ABD ve Orta Asya ülkelerinin Afganistan özel temsilcileri bir araya gelecek

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Thomas West ile Afgan Kadınlar, Kız Çocukları ve İnsan Hakları Özel Temsilcisi Reena Amiri’nin 26-31 Temmuz tarihlerinde Kazakistan’ın Astana kentine ve Katar’ın Doha kentine gideceklerini bildirdi.

Astana’da, Afganistan konulu özel bir C5+1 oturumu için Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’dan mevkidaşlarıyla bir araya gelecekler.

West ve Amiri, Afganistan ve Kazakistan’da kadınları ekonomik olarak güçlendirmenin yollarını görüşmek için Astana’da sivil toplum temsilcileriyle de bir araya gelecek.

İki ay önce Aşkabat, Afganistan için Avrupa Birliği ve Orta Asya ülkelerinin özel temsilcileri formatındaki görüşmeye ev sahipliği yaptı. Bu tür toplantının bir sonrakisi sonbaharda yapılması planlanıyor.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/abd-ve-orta-asya-ulkelerinin-afganistan-ozel-temsilcileri-bir-araya-gelecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir