Eğitim - Turkish News Türk Dünyasından Haber https://turkishnews.com.tr Türk Dünyasından Haberler Wed, 07 Dec 2022 14:41:08 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.6 https://turkishnews.com.tr/wp-content/uploads/2022/11/cropped-turkish-news-website-favicon-color-1-32x32.png Eğitim - Turkish News Türk Dünyasından Haber https://turkishnews.com.tr 32 32 Ebeveynlere Aile İçi İletişim Semineri https://turkishnews.com.tr/?p=7875&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ebeveynlere-aile-ici-iletisim-semineri https://turkishnews.com.tr/?p=7875#respond Wed, 07 Dec 2022 14:41:08 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7875 Yuvamız Beylikdüzü Hüseyin Tütüncü Gündüz Çocuk Bakımevi ile Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencilerinin ebeveynleri “Aile içi iletişim” konulu seminerde bir araya geldi.

The post Ebeveynlere Aile İçi İletişim Semineri first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Yuvamız Beylikdüzü Hüseyin Tütüncü Gündüz Çocuk Bakımevi ile Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencilerinin ebeveynleri “Aile içi iletişim” konulu seminerde bir araya geldi. Seminerde gündüz çocuk bakımevlerinden sorumlu uzman klinik psikologlar, çocuklarla sağlıklı ve etkili bir iletişimin nasıl kurulacağına dair paylaşımlarda bulundu.

Çocukların yanı sıra ebeveynlere yönelik de farkındalık yaratacak etkinlikler düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, Yuvamız Beylikdüzü Hüseyin Tütüncü Gündüz Çocuk Bakımevi ile Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencilerinin ebeveynlerini “Aile içi iletişim” seminerinde bir araya getirdi. Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde gündüz çocuk bakımevlerinden sorumlu uzman klinik psikologlar Tuğçe Seçkin Esmeray ve Dilek Aybike Güder aile içi iletişimi; empati, ebeveyn tutumları, aktif dinleme ve ben dili başlıkları altında ele aldı. Farkındalığı artıracak paylaşımların yapıldığı programda ebeveynler de çocuklarıyla olan deneyimlerini paylaştı.

Doğru bilinen yanlışlara değinildi

Ebeveynlerin çocukların üzerinde yaşam boyu bir etkiye sahip olduğunu belirten Dilek Aybike Güder, “Çocukların sağlıklı birer birey olabilmeleri için açık bir iletişim çok önemli. Onların dış dünyaya nasıl baktıklarını görmek için empati kurmak da büyük önem taşıyor. Bazen onların biz yetişkinler gibi düşünmesini bekliyoruz. Onların gözünden görüp, onların kulaklarından duyabilmek etkili iletişim çok kıymetli.” şeklinde konuştu. Ebeveynlerin ödül ve ceza yöntemine çok sık başvurduklarını da ifade eden Güder, “Son yıllarda yapılan birçok araştırma ödül ve cezadan daha çok geribildirim yönteminin etkili olduğunu gösteriyor. Ceza kavramı kısa vadede etkili gibi görünse de uzun vadede çocuklarda travmatik etkiler yaratıyor. Ödül kavramına baktığımızda ise sürekli olduğunda çocuk bağımlı hale geliyor ve davranışını doğru olduğu için değil, karlı olduğu için yapmaya başlıyor. Bu sebeple geribildirim yöntemi her zaman en etkili yöntem.” dedi.

“Sizin için özel ve değerli olduğunu bilmek bir çocuk için en güvenli mesaj”

Aktif dinlemenin ve ben dilinin önemine dikkat çeken Tuğçe Seçkin Esmeray ise “Aktif dinleme karşımızdaki kişinin anlattıklarını kendi cümlelerimizle anlatarak geribildirim vermektir. Çocuğumuz bize bir şey anlattığında yalın ve basit cümlelerimizle onu anladığımızı ifade etmek için bu yöntemi kullanıyoruz. Aktif dinleme hem bizim dikkatimizi canlı tutar hem de çocuğun anne ve babası tarafından dinlendiğini ona hissettirir. Ben dili de çocuklarımızla olan iletişimde büyük öneme sahip. Ben dili sağlıklı ve olmasını tercih ettiğimiz iletişim şekli. Sen dili ise yanlış olan ve yargı içeren bir ifade şekli. Ben diliyle durumu ifade ettiğimizde karşı taraf incinmeden düşünce ve duygularımızı öğrenmiş oluyor. Ebeveynler de ben diliyle kendini ifade ederse çocuklarına kendilerini değerli hissettirebilir. Sizin için özel ve değerli olduğunu bilmek bir çocuk için en güvenli mesaj. Her ne olursa olsun sizin desteğinizin arkasında olması çok kıymetli.” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Ebeveynlere Aile İçi İletişim Semineri first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7875 0
Keçiören Belediyesi Ortaokula Laboratuvar ve Kütüphane Açtı https://turkishnews.com.tr/?p=7837&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kecioren-belediyesi-ortaokula-laboratuvar-ve-kutuphane-acti https://turkishnews.com.tr/?p=7837#respond Wed, 07 Dec 2022 14:26:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7837 Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Şehit Mustafa Ünal Ortaokulu’na kurulan laboratuvar sınıfı ve kütüphanenin açılışı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un katıldığı açılış töreniyle gerçekleştirildi.

The post Keçiören Belediyesi Ortaokula Laboratuvar ve Kütüphane Açtı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Şehit Mustafa Ünal Ortaokulu’na kurulan laboratuvar sınıfı ve kütüphanenin açılışı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un katıldığı açılış töreniyle gerçekleştirildi.

Öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla yapılan açılışta konuşan Başkan Turgut Altınok, “Milletleri ihya eden eğitimdir. Yine milletleri zillete ve yoksulluğa düşüren eğitimsizliktir. Rabbimin ilk emri de ikra, yani okudur. Çağımız bilgi ve teknoloji çağı. Bilgi ve teknolojiye sahip olan ülkeler şuan dünyanın en güçlü ve en zengin ülkeleridir. Bizim de üretmemiz lazım. İHA ve SİHA’larımız var, robotlarımız, roketlerimiz, denizaltımız, uçak gemimiz var. Ama bunlar yeterli değil. Çünkü bilgi ve teknolojinin sonu yok. Bugün dünyanın en güçlü şirketleri yazılım şirketleridir. Yazılım şirketleri, dünyanın köklü petrol, silah ve ilaç şirketlerini geçmiştir. Yakın zamanda Teknoloji Merkezimizi açtık. Ankara’da tektir. Burada bilim insanlarımızı, geleceğin yazılımcılarını yetiştireceğiz inşallah.” dedi.

Alanda bulunan öğrencilere bir dizi tavsiyelerde de bulunan Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Teknoloji bilimlerine, yer bilimlerine, uzay bilimlerine, gök bilimlerine kafa yoracaksınız. Her biriniz bir kütüphane olacaksınız. Her biriniz gelecekte ülkeyi yöneteceksiniz. Ona göre kendinizi en iyi şekilde yetiştireceksiniz. Bizden açık çek var okullarımıza… Laboratuvar ve kütüphanelerimize ne istiyorsanız isteyin verelim. Tarihimizi, geçmişimizi, kimliğimizi, milli ve manevi değerlerimizi iyi öğrenin. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni nasıl kurdu, onu öğrenin. Nasıl yedi düveli yendiğini, Türk milletinin nasıl yeniden küllerinden doğduğunu öğrenin. Okuyun, her alanda bilginiz olsun. Geleceğiniz daha parlak ve daha aydınlık olsun inşallah. Sizleri seviyoruz. Kütüphanemiz cıvıl cıvıl olsun. Laboratuvarlarımızdan da bilim insanlarımız, fen bilimcilerimiz çıksın. Gözlerinizden öpüyorum.”

Okulda ismi yaşatılan şehit Mustafa Ünal’ı da rahmet ve minnetle andığını dile getiren Altınok, “Şehitlerimize ve gazilerimize, şehit ve gazi ailelerimize minnettarız. Devletimizin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Altınok konuşmasının ardından öğrenci ve öğretmenlerle birlikte kurdele keserek laboratuvar ve kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. ​

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Keçiören Belediyesi Ortaokula Laboratuvar ve Kütüphane Açtı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7837 0
Harran Üniversitesi, Hz. İbrahim ve Ailesinin Şanlıurfa İle İlişkisini Bilimsel Olarak Ortaya Koydu https://turkishnews.com.tr/?p=7798&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=harran-universitesi-hz-ibrahim-ve-ailesinin-sanliurfa-ile-iliskisini-bilimsel-olarak-ortaya-koydu https://turkishnews.com.tr/?p=7798#respond Wed, 07 Dec 2022 14:12:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7798 Harran Üniversitesi bilimsel araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri, Hz. İbrahim ve ailesinin hayatını bilimsel olarak araştırarak önemli bulgulara rastladılar.

The post Harran Üniversitesi, Hz. İbrahim ve Ailesinin Şanlıurfa İle İlişkisini Bilimsel Olarak Ortaya Koydu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Harran Üniversitesi bilimsel araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri, Hz. İbrahim ve ailesinin hayatını bilimsel olarak araştırarak önemli bulgulara rastladılar.

İlahiyat Fakültesi akademisyenleri daha önce de din ve tarih konularında farklı araştırmalar gerçekleştirmiş ve Tarihin Sıfır Noktası olarak bilinen Göbeklitepe, Karahantepe gibi tarihi yerlerde önemli bulgular bulmuştu.

İlahiyat Fakültesi, üç semavi dinin ve bu dinlerin peygamberlerinin atası olarak kabul edilen Hz. İbrahim’in, eski ismi Ur olan şimdiki Şanlıurfa’da dünyaya geldiğini ve Harran’da da 75 yaşına kadar yaşadığını ardından Filistin’e doğru hicret ettiğini bilimsel araştırmalarla kanıtladılar.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar danışmanlığında, Doç. Dr. Ahmet Gündüz’ün yürütücülüğünde, Doç. Dr. Ömer Sabuncu, Dr. Öğr. Abdullah Kartal, Doç. Dr. Mahmut Öztürk ve Doç. Dr. M. Latif Altun’un araştırmacı olarak yer aldığı ekibin geniş bir kaynak yelpazesinden elde ettiği verilere göre Hz. İbrâhim’in ve atalarının yurdunun Keldâniler’e nispet edilen Irak’taki Ur kenti olmadığı, eski isimlerinden biri Ur olan şimdiki Urfa olduğu ve Hz. İbrâhim’in Filistin’e gitmeden önce bu bölgede yaşadığı ve ateşe atıldığı görüşü ağırlık kazandı.

Şanlıurfa’nın Peygamberler Şehri oluşuna dair söylemler, çoğu zaman duyumlara veya eksik bilgilere dayanmaktadır. Bu durum asılsız yorumlara ve anlatılara yol açmaktadır. Özellikle son dönemde Hz. İbrahim’in hiç yaşamadığı şeklindeki bir iddianın ortaya atılması, bu konuda araştırmanın ne kadar da gerekli ve bir o kadar da önemli olduğunun canlı kanıtı olmuştur. Bunların önüne geçilmesi ve Şanlıurfa’nın Hz. İbrahim ve diğer peygamberler özelinde sahip olduğu bu kimliğinin gerçekliğinin ortaya konması adına Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde kurulan bilimsel araştırma gurubu tarafından, ‘Şanlıurfa’nın Enbiyâlar Şehri Oluşunun İlmi Temelleri’ adıyla bir proje başlatıldı. Bu çerçevede öncelikle Hz. İbrahim ve ailesinin Urfa ile olan bağlantısı araştırıldı ve Şanlıurfa’nın geçmişte de Hz. İbrahim ile çokça anıldığı da gözler öne serildi.

İlahiyat Fakültesi akademisyenlerince araştırmanın sağlıklı bir sonuca ulaşabilmesi için kaynak çeşitliliği ve çokluğuna olabildiğince dikkat edildi. Bu sebeple teknolojik imkânlardan da istifade etmek suretiyle başta temel eserler olmak üzere 29.700 tane Arapça kaynak içerisinde tarama yapıldı. Bunların içerisinde Tefsir, Hadis, Tarih, Coğrafya, Seyahatname vb. birçok alana dair kaynak yer aldı. Bunun dışında olabildiğince çok sayıda yazılmış araştırma makaleler, tezler ve salnâmeler de incelendi.

Şanlıurfa, insanlık tarihindeki yeri ve önemi bakımından her gün daha da fazla öne çıkmaktadır Manevi bağlamda tarihte edindiği şöhretlerin başında Enbiyâlar veya Peygamberler Şehri ifadesi yer almaktadır. Sahip olduğu bu manevi kimliğin ilmi verilerle ortaya konması zorunlu bir durumdur. Zira bu kadar büyük bir ismin ilmi verilerden yoksun olarak kullanılması makul değildir.

Hz. İbrahim ve ailesi sadece Müslümanlar tarafından değil Yahudi ve Hıristiyanlar tarafından da kabul görmektedir. Bu sebeple Kur’ân bağlamında bir araştırma yapıldığı gibi Tevrat ve İncil bağlamında da derinlemesine bir inceleme yapıldı.

Araştırma neticesinde Hz. İbrahim’in Şanlıurfa bölgesinde uzun yıllar yaşadığı sonucuna varıldı. Bu bağlamda İslami kaynaklardan elde edilen veriler Ahd-i ‘Atîk, Ahd-i Cedid’de bulunan bilgilerle ve mevcut arkeolojik bulgularla birçok noktada örtüştüğü görüldü.

Hz. İbrâhim’in Ur kentinde dünya geldiğine dair doğu ve batı kaynaklarının adeta ittifak içinde olduğunu belirten İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Ahmet Gündüz; “Bazı rivayetlere göre Hz. İbrâhim Nûh Tufânı’ndan sonra dünyaya gelmiştir. Onun doğumu ile Tufân arasında geçen zaman farkına ilişkin olarak 942, 1099, 1079, 1263, 1330 yıl gibi bazı süreler zikredilmektedir. Bir rivayete ise Hz. Peygamber’e, Nûh (a.s) ile Hz. İbrâhîm arasında ne kadar bir zaman dilimi geçtiği soruldu, O da bin yıl olduğunu söylemiştir.

Tevrat’ın beyanına göre; Ellasar Kralı Aryok, Goyim Kralı Tidal, Şinar Kralı Amrafel, Elam Kralı Kedorlaomer; Sevoyim Kralı Şemever’e, Gomora Kralı Birşa’ya, Bala –Soar– Kralına, Sodom Kralı Bera’ya ve Adma Kralı Şinav’a karşı savaş açtılar. Bu savaşlar esansında Hz. İbrâhim’in yeğeni Lût (a.s) esir düşmüştür. Savaş açan Kral Amrafel’in, Hammurabi olduğu düşüncesinde olanlar Hz. İbrâhim’in yaşadığı dönem için MÖ. 2123-1905 tarih aralığını öne sürmektedir. Bunun dışında farklı tarihlendirmeler de söz konusudur. Ancak genel olarak MÖ. 2000-1400 yılları arasında yaşadığını söylemek mümkündür.

Burada ihtilaf edilen konu Ur kentinin Güney Mezopotamya’da Irak sınırları içerisindeki Ur kenti mi, yoksa Kuzey Mezopotamya’da Güneydoğu Anadolu bölgesindeki eski simlerinden biri Ur olan Urfa mı? olduğudur. Tevrat burayı Keldânîlerin Ur kenti olarak dile getirmektedir. Ancak bu, batılı bazı araştırmacıların da çalışmalarında açıkça zikrettiği gibi Tevrat’ın tercümelerine sonradan eklenmiş bir şey olup önceki yazımlarında yer almamaktadır. Irak’taki Ur kentinden Filistin’e hicret edecek biri için yol güzergâhı bağlamında Harran daha Kuzey’de kalmaktadır. Bu sebeple Harran bu güzergâhta bir durak yeri değildir. Ancak ülke sınırlarımız içinde olan Ur (Urfa) bu konu için daha uygun bir noktada yer almaktadır. İbn Meymûn ve Titus Flavius Josephus gibi Yahudi bilginler de bu düşüncededir.

Tevrat, Hz. İbrâhim’in ve eşi Sâre’nin, babası Tareh tarafından Kenân (Filistin) bölgesine giderken Harran’a getirildiğini söylemektedir. Bu sırada Hz. İbrâhim Sâre ile evli olduğuna göre onun yetişkin ve kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yaşta olduğunu söylemek mümkündür. İbrâhim (a.s) daha küçük yaştan itibaren babasıyla inanç noktasında anlaşmazlığa düşmüştür. Nasıl olur da babası kendisini ve eşi Sâre’yi alıp Harran’a getirmiştir? Bu malumat pek makul görünmemektedir. Kenân diyarına gitmek üzere yola çıktıklarına göre neden Tareh’in diğer oğlu Nahor Harran’da yaşamaya devam etmiştir? Hz. İbrâhim’in bulunduğu yerden hicret etmesi, Nemrud tarafından ateşe atılması hadisesinden sonradır. Babasının bu sebeple Irak’taki Ur kentinden Harran’a hicret etmesi zor görünmektedir. Çünkü babasının Nemrut ile inanç anlamında bir anlaşmazlığı yoktu. Buraya, evlenmiş ve bir aile kurmuş olan oğlu İbrâhim ile gelmiş olması da mümkün değildir. Zira oğlu ile inanç konusunda tam bir tenakuz içerisindeydi.

Tevrat’ta Hz. İbrâhim tarafından oğlu İshak için kız istenmesi konusunu haber verilirken Harran için “baba, ata yurdu” olarak bahsetmektedir. Bunun yanı sıra Tevrat’ta şunları da açıkça görmekteyiz: Hz. İbrâhim’in babası Harran’da vefat etmiştir. Kardeşi Nahor burada kalmıştır. Çocukları İshâk (a.s) ve Ya‘kûb’un (a.s) eşleri Harranlıdır. Ya‘kûb’un (a.s) çocuğu Hz. Yûsuf (a.s) Harran’da dünyaya gelmiştir. İshâk (a.s) ve Ya‘kûb’un (a.s) kayınbabaları ve dayıları burada yaşamaya devam etmişlerdir. Harran, Hz. İbrâhim’in Kenân diyarına hicretinde bir durak olsaydı bunların birçoğunun vuku bulması imkânsız olurdu” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Harran Üniversitesi, Hz. İbrahim ve Ailesinin Şanlıurfa İle İlişkisini Bilimsel Olarak Ortaya Koydu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7798 0
Türkiye Down Sendromu Derneği ‘Down Türkiye +1 Akademi’ ile öğrenimde fırsat eşitliğini hedefliyor https://turkishnews.com.tr/?p=7690&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=turkiye-down-sendromu-dernegi-down-turkiye-1-akademi-ile-ogrenimde-firsat-esitligini-hedefliyor https://turkishnews.com.tr/?p=7690#respond Wed, 07 Dec 2022 13:01:09 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7690 Dünyaya örnek olacak akademik temelli çevrim içi platform!

The post Türkiye Down Sendromu Derneği ‘Down Türkiye +1 Akademi’ ile öğrenimde fırsat eşitliğini hedefliyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Dünyaya örnek olacak akademik temelli çevrim içi platform!

Türkiye Down Sendromu Derneği dünyada örnek olacak bir çalışmaya imza atarak, Down sendromlu bireylerin öğrenimde fırsat eşitliğini sağlayan ve bağımsız yaşamalarını kolaylaştıran ‘DownTürkiye +1 Akademi’ isimli bir platform kurdu. Erken müdahale, bağımsız yaşam, iş koçu destekli istihdam, özsavunuculuk, aile içerikleri, birebir danışmanlıklar gibi akademik temellere dayanan platform, Down sendromlu bireyler, aileler ve uzmanların nitelikli öğrenme içeriklerine erişimini kolaylaştırıyor.

Türkiye Down Sendromu Derneği, Hilton İstanbul Bomonti Hotel’in sponsor olarak ev sahipliği yaptığı etkinlikte Down sendromlu bireylerin nitelikli öğrenme içeriklerine erişimini kolaylaştıran ‘Down Türkiye +1 Akademi’ platformunu tanıttı. TDSD olarak kuruldukları 2011 yılından bu yana Down Sendromlu bireylerin bağımsız ve üretken yaşamlar kurması için çalıştıklarını belirten Türkiye Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gün Bilgin; “Attığımız her adımda bilgiden güç alıyoruz. Bilimsel araştırmalar ve sahada yürütülen çalışmalar doğrultusunda uygulanarak test edilmiş programlarımız ile Down sendromlu bireyleri ve ailelerini güçlendirecek çalışmalar yapıyoruz. Hazırladığımız ‘Down Türkiye +1 Akademi’ platformumuz ile amacımız; Türkiye’nin dört bir yanındaki Down sendromlu bireylere ve ailelerine ulaşarak nitelikli öğrenme içeriklerine ulaşmalarını kolaylaştırmak” dedi.

