Türkmenistan ile TÜRKSOY işbirliğini güçlendirecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Rayev’i kabul etti.

TÜRKSOY Genel Sekreteri’ni kabul eden Türkmenistan Devlet Başkanı Sultan Rayev’i bu göreve seçilmesinden dolayı kutladı ve sorumlu çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantıda, kültür-sanat alanındaki temasların daha da derinleştirilmesi, bu alanda bilimsel araştırmaların teşvik edilmesi, karşılıklı yarar sağlayan ortak etkinlikler düzenlemek konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu bağlamda önümüzdeki yıl kutlanacak olan TÜRKSOY’un 30. kuruluş yılı ile büyük şair ve düşünür Mahtumkulu Firaki’nin 2024 yılındaki 300. kuruluş yıldönümü kutlamaları konularına değinildi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri, samimi görüşme için Türkmenistan Devlet Başkanı’na derin şükranlarını ifade ederek, Türkmenistan’ın sadece Türk dünyasının değil, küresel bağlamda devletler ve halklar arasındaki insani bağları güçlendirmek için inisiyatif ve yapıcı bir yaklaşım sergilediğini vurguladı.

Bilindiği gibi, Bursa’da düzenlenen Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Kültür Bakanları Daimi Konseyi 39. Dönem Toplantısı’nda, Türkmenistan’ın Anev kenti “2024 Türk Dünyası Kültür Başkenti” ilan edilmişti.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-turksoy-isbirligini-guclendirecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir