresel talebin, bu yılın geriye kalanında ve gelecek yılın başında büyümeyi baskılayacağını anlattı.

Lagarde, anketlerde vatandaşların 3’te 1’inin artan hayat pahalılığını AB’nin karşı karşıya olduğu en önemli sorun olarak gördüğünü anımsattı.

ECB’nin fiyat istikrarını sağlama görevini yerine getirmek için çalıştığına işaret eden Lagarde, temmuz ayından bu yana toplam olarak 200 baz puanlık artışla sonuçlanan 3 politika faiz artışının enflasyonu kontrol altına almak için yapıldığını, ayrıca uzun vadeli yeniden finansman operasyonlarında da değişiklikler gerçekleştirildiğini anımsattı.

Lagarde, “Aralık ayında, varlık alım programı portföyümüzdeki tahvillerin azaltılmasına yönelik temel ilkeleri de belirleyeceğiz” dedi.

‘Faiz artışlarının hissedilmesi biraz zaman alacak’

Enflasyonla mücadelede ana aracın faiz oranları olduğuna dikkati çeken Lagarde, faiz ayarlamaların ekonomide hissedilmesinin biraz zaman alacağını anlattı.

Lagarde, mevcut yüksek enflasyon ortamında, enflasyonist baskıları artırmamak için dikkatli maliye politikası izlenmesi gerektiğini, mali desteklerin hedefli, özel ve geçici olmasının önemine işaret etti.

Enflasyonu orta vadeli hedef olan yüzde 2 seviyesine düşürme konusunda kararlı olduklarını anlatan Lagarde, bunun için faizleri daha da artırmayı beklediklerini ifade etti.

Lagarde, ECB Yönetim Konseyi’nin yüksek belirsizlik ve karmaşık şoklar karşısında kararlarını verilere göre vereceğini belirterek, ne adımlar atacaklarını güncel ekonomik görünüm, şokların durumu, ücretler ve enflasyon beklentilerini içeren değerlendirmelere göre belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

‘Enflasyon daha da artacak’

ECB Başkanı Lagarde, Euro Bölgesi’nde enflasyonun daha da artmasını beklediğini vurguladı.

Euro Bölgesi enflasyonunun henüz zirveye ulaşmadığını anlatan Lagarde, enflasyonun beklenenden daha yüksek çıkma riski olduğunu belirtti.

Lagarde, ECB’deki ekonomistlerin enflasyon riskini yukarı yönlü nitelendirdiklerine dikkati çekerek, “Enflasyonda zirveye ulaştığımıza ve kısa sürede düşeceğine inanmamızı sağlayacak unsurlar görmüyoruz” dedi.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221128/avrupa-merkez-bankasindan-faiz-artirimina-devam-sinyali-1063930189.html

The post Avrupa Merkez Bankası’ndan faiz artırımına devam sinyali first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=2564 0
Dolar ve altın fiyatlarında son durum ne? https://turkishnews.com.tr/?p=1995&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dolar-ve-altin-fiyatlarinda-son-durum-ne https://turkishnews.com.tr/?p=1995#respond Tue, 29 Nov 2022 12:43:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=1995 Dolar haftaya 18.63 lira bandında başladı, Euro/TL ise 19.30 TL’de yer alıyor.

The post Dolar ve altın fiyatlarında son durum ne? first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Dolar 18.63 liradan işlem görüyor. Euro/TL ise 19.30 TL’de yer alıyor.

Çeyrek altın ne kadar?

Gram altının fiyatı bin 49 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatı bin 728.84, Cumhuriyet altını ise 7 bin 112 TL’de yeralıyor.

Altının ONS fiyatı binde 2 düşerek bin 751.43 dolara geriledi.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa Kaynak : https://tr.sputniknews.com/20221128/dolar-ve-altin-fiyatlarinda-son-durum-ne-1063909797.html

The post Dolar ve altın fiyatlarında son durum ne? first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=1995 0