Nitelikli öğrenmeye erişim kolaylığı

Düzenlenen etkinlikte platforma bugün için online olarak dünyanın her yerinden Türkçe bilen herkesin erişebileceğinin bilgisi verilirken, sistemde yer alan içeriklerin sadece Down sendromlu bireylerle sınırlı kalmadığının; ailelere, uzmanlara ve kurumlara yönelik de içeriklerin olduğu ve bu içeriklerin tüm zihinsel özel gereksinimli bireylerin kullanımına sunulduğu belirtildi. Down sendromlu bireylerin öğrenme süreçlerinde yaşadığı fırsat eşitsizliğinin önüne geçmeyi amaçlayan platformun sağlayacağı katkılardan da bahseden Gün Bilgin, “Nitelikli öğrenme içeriklerinin kapsayıcılığı ve erişilebilirliği uzun yıllardır zihinsel özel gereksinimli bireylerin yaşadığı önemli bir sorun. Öğrenme süreçlerinin zamanında ve en kaliteli şekilde sürdürülmesi hem Down sendromlu bireyler hem de tüm zihinsel özel gereksinimli bireyler için son derece kritik, ertelenemez ve ihmal edilemez bir durum. Türkiye Down Sendromu Derneği olarak biz de yaşanan aksamaların önüne geçmek amacıyla Down Türkiye +1 Akademi’yi çevrimiçi platform olarak paydaşlarımızın kullanımına sunduk. Platformu kullanan çocuk, yetişkin fark etmeksizin tüm bireyler kapasitelerini en üst seviyeye çıkarmaya imkan bulacak, hayatın içinde tam anlamıyla yer alabilmek için adımlar atacak. Platforma katkı sunan ekibimizin tüm üyelerine, danışman kurulumuzun değerli hocalarına ve sponsorlarımıza teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Aile, uzman ve öğrencilere nitelikli içerikler

Platformda Down sendromlu bireyler, aile üyeleri, kurumlar ve uzmanlar için ayrı ayrı eğitim içeriklerinin bulunduğunun bilgisi paylaşıldı. Uzmanların Down Türkiye +1Akademi kapsamında uygulama yeterliliği almalarının ardından Down sendromlu bireylere yönelik sınıflar açabileceği, katılımcıların performanslarını ve gelişimlerini takip edebilecekleri belirtildi. Türkiye Down Sendromu Derneği’nde Program Koordinatörlüğü görevini sürdüren Psikolog Mehmet Emin Mansurgüler ise “Down Türkiye +1 Akademi’de yer alan erken müdahale, bağımsız yaşam, iş koçu destekli istihdam, özsavunuculuk programları, birebir danışmanlıklar ve aile danışmanlıklarını içeren öğrenim içeriklerini kullanıcı deneyimine sunuyoruz. Bu içerikler ile sadece bireylerin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, ayrıca uzmanları ve kurumları da öğrenme süreçlerine dahil etmiş oluyoruz. Öğrenme içerikleri ile bir yandan Down sendromlu bireylerin özgüvenlerini artırıp, sorumluluklar almayı öğretirken bir yandan iş hayatına katılımını sağlıyoruz. Ailelere de çocukları hakkında daha çok bilgi sahibi olmalarına olanak tanıyor, takıldıkları noktalarda uzmanlardan destek almalarına imkan sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Öğrenme içeriklerine ulaşmamızı kolaylaştıracak”

Platformun Down Sendromlu bireylerle iletişime nasıl geçilmesi gerektiği konusunda önemli katkılar sağlayacağını belirten ve tanıtım toplantısında eğitmen olarak yer alan özsavunucu genç Betim Gizem Erçayan; “Bizimle iletişime geçerken kısa cümleler kurun, gündelik kelimeler kullanın ve lütfen çocukmuşuz gibi davranmayın. Ayrıca yanıt beklerken de sabırlı olun ve bize zaman tanıyın. Ben, Türkiye Down Sendromu Derneği’nin başarılı istihdam programları sayesinde işe başladım. 5 yılı aşkın bir süredir de bir yandan satış danışmanı olarak çalışırken bir yandan da derneğimizin ‘Söz+1 Özsavunuculuk’ grubunda çalışmalar yürütüyorum. Bugün burada tanıtımı yapılan platform Down sendromlu bireylerin uygun öğrenme içeriklerine ulaşmasını kolaylaştıracak. Hayatlarımızdaki birçok problemi çözmeye katkı sağlayacak ve mekandan bağımsız online olarak öğrenmeye imkan tanıyacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Davetlilere sürpriz dans şovu

‘Down Türkiye +1 Akademi’ lansmanında katılımcılar QR kodlar aracılığıyla online platformu deneme imkanı da buldu. Katılımcılara Down sendromlu bireylerin üzerine çizim yaptığı kokulu mumlar ve sertifikaların hediye edildiği lansman sırasında Down sendromlu bireylerin oluşturduğu ‘TDSD Dans+1 by Hilton Bomonti’ dans grubunun sürpriz dans şovu etkinliğe renk kattı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Türkiye Down Sendromu Derneği ‘Down Türkiye +1 Akademi’ ile öğrenimde fırsat eşitliğini hedefliyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7690 0
Ege’de “CONNECT4PLM” etkinliği düzenledi https://turkishnews.com.tr/?p=7686&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=egede-connect4plm-etkinligi-duzenledi https://turkishnews.com.tr/?p=7686#respond Wed, 07 Dec 2022 13:01:08 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7686 *CONNECT4PLM ERASMUS+ projesi kapsamında firma katılımcıları ile lisans ve lisansüstü öğrencileri için çalıştay düzenlendi.

The post Ege’de “CONNECT4PLM” etkinliği düzenledi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

*CONNECT4PLM ERASMUS+ projesi kapsamında firma katılımcıları ile lisans ve lisansüstü öğrencileri için çalıştay düzenlendi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) Mükemmeliyet Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “E-Learning Content Creation for Interdisciplinary Master of Science Programme in Product Lifecycle Management (PLM) within European Communities (CONNECT4PLM)” projesi kapsamında EÜ Biyomühendislik Bölümü Konferans Salonunda çalıştay düzenlendi.

Etkinliğe EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bahattin Tanyolaç, PLM Merkez Müdür Vekili Prof. Dr. Figen Ertekin, CONNECT4PLM Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Yıldız, proje ortaklarından Bochum Ruhr Üniversitesi Dijital Mühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ing. Detlef Gerhard, EÜ Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Semih Ötleş, EÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeliz Pekbey, EÜ Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. R. Barış Yeşilay, EÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, Prof. Dr. Ninel Alver, Doç. Dr. S. Nur Dirim, Doç. Dr. Deniz Duran, Doç. Dr. Erkan Zeki Engin, EÜ Ege Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Coşkun Harmanşah, Bakırçay Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Okan Bursa, CADBİM firmasından Teknik Destek ve Proje Müdürü Murat Şafak, akademisyenler, firma temsilcileri ve farklı üniversitelerin farklı bölümlerinden lisans ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. M. Bahattin Tanyolaç, “Böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı oldukça memnun olduğunu, Ege Üniversitesi için uluslararası projelerin oldukça önemli olduğunu belirtti. PLM, uzaktan eğitim, dijitalleşme, diğer ülkeler ile iş birliği içinde eğitim programı geliştirilmesinin ve CONNECT4PLM projesi kapsamında bunların yapılıyor olmasının oldukça değerli olduğunu ifade etti.

Türkiye’de bir ilk

PLM Merkez Müdür V. Prof. Dr. Figen Ertekin, Türkiye’de bir ilk olan PLM Merkezinin kuruluş aşaması, gelişimi, mevcut proje ve iş birlikleri ile geleceğe dair hedeflerine değindiği kapsamlı bir sunum yaptı.

CONNECT4PLM proje yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Yıldız, yürütülen proje, proje partnerleri, tamamlanan çıktılar ile takvime uygun olarak devam eden çıktılara dair bilgiler verdi. Prof. Dr. Hasan Yıldız, Avrupa topluluklarına yönelik olarak PLM kapsamında disiplinlerarası yüksek lisans programı için e-öğrenme içeriği oluşturma ana hedefli projede, tüm ortak ülkelerde uygulanabilecek müfredatın hazırlanmasına ve e-öğrenmenin temel alınabileceği uygun sistem özelliklerinin geliştirilmesine odaklanıldığını söyledi.

PLM Sisteminin Temelleri

Ege Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Semih Ötleş ve Dr. Öğr. Üyesi Coşkun Harmanşah ve Murat Şafak “PLM Yazılımlarının Tanıtımı” başlıklı oturumda sunumlarını gerçekleştirdiler. Fen Bilimleri Enstitüsü, PLM Yüksek Lisans Anabilim Dalı mezunları Cem Akkulak, Kaan Doğa Özgentürk, Serdar Akman ve Âlim Filik “PLM Deneyimleri Hakkındaki Konuşmalar” başlıklı oturumda PLM yüksek lisansında edindikleri bilgileri ve sektör tecrübelerini paylaştılar. Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda ise CONNECT4PLM projesi ortaklarından Bochum Ruhr Üniversitesi Dijital Mühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. –Ing. Detlef Gerhard çevrimiçi olarak çalıştaya katıldı. Etkinlik sonunda firmalardan ve öğrencilerden çalıştaya katılanlara sertifika verildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Ege’de “CONNECT4PLM” etkinliği düzenledi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7686 0
“Çağlar Boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu” 10 Aralık’ta başlıyor https://turkishnews.com.tr/?p=7682&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=caglar-boyunca-akdeniz-ve-izmir-sempozyumu-10-aralikta-basliyor https://turkishnews.com.tr/?p=7682#respond Wed, 07 Dec 2022 13:00:09 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7682 İzmir Arkeoloji ve Toplum Buluşmaları kapsamında “Çağlar Boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu” 10 Aralık 2022 tarihinde Fuar İzmir’de düzenlenecek. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin alanında uzman akademisyenleri, sempozyum kapsamında çeşitli konularda katılımcıları bilgilendirecek.

The post “Çağlar Boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu” 10 Aralık’ta başlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İzmir Arkeoloji ve Toplum Buluşmaları kapsamında “Çağlar Boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu” 10 Aralık 2022 tarihinde Fuar İzmir’de düzenlenecek. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin alanında uzman akademisyenleri, sempozyum kapsamında çeşitli konularda katılımcıları bilgilendirecek.

Sempozyumun ilk oturumunda Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Eski Yunan Dilleri ve Kültürleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cumhur Tanrıver, “Akdeniz’de Hellen Dilinin Yayılımı ve Dilin Akdeniz Kültürü’nün Oluşmasına Katkısı” konulu bir sunum gerçekleştirecek. Aynı oturumda EÜ Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kaan Şenol, “Akdeniz Ticaretinde Amphoraların Yeri”, Prof. Dr. Gonca Cankardeş Şenol ise “Antik Dönemde Ticari Kontrol Sistemlerine Bir Örnek: Amphora Mühürleri” konularında katılımcıları bilgilendirecek.

Sempozyumun ikinci Oturumunda ise Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğ Öner ile EÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Bilimi Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Kayan, “İzmir Kıyılarının Şekillenmesi ve Jeoarkeolojik Değerlendirmeler” üzerine katılımcıları bilgilendirecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post “Çağlar Boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu” 10 Aralık’ta başlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7682 0
“İyi İşler”in yeni dönem eğitimleri başladı https://turkishnews.com.tr/?p=7658&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=iyi-islerin-yeni-donem-egitimleri-basladi https://turkishnews.com.tr/?p=7658#respond Wed, 07 Dec 2022 12:43:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7658 Boyner Grup ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle gerçekleştirilen “İyi İşler

The post “İyi İşler”in yeni dönem eğitimleri başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Boyner Grup ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle gerçekleştirilen “İyi İşler: Gıda ve Elektronik Dışı Perakendede Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı”nın yeni dönem eğitimleri başladı. “İyi İşler” projesinin yeni eğitim döneminin başlangıcı 7 Aralık’ta Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem’in katılımıyla gerçekleşti. 21 alanda verilecek eğitimler kapsamında bu yıl 27 kadın girişimci “İyi İşler”’den mezun olacak.

Boyner Grup’un 2015’te başlattığı ve 2018 yılından bu yana Türkiye Kadın Girişimciler Derneği(KAGİDER) iş birliğiyle devam eden “İyi İşler” Programının altıncı dönem eğitimleri 7 Aralık’ta başladı. 21 farklı konuda verilecek eğitimler ile tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar sektörlerinde yer alan kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmaları amaçlanıyor.

9 hafta süren “İyi İşler” eğitimlerinde iletişim, dönüştürücü liderlik, insan kaynakları yönetimi, stratejik planlama, B2B pazarlama ve fiyatlama, rakip analizi ve pazarda konumlandırma, büyüme ve yeni yatırımlar için finans kaynakları, yeni pazarlar için ağlar, kalite, sosyal sorumluluk ve kimyasal uygunluk yönetimi, sözleşme ve iş hukuku, borçlar ve vergi hukuku, dış ticaret teşvikleri, kamu teşvik programları ve elektronik ticaret konularında rekabette güçlenmelerini sağlayacak kapsamlı bir içerik ile eğitimler sunuluyor.

Ümit Boyner: Bu proje farklı alanlarda iyiliği besliyor

Projenin yeni dönem eğitimlerinin açılışına katılan Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, yeni eğitim döneminde birbirinden değerli 27 kadın girişimciyle bir arada olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Kadınların ekonomiye eşit katılımının henüz sağlanamadığının altını çizen Ümit Boyner, “Boyner Grup olarak bu eksikliği değiştirecek çözümlerin peşindeyiz. İş dünyasında kadınların hak ettiği temsiliyete kavuşması için kadınları güçlendirecek her türlü girişime katkı sunmak temel amaçlarımızdan biri.” dedi. Ümit Boyner, “2015 yılında Boyner Grup tedarik zincirinde yer alan kadın girişimciler için başlatılan Proje, 2018 yılında KAGİDER’in uzmanlığıyla birleştirildi. Program gıda ve elektronik dışında tüm perakende sektörüne üretim yapan kadın girişimcileri de kapsayacak şekilde genişletildi. Katılımcılarımızın kendi işlerinde yarattığı istihdamda kadın oranının yüzde 66 ile Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu paylaşmak istiyorum. Bu rakamlar burada başlattığımız döngünün kelebek etkisiyle anlamını katladığını kanıtlıyor.” diye konuştu. Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Boyner, “Bugün KAGİDER ile kol kola yürüdüğümüz projede yepyeni yüzlere, yepyeni hikayelere ortak olacağımız, eğitimlerimizle girişimlerinizi büyütmenize katkı sağlayabileceğimiz için çok mutluyum. İyi işler üretmeye birlikte devam edeceğiz.” dedi.

Emine Erdem: ‘Kadın girişimciliği, sürdürülebilir iş modelleriyle güçlenecek’

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, “Değerli paydaşımız Boyner Grup ile birlikte yürüttüğümüz ‘İyi İşler’ projesiyle, iş dünyasında kadının fırsat eşitliğine sahip olması ve güçlendirilmesi için kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmeleri ve işletmelerinin kapasitelerini artırmalarını desteklemek öncelikli hedefimiz. Hazır giyim, takı ve aksesuar, ev dekorasyon, oyuncak, ayakkabı & çanta sektörlerinde 200’e yakın başvuru aldık, bu yoğun ilgi karşısında çok mutluyuz. Programdan mezun olan katılımcılarla çeşitli iletişim kanalları üzerinden irtibatta olmaya devam ediyoruz. Kadın girişimcilerin sadece bizimle değil, birbirleriyle de iletişimlerinin devam etmesi birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmalarını sağlıyor. Kadın girişimciliğini ve girişimcilik bilincini sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin her köşesinde ve yurt dışında güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara, Muğla, Mersin, Şanlıurfa, Denizli, Eskişehir, İzmir illerinden ve Danimarka’dan katılımcılarımızın olması bu anlamda çok değerli’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post “İyi İşler”in yeni dönem eğitimleri başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7658 0
AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar’dan “yıldızlara” ziyaret https://turkishnews.com.tr/?p=7625&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=aedas-genel-muduru-ilkay-baydardan-yildizlara-ziyaret https://turkishnews.com.tr/?p=7625#respond Wed, 07 Dec 2022 12:27:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7625 AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, Kepez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Yüksek Gerilim Dalı’nda eğitim gören Enerjinin Yıldızları’nı ziyaret ederek, enerji sektöründeki tecrübelerini paylaştı.

The post AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar’dan “yıldızlara” ziyaret first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, Kepez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Yüksek Gerilim Dalı’nda eğitim gören Enerjinin Yıldızları’nı ziyaret ederek, enerji sektöründeki tecrübelerini paylaştı. Ziyaret sırasında mesleki eğitime ilk adımlarını atan öğrencilere uygulamalı derslerde kullanmaları için kıyafet, ölçü ve teknik malzemelerden oluşan takım çantası hediye edildi.

Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Yüksek Gerilim Dalı”nın oluşmasına katkıda bulunan, uygulamalı dersler için Yüksek Gerilim Dalı Laboratuvarı kuran Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ), mesleki eğitimi tercihi eden gençlerin her zaman yanında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Yüksek Gerilim Dalı’nda eğitim gören Enerjinin Yıldızlarını okullarında ziyaret eden AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, enerji sektörde tecrübelerini paylaşırken öğrencilerin elektrik dağıtım hizmetine yönelik sorularını yanıtladı. Ziyaret sırasında 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Elektrik Bölümü’nü tercih eden, mesleki eğitime ilk adımlarını atan öğrencilere uygulamalı derslerde kullanmaları için kıyafet, ölçü ve teknik malzemelerden oluşan takım çantaları da hediye edildi.

Enerjinin Yıldızları ile buluşan ve “gelecekteki meslektaşlarına” mesleki eğitimin sektördeki önemini anlatan AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, “Elektrik dağıtım sektörü büyük bir gelişim ve dönüşüm içinde. Teknolojinin çok daha yoğun kullanıldığı, elektrikli araç sayısının her geçen gün arttığı, yenilenebilir enerjinin öne çıktığı bu süreçte, sizlerin mesleki donanımınızı güçlendirmek için her zaman yanınızdayız. Dünyamızın, ülkemizin, sektörümüzün geleceği sizlersiniz” dedi.

BU YIL TOPLAM 109 YILDIZ VAR

Bu arada 2018 yılından hayata geçen Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerin sayısı da her geçen gün artıyor. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibarıyla, elektrik bölümünü tercih eden öğrencilerin sayısı 109’a ulaşmış durumda. AEDAŞ’ın konusunda uzman ekibi uygulamalı derslere katılarak öğrencilere destek olurken yıl içinde düzenlenen teknik gezilerle de Enerjinin Yıldızları’nın ‘elektriğin üretimden dağıtıma kadar geçirdiği aşamaları” yerinde gözlemelerine imkân sunuluyor.

Enerjinin Yıldızları Projesi, 2018 yılından bu yana üç ilde devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile 2018’de yapılan ‘Mesleki Eğitim Protokolü’nün ardından Antalya, Sivas ve İstanbul’da belirlenen 3 meslek lisesinde Yüksek Gerilim Dalı Bölümü oluşturulmuştu. Proje çerçevesinde bu dalı tercih eden öğrencilere burs ve staj imkânı, eğitimini tamamlayanlara ise istihdam olanağı sağlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar’dan “yıldızlara” ziyaret first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7625 0
Yenişehir Belediyesi Bebek Kütüphanesi ile çocukların gelişimine katkı sunuyor https://turkishnews.com.tr/?p=7616&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=yenisehir-belediyesi-bebek-kutuphanesi-ile-cocuklarin-gelisimine-katki-sunuyor https://turkishnews.com.tr/?p=7616#respond Wed, 07 Dec 2022 12:26:08 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7616 Yenişehir Belediyesi Bebek Kütüphanesi aileleri mutlu ediyor

The post Yenişehir Belediyesi Bebek Kütüphanesi ile çocukların gelişimine katkı sunuyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Yenişehir Belediyesi Bebek Kütüphanesi aileleri mutlu ediyor

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından 0-3 yaş arasındaki çocukların dil bilişsel ve kavramsal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla açılan Bebek Kütüphanesi’nden yüzlerce aile yararlandı. Yenişehir Belediyesinin Türkiye’de bir imza atarak hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Projesi kapsamında 3 yıl önce kurulan Bebek Kütüphanesi ile kitap setleri ailelere ücretsiz veriliyor. Türkiye’nin ilk bebek kütüphanelerinden biri olan Yenişehir Belediyesi Bebek Kütüphanesi hem çocukların gelişimine katkıda bulunuyor hem de ebeveynleri mutlu ediyor.

“Her aile bir okuldur” sloganıyla erken çocukluk eğitimi için çalışmalarına devam eden Mersin Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Akademi binasında faaliyette olan Bebek Kütüphanesi’nde ebeveynleri ağırlamaya devam ediyor.Anne ve babalar ay gruplarına göre ayrılmış kitapları Bebek Kütüphanesi’nden edinerek çocuklarının gelişim süreçlerini sağlıklı bir şekilde ilerletmiş oluyor. Çocuğunun doğduğu andan itibaren kelime hazinesini geliştirmek, onu okulda alacağı eğitime hazırlamak isteyen anne ve babalar Bebek Kütüphanesi tarafından verilen 6 kitaplık set ile kendi eksiklerini de görüp tamamlama şansına sahip oluyor.

Anne Dilek Özkan Tumar “Gelişim süreçlerine göre günlük yapılması gereken aktiviteleri öğrendik.”

Bebek Kütüphanesi’nden yararlanan anne Dilek Özkan Tumar, çocuklarının gelişimiyle ilgili bilmediklerini bu hizmetle birlikte uzman kişilerden öğrendiklerini ifade ederek “Verilen setlerde çocuğun aylık gelişim süreçlerine göre günlük yapılması gereken aktiviteleri öğrendik. Çocuklar ile ebeveynlerinin kaliteli vakit geçirebilmeleri için güzel bir program hazırlandı ve onları takip ettik. Çocuğumuzun kelime dağarcığını geliştirecek uygulamalar yaptık. Çocuklar bilgi becerilerini 0-6 yaş döneminde alıyor. Bu süreçte çocuklarımızın heybesine ne doldurabilirsek bizim için daha iyi. Başkanımız Abdullah Özyiğit’e de bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Baba Osman Badem “Örnek alınması gereken bir proje ve de ücretsiz.”

Oğlunun psikomotor gelişiminin eksik olduğunun tespiti sonrası, Yenişehir Belediyesi Akademi’de ince kas geliştirme çalışmalarının uygulanmasının ardından bu sorunun ortadan kalktığını ifade eden baba Osman Badem ise “Bebek Kütüphanesi’nden çok fazla kitap aldık ve onları takip ettik neler yapılabilir noktasında. Çocuğumuzun kalem tutma, boyama, kas motor becerisi nasıl gelişir bunları öğrendik. Yenişehir Belediyesi tarafından Yenişehir Akademi binasında faaliyette olan Bebek Kütüphanesi’ni bazı arkadaşlarımıza da önerdik. Çocuklarında bazı eksiklikler vardı bu hizmetten ücretsiz faydalanabileceklerini söyledim. Örnek alınması gereken bir proje ve de ücretsiz.” şeklinde konuştu.

Ben çocuğumun gelişimini nasıl takip edeceğimi öğrendim.”

Çocuğunu okul öncesine hazırlamak için bu eğitimlerden faydalandığını söyleyen İpek Karabulut “ Daha öncesinde çocuğumun gelişim aşamasını belirledikleri bir test vardı. Biz katıldığımızda çocuğum 2 yaşa yakındı. Okul öncesi eğitim ve kreşe başlama süreciyle ilgili bilgi aldık. Bu yerel yönetimlerin sağladığı büyük bir olanak.Bebek Kütüphanesi sayesinde aileler bilgilendi ve bize bu süreçte 3 yaş olana kadarki zaman dilimi için hazırlanmış eğitim kitapçıkları verdiler. Aylık olarak planlanmış ve bunu destekleyecek küçük oyuncaklar, sesli uyaran, görsel uyaran oluşturabileceğimiz ekipmanlarda bize verildi. Bazı insanlar bu eğitime çok da kolay ulaşamıyor. Bebek Kütüphanesi tarafından verilen hizmetin ücretsiz ve ev konforunda erişilebilir olması çok önemli.” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Özyiğit, “Tüm ebeveynlerimizi Yenişehir Belediyesi Akademi’ye projemize dahil olmaya ve hizmetlerimizden yararlanmaya bekliyoruz.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise “ Bizim amacımız çocuklarımızı geleceğe en iyi ve en donanımlı şekilde hazırlamak. Bu doğrultuda hareket ederek, onlara gerekli imkanları sunmak istiyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak 3 yıl önce başlattığımız bu proje ile çok önemli bir yol katettik. Ailelerle birlikte çalışıyoruz, erken çocukluk eğitim sürecine aileleri de katıyoruz. Bebek Kütüphanesi de projemizin bir parçası. Anne ve babalara ücretsiz kitap setleri ulaştırıyoruz. Ebeveynlerimizin memnuniyetini ve fayda sağladığını görünce daha da motive oluyoruz. Tüm ebeveynlerimizi Yenişehir Belediyesi Akademi’ye projemize dahil olmaya ve hizmetlerimizden yararlanmaya bekliyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Yenişehir Belediyesi Bebek Kütüphanesi ile çocukların gelişimine katkı sunuyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7616 0
Türkiye İMSAD ‘Yeni Girişimciler İçin Erasmus’ Programını Devam Ediyor https://turkishnews.com.tr/?p=7568&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=turkiye-imsad-yeni-girisimciler-icin-erasmus-programini-devam-ediyor https://turkishnews.com.tr/?p=7568#respond Wed, 07 Dec 2022 12:01:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7568 Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: “Girişimcilerimizi destekleyerek ülkemize katkılarını yükseltmeyi hedefliyoruz”

The post Türkiye İMSAD ‘Yeni Girişimciler İçin Erasmus’ Programını Devam Ediyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu:
“Girişimcilerimizi destekleyerek ülkemize katkılarını yükseltmeyi hedefliyoruz”

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, yeni girişimcilere kendilerini geliştirmek istedikleri alanlarda AB ülkelerinde mentor desteği sunan ‘Yeni Girişimciler için Erasmus’ programının, geleceğin iş dünyasına önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Türkiye inşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın aracı kurum olarak dahil olduğu, Avrupa genelinde yeni girişimciler ile tecrübeli girişimciler arasında sınır ötesi değişim imkanı sağlayan ‘Yeni Girişimciler için Erasmus’ programı devam ediyor. Geliştirmek istedikleri iş fikirleri ile programa başvuran yeni girişimciler, yurt dışında bilgi ve tecrübe edinmenin yanı sıra yabancı ortaklarla iş birliği yapma ve Avrupa’da yeni pazarları tanıma olanağı buluyor.

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Ülkemizdeki girişimcilerin yeni fikirlerini iş modeline dönüştürme konusundaki motivasyonlarının Avrupa Birliği ülkelerindeki meslektaşlarından daha yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Girişimlerin başarı oranı, seviyesi ve sürdürülebilirliği de mutlaka gelişmeli. Türkiye İMSAD olarak amacımız, girişimcilik niyeti ve bir iş planı olan vatandaşlarımıza kritik desteği sağlamak ve ülkemizin gelişimine olan katkılarını yükseltmektir.” dedi.

Program sayesinde hem yeni girişimcilerin hem de mentorluk yapan tecrübeli girişimcilerin birbirlerinin bakış açılarından yararlandıklarına dikkat çeken Tayfun Küçükoğlu, “Girişimciler böylece iş alanlarını farklı ülke koşullarında analiz ederek hem sundukları hizmetleri genişletirken hem de yeni gelir modellerini keşfetme imkanı buluyor. Türkiye İMSAD olarak ortağı olduğumuz SEE SMART SME’s (South Eastern European coalition to cultivate SMART SMEs in Europe) Konsorsiyumu, sadece yeni girişimcilere değil, aynı zamanda doğrudan Türkiye’deki tecrübeli girişimcilerin mentorluğunu almak isteyen yabancı yeni girişimcilere de destekler sağlıyor. Bu kapsamda ülkemizde bu sistem dahilinde mentorluk yapmak isteyen tecrübeli girişimciler de programa başvurarak hedefledikleri pazarlar hakkında gereken bilgileri, o pazarla ilgili detayları ilk elden öğrenebiliyor. Bu program için, her iki tarafın da hedef pazarlarını, iş ortaklarını ve farklı iş yapma yollarını keşfedebildiği, sorunların çözümlerini daha karşılaşmadan tecrübe edebildiği, yeni girişimcinin sorularının cevaplarını yerinde alabildiği bir kazan-kazan modeli diyebiliriz. Geleceğin iş dünyasına katkısı bakımından bu programı oldukça değerli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Pazarı tanıyıp yeni iş ilişkileri geliştirdiler

İzmir’de kurduğu medya şirketi girişimi ile programa katılan Ataberk Özcan, Brüksel’de kâr amacı gütmeyen bir medya kolektifi olan Are We Europe’de (AWE), Mick ter Reehorst’un tecrübesinden yararlanarak tasarım odaklı hikaye anlatımı, e-posta gazeteciliği, agresif pazarlama stratejileri, büyüme modelleri, aboneliğe dayalı gelir modelleri, çok dilli hikaye anlatımı, geleneksel reklam modellerini bozma, yeniden tanımlama ve hikaye anlatımını reklam işine uyarlama, veri gazeteciliği ve görselleştirme, bir gelir modeli olarak yazılı basın konusunda çalışmalar yaptı. 5 aylık çalışma döneminin sonunda yeni tecrübelerle İzmir’e dönen Ataberk Özcan, girişimini geliştirmeyi ve Brüksel’de tanıştığı medya ortaklarıyla projeler yaparak büyümeyi hedeflediğini belirtti.

Bilişim teknolojileri konusunda çalışmalar yapan Burak Yüksel ise ‘Yeni Girişimciler için Erasmus’ programına kabulünün ardından Belçika’nın Leuven kentinde Steffen Luypaert ile çalışmaya başladı. İşini Belçika’da kurmak isteyen Burak Yüksel mentoru ile birlikte, pazarlama / çevrimiçi pazarlama stratejisi, B2B-B2C ürün satış hedefleri ve uygulaması, müşteri kullanıcı edinme planlama süreci ve stratejileri, ürün ve kullanıcı deneyimi geliştirme, pazar araştırması ve pazar giriş planlaması konularında hedefledikleri çalışmaları gerçekleştirdi. Gelecekte iş kurmayı düşündüğü pazarı yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Burak Yüksel, yeni iş ilişkileri geliştirdiğini ve mentorunun işletme yönetimini, çalışmalarını, yaşadığı sorunları nasıl çözdüğünü yerinde görerek eşsiz bir deneyim elde ettiğini vurguladı.

Mentorlerinden başarının ipuçlarını öğrendiler

İstanbul’da bir anaokulu kurmak için yola çıkan Fatmanur Çebi, ‘Yeni Girişimciler için Erasmus’ programı ile Portekiz’in Lizbon kentinde eğitimci Maria João Batalha ile dolu dolu 3 ay çalıştı. Bu süreçte çocuklara daha fazla fayda sağlama amacıyla Lizbon’daki eğitim yaklaşımını ve çeşitli teknikleri mentor desteğiyle gözlemlediğini belirten Fatmanur Çebi, okulda acil durum yönetimi ve işletme ekonomisinde başarının ipuçlarını da öğrenme fırsatı bulduğunu söyledi. Maria ise bu çalışmayı gelecekte yeni iş birliği yaratmanın bir yolu olarak değerlendirip Türkiye’deki eğitim sektörüyle ilgili ön bilgiler edindi.

Bilgisayar mühendisi Salih Emre Torunoğlu ise turistlerin seyahatleri sırasında çeşitli ihtiyaçlarını giderebilmelerine ve sosyalleşmelerine yarayacak mobil uygulamaya dayalı iş fikri ile programa katıldı. Slovakya’nın Puste Ulany kentinde tecrübeli bir girişimci olan Diana Jasekova ile 2,5 ay çalışan Salih Emre Torunoğlu burada, yerel şirketler, kuruluşlar, kurumlar – gençlerle çalışan STK’lar, turizm ofisi, bilişim girişimcileri ve şirketlerle bir araya geldi. Yerel kuruluşlarla görüştükten sonra yeni iş trendlerini öğrenme şansı bulduğunu söyleyen Salih Emre Torunoğlu, bu süreçte daha gelişmiş bir iş planının nasıl yazılacağını öğrendiğini, yeni fikirler edindiğini belirtti. Kendisinin de yerel gençlere sosyal beceriler, girişimcilik becerileri ve dijitalleşme konularında atölye çalışmaları gerçekleştirdiğini ifade etti.

Yurt dışında 6 ay deneyim imkanı

Şubat 2020’de başlayan projede bugüne kadar başvuran 92 yeni girişimci arasından 28’i sisteme kabul edildi. Pandemi şartlarına rağmen, 8 girişimci eşleşme sürecini tamamlayarak yurtdışındaki ev sahibi mentorlerinin yanında başarı hikayelerini yazmaya başladı.

Sınır ötesi bir değişim programı olan “Yeni Girişimciler için Erasmus” programı ile kendini geliştirmek isteyen veya iş fikri olan kişiler destekleniyor. Avrupa Birliği’ne üye tüm ülkelerde mentor desteği alarak uzmanlığını güçlendirmek isteyen katılımcı, söz konusu ülkede 6 aya kadar kalabiliyor. Programa Türkiye’den katılan girişimciye, konaklayacağı ülkedeki masraflarının bir kısmını karşılamak üzere Avrupa Komisyonu’nun belirlediği tutarlarda destek ödemesi yapılıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Türkiye İMSAD ‘Yeni Girişimciler İçin Erasmus’ Programını Devam Ediyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7568 0
Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçedeki 67 ilk ve ortaokulun öğretmen odasını yeniledi https://turkishnews.com.tr/?p=7564&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=van-buyuksehir-belediyesi-13-ilcedeki-67-ilk-ve-ortaokulun-ogretmen-odasini-yeniledi https://turkishnews.com.tr/?p=7564#respond Wed, 07 Dec 2022 12:01:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7564 Kitap Van, Etüt Van, sürekli eğitim merkezleri, tamamlayıcı kurslar, etüt merkezleri, okullara kazandırılan kütüphaneler ile eğitime yüzde 100 destek veren Büyükşehir Belediyesi, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatlarıyla bir ilke daha imza atarak, 67 okulun öğretmen odalarını baştan aşağı yeniliyor.

The post Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçedeki 67 ilk ve ortaokulun öğretmen odasını yeniledi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Kitap Van, Etüt Van, sürekli eğitim merkezleri, tamamlayıcı kurslar, etüt merkezleri, okullara kazandırılan kütüphaneler ile eğitime yüzde 100 destek veren Büyükşehir Belediyesi, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatlarıyla bir ilke daha imza atarak, 67 okulun öğretmen odalarını baştan aşağı yeniliyor.

Hayata geçirilen proje ile öğretmenlerin ders aralarında vakit geçirdikleri ve çeşitli toplantılarını yaptıkları odalar sıfırdan dizayn ediliyor. Her detayında öğretmenlerin ihtiyaçları dikkate alınan öğretmen odalarında boya ve mobilyanın yanı sıra bilgisayar, televizyon gibi malzemeler de yerleştirildi. Projeyle İpekyolu’nda 15, Edremit’te 10, Tuşba’da 10, Erciş’te 5 ve diğer ilçeler de 3’er adet olmak üzere toplam 67 ilk ve ortaokulunun öğretmenler odası yenilendi.

Yenilenen öğretmen odalarıyla daha güzel bir ortamda vakit geçiren öğretmenler ise yapılan çalışmalardan dolayı Vali Ozan Balcı ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ettiler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçedeki 67 ilk ve ortaokulun öğretmen odasını yeniledi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7564 0
Kadın derneklerine sağlıklı beslenme atölyesi https://turkishnews.com.tr/?p=7560&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kadin-derneklerine-saglikli-beslenme-atolyesi https://turkishnews.com.tr/?p=7560#respond Wed, 07 Dec 2022 12:00:09 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7560 Nilüfer Belediyesi’nin kadın derneklerine yönelik düzenlediği Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Atölyesi geniş katılımla gerçekleşti. Kadınlar, atölyede uygulamalı olarak sağlıklı besinler yapmayı öğrendi.

The post Kadın derneklerine sağlıklı beslenme atölyesi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Nilüfer Belediyesi’nin kadın derneklerine yönelik düzenlediği Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Atölyesi geniş katılımla gerçekleşti. Kadınlar, atölyede uygulamalı olarak sağlıklı besinler yapmayı öğrendi.

Nilüfer’deki kadın derneklerinin, ürettikleri ürünlerle gelir elde etmeleri için çeşitli çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi, üretilen gıdaların hijyenik ve sağlıklı olması için de dernek üyelerine eğitimler veriyor. Bu kapsamda yeni bir atölye çalışması başlatıldı. Sağlıklı Beslenme Uzmanı ve Sağlıklı Beslenme Koçu Ebru Çatak, dernek üyesi kadınlar için

Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Atölyesi düzenledi. Eğitime, Nilüfer’deki 9 kadın derneğinin üyeleri katıldı. Konak Mahallesi’nde Dernekler Yerleşkesi mutfağında düzenlenen ve ayda iki kez yapılması planlanan atölyenin ilki büyük ilgi gördü. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer’in de katıldığı atölyede, kadınlar yeni bilgiler öğrenmenin heyecanını yaşadı.

Ebru Çatak, önce kadınlara sağlıklı içecek yapmayı, uygulayarak anlattı. Ardından da yulaf unu, kakao ve süt ile yapılan ve pişmeden tüketilen trüf tatlısını anlatan Ebru Çatak, yulaf unu ve yoğurttan yapılan sağlıklı poğaça yapımını da gösterdi.

Bu tür eğitimlerin önemine değinen Ebru Çatak, “Sağlıklı besinler tüketmeye başladığınız ve bunu çevrenize empoze ettiğiniz zaman bu domino etkisi gibi tüm çevrenize yayılıyor. Bu yiyecekler, şekersiz, unsuz beslenen kişiler için yapılabilir. Vegan olanlar da bitkisel sütle, yoğurt ve yumurta olmadan da bu ürünleri yapabilir” dedi.

Dernek üyesi kadınlar da atölyeye katılmaktan memnundu. Sağlıklı besinler yapmayı öğrendiklerini söyleyen kadınlar, bu bilgileri diğer üyelerle de paylaşacaklarını belirterek “Bu tür sağlıklı besinleri yapmayı herkesin öğrenmesini isteriz. Bu atölyede edindiğimiz bilgiler hepimiz için değerli. Böyle bir atölye düzenlediği için Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dediler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Kadın derneklerine sağlıklı beslenme atölyesi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7560 0
Kemer’de ‘Trafikte Okul-Jandarma Elele Birlikte Güvenli Geleceğe’ programı düzenlendi https://turkishnews.com.tr/?p=7501&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kemerde-trafikte-okul-jandarma-elele-birlikte-guvenli-gelecege-programi-duzenlendi https://turkishnews.com.tr/?p=7501#respond Wed, 07 Dec 2022 11:27:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7501 Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk defa Antalya’da uygulanmaya başlayan ‘Trafikte Okul-Jandarma Elele Birlikte Güvenli Geleceğe’ adlı proje kapsamında Kuzdere Hacı Mehmet saygın İlkokulu öğrencilerine trafik ile ilgili eğitim verildi.

The post Kemer’de ‘Trafikte Okul-Jandarma Elele Birlikte Güvenli Geleceğe’ programı düzenlendi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk defa Antalya’da uygulanmaya başlayan ‘Trafikte Okul-Jandarma Elele Birlikte Güvenli Geleceğe’ adlı proje kapsamında Kuzdere Hacı Mehmet saygın İlkokulu öğrencilerine trafik ile ilgili eğitim verildi.

Okul bahçesinde yapılan programa, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Vekili Recep Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Turgay Sarıoğlan, Kuzdere Mahalle Muhtarı Serkan Günay, jandarma trafik ekipleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Uzman Jandarma Baki Koç’un trafik dedektifi eğitimi verdiği program kapsamında öğrenciler trafik konulu şiirler okudu.

Öğrencilere trafik bilincini aşılamak amacıyla uygulamalı olarak kask ve emniyet kemeri takmanın önemi, trafik kuralları anlatıldı.

Programda öğrencilere trafik dedektif kartları dağıtıldı ve trafik konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin ödüllerini Kaymakam Çam ve Başkan Topaloğlu verdi.

Jonglör gösterisinin de yapıldığı programda öğrenciler hem eğlendi hem de trafik konusunda bilgiler öğrendi.

Kaymakam Çam ve Belediye Başkanı Topaloğlu, proje kapsamında öğrencilerin yaptığı resim sergisini de gezdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Kemer’de ‘Trafikte Okul-Jandarma Elele Birlikte Güvenli Geleceğe’ programı düzenlendi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7501 0
Anadolu’nun unutulan motifleri gün yüzüne çıktı https://turkishnews.com.tr/?p=7352&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=anadolunun-unutulan-motifleri-gun-yuzune-cikti https://turkishnews.com.tr/?p=7352#respond Wed, 07 Dec 2022 10:12:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7352 Ege Üniversitesinde “Anadolu Destanı Defilesi” ile “Cumhuriyet Modernleşmesinde Kadın Hakları” konferansı gerçekleştirildi

The post Anadolu’nun unutulan motifleri gün yüzüne çıktı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Ege Üniversitesinde “Anadolu Destanı Defilesi” ile “Cumhuriyet Modernleşmesinde Kadın Hakları” konferansı gerçekleştirildi

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ve EÜ Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) iş birliğinde “Anadolu Destanı” defilesi ile “Cumhuriyet Modernleşmesinde Kadın Hakları” konferansı gerçekleştirildi. Konferansı, EÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğr. Gör. Zeynep Türkyılmaz verdi. Konferans sonunda Türk kültürünün Anadolu’daki moda mirasını yansıtan “Anadolu Destanı” isimli defile düzenlendi. Ege Üniversitesi öğrencilerinin ve EÜ Edebiyat Fakültesi idari personelinin modellik yaptığı defilede, 32 parçadan oluşan Anadolu’nun unutulan motifleri ve desenlerini gün yüzüne çıkaran kıyafetler sergilendi.

EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, EÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayönü, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, EGESEM Müdürü Doç. Dr. Fulya Dedeoğlu Konakçı, EGESEM Yönetim Kurulu Üyesi ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arife Karadağ, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

“Türk kültüründe kadın, çok önemli bir konuma sahiptir”

Programın açılışında konuşan Doç. Dr. Arife Karadağ, “Türk kültür ve geleneğinde kadın, çok önemli bir konuma sahiptir. Kültürel birliğimizin mirası olan destanlarda kadınlarımız; yiğit, savaşçı ve anne sıfatlarıyla ama en önemlisi cesur bir karakter olarak yer bulmuştur. Cumhuriyetimizin kurtuluş ve kuruluş sürecinde de Anadolu kadını çok kritik bir rol oynamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Dünyada hiçbir milletin kadını, ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim’ diyemez’ demektedir. Anadolu kadını geçmişte olduğu gibi bugün de birleştirici bir görevi üstlenmektedir. Geçmişi anlamak, geçmişteki kahraman kadınlarımızı anmak büyük önem arz eder. Etkinliğimiz de bu önemli göreve aracılık etmektedir. Etkinlik hazırlık sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’a teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Olgunlaşma Enstitüsünün kültürel faaliyetlerine dikkat çeken Şule Aydın, “Emeği sanata, sanatı mesleğe dönüştürerek bugüne kadar birçok ilke imza atan İzmir Olgunlaşma Enstitüsü, kültürel geçmişimize bağlı kalarak milli kültür mirasımızın yaşatılmasını ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını hedefleyen çizgisini sürdürmektedir. Bugün de geçmiş zamanlarda Anadolu’daki giyim kuşam kültürünü aktarmayı amaçlıyoruz. Gençlerin ananemizi tanımasını ve bu bağlamda mirasımızdan kopmamasını amaçlayan enstitümüz, gençlere ulaşabilmenin en kolay yolunun yine gençlerden geçtiğini düşünmektedir. Bizler de değerli öğrencilerimizin sergileyeceği defileyle gençlerimize kültürel mirasımızı belli oranda aktarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Kadın hakları Türk kültürünün Batı’ya örnek olduğu bir konudur ”

Cumhuriyet dönemindeki kadın temsilinin gelişimine dikkat çeken Öğr. Gör. Zeynep Türkyılmaz, “Türk tarihinde Orhun Yazıtları’ndan itibaren kadınların yazılı olarak da temsil bulduğunu görüyoruz. Bu durum Türk kadınlarının tarih boyunca el üstünde tutulduğunu göstermektedir. Yakın dönemde ise II. Meşrutiyet ile kadın haklarının artmaya başladığı bir süreçten söz etmek mümkün. Cumhuriyetin ilanının ardından ise kadın haklarının batıdan daha hızlı geliştiği bir döneme geçiş olmuştur. II. Meşrutiyet ile hak arama konusunda tecrübe kazanan kadınların verdikleri bu mücadelenin Mustafa Kemal Atatürk tarafından büyük bir karşılık gördüğünü söyleyebiliriz. Atatürk’ün kadınlara sağladığı haklar, Batı’dan alınarak getirilen haklar değildir. Bilakis bu durum, Türk kültürünün Batı’ya örnek olduğu bir konudur. Türk tarih ve kültürünü çok iyi bilen Atatürk, bu hakları Türk kültüründen etkilenerek kadınlara tanımıştır” diye konuştu.

Anadolu Destanı Defilesi

Konferans sonunda Türk kültürünün Anadolu’daki moda mirasını yansıtan “Anadolu Destanı Defilesi” düzenlendi. Ege Üniversitesi öğrencilerinin ve Edebiyat Fakültesi idari kadrosunun modelliğini yaptığı defilede, 32 parçadan oluşan Anadolu’nun unutulan motifleri ve desenlerini gün yüzüne çıkaran kıyafetler katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Anadolu’nun unutulan motifleri gün yüzüne çıktı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7352 0
TEGV Mersin Öğrenim Birimi’ne Yapı Kredi’nin desteğiyle kurulan tasarım ve beceri atölyesi açıldı https://turkishnews.com.tr/?p=7256&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tegv-mersin-ogrenim-birimine-yapi-kredinin-destegiyle-kurulan-tasarim-ve-beceri-atolyesi-acildi https://turkishnews.com.tr/?p=7256#respond Wed, 07 Dec 2022 09:26:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7256 Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), Mersin Öğrenim Birimi’ne Yapı Kredi’nin desteğiyle kurulan “Tasarım ve Beceri Atölyesi” 30 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen törenle açıldı.

The post TEGV Mersin Öğrenim Birimi’ne Yapı Kredi’nin desteğiyle kurulan tasarım ve beceri atölyesi açıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), Mersin Öğrenim Birimi’ne Yapı Kredi’nin desteğiyle kurulan “Tasarım ve Beceri Atölyesi” 30 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen törenle açıldı.

27 yılda 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi’ne Yapı Kredi’nin desteğiyle kurulan “Tasarım ve Beceri Atölyesi” 30 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen törenle açıldı. Törene, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Duman, Mersin Öğrenim Birimi’nin işletme giderlerini karşılayan Türk Çağdaş Sanatının öncü isimlerinden Halil Altındere, geliri TEGV’e bağışlanan ‘Dünya İçin Koşan Adam’ kitabının yazarı Süreyya Evren, TEGV Mütevelli Heyeti Üyeleri Prof. Dr. İlter Turan ve Ahmet H. Uysal, TEGV İş Geliştirme Müdürü İpek Uralcan, TEGV çalışanları ile veliler, gönüllüler, çocuklar ve basın mensupları katıldı.

“Sivil toplumun desteği olmadan böyle bir fırsat sunmamız mümkün değil”

Tören, TEGV İş Geliştirme Müdürü İpek Uralcan’ın, yaptığı açılış konuşmasıyla ve gelen konukları selamlamasıyla başladı. Uralcan’ın ardından konuşma yapan ve TEGV’in kuruluşundan itibaren vakıfta görev aldığını belirten TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. İlter Turan, şunları söyledi:

“Hepiniz hoş geldiniz. Ben vakfın kuruluşundan itibaren bu vakıfta görev aldım. Maksadımızın ne olduğunu huzurlarınızda bir defa daha tekrar etmek isterim. Biz okulun yerini almayı amaçlayan bir kuruluş değiliz. Okulun yanında çocuklarımızın gelişmesi, beceriler kazanması, yaratıcılıklarını geliştirmeleri için onlara fırsatlar vermeye çalışıyoruz. Başta Belediye Başkan Yardımcımız olmak üzere hepinize katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Sizin desteğiniz olmadan, sivil toplumun desteği olmadan çocuklarımıza böyle bir fırsat sunmamız mümkün değil.”

“Atölye çocukların geleceğin teknolojilerini bugünden öğrenmelerine destek olacak”

Mersin Öğrenim Birimi’nin işletme giderlerini karşılayan Türk Çağdaş Sanatının öncü isimlerinden Halil Altındere, şöyle konuştu:

“TEGV ile yolum bir parkta kesişti. TEGV için koşan ve bağış toplayan Ahmet H. Uysal’ın oğlu, oğlumun parktan arkadaşı. Kendisi bir muhabbetimiz esnasında TEGV için koştuğunu, TEGV bayrağını kutuplara taşıdığını anlattı. Yeni projesi ‘7 Günde, 7 Kıta, 7 Maraton’ bana çok sürrealist geldi. Ahmet’in hikayesi çok gerçeküstü. Ben de kendisine bir sanat eseri üretmek istediğimi söyledim. Böylece ‘Dünya İçin Koşan Adam’ kitap projesi hayata geçti. Yedi, sekiz ay nasıl koşuyor, nasıl hazırlanıyor Ahmet’i takip ettik. Ahmet’in ileride koşacağı dünya maratonunu bir sanat eserine taşıdık ve bu gerçeküstü projedee arttırılmış gerçeklik denen yeni bir teknoloji ekledik. Bu kitabı yaparken bir yandan da beraber çocuk kitapları hazırladığımız Sayın Süreyyya Evren ile bu konuyu paylaştım. Ben sanat eseri ürettim o da kitabın yazarlığını kabul etti. Kitabın hem şimdi hem de ileriki haklarını TEGV’e bağışladı. Kitabın sayfalarını çevirdiğinizde bir akıllı cihaz gösterdiğinizde sayfaların içindeki görseller hareketleniyor. Hem iklim bilinci hem teknoloji hem de spor ve beden iyiliği kavramını ele alan güzel bir kitap oldu. Bugün açılan tasarım ve beceri atölyesi de çocukları basit, edilgen bir varlık değil yenilikçi, geleceğin teknolojilerini bugünden öğrenen bireyler olmalarına destek olacak.”

Konuşmaların ardından kurdele kesimi için Tasarım ve Beceri atölyesine geçildi. Etkinlik Halil Altındere, Süreyyya Evren ve Ahmet H. Uysal’ın “Dünya için Koşan Adam” kitabını imzalayarak çocuklara hediye etmelerinin ardından son buldu.

Multi-disipliner bir öğrenme modeli

TEGV’in 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurduğu Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. Çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyeleri eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post TEGV Mersin Öğrenim Birimi’ne Yapı Kredi’nin desteğiyle kurulan tasarım ve beceri atölyesi açıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7256 0
Rektör Prof. Dr. Budak, Üniversitemizin kurumsal itibarını daha yukarılara taşıyacağız https://turkishnews.com.tr/?p=7252&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rektor-prof-dr-budak-universitemizin-kurumsal-itibarini-daha-yukarilara-tasiyacagiz https://turkishnews.com.tr/?p=7252#respond Wed, 07 Dec 2022 09:26:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7252 Dijitalleşme çalışmalarına hız veren ve bu alana özel bir önem gösteren Ege Üniversitesinde, kurumsal sosyal medya sorumlularına yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi.

The post Rektör Prof. Dr. Budak, Üniversitemizin kurumsal itibarını daha yukarılara taşıyacağız first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Dijitalleşme çalışmalarına hız veren ve bu alana özel bir önem gösteren Ege Üniversitesinde, kurumsal sosyal medya sorumlularına yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi. EÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ile üniversite birimlerinin sosyal medya sorumluları katıldı.

Kurumsal itibarın güçlendirilmesi ve sürdürülebilir kılınmasında, başarıların kamuoyu ile etkin bir biçimde paylaşılmasının önemli olduğunu söyleyen Ege üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Üniversitemiz, 67 yıllık köklü geçmişiyle ülkesine ve bölgesine önemli katkılar sunan saygın bir yükseköğretim kurumudur. Bizler göreve geldiğimiz ilk andan itibaren bu köklü kurumu ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği noktaya taşımak için çok çalıştık ve sizlerin de tanık olduğu örnek teşkil eden başarılara hep beraber imza attık. Kurumsal itibarın güçlendirilmesi ve sürdürülebilir kılınmasında, bu başarının kamuoyu ile etkin bir biçimde paylaşılması önemli bir rol oynuyor. Bu noktada elde ettiğimiz başarıların, değer ve inançların paylaşılması; iç ve dış paydaşlarla kurulan iletişimin etkin ve dinamik olması kurumsal imajımız açısından önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla kamuoyunda çok çalışarak hak ettiğimiz olumlu itibarımızı, kamuoyuna duyurma noktasında sizlere ve bizlere önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etmek isterim. Sizlerin kurum aidiyeti yüksek bireyler olduğunuzun farkındayım ve kurumsal sosyal medya sorumluları olarak bizimle etkileşim içerisinde yürüttüğünüz çalışmalar dolayısıyla her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni dönemde de ortak akılla belirlenen hedeflere hep yürüyeceklerini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Sizlerle birlikte bu dönemde daha da sıkı bir biçimde çalışarak Üniversitemizin kurumsal itibarını daha da yukarılara taşıyacağız. Alacağınız bu eğitimi kurumsal itibarımıza sunacağı katkılar nedeniyle oldukça önemsiyorum. Eğitimi düzenleyen ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Budak’ın konuşmasının ardından EÜ Halkla İlişkiler Şube Müdürü ve İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mikail Batu, katılımcılara sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi verdi. Doç. Dr. Batu, sosyal medyanın etkin kullanımı, sosyal medya dili, algı oluşturma ve sosyal medyanın bireyler üzerindeki etkileri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Batu, sunumunda ayrıca teknolojinin gelişimini anlatırken sosyal medya kullanımının iyi örneklerini katılımcılarla paylaştı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Rektör Prof. Dr. Budak, Üniversitemizin kurumsal itibarını daha yukarılara taşıyacağız first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7252 0
DEÜ Denizcilik Fakültesi’nden Kış Kariyer Günleri https://turkishnews.com.tr/?p=7205&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=deu-denizcilik-fakultesinden-kis-kariyer-gunleri https://turkishnews.com.tr/?p=7205#respond Wed, 07 Dec 2022 09:00:08 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7205 Bu yıl 32 farklı firmanın katıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi Kış Kariyer Günleri devam ediyor.

The post DEÜ Denizcilik Fakültesi’nden Kış Kariyer Günleri first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Bu yıl 32 farklı firmanın katıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi Kış Kariyer Günleri devam ediyor. Denizcilik sektörünün önde gelen temsilcilerinin öğrenciler ile buluştuğu etkinliğin dördüncü gününde, Arkas Deniz Ticaret Filosu yetkilileri DEÜ öğrencileriyle bir araya geldi. Arkas Personel Müdürü Kaptan Ferit Gökdeniz, sunumunda DEÜ mezunlarının firma ve sektördeki yetkinliğine vurgu yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi, 27. Geleneksel Kış Kariyer Günleri kapsamında denizcilik sektörünün önde gelen temsilcilerini öğrenciler ile buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl sektörden 32 farklı firmanın katıldığı, 28 Kasım – 9 Aralık 2022 tarihleri arasında DEÜ Denizcilik Fakültesi Çakabey Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin ilk haftası geride kalırken; dördüncü günün tek oturumunda Arkas Deniz Ticaret Filosu yetkilileri DEÜ öğrencileriyle bir araya geldi. Arkas Personel Müdürü Kaptan Ferit Gökdeniz, Danışman Kaptanlar Serkan Kahraman ve Aydın Mücahit Soylu’nun katıldığı kariyer günleri buluşmasında, öğrencilerle Arkas Deniz Ticaret Filosu faaliyetleri, DEÜ ile kariyer ortaklıkları ve öğrencilere yönelik staj imkânları değerlendirildi.

“ARKAS, DEÜ MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA”

DEÜ’deki kariyer günleri etkinliğinde Arkas Deniz Ticaret Filosu hakkında detaylı bir sunum yapan Arkas Personel Müdürü Kaptan Ferit Gökdeniz, DEÜ mezunlarının firma ve sektördeki yetkinliğine vurgu yaptı. DEÜ Denizcilik Fakültesi’nde iyi bir denizcilik eğitimi verildiğini söyleyen Gökdeniz, mezunların tercihleri arasında Arkas’ın da önemli bir yeri olduğunu belirtti. Gökdeniz, “Arkas olarak mesleğin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip zabitler görevlendirmeyi amaçlıyoruz. Bunun ise teorik ve iyi bir pratik eğitim ile sağlanabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla kalitesine güvendiğimiz DEÜ Denizcilik Fakültesi mezunları, Arkas çalışanlarının da önemli bir kısmını oluşturuyor” dedi. Arkas’ın stajyer politikası hakkında da bilgi veren Gökdeniz, “Stajyer personel uygulamamızı 2010’dan beri uyguluyoruz. Stajyerlerimiz, personel sayısının eksikliğini gidermek için değil; pratik becerilerini artırmak amacıyla bünyemizde görev alıyorlar” diye konuştu.

İlk haftası sona eren Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 27. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’ne ikinci haftasında devam ediliyor. 9 Aralık’a kadar sürecek etkinlikler, DEÜ Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılan başlıca firmalar şunlar: Northern Light, Colombo Ship Management, Liva Marine Survey & Consultancy, Aruna Denizcilik, İmza Marine, Kıran Denizcilik, Movers, Akar Group, Arkas, Genel Denizcilik, Armona, Tankmarine, Ditaş, Beks ve Blue Fin.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post DEÜ Denizcilik Fakültesi’nden Kış Kariyer Günleri first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7205 0
Saray AKM’de etüt salonu hizmete açıldı https://turkishnews.com.tr/?p=6805&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=saray-akmde-etut-salonu-hizmete-acildi https://turkishnews.com.tr/?p=6805#respond Tue, 06 Dec 2022 13:41:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6805 Saray Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitime desteğini sürdürüyor. 5 Aralık pazartesi itibarıyla Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde etüt salonu öğrencilere hizmet vermeye başladı.

The post Saray AKM’de etüt salonu hizmete açıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Saray Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitime desteğini sürdürüyor. 5 Aralık pazartesi itibarıyla Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde etüt salonu öğrencilere hizmet vermeye başladı.

ETÜT SALONU AÇILDI
Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan Etüt Salonu, 5 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Saray Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Ünal, Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören, CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Abdül Taşyasan, CHP Tekirdağ Büyükşehir ve Saray Belediye Meclis Üyesi Levent Köksalan, CHP Saray Belediye Meclis Üyesi Sait Nayir, CHP Saray Kadın Kolları Başkanı Zeliha Neşeli ve Yönetimi, eğitmenler ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ İNTERNET AĞINDAN FAYDALANABİLECEK
Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Saray Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Ünal, “Öğrencilerimiz için sessiz sakin, ferah ders çalışabilecekleri bir ortam oluşturduk. Etüt salonumuzda öğrencilerimiz ücretsiz internet ağından faydalanarak dilediğince ders çalışabilir. Tüm öğrencilerimizi etüt salonumuza bekliyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Saray AKM’de etüt salonu hizmete açıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6805 0
Kınık’ta Öğrencilerle Sağlıklı Beslenme Eğitimi https://turkishnews.com.tr/?p=6691&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kinikta-ogrencilerle-saglikli-beslenme-egitimi https://turkishnews.com.tr/?p=6691#respond Tue, 06 Dec 2022 11:42:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6691 İzmir’in Kınık ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çocuklara balık tüketiminin artırılması amacıyla, Su Ürünleri Tüketimi ile ilgili eğitimler verilerek, balık döner ikram edildi.

The post Kınık’ta Öğrencilerle Sağlıklı Beslenme Eğitimi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İzmir’in Kınık ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çocuklara balık tüketiminin artırılması amacıyla, Su Ürünleri Tüketimi ile ilgili eğitimler verilerek, balık döner ikram edildi.

Kınık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Balık Sağlıktır, Balık Başarıdır” projesi kapsamında Yayakent İlkokulu’nda balık ve balık dışındaki su ürünlerinin tanıtılması ve tüketilmesinin artırılmasına yönelik eğitim düzenlendi.

Eğitimlerde öğrencilere; dünyanın en sağlıklı besin kaynağı olarak tüm dünyada yüksek tüketim alışkanlığı bulunan balık tüketiminin önemi, suda yaşayan diğer canlıları tanıtmak, balık tüketimini çocuklara da özendirmek ve balık tüketiminin sağlık açısından önemine dikkat çeki ldi. Etkinlik sonunda Yayakent İlkokulu öğrencilerine balık döner ikram edildi.

Kınık Belediyesi tarafından da desteklenen “Balık Sağlıktır, Balık Başarıdır” projesi Yayakent etkinliğinde Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in yanı sıra, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Gençlik Spor İlçe Müdürü Mustafa Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Derelioğlu, İlçe Tarım Müdürü Yıldırım Kavlak, Kınık Cumhuriyet Savcısı, İlçe Orman Şefliği, İlçe Mal Müdürü, İlçe Jandarma Komutanlığı hazır bulundu.
Projeye olan desteklerini sürdüreceklerini belirten Başkan Doğruer “İlçe Tarım müdürlüğümüzün koordinasyonunda gerçekleştirilen projeyi sağlıklı nesiller yetiştirmek için çok önemli buluyoruz. Balık döner etkinliği ile yeni neslin balık ve diğer su ürünlerini daha yakından tanımasını sağlamak ve balık tüketimi konusunda farkındalık oluşturmak, sağlıklı beslen mede önemli rolü olan balığı çocuklarımıza sevdirmek ve çocuklarımızın sağlığını düşünmek bizim de başlıca görevlerimizdendir. Eğitimlerde de anlatıldığı gibi balık sağlıktır.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Kınık’ta Öğrencilerle Sağlıklı Beslenme Eğitimi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6691 0
Eti’nin ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ Projesi gençlerin hayallerini desteklemeye devam ediyor https://turkishnews.com.tr/?p=6653&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=etinin-sen-gencsin-guc-sensin-projesi-genclerin-hayallerini-desteklemeye-devam-ediyor https://turkishnews.com.tr/?p=6653#respond Tue, 06 Dec 2022 11:26:08 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6653 Eti’nin gençlerden büyük ilgi gören ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ projesi bütün hızıyla devam ediyor.

The post Eti’nin ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ Projesi gençlerin hayallerini desteklemeye devam ediyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Eti’nin gençlerden büyük ilgi gören ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ projesi bütün hızıyla devam ediyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle 2019 yılından bu yana yürütülen projeyle bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında bu yıl desteklenecek 16 genç belirlendi. Gençlere mentorluk ve hibe desteği sağlanacak.

Uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle toplum ve çevre için fayda ve sürdürülebilir değer yaratmaya odaklanan gıda sektörünün lider kuruluşu Eti, ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’sosyal sorumluluk projesiyle gençlerin yanında olmaya devam ediyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle 2019 yılından bu yana yürütülen proje kapsamında belirlenen 16 gence, bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarındaki projelerini gerçekleştirmeleri için mentorluk ve hibe desteği sunuluyor. Bu yıl da hedefleri olan 16 genç belirlenirken, mentor sayısı 4’ten 8’e çıkarıldı. Böylece her mentor sadece iki gençle ilgilenerek onlara daha fazla destek verme olanağına kavuşuyor.

‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ kapsamında bu yıl belirlenen 16 genç ve projeleriyle mentorların kamuoyuna tanıtıldığı basın toplantısı Eti Pazarlama Grubu Başkanı Zeynep Dipçin Akdoğan ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucu Üyesi İbrahim Betil’in katılımıyla yapıldı.

Projeye Türkiye genelinde 1.742 genç başvurdu

15-25 yaş grubunda bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında hedefleri olan, gösterdikleri azim ve hikâyeleriyle dikkat çeken gençler için TOG’un internet sitesi üzerinden başvurular açıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören projeye 1.742 başvuru yapıldı. TOG yetkililerinin yaptığı ön değerlendirme sonucunda yarı finale kalan 128 genç için çevrimiçi bir kamp düzenlendi.

Kampta Hikâye Anlatıcısı, Eğitmen ve Yazar Nazlı Çevik Azazi, “Hayal Kurma Atölyesi” temalı bir konuşma yaptı. Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü ve TOG Yönetim Kurulu Üyesi Mehru Aygül “Sosyal Girişimcilik” üzerine konuştu. Tazefikir Group Kurucusu ve Yaratıcı Ajans Başkanı Çağlar Gözüaçık ise Metaverse eğitimi verdi. Kampta uzman jüri üyelerinin yaptığı kapsamlı değerlendirmelerin ardından her kategoride dört genç olmak üzere toplamda 16 genç projeye katılmaya hak kazandı.

“Diğer gençlere cesaret verecek rol modelleri ortaya çıkarmak istiyoruz”

Eti Pazarlama Grubu Başkanı Zeynep Dipçin Akdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, günümüzde gençlerin gelecekle ilgili kaygılarının bulunduğunu, olumsuz ekonomik ve çevresel koşulların gençler için eğitimden barınmaya kadar pek çok sorunu beraberinde getirdiğini hatırlattı. Zeynep Dipçin Akdoğan, “Eti’nin Kurucusu rahmetli Firuz Kanatlı’nın çok genç yaşta kendi elleriyle çizdiği bir fabrika hayalinden doğup bugünlere gelmiş bir marka olarak hayal etmenin anlamını bildiklerini” vurgulayarak şöyle devam etti:

“İnsanların mutluluğuna hizmet etmeyi kurumsal gaye olarak benimsemiş bir şirketiz ve ülkemizin geleceği olan gençlerin mutluluğunu önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, hayal kurmak, hayallere ulaşmak için çabalamak ve kendini gerçekleştirebilmek mutlu bir hayatın en temel taşlarından biridir. Bu anlamda da gençlere ihtiyaç duydukları desteği sağlamak ve onları cesaretlendirmek için gayret gösteriyoruz. ‘Sen Gençsin Güç Sensin’ sosyal sorumluluk projesi bu tespitlerden ve olumsuz tablonun değişmesine katkı sağlamak yönünde duyduğumuz sorumluluktan doğdu. Hayallerinin ve hedeflerinin peşinde koşan, mücadeleyi bırakmayan gençlerin hikayelerini görünür kılmak, diğer gençlere cesaret verecek rol modelleri ve ilham kaynakları ortaya çıkarmak, bunları yaparken de hibe ve mentorluk desteğimiz ile gençlerin yanında olmak istiyoruz.”

“Ne mutlu ki 20 yıldır ETİ gibi paydaşlarımızla yürüyoruz”

Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ise şunları söyledi:

“Gençler yalnızca geleceğimiz değil, aynı zamanda bugünümüz. Onların potansiyellerini fark edebilmeleri ve hayallerine bir adım daha yaklaşabilmeleri için hepimizin sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum. Biz TOG olarak var oldukça onları desteklemeye devam etmeye kararlıyız. Ne mutlu ki 20 yıldır ETİ gibi gençlerin hayallerine ve gücüne inanan paydaşlarımızla birlikte bu yolda yürüyoruz. Sen Gençsin Güç Sensin Projesi ile her yıl 16 gencin farklı alanlardaki sosyal sorumluluk projelerini ve sosyal girişimlerini destekliyoruz. Ben de her yıl olduğu gibi bu yıl da değerlendirme sürecinde jüri üyesi olarak yer aldım. Gelen başvurular hepimizi çok heyecanlandırdı. Açıkçası seçim yapmak oldukça zordu. Şimdi değerlendirme sürecinden geçen projeler için sosyal sorumluluk alanında mentorluk yaparak gençleri güçlendirmeye devam edeceğim.”

Geçen yıl desteklenen gençlerden ikisi katıldı

Toplantıya geçen yıl Sen Gençsin Güç Sensin projesi kapsamında desteklenen iki genç de katıldı. Sosyal Sorumluluk kategorisinden Esmanur Dağlı ve Kültür-Sanat kategorisinden Kerem Ciğerci proje hakkındaki duygu ve izlenimlerini aktardılar.

Esmanur Dağlı, “Sen Gençsin Güç Sensin Projesi’ne başvuru sürecimde eğer seçilirsem hayatımdaki dönüm noktalarımdan biri olacaksınız diye bir cümle yazmıştım. Gerçekten de öyle oldu. Daha projenin ilk buluşmasında biz gençlere o kadar değer verilmişti ki gençlere ve gençlerin fikirlerine değer veren kapsamlı böyle bir programın var oluşu ve benim içindeki gençlerden biri olmam beni her defasında heyecanlandırıyor. Hayallerim sonsuz ve yolculuğumun başındayım,” dedi.

Kerem Ciğerci ise, “Öncelikle, Sen Gençsin Güç Sensin projesi benim sanat ve girişimcilik kariyerimde oldukça önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Hayallerimi hayata geçirmemde oldukça büyük bir etkisi olduğunu söyleyebilirim. Oluşturduğum proje Metadoxia ile, şu ana kadar binlerce kişinin sanat ve blockchainin kullanımı ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağladım. Ve geleceğin teknolojilerini inşa eden bir startup kurdum,” şeklinde konuştu.

Mentor sayısı iki katına çıktı

“Sen Gençsin Güç Sensin” projesinde geçen yıl 4 olan mentor sayısı iki kat artırılarak 8’e çıktı. Böylece her kategoride iki mentor olacak ve bunlar 4 yerine sadece 2’şer gençle ilgilenecekler. Mentorlarla gençlerin ilk buluşması basın toplantısıyla aynı gün her kategorideki 4 kişilik grupla o kategorideki iki mentor arasında toplu olarak gerçekleşti. Daha sonra devam eden süreçte her bir mentor kendi sorumluluğundaki iki gençle 6 ayda toplam 12 toplantı yapacak.

Her biri kendi alanında uzman olan mentorlar bu yıl şu isimlerden oluşuyor: Bilim kategorisinde Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Arzu Çelik ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Doktor Özgür Martin; Kültür-Sanat kategorisinde PACE Çocuk Sanat Merkezi Sanat Eğitmeni Barış Karayazgan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doktor Osman Erden; Sosyal Sorumluluk kategorisinde TOG Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ve Sivil Toplum için Destek Vakfı ve Köy Okulları Değişim Ağı Yönetim Kurulu Üyesi, The Good Factor Kurucusu Betül Selcen Özer; Spor kategorisinde ise Olimpik Branşlar Uzmanı Murat Mazhar Ağca ve Bahçeşehir Üniversitesi Spor Pazarlaması Öğretim Üyesi Doktor Gülberk Gültekin Salman.

Bu yıl desteklenecek 16 genç

Sen Gençsin Güç Sensin projesi kapsamında bu yıl Bilim kategorisinde Asmin Rana Avşar, Sude Öğütçü, Eylül Boz ve Lütfi Emre Aşkın; Kültür-Sanat kategorisinde Berke Yalman, Merve Namidar, Onur Yiğit İnan ve Öykü Arslan; Sosyal Sorumluluk kategorisinde Zülal Tannur, Gizemnur Erdoğan, Dila Öner ve İdil Çetinkaya; Spor kategorisinde ise Ayla Yılmaz, Hazal Zeynep Hisarlı, İpek Uzak ve Tan Nisan Göksal desteklenecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Eti’nin ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ Projesi gençlerin hayallerini desteklemeye devam ediyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6653 0
Başkan Topaloğlu öğrencilerin heyecanına ortak oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6614&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=baskan-topaloglu-ogrencilerin-heyecanina-ortak-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=6614#respond Tue, 06 Dec 2022 11:00:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6614 Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğretmenleri ve öğrencilerinin Kemer Merkez İlkokulu öğrencileriyle yaptığı pasta etkinliğine katılarak heyecanlarına ortak oldu.

The post Başkan Topaloğlu öğrencilerin heyecanına ortak oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğretmenleri ve öğrencilerinin Kemer Merkez İlkokulu öğrencileriyle yaptığı pasta etkinliğine katılarak heyecanlarına ortak oldu.

Belediye Başkanı Topaloğlu’nun Göynük Belediye Başkanlığı zamanında yaptırdığı Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğretmenleri ve öğrencileri, Kemer Belediyesi’nin destekleriyle Merkez İlkokulu’nda öğrencilerle pasta yaptı.

Etkinliğe katılan Başkan Topaloğlu, etkinlik öncesi okuldaki öğrencilerle sohbet etti. Geleceğin teminatı öğrenciler, karşılarında gördükleri Başkan Topaloğlu’na sarılarak imza aldı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kemer Belediyesi tarafından yaptırılan aşçı kıyafetlerini giyen minik öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğretmenleri ve öğrencileriyle pasta yaparak keyifli anlar yaşadı.

Hayatlarında ilk defa pasta yapan öğrenciler, kimi zaman heyecanlandı kimi zaman da mutlu oldu. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte Başkan Topaloğlu da öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Başkan Topaloğlu, etkinlik sonrası yaptığı açıklamasında, Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulunu Göynük Belediye Başkanlığı zamanında yaptırdığını hatırlatarak, okuldaki öğretmenlerin ve öğrencilerin 1. sınıf öğrencilerine pasta yapmayı öğrettiğini söyledi.

Etkinlikte çok güzel bir atmosfer olduğuna dikkat çeken Topaloğlu, “Çocukların yüzündeki sevinci görmek bizi mutlu ediyor. Çocuklar hayatları boyunca bu anı unutamayacak. Güzel bir etkinlik oldu. Öğretmen ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Başkan Topaloğlu öğrencilerin heyecanına ortak oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6614 0
Merck Türkiye’den “Yeni Nesil Mülakat Deneyimi” https://turkishnews.com.tr/?p=6568&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=merck-turkiyeden-yeni-nesil-mulakat-deneyimi https://turkishnews.com.tr/?p=6568#respond Tue, 06 Dec 2022 10:42:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6568 Merck Türkiye ve BÜMED işbirliğiyle 2021 yılında hayata geçirilen “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu”nun devamı olarak, bu yıl 26 Kasım’da “Yeni Nesil Mülakat Deneyimi” programı düzenlendi.

The post Merck Türkiye’den “Yeni Nesil Mülakat Deneyimi” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Merck Türkiye ve BÜMED işbirliğiyle 2021 yılında hayata geçirilen “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu”nun devamı olarak, bu yıl 26 Kasım’da “Yeni Nesil Mülakat Deneyimi” programı düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu” sonrası katılımcılarla yapılan anketler, gençlerin işe alım süreçleriyle ilgili daha kapsamlı ve daha interaktif bir çalışmaya ihtiyaçları olduğunu ortaya koydu.

26 Kasım Cumartesi günü, Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer’in açılışını yaptığı “Yeni Nesil Mülakat Deneyimi” programında Zayer; “Merck Türkiye olarak BÜMED ile iş birliği içinde Meraklı Zihinler Kariyer Okulu projesini hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yılki oturumumda, başarının bir tesadüf olmadığını, sorumluluk alarak kararlık ve duygusal dayanıklılık ile çalışmak gerektiğini genç arkadaşlarımıza bir kere daha hatırlattım. Merck Türkiye olarak, birçok üniversiteden gence ulaşmak ve gelişimlerine destek olabilmek önceliklerimizden biridir. Önümüzdeki dönemde de gençlerimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Merck Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Gaye Mescioğlu gerçekleştirdiği “İşe Alım Süreçlerinde İşveren Ne Bekler & Aday Ne İster?” başlıklı oturumda, gençlerin iş mülakatları ile ilgili pek çok sorusuna yanıt verdi. Mülakatlara hazırlanmak ile ilgili önemli ipuçları paylaştı. Mescioğlu, program ile ilgili “Kariyer yolculuklarını planlamak isteyen genç katılımcı arkadaşlarımızın akıllarında işe alım süreçleriyle ilgili soru işaretleri vardı. Yeni Nesil Mülakat Deneyimi programını oluştururken, bu sorulara yanıt bulabilecekleri kapsamlı bir ajanda belirledik ve kendi alanlarında çok tecrübeli konuşmacıları davet ettik. Program sonrasında aldığımız geri bildirimler, projemizin gençlerde olumlu bir karşılık bulduğunu gösteriyor. Bu da bizleri çok mutlu etti.” dedi.

Programda, iş görüşmesi süreçleri hakkında kapsamlı bilgilendirme, İnsan Kaynakları profesyonellerinden ve Merck yöneticilerinden mülakat tavsiyeleri, CV hazırlığı teknikleri ve mülakat simülasyonu yer aldı.

CV hazırlığı teknikleri ve mülakat simülasyonları oturumlarını, programın değerli iş ortağı Reed Türkiye’den Tuğba Nart ve Tery Yıldız gerçekleştirdi. Şirketlerinin kurumsal sorumluluk, sosyal etki ve sürdürülebilirliğe verdiği değerin altını çizerek, gençlere fayda sağlayacak bir projede bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

Geleceğin liderleri olacak ve yeniliklere öncülük edecek genç yeteneklerin ilaç sektörü hakkında bilgi sahibi olmalarını hedefleyen “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu”, geçtiğimiz yıl ilaç sektörünün bilinmeyenlerine doğru 6 haftalık kapsamlı bir öğrenme yolculuğu olarak gerçekleşmişti. Bu yıl “Yeni Nesil Mülakat Deneyimi” programı ile zenginleşerek sürdürülen proje, önümüzdeki yıllarda da farklı çalışmalarla devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Merck Türkiye’den “Yeni Nesil Mülakat Deneyimi” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6568 0
Ege Üniversitesinde “TEKNOFEST Kurumsal Temsilciler Koordinasyon Toplantısı” yapıldı https://turkishnews.com.tr/?p=6525&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ege-universitesinde-teknofest-kurumsal-temsilciler-koordinasyon-toplantisi-yapildi https://turkishnews.com.tr/?p=6525#respond Tue, 06 Dec 2022 10:28:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6525 Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenecek olan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2023’ün hazırlıkları kapsamında Ege Üniversitesinde (EÜ) 3’üncü Kurumsal Temsilciler Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

The post Ege Üniversitesinde “TEKNOFEST Kurumsal Temsilciler Koordinasyon Toplantısı” yapıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenecek olan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2023’ün hazırlıkları kapsamında Ege Üniversitesinde (EÜ) 3’üncü Kurumsal Temsilciler Koordinasyon Toplantısı yapıldı. EÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam’ın yanı sıra TEKNOFEST’in paydaş bakanlık, akademik kurum, marka ve medya temsilcileri katıldı.

“Paydaşlarımızın desteği çok önemli”

Toplantının açılışında konuşan Ömer Kökçam, “Bugün paydaşlarımızdan olan Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde toplandık. Kendilerine misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Festivalimizin hazırlık sürecinde paydaşlarımızla koordineli ilerlemek, kurum ve kuruluşlarımızı bu sürecin içerisine dâhil etmek çok önemli. Nitekim TEKNOFEST’in tarihi yaklaştıkça heyecanımızla birlikte görev ve sorumluluklarımızın da arttığını söylemeliyim. Ekip olarak projelerin sahaya inilmeden başarıya ulaşamayacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda hazırlık sürecini değerli ortaklarımızla birlikte sahaya inerek geçiriyoruz. Bugün itibariyle tüm sürecin planımız dahilinde ilerlediğini söyleyebilirim. Festivalimizi en iyi şekilde gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

“En tepeden en aşağıya kadar bir başarı ürünü”

TEKNOFEST’in organizasyonu sürecindeki ekip çalışmasına dikkat çeken Kökçam, “Bu yıl yarışma ve festival duyurularımızı erken denilebilecek bir tarihte yaptık. Doğrusu bu durumun dezavantajları bizleri endişelendiriyordu. Ancak gerek paydaşlarımızın gerek ekip arkadaşlarımızın üstün gayretleri sayesinde tahmin ettiğimizin oldukça üzerinde başvuru sayısı aldık. Festivalimize bugün itibariyle başvuru yapan 1 milyona aşkın yarışmacı var. Bu veri bizler kadar dünya adına da inanılmaz bir nitelik taşıyor. 1 milyon üzerinde yarışmacısı olan bir başka festival yoktur diye tahmin ediyorum. Bu başarı, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Selçuk Bayraktar’dan projenin el alt kademesinde emek veren insana kadar olan bir ekip çalışmasının ürünü” diye konuştu.

Konuşmanın ardından kurum, üniversite, marka ve medya temsilcileri, TEKNOFEST 2023’ün İzmir ve Ankara ayağındaki stant yerlerini belirmek için kura çekti. Kura sonrası Ömer Kökçam ile temsilciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Ege Üniversitesinde “TEKNOFEST Kurumsal Temsilciler Koordinasyon Toplantısı” yapıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6525 0
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nda Başvuru Rekoru Kırıldı https://turkishnews.com.tr/?p=6521&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sabanci-vakfi-fark-yaratanlar-programinda-basvuru-rekoru-kirildi https://turkishnews.com.tr/?p=6521#respond Tue, 06 Dec 2022 10:27:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6521 Türkiye’nin 80 ilinden 4.034 başvuru

The post Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nda Başvuru Rekoru Kırıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye’nin 80 ilinden 4.034 başvuru

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 14. Sezon başvuruları sona erdi. Programa bu yıl Türkiye’nin 80 ilinden 4.034 başvuru alınarak rekor kırıldı. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Vakıf olarak öncelikli hedefimiz, sosyal değişimi ve fark yaratan hikayeleri ülkemizin geneline yaymak. Fark Yaratanlar programına Türkiye’nin neredeyse tüm şehirlerinden rekor sayıda başvuru almak, bu yolda başarıya ulaştığımızı gösteriyor.” dedi.

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin ve kurumların yaptıkları çalışmalarla yarattıkları olağanüstü etkileri görünür kılmak ve topluma ilham vermek amacıyla yürüttüğü “Fark Yaratanlar” programının 14. Sezon başvuruları tamamlandı. Programa bu yıl 1-30 Kasım 2022 tarihleri arasında Türkiye’nin 80 ilinden toplam 4.034 başvuru alındı ve böylece bugüne kadar alınan en yüksek başvuru rakamına ulaşıldı.

Eğitim, sağlık, toplumsal adalet, yurttaş katılımı, ekonomik gelişme ve çevre olmak üzere toplam 6 kategoride başvuru alan programda, bu sezon en yüksek başvuru 1.937 ile eğitim kategorisinden alındı. Eğitim kategorisini sırasıyla 749 başvuru ile çevre, 505 başvuru ile sağlık, 393 başvuru ile ekonomik gelişme, 241 başvuru ile yurttaş katılımı ve 209 başvuru ile toplumsal adalet kategorileri izledi. Bu yıl büyük bir ilgi gören programa, en çok başvuru İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Sivas’tan gelirken Türkiye’nin 80 ilinden başvurular alındı.

Fark Yaratanlar Programı’na başvuru rekorunun kırılmasının toplumsal gelişim için önemine değinen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Vakıf olarak öncelikli hedefimiz, sosyal değişimi ve fark yaratan hikayeleri ülkemizin geneline yaymak. Bu kapsamda da Fark Yaratanlar programımıza Türkiye’nin neredeyse tüm şehirlerinden rekor sayıda başvuru almak bu yolda başarıya ulaştığımızı gösteriyor. Fark Yaratanlar programı 13 yılda 44 şehirden toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üreten 204 bireyi ve kurumu Türkiye’ye tanıttı. Bu yıl da, ‘şikâyet etmeyip harekete geçen’ kişilerin ve kurumların hikayelerini ülkemizle paylaşacağız. Toplumsal sorunların çözülmesinin mümkün olduğuna dair umudumuzu canlı tutan, programa başvuru yapan, toplumsal dönüşüme öncülük etmek için çalışan kişi ve kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

14 yılda 81 ilden 14 bine yakın başvuru

Bugüne kadar 81 ilden 204 Fark Yaratan’ın ilham veren hikayelerini toplumla buluşturan program; 14. Sezon ile birlikte Türkiye’nin her ilinden toplamda 14.000’e yakın başvuru aldı. Sivil toplumun gelişimi için bireylerin ve kurumların desteklenmesini ve daha görünür olmasını hedefleyen Fark Yaratanlar programı, sosyal fayda sağlamasının yanı sıra bireyleri ve kurumları fark yaratmaları için de teşvik ediyor.

Toplumsal sorunların bireysel ve örgütlü çaba ve aktif vatandaşlık örneğiyle nasıl çözülebileceğine dair topluma ilham vermeyi hedefleyen programın yeni döneminde de adayların belirledikleri sorunlara getirdikleri çözümlerin somut değişim yaratması; yaratıcı, sürdürülebilir, yaygınlaştırılabilir, şeffaf ve güvenilir olması beklendi. Sürecin adil ve şeffaf olması adına Fark Yaratanlar bağımsız bir danışma kurulu eşliğinde yapılacak değerlendirmeler sonrasında belirlenecek.

14. Sezon Fark Yaratanları, 204 kişilik ağa dahil olarak hem diğer Fark Yaratanlar ile iş birliği yapma fırsatına sahip olacak hem de 1 yıl boyunca Sabancı Vakfı ile yakından çalışma ve Impact Hub İstanbul kolaylaştırıcılığında hayata geçirilecek atölye eğitimlerine katılma şansı yakalayacak. Program dahilinde; Fark Yaratanların daha geniş kitlelere hitap edebilmesi, somut ve ölçülebilir hedeflerini belirleyebilmesi, sürdürülebilir stratejiler oluşturması için düzenlenen atölyeler ise Fark Yaratanlar ile yapılacak bire bir görüşmeler sonrasında onların ihtiyaçları ve önceliklerine göre belirlenecek. Bunların yanı sıra ihtiyaç analizleri sonrasında belirlenen öncelik alanlarına göre Fark Yaratanlar ile sivil toplum ve sosyal girişimcilik alanının etkili ve dinamik isimleri Mentorluk Programı dahilinde bir araya gelecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nda Başvuru Rekoru Kırıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6521 0
20 Ülkeden Gençlik Ortak Gelecek İçin ICYF öncülüğünde Bir Araya Geliyor https://turkishnews.com.tr/?p=6517&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=20-ulkeden-genclik-ortak-gelecek-icin-icyf-onculugunde-bir-araya-geliyor https://turkishnews.com.tr/?p=6517#respond Tue, 06 Dec 2022 10:27:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6517 İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) öncülüğünde 20 ülkeden 100 genç, kamu diplomasi, sürdürülebilir kalkınma, yaratıcı endüstriler, finans gibi konularla ilgili görüş ve deneyimlerini paylaşmak üzere Tataristan’ın Kazan şehrinde bir araya gelecek.

The post 20 Ülkeden Gençlik Ortak Gelecek İçin ICYF öncülüğünde Bir Araya Geliyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) öncülüğünde 20 ülkeden 100 genç, kamu diplomasi, sürdürülebilir kalkınma, yaratıcı endüstriler, finans gibi konularla ilgili görüş ve deneyimlerini paylaşmak üzere Tataristan’ın Kazan şehrinde bir araya gelecek.

Rusya-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kampüs Programı 12-16 Aralık 2022 tarihleri arasında Tataristan’ın Kazan şehrinde gerçekleştirilecek. Kazan- İİT Gençlik Başkenti 2022 kapsamında organize edilen program kapsamında Rusya-Balkan Gençlik Forumu ve Rusya-İİT Gençlik Forumları da düzenlenecek.

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF), Tataristan Cumhuriyeti Gençlik İşleri Bakanlığı, Gençlik Diplomasisi Akademisi, Yaratıcı Gençlik Akademisi ve Tataristan Cumhuriyet Gençlik Kamu Vakfı “SELET” ortaklığında organize edilen Kampüs programına 75 ülkeden 1400 kişi başvurdu. Programa Türkiye, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Bangladeş, Kamerun, Mısır, Endonezya, Kazakistan, Kırgızistan, Malezya, Karadağ, Fas, Nijerya, Pakistan, Kuzey Makedonya, Katar, Senegal, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’dan 100 delege katılacak.

Gençlerin görüş ve deneyim alışverişinde bulunmaları için çok taraflı bir platform oluşturulmasının hedeflendiği program kapsamında “Kamu Diplomasisi”, “Sürdürülebilir Kalkınma”, “Yaratıcı Endüstriler” ve “İslami Finans” konuları ele alınacak.

ICYF Başkanı Taha Ayhan, Kazan-İİT Gençlik Başkenti 2022 kapsamında yıl boyunca Kazan’da kültür sanattan bilime, diplomasiden finansa kadar birçok farklı konuda gençlerin biraraya gelerek görüşlerini ve deneyimlerini paylaştıklarını belirterek, “Kampüs programı da İİT bölgesindeki gençlerin birçok konuda güçbirliği yapması için bir platform oluşturacaktır. Küresel sorunlar için yenilikçi fikirler ve etkili çözümler bulmaları, bununla birlikte gençlerin kapasitelerini geliştirmeleri için de Kampüs programını önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post 20 Ülkeden Gençlik Ortak Gelecek İçin ICYF öncülüğünde Bir Araya Geliyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6517 0
Marshall’ın okullara desteği TEV iş birliğiyle devam ediyor https://turkishnews.com.tr/?p=6470&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=marshallin-okullara-destegi-tev-is-birligiyle-devam-ediyor https://turkishnews.com.tr/?p=6470#respond Tue, 06 Dec 2022 10:00:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6470 “Renklendir Hayatı” sloganıyla hayatı renklendiren Marshall’ın okullara sağladığı boya desteği kapsamında, Kocaeli ilinin Gebze ilçesinde yer alan TEVİTÖL (Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi) okulun boyanması için Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile iş birliği gerçekleştirildi.

The post Marshall’ın okullara desteği TEV iş birliğiyle devam ediyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

“Renklendir Hayatı” sloganıyla hayatı renklendiren Marshall’ın okullara sağladığı boya desteği kapsamında, Kocaeli ilinin Gebze ilçesinde yer alan TEVİTÖL (Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi) okulun boyanması için Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile iş birliği gerçekleştirildi. Bu iş birliğiyle Marshall, okul içindeki alanda bulunan dört yatakhane ile ana binadaki iki koridorun boyanması için boya yardımında bulundu.

Ayrıca, okuldaki öğrenciler dış alanda yine Marshall’ın yaptığı boya desteğiyle 52 metre uzunluğundaki bir duvarı boyayarak bir etkinlik gerçekleştirdiler. Marshall’ın “renklendir hayatı” yaklaşımı ile çocukların yaşam alanlarını güzelleştirmeyi, iyileştirmeyi ve ilham vermeyi amaçlayan etkinlikte yapılan duvar resmi okulun çok yönlülüğünü ve iş birliği ruhunu temsil ediyor. Resim, okulun mimari, bilimsel, sanatsal sembollerinden oluşuyor. Saat kulesi okulun sembolik mimari yapılarından biri, onu kollarıyla saran ahtapot mekatronik kulübünün maskotu aynı zamanda edebiyat bölümünün aylık fanzin dergisinin adı. Marshall, okulun kütüphanesine de kitap bağışladı.

Marshall Pazarlama Direktörü Pınar Adabağ boya desteği ve etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Marshall olarak sektörün lider oyuncularından biriyiz ve bu bize bazı sorumluluklar yüklüyor. Faaliyet gösterdiğimiz topluma fayda sağlamayı çok önemsiyoruz ve bu yaklaşımla okulların boyanmasına destek olmayı sürdürüyoruz. Çocukların daha renkli bir ortamda bulunmaları, çalışma alanlarının güzelleştirilmesi ve bir araya gelerek ilham veren etkinliklere katılması bizi mutlu ediyor.”

Marshall, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında okul boyama projeleri de gerçekleştiriyor. İmzalanan 3 yıllık iş birliği protokolü çerçevesinde Marshall 100 okulun boyanması için boya hibe ediyor ve öğrencilerin güzel ortamlarda eğitim görmelerini sağlayıp hayatlarını ve eğitimlerini renklendirmeyi hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Marshall’ın okullara desteği TEV iş birliğiyle devam ediyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6470 0
Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “TÜBA Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı” sona erdi https://turkishnews.com.tr/?p=6419&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ege-universitesi-ev-sahipliginde-duzenlenen-tuba-biyocesitlilik-ve-ekosistemler-calistayi-sona-erdi https://turkishnews.com.tr/?p=6419#respond Tue, 06 Dec 2022 09:41:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6419 TÜBA ve Ege Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “ Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı” sona erdi. Protokol ve açılış konuşmalarını TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve TÜBA Çevre Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın'ın yaptı

The post Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “TÜBA Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı” sona erdi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

TÜBA ve Ege Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “ Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı” sona erdi. Protokol ve açılış konuşmalarını TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve TÜBA Çevre Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın’ın yaptığı; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun yanı sıra ilgili bakanlıklardan temsilcilerin, devlet ve vakıf üniversitelerinden öğretim üyelerinin katıldığı çalıştay sona erdi.

Program kapsamında çalıştay çağrılı konuşmacıları TÜBA Asli Üyesi TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal “Biyoçeşitlilik ve Ekosistemle Odağında Ortak Çözümler için Birlikte Başarma” ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey “Türkiye’nin Doğal Zenginliği: Biyoçeşitlilik” konularında sunum yaptı.

Toplam 6 oturumun düzenlendiği ve 25 bilim insanının katkı sağladığı programın ilk oturumu “Türkiye ve Biyoçeşitlilik” İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu başkanlığında gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden Umut Adıgüzel “Biyoçeşitliliğe Ulusal Açıdan Bakış”, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Aksoy “Arazi Kullanımı ve İklim Değişikliğinin Biyoçeşitlilik Kaybı Üzerine Etkisi”, OSTİM Teknik Üniversitesi, Türkiye Tabiatı Koruma Derneği’nden Prof. Dr. İlhami KİZİROĞLU “Türkiye Ornitoloji Tarihi ve Ornitoçeşitliliği”, TÜBİTAK-Bilim ve Toplum’dan Dr. Bülent Gözcelioğlu “Biyoçeşitlilik ve Anadolu’dan Yansımalar” hakkında konuştu.

Prof. Dr. Sezai Ercişli’nin moderatörlüğündeki “Tarımsal Biyoçeşitlilik: Dünyayı Sürdürülebilir Bir Şekilde Beslemenin Zorlukları ve Çözüm Önerileri” oturumunda; Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Özkan “Tarımsal Önemi Yüksek Bitki Türlerinin Yabani Akrabalarının İklim Değişikliği ve Biyoçeşitlilik Kaybı Karşısında Önemi”, İTÜ’den” Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven “İnsan Sağlığı ve Tarımsal Biyoçeşitlilik Arasındaki İlişki”, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. M. Bahattin Tnyolaç “Bitki Genetik Kaynaklarının İnsanlığın Fayda Ekseninde Kullanımı” ile ilgili sunum yaptı.

Programın 2. günü düzenlenen 3. oturum “Sucul Ekosistemler Biyoçeşitliliği” Prof. Dr. Nüket Sivri yönetti. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Bilecenoğlu “Türkiye Deniz Balıkları Çeşitliliğindeki Değişimler”, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Özbek “Türkiye İç Sularındaki Biyoçeşitliliği Tehdit Eden Ana Unsurlar” ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nden Doç. Dr. İlhan Aydın “Ulusal Su Ürünleri Gen Bankası ve Biyoçeşitliliğe Etkileri”ni anlattı.

Prof. Dr. Güleda Engin’in moderatörlüğündeki “Karasal Ekosistemler ve Değişen Biyoçeşitlilik” başlıklı 4. oturumda; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Karataş “Küreselleşmenin Yeryüzü ve Biyosfer Üzerine Etkileri”, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Sözen “Küreselleşmenin Neden Olduğu Fauna Değişiklikleri”, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden (DEÜ) Prof. Dr. Mehmet Ali Öktem “Değişen Biyoçeşitlilikte Salgınlar ve Tek Sağlık Tehditleri” hakkında sunum yaptı.

Sağlıklı Ekosistem Göstergeleri başlıklı 5. oturumu Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin yönetti. İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Prof. Dr. Zeynel Arslangündoğdu “Türkiye’de Yaban Hayatı ve Biyoçeşitlilikteki Rolü”, TÜBİTAK-MAM’dan Dr. Diğdem Aktopraklıgil Aksu, “Ulusal Biyoçeşitliliğin Korunması Kapsamında Yaban ve Çiftlik Hayvanları Genetik Kaynaklarının Tanımlanması ve Biyobankaların Oluşturulması”, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Prof. Dr. Ünal Akkemik “Orman Ağaçlarının Değişen İklime Tepkileri ve Türlerin Yayılışları”nı anlattı. Program değerlendirme oturumuyla sona erdi.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştay sonunda genel değerlendirme ve kapanış oturumu düzenlendi. Başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın’ın yaptığı oturuma İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nüket Sivri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’nin biyoçeşitlilik zenginliğine değinen Prof. Dr. Nüket Sivri, “Dünyada biyoçeşitlilik adına bir güzellik yarışması düzenlense, kuşkusuz bu yarışmayı Türkiye kazanır. Biyoçeşitlilik açısından oldukça zengin olan coğrafyamızı koruma görevi bizlere düşüyor. Yani bizler bu dünya güzelinin yüzünü bozmamak için elimizden geleni yapmalıyız. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşın ekosistem zenginliğinin korunması gerekiyor. Etkinliğin iki günlük sürecinde bilimsel yöntemlerle Türkiye’de biyoçeşitliliğin korunmasına yönelik bir çalışma ortaya koymaya çalıştık. Çalışmalarımızın sonunda teknoloji odaklı ama en önemlisi ekosistem öncelikli çözüm önerileri sunduğumuzu söyleyebilirim. Bizlere kapılarını açan Ege Üniversitesine ve bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen TÜBA’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, katılımcıların çalıştaya dair görüş ve önerilerini aldı. Oturum sonrası hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “TÜBA Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı” sona erdi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6419 0
Alanya ATABEM’de kurslar başladı https://turkishnews.com.tr/?p=6386&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=alanya-atabemde-kurslar-basladi https://turkishnews.com.tr/?p=6386#respond Tue, 06 Dec 2022 09:27:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6386 Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Atatürk Bilgi Eğitim Merkezi ( ATABEM) ücretsiz kış dönemi kurslarında eğitim dönemi başladı.

The post Alanya ATABEM’de kurslar başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Atatürk Bilgi Eğitim Merkezi ( ATABEM) ücretsiz kış dönemi kurslarında eğitim dönemi başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ATABEM Kurs Merkezlerinde, çocukların ve gençlerin derslerini destekleyici programlarla eğitim hayatlarına katkı sağlamaya devam ediyor. Kış dönemi 4,5,6,7 ve 8. sınıflara yönelik akademik, kültürel ve sanatsal alanlarda açtığı kurslarla öğrencilerin başarılarını arttırıyor.

ÖĞRENCİLER 24 BRANŞTA EĞİTİM ALACAK

Antalya merkezde 7, ilçelerde ise 4 olmak üzere toplam 11 merkezde kış dönemi kursları açıldı. Kurs merkezlerinde çocuklar, bilgisayar kullanımı, coğrafya, drama, fen bilimleri, fizik, gitar, hızlı okuma, İngilizce, karakalem, kimya, matematik, modern dans, piyano, resim, satranç, sosyal bilgiler, tarih, taş boyama temel robotik ve kodlama, Türk dili ve edebiyatı, Türkçe ve zeka oyunları gibi 24 branşta eğitim alacak.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Alanya ATABEM’de kurslar 26 Kasım tarihinde başladı. Bir taraftan kurslar devam ederken, diğer taraftan, yeni kayıtlar da devam ediyor. Aileler Alanya’daki kurs merkezine gelerek çocuklarını ücretsiz verilen kurslara kayıt ettiriyor. Kayıt için velilerin Alanya ATABEM’e şahsen müracaat etmeleri, bilgi için ise 0 242 313 09 43 aramaları gerekiyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Alanya ATABEM’de kurslar başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6386 0
Rektör Budak, Tohumculuk alanında dünyadaki uluslararası standartlarda 7 üniversiteden biriyiz https://turkishnews.com.tr/?p=6320&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rektor-budak-tohumculuk-alaninda-dunyadaki-uluslararasi-standartlarda-7-universiteden-biriyiz https://turkishnews.com.tr/?p=6320#respond Tue, 06 Dec 2022 09:01:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6320 Pandemi dönemi ile birlikte önemi ve değeri çok daha fazla anlaşılan tarım sektörünün önde gelenleri, Yeni Asır gazetesinin öncülüğünde düzenlenen “Yeni Asır Tarım Buluşması Tarımın Büyük Dönüşümü” etkinliğinde bir araya geldi.

The post Rektör Budak, Tohumculuk alanında dünyadaki uluslararası standartlarda 7 üniversiteden biriyiz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Pandemi dönemi ile birlikte önemi ve değeri çok daha fazla anlaşılan tarım sektörünün önde gelenleri, Yeni Asır gazetesinin öncülüğünde düzenlenen “Yeni Asır Tarım Buluşması Tarımın Büyük Dönüşümü” etkinliğinde bir araya geldi. İzmir Ticaret Odasının ev sahipliği yaptığı etkinliğe, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir ile kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün temsilcileri katıldı.

Yüzölçümünün yüzde 30’u tarım alanı olan İzmir’in Türkiye’deki tarımsal üretimde dördüncü şehir olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz Selim Köşger, “İzmir şehri dünya içerisinde seçkin ayrıcalıklı konuma getirecek olan şeylerin üçüne, dördüne, beşine sahip bir şehir. Sanayi deseniz sanayi var. İhracat deseniz ihracat var. Ticaret deseniz müthiş bir şekilde ticaret var. Turizmin alt bileşenlerinin hepsinde müthiş bir potansiyel var. Sağlık turizmi, inanç turizmi, kültür turizmi, plaj turizmi bunların hepsine sahip. Tarımda da hep ilklerin şehri olagelmiş bir şehir. Bu anlamda İzmir’in kıymetini bilmemiz lazım. Bu değerli mücevheri ustalıkla işlememiz lazım. İnşallah İzmir’i hep birlikte daha iyi bir hale getirmek için çalışacağız. Ben inanıyorum ki İzmir çok uzak olmayan bir vadede her anlamda hak ettiği yeri alacak” diye konuştu.

Etkinlikte “Türkiye Yüzyılında İklim Değişikliği Ekseninde Sürdürülebilir Tarım Perspektifi” konulu bir sunum gerçekleştiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Günümüzün en büyük problemleri, iklim değişikliği ve küresel ısınma. 2050 yılına kadar sıcaklığın 1,5 santigrat derece artması bekleniyor. Sıcaklık artışıyla beraber Akdeniz Havzası’nda tarım yapan çiftçilerimizin Karadeniz’e göç etmesi öngörülüyor. Bu küresel iklim değişikliği tüm dünyayı olduğu gibi bizi de etkileyecek. Bunlar bilimsel verilerle ve bazı tahmini senaryolarla ortaya konuluyor. Şuan bilim ve bilişim çağındayız, çıkış yolu da eğitim, öğretim, bilim ve üniversiteler. Basit bir döngü var. Aslında su var, çok iyi kullanmak gerekiyor. Toprak var, toprağın korunması lazım. Su, toprak, bitki, hayvan ve insan. Su ve toprak kaliteli olmazsa, bitki kaliteli ürün vermez. Hayvan bitki yediği için de hayvansal ürünler kaliteli olmaz. Bitkisel ve hayvansal ürünler kaliteli olmazsa insan sağlığı iyi olmaz. İnsan sağlığı iyi olmazsa da bir ülkenin sağlık alanındaki harcamaları artar” dedi.

“Tohum anlamında şanslı bir ülkeyiz”

Türkiye’nin tohum anlamında çok şanslı bir ülke olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “ Çok büyük zenginliklere sahibiz. Biz Ege Üniversite olarak tohumculuk anlamında uluslararası üniversite standartlarına uygun dünyadaki 7 üniversiteden biriyiz. Dünyadaki bu 7 üniversitede ISTA (Uluslararası Tohum Test Birliği) diye bir merkez var. Bize şimdi Avrupa’dan tohum geliyor, testini yapıyoruz. Türkiye aslında tohumculukta çok ciddi mesafe aldı. Ege Üniversitesi olarak Tohum Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizde (EGE-TOTEM) Avrupa’dan gelen tohumları test ediyoruz ve ihracatına onay veriyoruz. Tohum anlamında iyiyiz. Ülkemizde ve İzmir’de, gençlerimizle birlikte eğitime ve bilime sarılıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bilimden kopmadan bilime yatırım yaparak insanlığın ve ülkemizin geleceği için iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Yeni Asır grubuna böyle bir organizasyon için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Dijital Tabanlı Tarım Haritası oluşturulmalı”

İklim krizi ve nüfus artışı bağlamında sürdürülebilir gıda için geleneksel tarım politikalarına dönülmesi gerektiğini söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Dünya nüfusunun 2050 yılında 9,7 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Büyüyen nüfusun ihtiyaç duyduğu gıda arzının sağlanması için üretimin dünya genelinde yüzde 68 oranında artırılması gerektiği belirtiliyor. Halihazırda kullanılmakta olan verim izleme sistemlerine ek olarak yapay zeka uygulamalarına sahip sensörler aracılığıyla optimum miktarda su ve gübre kullanımının gerçekleştirilmesi, toprak analizlerinin yapılması ve ürün çeşidinin belirlenmesini de içeren bütünleşik bir veri analizine sahip üretim modelinin oluşturulması gerekiyor. Söz konusu verilerin merkezi bir sistemde toplanması ve gerçekleştirilen üretim planlamalarına entegre edilerek Türkiye’nin Dijital Tabanlı Tarım Haritası’nın oluşturulmasının önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir ise “Dünyanın şu an Ukrayna savaşı nedeni ile yaşadığı gıda krizi hepimize bir kez daha gösterdi ki tarım politikamız geleceğimize de yön verecek. Gelecekte tarım ürünlerinin altın değerinde olacağına inanıyorum. Dünyada söz sahibi olabilmek için sürdürülebilir bir tarım ülkesi haline gelmemiz şart” diye konuştu.

“Sürdürülebilir Tarım”

Açılış konuşmaları ve Rektör Budak’ın sunumunun ardından Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel’in moderatörlüğünü üstlendiği “Sürdürülebilir Tarım” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde konuşan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, İzmir’in tarımsal potansiyeli olarak önemli bir kent olduğunu, üretilen gıdalar kadar israfının da önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen panellerde tarımın kamu ve özel sektörde önde gelen temsilcileri; Dijital Tarım, Doğru Tarım Uygulamaları, Sürdürülebilir Tarım, Tarım 4.0 gibi konularda katılımcılar bilgilendirdiler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Rektör Budak, Tohumculuk alanında dünyadaki uluslararası standartlarda 7 üniversiteden biriyiz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6320 0
Bosch Elektrikli El Aletleri’nden teknik eğitime katkı https://turkishnews.com.tr/?p=6285&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bosch-elektrikli-el-aletlerinden-teknik-egitime-katki https://turkishnews.com.tr/?p=6285#respond Tue, 06 Dec 2022 08:42:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6285 Bosch Elektrikli El Aletleri'nden Küçükyalı MTAL iş birliği ile teknik iş gücünün yetişmesine tam destek

The post Bosch Elektrikli El Aletleri’nden teknik eğitime katkı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

  • Bosch Elektrikli El Aletleri’nden Küçükyalı MTAL iş birliği ile teknik iş gücünün yetişmesine tam destek

İstanbul – Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bosch arasında imzalanan protokol kapsamında faaliyete geçen Bosch Elektrikli El Aletleri Atölyesi, öğrenci ve öğretmenlere son teknolojik yenilik ve gelişmeleri doğrudan ulaştıracak. Faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde teknik alanda iş gücünün yetişmesine Bosch’un destek verdiğinin altını çizen Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı ve Temsilcisi Daniel Korioth, “Kurucumuz Robert Bosch’un misyonunu ülkemizde de devam ettiriyoruz. Gençlerin teknik alanda eğitilmesine verdiğimiz desteğe Elektrikli El Aletleri iş kolumuzla da destek vermekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Bosch Elektrikli El Aletleri ile Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol ile Bosch Elektrikli El Aletleri Atölyesi faaliyete geçti. Maltepe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan protokole göre Küçükyalı Meslek Lisesi’nin atölye sınıfı tam donanımlı yetkili servislerin verdiği hizmet baz alınarak tasarlandı.

Bu kapsamda; bir kullanıcının servise tamir için getirdiği ürün atölyede de nasıl tamir edilir öğrencilere yaşatacak şekilde tasarlandı. Hayata geçirilen proje kapsamında sınıflar 15 öğrencinin eğitim alabileceği, tam donanımlı 3 tezgâhın bulunduğu şekilde planlandı. Sınıfta ayrıca Bosch Elektrikli El Aletleri kablosuz ve kablolu ürünlerinin yer aldığı stantlar hazırlandı. Bu makinelerin tamamı atölyede kullanılırken, yüksek voltaj ve izolasyon test odası ile yıkama ve test odası da öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Kalifiye teknisyen istihdamına katkı

Bosch Elektrikli El Aletleri Atölyesi’nde öğrencilerin makineleri yakından tanıyacaklarını, ürün tamir ve onarımları gerçekleştirebileceklerini ifade eden Bosch Türkiye ve Orta Doğu Elektrikli El Aletleri Bölgesel Satış Direktörü Ali Fahri Özcan, “Buradaki amacımız; elektrik elektronik teknolojisi alanı endüstriyel bakım ve onarım dalı öğrencilerine Bosch Elektrikli El Aletleri’ni öğreterek onlara teknolojik yenilikler ve gelişmelere doğrudan ulaşabilme imkânı sunmak. Eğitim programlarına katkıda bulunurken, sektördeki profesyonel ve nitelikli teknisyen istihdamı için de önemli bir adım atıyoruz” dedi.

Proje kapsamında Küçükyalı Mesleki ve Teknik lisesi öğretmelerine de derslerinde kolaylık sağlayacaklarını belirten Özcan; “Öğretmenler, kendi alanlarında müfredatta olan uygun konularda derslerini bire bir uygulamalı olarak anlatabilecekler. Proje kapsamında bölümün tüm öğretmenlerine profesyonel eğitim desteği sağlayacağız. Teknolojilerimiz ve ürün gamımız yenilendikçe öğretmenlerimize gerek yüz yüze gerekse online eğitim desteği ile sene boyunca katkı sunmaya devam edeceğiz. Öğretmenleriz de eğitimlerde aldıkları bilgileri öğrencilerine aktarabilecekler” diye konuştu.

Öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı

Bosch Elektrikli El Aletleri ilk defa imza attığı projeyi diğer illere de taşıyarak öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sunmaya devam edeceklerini söyleyen Özcan, “Yetkili servislerimizin ve bayilerimizin desteği ile sınıfımızda eğitim gören öğrencilere staj imkanı sunmayı, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerinde de Bosch Ailesi olarak katkıda bulunmayı arzu ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Bosch Elektrikli El Aletleri’nden teknik eğitime katkı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6285 0
Egeli Miniklerden “Görevimiz İyilik Projesi” https://turkishnews.com.tr/?p=6281&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=egeli-miniklerden-gorevimiz-iyilik-projesi https://turkishnews.com.tr/?p=6281#respond Tue, 06 Dec 2022 08:42:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6281 Ege Üniversitesi Anaokulunda öğrenim gören öğrenciler Kasım ayı içerisinde gerçekleştirdikleri “Görevimiz İyilik Projesi” kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attılar.

The post Egeli Miniklerden “Görevimiz İyilik Projesi” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Ege Üniversitesi Anaokulunda öğrenim gören öğrenciler Kasım ayı içerisinde gerçekleştirdikleri “Görevimiz İyilik Projesi” kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Egeli minikler, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) bünyesinde tedavi gören çocukları ziyaret ederek kitap hediye ettiler.

Miniklerin getirdiği kitaplardan bir kütüphane oluşturularak, üzerine anaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan “Okumak Özgürlüğe Uçmaktır” yazısı asıldı. Ayrıca öğrenciler ve tedavi gören çocuklar, Anaokulu Müzik Öğretmeni Dolunay Kollar eşliğinde müzikle eğlendiler.

Gerçekleştirdikleri “Görevimiz İyilik Projesi” ile ilgili bilgiler veren EÜ Anaokulu Müdürü Burcu Karakaş, “Kızılay’ın, ‘Görevimiz İyilik’ projesinden yola çıkarak çocuklarımızın gelişim seviyesine uygun yapacakları görevler belirledik. Bu görevleri yerine getirirken ailelerinden de destek almalarını, yerine getirdikleri görevleri fotoğraflamalarını ve ay sonunda sınıflarında arkadaşlarına sunum yapmalarını istedik. Görevlerini tamamlayan çocuklarımıza çalışma sonunda iyilik sertifikalarını dağıttık. Bu proje ile okul öncesi dönemde yardımseverlik, merhamet, sevgi, hoşgörü, paylaşmak, iyilik, değerlerine ilişkin çocukların gelişimlerini desteklemeyi amaçladık. Bu değerler, günlük yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır ve her an her durumda sosyal yaşantı içerisinde yer almaktadır. Çocuklarımızın öz değerlerini tanımaları, uygulayarak deneyimleri ve bu farkındalıkla büyümesi en büyük amacımızdır” dedi.

Ege Üniversitesi Anaokulu Öğrencileri Kasım ayı boyunca “Görevimiz İyilik Projesi” kapsamında kendilerine verilen; sokak hayvanlarını besleme, ağaç dikimi-bitki bakımı üstlenme, aile büyüklerini ziyaret etme, kendi yaptıkları kolonyayı yakın çevresine satarak elde ettiği geliri bir hayır kurumuna bağışlama, büyüklerine yer verme, nezaket sözcüklerini kullanma gibi birçok görevi yerine getirdiler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Egeli Miniklerden “Görevimiz İyilik Projesi” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6281 0
Rektör Prof. Dr. Budak, “Erişilebilir, eşit ve engelsiz bir üniversite yaşamı sunuyoruz https://turkishnews.com.tr/?p=6221&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rektor-prof-dr-budak-erisilebilir-esit-ve-engelsiz-bir-universite-yasami-sunuyoruz https://turkishnews.com.tr/?p=6221#respond Tue, 06 Dec 2022 08:12:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6221 Erişilebilir Ege Üniversitesi Sempozyumu

The post Rektör Prof. Dr. Budak, “Erişilebilir, eşit ve engelsiz bir üniversite yaşamı sunuyoruz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Erişilebilir Ege Üniversitesi Sempozyumu

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Engelsiz Ege Birimi tarafından “Erişilebilir Ege Üniversitesi Sempozyumu” gerçekleştirildi. Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, EÜ Kültür Sanat Evi’nde düzenlenen sempozyuma, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Engelsiz Ege Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, EÜ Senato Üyeleri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yaptığı sempozyuma İletişim Fakültesi öğrencileri Mert Kılıçkan ve Kerime Osman, Eğitim Fakültesi öğrencileri Beyza Sultan Demirel ve Zamira Bazarova, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Eren Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Rektör Budak başkanlığında söz alan öğrenciler Ege Üniversitesindeki eğitim yaşamı hakkında deneyimlerinden bahsetti. Sempozyum öncesi İletişim Fakültesi öğrencisi Mert Kılıçkan piyano resitali sundu. Kılıçkan’a Rektör Budak “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsüyle eşlik etti.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak öğrencilerimizi akademik, sosyal ve kültürel yönden iş yaşamına yetkin bireyler olarak hazırlamayı hedeflemekteyiz. Aynı zamanda onların toplumun aktif, üreten ve bağımsız yaşayan katılımcıları olmaları noktasında da üniversite yaşamı boyunca çok yönlü desteklemeyi ilke ediniyoruz. Böylelikle, ‘Öğrenci Odaklılık’ ilkemiz, Ege Üniversitesi öğrencisini ve mezununu ayrıcalıklı hale getiriyor. Bireyin üniversite eğitim sürecinde tüm ihtiyaçlarını bir aile hassasiyeti ile farklı disiplinlerde uzman akademik ve idari personeli ile çözüme kavuşturmayı son derece önemsiyoruz” dedi.

“Tüm öğrencilerimize tek tek ulaşmayı hedefliyoruz”

Öğrencilerin akademik ve sosyal yaşamına büyük önem verdiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizin üniversitemize adım attıkları ilk andan itibaren meslek yaşamına hazırlanmalarında, kariyerlerini en etkili, güncel ve teknolojiye uygun bir biçimde eğitim uygulamaları yoluyla desteklemek temel amacımızdır. Bu amaçla tüm birimlerimizde öğrencilerimiz için akademik, sosyal ve kültürel katılımı önemsiyor; bireysel farklılıkları temel alarak her bir öğrencimizin bizler için tek ve biricik olduğu bilinci ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gençlerimizin akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri bizlere ilham vermektedir. Başarılarıyla gururla duyuyor, öğrencisi, mezunu ve mensubu oldukları Ege Üniversitesi ailesinin bir üyesi olarak hem eğitimleri sonucu edindikleri bilgi, becerilerle ülkemizin gelişmişlik göstergelerine en üst düzeyde katkı sunmalarını; hem de milli, manevi değerlerimize olan bağlılıkları, öncü çalışmaları yönüyle hepsini tek tek takdir ediyoruz. Bilmelerini isteriz ki bizler; yönetim olarak her birimimizde tüm öğrencilerimize tek tek ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Erişilebilir bir Ege Üniversitesini hep birlikte oluşturulacağını ifade eden Prof. Dr. Budak, “Öncelik verdiğimiz konuların başında ‘Erişilebilir Ege Üniversitesi’ yaratmak, öğrencilerimize engelsiz bir üniversite yaşamı sunmaktır. Üniversitemizde yürüttüğümüz her birimimizdeki çalışmalarda dijital uygulamalara eşit şartlarda erişimi önemsiyoruz. Bu anlamda engelli öğrencilere engelsiz bir eğitim ve öğretim ortamı sunmanın yanı sıra, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımlarını teşvik etmek, var olan potansiyellerini desteklemek, ilgi ve yeteneklerini de keşfetmeleri için destekliyoruz. ‘Tüm öğrencilerimizin eğitim ve öğretimin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılımına destek olmak için altyapının ve donanımları iyileştirmek yoluyla üniversitemizde engelsiz bir ekosistemi oluşturmak için çalışıyoruz. İyi ki Egeliyiz’ sözü her öğrencimizin Ege Üniversitesini tercih ettiği günden mezun oluncaya kadar geçirdiği yaşantılar sonucudur. Bugün bu sempozyumda, şu ana kadar yapmış olduğumuz ve YÖK tarafından da ödüle layık bulunarak Türkiye 1’incisi olduğumuz iyi uygulamaları paylaşmayı ve bu uygulamaları sürdürülebilir hale getirmeyi ve Ege Üniversitesinin her ortamında yaşama hep birlikte katılmayı hedefliyoruz. Bu vesile, böyle değerli bir sempozyuma katkı sağlayan akademisyenlerimizi ve sempozyumu ilgiyle takip eden değerli katılımcıları kutlarım ve tüm katılımcılar için verimli bir sempozyum olmasını diliyorum” dedi.

“Ege Üniversitesi Ailesinin bir üyesiyiz”

İletişim Fakültesi öğrencisi Kerime Osman, “Burada bana göre önemli olan bir üniversitenin mekânsal ya fiziksel erişilebilirliği değildir. Asıl önemli olan psikolojik olarak erişilebilir olduğumuzu hissetmektir. Engelli bireyi ailemizin bir üyesi gibi görmektir. Bireyi ailenin içine dâhil edemezsek o kişi kendini içinde bulunduğu toplulukta ayrıştırılmış hisseder. Kendisine farklı şekilde davranıldığını düşünürse otomatik olarak kendisini kapatır. Ege Üniversitesinde her şeyden önce bir topluluğa dahil olduğumuzu ve o ailenin her şeye herkese rağmen geri kalan bireyleriyle eşit şekilde bir üyesi olduğumuzu hissediyoruz. Ben bu bağlamda başta Rektör hocamız, Pelin hocamız ve tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mert Kılıçkan, “Ege Üniversitesi öğrencisi olmak, sıcak samimi bir ortamda eğitim hayatını sürdürmektir. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Beyza Sultan Demirel ise Ege Üniversitesinin öğrenci odaklı, öğrencilerin görüşlerini önemseyen bir üniversite olduğunu ifade etti. Uluslararası öğrenci olan Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencisi Zamira Ege Üniversitesi tercih etme sürecinden bahsetti. Down sendromlu Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Eren Yılmaz ise Ege Üniversitesindeki spor imkânlarını değerlendirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Rektör Prof. Dr. Budak, “Erişilebilir, eşit ve engelsiz bir üniversite yaşamı sunuyoruz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6221 0
En çok atık pil toplayan Zafer İlkokulu’na ödül https://turkishnews.com.tr/?p=6173&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=en-cok-atik-pil-toplayan-zafer-ilkokuluna-odul https://turkishnews.com.tr/?p=6173#respond Tue, 06 Dec 2022 08:01:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6173 Yarınlara yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına çalışmalarına devam eden Ödemiş Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması’nda birinci olan Zafer İlkokulu’na ödülleri verildi.

The post En çok atık pil toplayan Zafer İlkokulu’na ödül first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Yarınlara yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına çalışmalarına devam eden Ödemiş Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması’nda birinci olan Zafer İlkokulu’na ödülleri verildi.

Atık pillerin düzenli şekilde toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi, okullarda çevre bilincinin aşılanması ve gelecekte daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak hedefiyle TAP ve Ödemiş Belediyesi tarafından “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” düzenlendi.

Kampanya kapsamında 2021-2022 Öğretim yılı içerisinde Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 16 okuldan toplam 900 kilogram atık pil toplandı. Atık piller bertaraf işlemleri için Ödemiş Belediyesi tarafından TAP Derneği’ne gönderildi. TAP tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Zafer İlkokulu 150 kg Atıl Pil toplayarak ödülün sahibi oldu.

TAP tarafından ödül olarak gönderilen spor malzemeleri, Ödemiş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce Zafer İlkokulu’na teslim edildi. Ödemiş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Süleyman Çalış Okul Müdürü Gülhiz Gümüş’e teşekkür etti.

BAŞKAN ERİŞ: “OKULLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Atık pil toplama kampanyasına destek veren öğrencileri kutlayan Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Çevre bilincinin erken yaşlardan itibaren kazandırılması çok önemli. Çünkü biz bu gezegeni gelecek nesillerimizden emanet aldık. Onlara yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına sorumluluk hepimizin. Bu anlamda Belediyemiz ‘Sıfır Atık’ hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu hedefimizin bir parçası olarak atık pillerin geri dönüşümü ya da güvenli şekilde bertarafı konusunda Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi hemşehrilerimize hizmet veriyor. Küçük Menderes havzasının atık getirme merkezine sahip ilk ve tek belediyesi olarak bu alanda sivil toplum kuruluşlarıyla da ortak çalışmalar yürütüyoruz. TAP Derneği ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destekleriyle okullarımızda düzenlediğimiz kampanya ile çocuklarımız ve aileleri de atık pil toplama çalışmalarımıza destek veriyor. Sadece bir atık pilin 600 bin litre suyu kirletme tehlikesini düşündüğümüzde bu duyarlılık daha da önem kazanıyor. Çevre dostu kampanyaya destek veren okullarımıza, öğrencilerimize, ailelerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyor, bu güzel duyarlılıkta ilk sırayı alan Zafer İlkokulumuzu da tebrik ediyorum. Bu rakamların her geçen gün artacağına inanıyorum” dedi.

KAMPANYA BU YIL DA DEVAM EDECEK

Ödemiş Belediyesi ile TAP’ın çevre dostu kampanyası 2022-2023 eğitim yılında da devam edecek. 01.12.2022 – 30.04.2023 tarihleri arasında yapılacak Atık Pil Toplama Kampanyası sonrası yine ilk sırayı alan okula çeşitli armağanlar verilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post En çok atık pil toplayan Zafer İlkokulu’na ödül first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6173 0
İnegöl Belediyesi: Personele Kamu Görevlileri Etik Davranış Eğitimi Verildi https://turkishnews.com.tr/?p=5760&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=inegol-belediyesi-personele-kamu-gorevlileri-etik-davranis-egitimi-verildi https://turkishnews.com.tr/?p=5760#respond Mon, 05 Dec 2022 12:00:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5760 Hizmet içi eğitimlerle personelin gelişimine katkı sunan İnegöl Belediyesi, kurum personeline yönelik “Kamu Görevlileri Etik Davranış” eğitimi düzenledi.

The post İnegöl Belediyesi: Personele Kamu Görevlileri Etik Davranış Eğitimi Verildi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Hizmet içi eğitimlerle personelin gelişimine katkı sunan İnegöl Belediyesi, kurum personeline yönelik “Kamu Görevlileri Etik Davranış” eğitimi düzenledi.

Bir yandan şehri geleceğe taşıyacak hizmetleri üretirken bir yandan da personelin gelişimine katkı sunacak çalışmalar ortaya koyan İnegöl Belediyesi, zaman zaman kurum içi eğitimler düzenliyor. Bu kapsamda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından kurum personeline yönelik; “Kamu Görevlileri Etik Davranış” eğitimi düzenledi. Sani Konukoğlu Konferans Salonu, şantiye toplantı salonu Meclis Salonunda 31 Kasım-02 Aralık tarihleri arasında 3 seansta gerçekleştirilen Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri eğitimine, 150 belediye personeli katıldı.

İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü Yöneticisi Hayriye Durmuş tarafından verilen eğitimde, kamu hizmetlerinde etik kuralları konusunda bilgiler verilerek personelde farkındalık oluşturulması amaçlandı. Eğitim öncesinde personele yönelik konuşan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Osman Kalkan şöyle konuştu: “İnegöl Belediyesi olarak kıymetli Belediye Başkanımız Alper Taban Bey’in önümüze koyduğu vizyon gereğince insan kaynağımızı kurumumuzun en önemli değeri olarak görüyoruz. Bu doğrultuda insan kaynağımızı sürekli iyileştirme ve geliştirme gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla bugünkü eğitimimizde de yine önemli bir konu başlığı ile personelimizin karşısına çıktık. Her konuda olduğu gibi etik ilke ve davranışlar bakımından da kurum kültürümüzü daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda da mer’i mevzuatımız ile örtüşen, genel kabul görmüş toplumsal değerlerimizi referans alan, inanç ve itikat sistemimiz ile harmanlanmış etik anlayışın her çalışanımızın bilgi, beceri, tutum ve davranışlarında hayat bulmasını amaçlıyoruz.”

“Bugün bu eğitimi kendi personelimiz olan Hayriye Durmuş hanımefendi ile gerçekleştiriyoruz. Bu ve bu eğitim öncesindeki birkaç konu başlığında olduğu gibi inşallah ilerleyen süreçlerde de personelimizin yetkinliklerinden bu anlamda yararlanmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile istifade etmek amacı ile eğitimlerimize katılım gösteren tüm personelimize teşekkür ediyorum”

Etik kavramının kökeninden ve emanet kavramının anlamıyla birlikte sunumuna başlayan Hayriye Durmuş ise etiğin ahlâk ve çalışma hayatı ilişkisine değindi. Durmuş, “Etik; çalışanların halkın memnuniyetini sağlarken muamelede eşit, adaletli ve dürüst davranmayı gerekli kılar. Etik kavramı anlatılırken emanetin önemine değinmeden geçmek mümkün değil. Görevin yerine getirilmesinde hizmet bilincinin; sürekli gelişim, katılımcılık, saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, kamu yararını gözetme, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik, hizmette yerelleşme ve beyana güveni esas alma ilkelerini örneklemlerle açıkladı. Etik; anlayış ve davranışta, kamu malını ve kültürünü korumada yapıları ayakta tutan kilit taşı gibi vazife görür. Hiçbir yağmur tanesini selden sorumlu tutmaz ama bir personelin davranışının da tüm kurumu etkiler” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post İnegöl Belediyesi: Personele Kamu Görevlileri Etik Davranış Eğitimi Verildi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5760 0
6. Alâeddin Asna Mesleki Gelişim Sempozyumu 9 Aralık’ta https://turkishnews.com.tr/?p=5730&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=6-alaeddin-asna-mesleki-gelisim-sempozyumu-9-aralikta https://turkishnews.com.tr/?p=5730#respond Mon, 05 Dec 2022 11:28:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5730 Türkiye’de iletişim mesleğine kuramda ve uygulamada büyük katkıları olan Prof. Dr. Alâeddin Asna anısına düzenlenen Mesleki Gelişim Sempozyumu 6. yılında

The post 6. Alâeddin Asna Mesleki Gelişim Sempozyumu 9 Aralık’ta first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye’de iletişim mesleğine kuramda ve uygulamada büyük katkıları olan Prof. Dr. Alâeddin Asna anısına düzenlenen Mesleki Gelişim Sempozyumu 6. yılında

İletişim sektöründe 50 yıla yakındır hizmet veren A&B İletişim’in kurucusu Prof. Dr. Alâeddin Asna anısına hayata geçirdiği sempozyumlar dizisinin altıncısı İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenecek.

9 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek sempozyum; iletişim profesyonelleri ile akademik dünyayı yakınlaştırarak yenilikçi yaklaşımlar için ufuk açmayı ve mesleki eğitimi geliştirmeyi hedefliyor. Sempozyumun bu yılki odağı “Sürdürülebilirlik İçin İletişim” Bu çerçevede sempozyum, iletişimin toplumsal dönüşümü yaratmak üzere eğitim, bilim, sivil toplum, medya, siyaset ve endüstri ekseninde sürdürülebilirlik adına üstlenebileceği liderlik rolünü ele almayı amaçlıyor.

Sempozyumun açılış konuşmasında Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ da özel sektör ve üniversite işbirliklerinin önemine değinerek iklim kriziyle mücadele ve sürdürülebilir iş modelleri oluşturma konusunda yürüttükleri çalışmaları ve beklentileri dile getirecek.

Sempozyum Programı;

09.30-10.15 Açılış

  • Prof. Dr. Çiğdem Kentmen Çin / İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı
  • Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu / İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı
  • Sibel Asna / A&B İletişim Kurucu Ortağı
  • Recep Baştuğ / Garanti BBVA Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür

10.15-11.15 Oturum 1

Oturum başkanı: Selin Türkel

  • Eylem Temizel, Eda Akgün Sakızcı, Senem Gençtürk Hızal

Türkiye’de Sürdürülebilirlik Çalışmaları Üzerine Halkla İlişkiler Odaklı Bir Analiz

  • Beril Akıncı Vural, Gül Coşkun Değirmen, Sezen Ünüvar

Kurumsal Sürdürülebilirlikte Kurum Kültürünün Rolü: Eğitim Sektörüne Yönelik Bir Alan Araştırması

  • A. Banu Bıçakçı, Melike Aktaş

Uzman Görüşleri Işığında Halkla İlişkilerin Geleceği: Sosyal Değer ve Sosyal Etki Odaklı Bir İnceleme

  • Zeynep Aksoy, Sema Misci Kip

Taktiksel Uygulamalardan Stratejik Sürdürülebilir Amaçlara Giden Yolda BIST 100 Sürdürülebilirlik Endeksindeki Kurumlar

11.15-11.30 Kahve Molası

11.30-12.30 Oturum 2

Oturum başkanı: Sema Misci Kip

  • Gözde Öymen Engindeniz, Nihal Kocabay Şener

Tüketim Karşıtı Eğilimlerin Sürdürülebilir İletişim Bağlamında Değerlendirilmesi

  • Ebru Akçay

Sanayi İçin Kaç Litre?: 25 Litre Belgeselinin Çerçeveleme Analizi

  • Ferah Onat, Asuman Özer

Yerel Yönetimlerin Vatandaşlara Yönelik Su Tüketimini Azaltmak Amaçlı İletişim Çalışmalarının Değerlendirilmesi

  • Aybüke Doğan

Yaratıcı Müzik Kenti Kırşehir ve Stratejik İletişim

12.30-13.45 Öğle Yemeği

13.45-14.45 Oturum 3

Oturum başkanı: Zeynep Aksoy

  • Pınar Umul Ünsal, Ebru Uzunoğlu, Selin Türkel, Aytunç Erçifci

Sürdürülebilirlik Algısı ve Cinsiyet Farklılıkları: Türkiye’deki Ulusal Bir Perakende Markası Üzerine Anlamsal Ağ Analizi

  • Gamze Satar Şenel, Nuran Karaağaoğlu

Sürdürülebilirlik Ekseninde Sinnfluencer’lar Aracılığıyla İletişim

  • Ceren Bilgici, Özge Özkök Şişman

Marka İletişimi ve Dijital Sürdürülebilirlik Bağlamında Sosyal Medyadan Metaverse Ekosistemine: Dijital Ortamlar Üzerine Bir Değerlendirme

  • Sevinç Koçak

Global Markalarda İtibar Göstergesi Olarak Sürdürülebilirlik İletişimi: Rolex, Ferrari ve Lego Örnekleri

14.45-15.00 Kahve Molası

15.00-15.30 Kapanış

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post 6. Alâeddin Asna Mesleki Gelişim Sempozyumu 9 Aralık’ta first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5730 0
Gönüllüler Çocukların Eğitimi İçin El Ele Verdi https://turkishnews.com.tr/?p=5726&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gonulluler-cocuklarin-egitimi-icin-el-ele-verdi https://turkishnews.com.tr/?p=5726#respond Mon, 05 Dec 2022 11:28:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5726 Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde ‘Sen De Gönüllü Ol Çocukların Eğitimine Destek Ol’ sloganıyla bir araya gelen gönüllü öğrenci ve öğretmenler, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için hafta sonları ücretsiz ders veriyor.

The post Gönüllüler Çocukların Eğitimi İçin El Ele Verdi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde ‘Sen De Gönüllü Ol Çocukların Eğitimine Destek Ol’ sloganıyla bir araya gelen gönüllü öğrenci ve öğretmenler, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için hafta sonları ücretsiz ders veriyor.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından geleceğimizin teminatı çocukların eğitimine destek olmak ve onların boş vakitlerini daha verimli geçirmelerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan gönüllülük projesi büyük ilgi gördü. Proje kapsamında bir araya gelen, 18-40 yaş grubundaki, çoğunluğu üniversite öğrencisi ve eğitmenlerden oluşan 35 gönüllü ilkokul ve ortaokul öğrencileri için ücretsiz kurs düzenliyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün Paşakonağı içerisinde yer alan dersliklerinde düzenlenen İngilizce, Satranç, Fen Bilgisi ve Matematik, Resim (Karakalem) kurslarına 150 çocuk katılıyor.

Hafta sonu cumartesi ve Pazar günleri düzenlenen kurslar, önümüzdeki aylarda da farklı branşlarda devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Gönüllüler Çocukların Eğitimi İçin El Ele Verdi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5726 0
Boğaziçi Üniversitesi İlk Kez Araştırdı: Sigorta Sektörü ‘Millî Ekonominin’ Dinamosu https://turkishnews.com.tr/?p=5722&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bogazici-universitesi-ilk-kez-arastirdi-sigorta-sektoru-milli-ekonominin-dinamosu https://turkishnews.com.tr/?p=5722#respond Mon, 05 Dec 2022 11:27:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5722 Türkiye Sigorta Birliği’nin Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte hazırladığı “Türkiye Sigortacılık Sektörü Ekonomik Etki Analizi” lansmanında konuşan Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, millî ekonomi vurgusu yaptı:

The post Boğaziçi Üniversitesi İlk Kez Araştırdı: Sigorta Sektörü ‘Millî Ekonominin’ Dinamosu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye Sigorta Birliği’nin Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte hazırladığı “Türkiye Sigortacılık Sektörü Ekonomik Etki Analizi” lansmanında konuşan Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, millî ekonomi vurgusu yaptı: “Ekonomimize doğrudan ve dolaylı katkılarımızla geleceğin güçlü ve büyük Türkiye vizyonuna, Türkiye Yüzyılı’na büyük bir gayretle hizmet etmeye çalışıyoruz.”

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Araştırma Merkezi ile birlikte hazırladığı “Türkiye Sigortacılık Sektörü Ekonomik Etki Analizi”, TSB’ye üye şirketlerin üst düzey temsilcilerinin katıldığı bir toplantı ile tanıtıldı. Atilla Benli’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, TSB Başkan Yardımcıları Taylan Türkölmez ve Uğur Gülen ile TSB Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Yaşar, Cemal Kişmir de hazır bulundular.

“Türk sigorta ve emeklilik sektörü, 2021 sonu itibarıyla sahip olduğu toplam 427 milyar liralık aktif büyüklük, 104,9 milyar TL prim üretimi ve Gayrisafi Yurt İçi Hasılanın 32 katına ulaşan 230 trilyon TL tutarındaki teminata ulaştı. 2022’nin 3. çeyreğinde aktif büyüklüğünü 616 milyar liraya, prim üretimini ise 146,8 milyar liraya ulaştıran sektörümüz, hızla büyüyen dev bir ekosistemdir” diyen TSB Başkanı Atilla Benli, bu durumla gurur duyduklarını ve millî ekonomiye olan katkılarını her geçen gün daha da artırmak için canla başla çalıştıklarının altını çizdi.

“Türkiye Sigortacılık Sektörü Ekonomik Etki Analizi” ile Peter Drucker’ın “Ölçmüyorsan yönetemezsin” sözünden hareketle, sigorta ve emeklilik sektörlerinin büyüme potansiyelini ve bunu hayata geçirebilecek adımları tespit etmeyi amaçladıklarını ifade eden TSB Başkanı Benli sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümüne doğru ilerlerken; Türkiye Sigorta Birliği olarak sürdürülebilir kalkınma hamlesinde üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirme kararlılığıyla, çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.”

Milletimize, insanımıza hizmet etmenin en doğru yöntemi olan millî ekonomimize daha fazla katkı sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Atilla Benli sözlerini şöyle tamamladı:

“Ülkemizin mega yatırımlarını, vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın yarınlarını güvence altına alıyor; ülkemiz ekonomisine doğrudan ve dolaylı katkılarımızla geleceğin güçlü ve büyük Türkiye vizyonuna, Türkiye Yüzyılı’na büyük bir gayretle hizmet etmeye gayret ediyoruz.”

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Merkezi’nden Prof. Dr. Gökhan Özartan ve Doç. Dr. Orhan Erem Ateşağaoğlu, yaptıkları sunumla Rapor’a dair ayrıntıları ve olası senaryoların millî ekonomimiz üzerindeki ‘doğrudan’ ve ‘dolaylı’ etkilerini paylaştılar.

Buna göre; Türk sigortacılık sektöründeki penetrasyonun 2,2 oranından, muadil ülkelerde gözlemlenen ortalama 3,2’ye çıkması, sektörel bazda yaklaşık 45’lik büyümeye karşılık geliyor. Potansiyel Senaryo, öngörülen penetrasyon artışı sayesinde Türkiye ekonomisi için GSYH üzerindeki toplam etkinin 3,51’lik büyüme ve 197,8 milyar TL’lik artışı söz konusu olabileceğini ortaya koyuyor. Penetrasyon oranının 2,2’den 4,5’e yükseldiği öngörülen Pozitif Ayrışma Senaryosu’nda ise GSYH üzerindeki toplam etkinin 7,46’lık büyümeyle 421 milyar TL’lik artış sağlayacağı öngörülüyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Boğaziçi Üniversitesi İlk Kez Araştırdı: Sigorta Sektörü ‘Millî Ekonominin’ Dinamosu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5722 0
Elif Bebek Anaokulu’ açılıyor https://turkishnews.com.tr/?p=5596&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=elif-bebek-anaokulu-aciliyor https://turkishnews.com.tr/?p=5596#respond Mon, 05 Dec 2022 10:26:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5596 İlk ders zili 6 Şubat’ta çalacak

The post Elif Bebek Anaokulu’ açılıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Okul öncesi eğitim çalışmaları ile örnek olan Bayraklı Belediyesi, belediye bünyesindeki ikinci anaokulunun yapımını da tamamladı. İzmir depreminin simge isimlerinden Elif Perinçek’in ismini taşıyacak olan Elif Bebek Anaokulu, 6 Şubat’ta, 75. Yıl Mahallesi’nde açılacak. Başkan Sandal “Yeni eğitim yuvamız için kayıtlarımız başladı. İlçemiz ve ailelerimiz için hayırlısı olsun” dedi.

KAYITLAR BAŞLADI

Bayraklı Eğitim Modeliyle, okul öncesi eğitim çalışmalarında fark yaratan Bayraklı Belediyesi, 75. Yıl Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Elif Bebek Anaokulu için kayıt almaya başladı. 4 sınıf ve 65 öğrenci kapasiteli eğitim yuvası için ilk ders zili 6 Şubat 2023’te çalacak! İzmir depreminin simge isimlerinden Elif Perinçek’in ismini taşıyan yeni anaokulu Milli Eğitim müfredatına göre eğitim verecek. Anaokulunda, sınavla seçilen ve liyakat esaslı belirlenen uzman eğitmenler görev yapacak. Kayıt ve detaylar için 0232 353 06 58 numaralı telefondan bilgi alınabilecek.

“ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Atatürk’ün izinde aydınlık nesiller yetiştirmek adına sürdürdüğümüz çabaya yeni bir halka ekliyoruz. Depremin simge isimlerinden Elif Bebek’in adını verdiğimiz yeni eğitim yuvamızı, yeni yılda hizmete açacağız ve Bayraklı Eğitim Modeli ile yarınlara ışık tutacak evlatlarımızı yetiştireceğiz. Katılımcı, demokratik, çevreci ve bilimsel bir eğitim sistemiyle, çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Elif Bebek Anaokulu’ açılıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5596 0
Medya ve Kültür ilişkisi uzman iletişimciler tarafından masaya yatırıldı https://turkishnews.com.tr/?p=5559&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=medya-ve-kultur-iliskisi-uzman-iletisimciler-tarafindan-masaya-yatirildi https://turkishnews.com.tr/?p=5559#respond Mon, 05 Dec 2022 10:01:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5559 EÜ İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Medya ve Kültür Uluslararası Sempozyumu” başladı

The post Medya ve Kültür ilişkisi uzman iletişimciler tarafından masaya yatırıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

EÜ İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Medya ve Kültür Uluslararası Sempozyumu” başladı

Yeni dönemde dijitalleşme alanında ciddi adımlar atan Ege Üniversitesi, bu alana yönelik önemli bir etkinliğe daha imza attı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Medya ve Kültür Uluslararası Sempozyumu” çevrimiçi olarak başladı. Sempozyumun açılışına EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk, EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Dündar, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökçe Yoğurtçu ile iletişim alanında çalışma yapan akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hepimizin bildiği üzere, çağımızda en büyük değişim, iletişim alanında yaşanmaktadır. Teknoloji alanında meydana gelen gelişmeler her şeyden önce iletişim alanında kendini göstermekte ve toplumda varlığını hissettirmektedir. Çağımızda kuşkusuz ki medya, kültürün ulusal ve uluslararası düzeyde bireylere ulaştırılması noktasında önemli bir göreve sahiptir. Medya, artık, özellikle toplumsal hayatta bireylerin çeşitli sosyal ihtiyaçlarını gidermek için sık sık başvurdukları önemli bir kaynaktır. Bireyler bu kaynağı bilgi edinme, eğlenme, haber alma amacıyla kullanmaktadır. Medya ise topluma ve bireylere karşı sorumluluklarını, doğru ve tarafsız olarak bilgilendirme, eğitim, eğlendirme ve sosyalleştirme gibi fonksiyonları yerine getirerek yapmaktadır. Bu noktadan baktığımızda, hepimizin malumudur ki toplumda en önemli iki kurumdan biri kültür diğeri medya olarak görülmektedir. Bu iki kurumun önemi ve değeri bizleri ve siz değerli akademisyenleri bu mesele üzerine hem düşünmeye hem de çalışmaya sevk etmektedir” dedi.

Prof. Dr. Budak, “İletişim teknolojilerinde yaşanan ilerlemenin bir sonucu olarak, okur-medya arasındaki ayrım ortadan kalkmış, farklı kültürel coğrafyaların birbiri ile iletişimi ve bilgi alıp verme süreci hızlanmıştır. Çağımızın, süreklilik arz edecek olan konularından birini içeren bu sempozyum bu yönüyle değer taşımaktadır. Bu nedenle, bu yıl ilki gerçekleşecek olan böyle değerli bir sempozyuma ev sahipliği yapan İletişim Fakültemizi, katkı sağlayan akademisyenlerimizi ve sempozyumu ilgiyle takip eden değerli katılımcıları kutlarım ve tüm katılımcılar için verimli bir sempozyum olmasını dilerim” diye konuştu.

“Medya, toplumu etkilemenin en iyi yoludur”

Medyanın manipülasyon gücüne değinen Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk, “Medya, bizim yaşam alanımız dışındaki dünyadan bilgi almamızı sağlayan en önemli araçtır. Bizler, dış dünyayı medyanın bize verdikleriyle görmekte, tanımakta ve öğrenmekteyiz. Bize ulaşan bilginin kaynağı, bizim dışımızdaki dünyayı şekillendiriyor. Dolayısıyla modern zamanın en büyük değişim aracı medyadır. Medyanın manipülasyon gücü ise çokça tartışılan konular arasındadır. Medya, gerçeklik olgusunun en fazla tartışıldığı mecralardan biridir. Medya teknolojilerindeki gelişmeler bir yandan hayatı kolaylaştırırken diğer yandan da gerçek ve yanılsama arasındaki farkın ayrılmasında zorluk yaratmaktadır. Medya iletişimi, planlanmış ve sistematik bir iletişim etkinliğidir. Mesajınızı topluma ulaştırmanın ve toplumu etkilemenin en iyi yoludur. Bu bağlamda bu sempozyumda okunacak bildirilerin alanımıza çok şey katacağını umut ediyor, katılımınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“Dijitalleşme, ana hedeflerimizden birisi”

Ege Üniversitesinin dijitalleşme hedefine vurgu yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Üniversitemizin ana hedeflerinden birisi de dijitalleşme. Biz de İletişim Fakültesi olarak dijital medya alanına bu tarz toplumsal ağırlığı olan sempozyumlara devam edeceğiz. Sempozyumumuz, konu içeriği bakımından oldukça zengin. Önümüzdeki yıl bu sempozyumu yüz yüze yapmayı planlıyoruz. İletişim Fakültesi olarak toplumsal duruşumuzu resmeden, topluma katkı sağlayacak, topluma hizmet üretecek bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz. Akademiye bu anlamda katkı yapmak istiyoruz. Etkinliğimize destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, düzenlenmesinde emeği geçen hocalarımıza ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Medya ve kültür arasındaki bağlantıyı anlatan EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm başkanı Prof. Dr. Pelin Dündar, “Medya ve kültür deyince aklımıza farklı ulusları birbirine yakınlaştırma sürecinde kültürün başat bir rol oynadığı geliyor. Medya da bu etkinliğin hızını daha artıran bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bilginin en temel ekonomik girdi haline geldiği günümüzde entelektüel sermayenin, ekonomik girdinin, ağ ekonomisinin, kültürlerarası iletişimin birbiriyle iç içe geçtiğini ve bütünsel gerçeklik sergilediğini görüyoruz. Bu sempozyumda da sanattan modaya, dijitalleşmeden sosyal medyaya kadar pek çok konunun altı çizilecek” dedi.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökçe Yoğurtçu ise, “Medya ve kültür ilişkisi, iletişim çalışmaları bağlamında üzerinde en çok tartışılan konulardan birisidir. En çok karşılaştığımız argümanlardan birisi de medyanın geleneksel kültürü bozulmaya uğrattığı yönündedir. Dünyanın ekonomiye ve teknolojiye bağlı olarak küreselleşmesi, bu kaygıyı daha çok artırmıştır. Bu süreçte gözlemlediğimiz, medyanın geleneksel kültürü hammadde olarak kullanması ve onu yeniden inşa etmesidir. Biz, buna medya kültürü diyoruz. Medyanın gerçekliği yeniden yapılandırdığını görüyoruz. Medya, endüstriyel sistemin ekonomi alanında yaptığını kültürel alanda yapmaktadır. Özellikle genç kuşak, yeni medya mecralarını gündelik yaşamın her alanında alternatif medya olarak benimsemiş durumdadır. Diğer taraftan sosyal ağlar, yanlış bilgilendirme, ayrımcı ve saldırgan içerikler barındırabilme, mevcut bölünmeleri daha da şiddetlendirme gibi sonuçlar doğurabilmektedir” diye konuştu.

İki gün sürecek sempozyum kapsamında; Dijital Dönüşüm, Yeni Medya, Televizyonculuk, Sosyal Medya, Yapay Zeka, Dijital Oyun Platformları, Kültürlerarası Etkileşim, Gazetecilik, Reklamcılık ve Pazarlama, Fotoğraf, Sinema gibi konularda alanında uzman kişilerce bildirimler sunulacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Medya ve Kültür ilişkisi uzman iletişimciler tarafından masaya yatırıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5559 0
Anneliğe Hazırlık Atölyesi Eğitimleri Devam Ediyor https://turkishnews.com.tr/?p=5474&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=annelige-hazirlik-atolyesi-egitimleri-devam-ediyor https://turkishnews.com.tr/?p=5474#respond Mon, 05 Dec 2022 09:13:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5474 Milas Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından anne ve anne adaylarına yönelik bilinçli gebelik ve güvenli annelik konusunda bilgilendirmelerin ve eğitimlerin verildiği ‘Anneliğe Hazırlık Atölyesi’nde eğitimler devam ediyor. Eğitimlere talep eden baba adayları da katılabiliyor.

The post Anneliğe Hazırlık Atölyesi Eğitimleri Devam Ediyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Milas Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından anne ve anne adaylarına yönelik bilinçli gebelik ve güvenli annelik konusunda bilgilendirmelerin ve eğitimlerin verildiği ‘Anneliğe Hazırlık Atölyesi’nde eğitimler devam ediyor. Eğitimlere talep eden baba adayları da katılabiliyor.

Bilinçli gebelik, güvenli annelik eğitimleri veriliyor…

Anneliğe Hazırlık Atölyesi eğitimleri kapsamında anne ve anne adaylarına; gebelik fizyolojisi, beslenme, gebelikte nefes teknikleri, ay ay anne karnında bebeğin gelişimi, doğum yöntemleri, gebelikte tehlike belirtileri, doğum ağrısıyla başa çıkma yöntemleri, anne sütünün önemi ve emzirme teknikleri, yeni doğan bakımı ve ilk 1 ay takibi, bebek bakımı (bebek banyosu, bebek masajı), Doğum sonrası değişiklikler ve lohusa bakımı, aile planlaması (doğum sonrası gebelikten korunma) ve toplumsal cinsiyet rolleri hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.

34 kişiye eğitim verildi…

1 Ağustos 2022 tarihinde başlayan eğitimlerde bugüne kadar 28 anne 6 baba adayı olmak üzere toplamda 34 kişiye eğitim verildi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki salonda alanında uzman eğitimciler tarafından ücretsiz olarak verilen eğitimler isteğe bağlı grup ve birebir özel dersler şeklinde gerçekleşiyor. Hem teorik hem uygulama olarak gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlarımız 0533 614 29 40’nolu telefondan bilgi alabilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Anneliğe Hazırlık Atölyesi Eğitimleri Devam Ediyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5474 0
EÜ İletişim Fakültesinde “Silikon Vadisinde Girişimcilik Ekosistemi” söyleşisi düzenlendi https://turkishnews.com.tr/?p=5433&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=eu-iletisim-fakultesinde-silikon-vadisinde-girisimcilik-ekosistemi-soylesisi-duzenlendi https://turkishnews.com.tr/?p=5433#respond Mon, 05 Dec 2022 09:01:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5433 Silikon Vadisi Palo Alto’dan Serbest Araştırmacı Dr. Jaynie Aydın, Egeli genç iletişimcilerle bir araya geldi

The post EÜ İletişim Fakültesinde “Silikon Vadisinde Girişimcilik Ekosistemi” söyleşisi düzenlendi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Silikon Vadisi Palo Alto’dan Serbest Araştırmacı Dr. Jaynie Aydın, Egeli genç iletişimcilerle bir araya geldi

Silikon Vadisi Palo Alto’dan Serbest Araştırmacı Dr. Jaynie Aydın, Egeli genç iletişimcilerle bir araya gelerek Silikon Vadisi deneyimlerini paylaştı. Dr. Jaynie Aydın’ı söyleşi öncesi EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin makamında ağırladı. Prof. Dr. Gültekin ziyaretinden ve katkılarından dolayı Dr. Aydın’a teşekkür etti.

Ege Üniversitesi (EÜ) Kariyer Söyleşileri kapsamında İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından “Silikon Vadisi’nde Girişimcilik Ekosistemi” konulu söyleşi düzenlendi. Moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş’ın üstendiği söyleşiye, Silikon Vadisi Palo Alto’dan Serbest Araştırmacı Dr. Jaynie Aydın konuk olarak katıldı.

Silikon Vadisinin büyük bir bölgeyi kapsadığından bahseden Dr. Jaynie Aydın, “Silikon Vadisi, Kuzey Kaliforniya’daki San Francisco Körfez Bölgesi’nin güneyinde kalan; ileri teknoloji, inovasyon, risk sermayesi ve sosyal medya şirketlerinin küresel merkezi olarak görülen bölgenin gayri resmî adıdır. Bölge, girişimcilik ekosisteminin ve bilimsel gelişimin merkezi haline geldi. İsmini mikroçiplerdeki silikondan alan Silikon Vadisi’nin başlangıcı 1900’lerden itibaren askeri ve savunma sanayine yönelik teknolojilerin o bölgede geliştirilmeye başlanması ve 1950’lerde kurulan Standford Üniversitesi Teknoloji Parkı denilebilir. Silikon tabanlı entegre devre, mikroişlemci, mikrobilgisayar ve daha birçok teknoloji Silikon Vadisi’nde icat edildi. Bölgede yaklaşık 500 bin teknoloji çalışanı var” dedi.

“Silikon Vadisi çalışma hayatına bakış açısını değiştiriyor”

Silikon Vadisi hakkında bilgi veren Dr. Aydın, “Silikon Vadisi, bazı yanlış tahminlerin aksine tek bir şehirde değil. Başlı başına büyük bir şehir de değil. Mountain View, Cupertino, Palo Alto, San Jose gibi birkaç şehre yayılmış olan Silikon Vadisi, aslında bu birkaç şehirlik bölgenin genel adı. Burada değinilmesi gereken bir diğer nokta ise Silikon Vadisi’nin artık bir bölgeden ziyade dev bir sektörü ve onun gelişimini temsil ediyor olması. Vadinin dev şirketleri, hızlı büyümeleri ve büyük yatırımları sayesinde artık dünyanın her yerindeler. Silikon Vadisi ise onlar için bir tür merkez. Silikon Vadisi aynı zamanda genç beyinlerin çalışma hayatına bakışını değiştiren pek çok yeniliğin de yükselişe geçtiği yer. Şirketlerin pek çoğunda genç yetenekler görev alıyor ve eskisinden çok farklı bir verimlilik anlayışı hakim. Daha rahat ve özgün ofisler, mesai saatleriyle kısıtlanmayan çalışma döngüleri gibi pek çok yenilik de yüksek maaşlar dışında genç dâhileri Silikon Vadisi şirketlerine çeken önemli etkenler arasında yer alıyor” dedi. Ayrıca Dr. Aydın, Silikon Vadisinde dünyaca en bilindik Apple, Google, Facebook, Udemy, Wallit, Koding, Mobile Action, SocialWire gibi şirketlerin de yer aldığını ifade etti.

Dr. Aydın, Silikon Vadisi’nin çalışma hayatına kattığı bir diğer önemli anlayış da paylaşımlı ofisler olduğunu ifaden eden Dr. Aydın, “ Bölgedeki yüksek kiralar ve gayrimenkul yetersizliği sebebiyle pek çok start-up, farklı şirketlerin bir arada çalıştığı ortak ofislerde çalışıyor. Bu anlayışın son birkaç yılda ülkemizde de yükselişe geçtiğini düşünecek olursak, Silikon Vadisi’nin bu tür konularda öncü olduğunu söyleyebiliriz. Silikon Vadisi, dünyada belki de en yüksek rekabetin yaşandığı, en dinamik çalışma alanı” diye konuştu.

Söyleşi sonunda Dr. Aydın katılımcıların sorularını cevaplayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post EÜ İletişim Fakültesinde “Silikon Vadisinde Girişimcilik Ekosistemi” söyleşisi düzenlendi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5433 0
Bornova’da Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi https://turkishnews.com.tr/?p=5323&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bornovada-sivil-toplum-kuruluslari-akademisi https://turkishnews.com.tr/?p=5323#respond Mon, 05 Dec 2022 08:00:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5323 STK Akademisi Bornova’da başladı

The post Bornova’da Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

STK Akademisi Bornova’da başladı

İzmir Kent Federasyonu (İZKEF) tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarının kalite ve kapasitelerini arttırmak, yeni yetişen gençlere STK’larda görev alma ve proje hazırlama bilincini yerleştirmek için düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi” Bornova Belediyesi ev sahipliğinde başladı. Bornova Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde yapılan ve 2 ay sürecek olan program kapsamında düzenlenen eğitimler her hafta Salı ve Perşembe günleri saat 18:00 ile 20:30 arasında gerçekleşiyor..

İzmir Kent Federasyonu’nun hazırladığı projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, STK’ların bir arada olmasının önemine vurgu yaptı. Başkan İduğ, “Bende uzun yıllar Sivil Toplum kuruluşlarında görev yaptım. Onların yaşadıkları zorlukları biliyorum. Bu yüzde de STK yerleşkesi projesini hayata geçirdik. 350’nin üzerinde derneği tek çatı altında toplayarak ortak çalışmalarını sağlayarak güçlü iş birliklerinin temelini attık. Bu sayede de daha fazla insana ulaşabilmelerini hedefledik” dedi.

Daha güçlü STK’lar

Dernekler başta olmak üzere vakıf, federasyon, konfederasyon, temsilcilik, platform, kooperatif, topluluk, sivil inisiyatif, sivil ağ ve girişim gibi 350’nin üzerinde STK’ya ev sahipliği yapan Altındağ Atatürk STK Yerleşkesi, önemli çalışmaya daha imza atıyor. İzmir Kent Federasyonu’nun İçişleri Bakanlığı’nın hibe desteğiyle gerçekleştirdiği Sivil Toplum Kuruluşları Kapasite Güçlendirme Projesi olan “Sivil Toplum Akademisi “ STK Yerleşkesi’nde faaliyetlerine başladı.

Sivil Toplum Kuruluşları’nın başkan, yönetici, üye ve gönüllülerine yönelik olarak hazırlanan programlarda ‘Liderlik ve Yöneticilik’, ‘Kurumsal İletişim’, ‘ Kent Kültürü’, ‘ STK Mevzuatı’ ve ‘Proje Hazırlama’ gibi alanlarda eğitimler verilecek. Kent bilincinin oluşturulmasını sağlamak amacıylaSTK’ların ortak bakış, talep, takip ve duyarlılık temelinde gönüllü olarak bir araya gelmeleri ve kendi aralarında bilgi birikimini paylaşmaları sağlanacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Bornova’da Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5323 0
Kartepe Belediyesi’nde Personele Trafik Eğitimi https://turkishnews.com.tr/?p=5272&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kartepe-belediyesinde-personele-trafik-egitimi https://turkishnews.com.tr/?p=5272#respond Mon, 05 Dec 2022 07:26:03 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5272 Kocaeli Valiliği’nin genelgesi doğrultusunda Kartepe Belediyesi personeline uygulamalı trafik eğitimi verildi.

The post Kartepe Belediyesi’nde Personele Trafik Eğitimi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Kocaeli Valiliği’nin genelgesi doğrultusunda Kartepe Belediyesi personeline uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Kocaeli Valiliği tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kartepe Belediyesi personeline “Trafik Güvenliği Eğitimi” verildi. Eğitimi Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Orhan Akyüz’ün yanı sıra birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.

DİKKAT DAĞINIKLIĞI

Eğitimde özellikle yaklaşan kış mevsimine göre alınacak olan tedbirler anlatılırken, kamu bünyesinde görev yağan personellerin araç kullanımında örnek olmaları gerektiği vurgulandı. Araç sürüşü sırasında cep telefonu başta olmak üzere dikkat dağıtacak diğer araçlardan uzak durulması gerektiğini belirtildi.

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ

Sinevizyon eşliğinde verilen eğitimde yaşanan kazalar da yapılan hatalar anlatılırken, emniyet kemerinin önemi anlatıldı. Emniyet kemeri çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntıların kademe kademe azalmasını, çarpma etkisinin vücutta tek bir noktaya değil, farklı noktalara dağılmasını sağlar, çarpma anında araç içindeki kişilerin koltuktan fırlamasını engeller, baş, göğüs ve omurilik gibi hassas organların araç içinde bir yere çarpmasını önler, hafif kazalardaki ciddi yaralanmaların önüne geçeceği vurgulandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Kartepe Belediyesi’nde Personele Trafik Eğitimi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5272 0
Rektör Hotar’dan urt Seferberliği Mesajları ve O İddialara Tepki: Dezenformasyona Rağmen Başaracağız https://turkishnews.com.tr/?p=4857&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rektor-hotardan-urt-seferberligi-mesajlari-ve-o-iddialara-tepki-dezenformasyona-ragmen-basaracagiz https://turkishnews.com.tr/?p=4857#respond Sun, 04 Dec 2022 09:26:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=4857 REKTÖR HOTAR, DEÜ'NÜN YURT SEFERBERLİĞİNİ ANLATTI

The post Rektör Hotar’dan urt Seferberliği Mesajları ve O İddialara Tepki: Dezenformasyona Rağmen Başaracağız first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

REKTÖR HOTAR, DEÜ’NÜN YURT SEFERBERLİĞİNİ ANLATTI

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), öğrencilerinin barınma ihtiyacı için başlattığı seferberlik kapsamında yurt projelerini sürdürüyor. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, öğrencilerin barınma ihtiyacı taleplerini önemsediklerini belirterek, “Bir yandan var olan yurtlarımızı yenilerken diğer yandan da Güzel İzmir’imize ve Üniversitemize yeni yurtlar kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi. Son dönemde İnciraltı’ndaki taşınmazla ilgili çıkan haberler üzerine de konuşan Rektör Hotar, söz konusu taşınmazın, bağış sözleşmesinde belirtildiği üzere, elde edilecek gelir ile ancak kız yurdu yapılabileceği maddesinin altını çizerek, “İzmir için hizmet üretmek yerine kasıtlı dezenformasyon üzerinden, yapılacak hizmetin önüne geçmeye çalışmak; ilk başta bu şehre ihanettir” diye konuştu.

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerinin barınma ihtiyacı için başlattığı seferberlik kapsamında yurt projelerini sürdürüyor. Bünyesindeki yurtların kapasitesini ve standartlarını her geçen gün öğrenciler lehine artıran DEÜ, yeni yurtların yapımı için de girişimlerini ve çalışmalarını hızlandırdı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, öğrencilerin barınma ihtiyaçları konusundaki taleplerini önemsediklerini belirterek, hali hazırda ve yeni yapılacak olan yurtlarda öğrenciler için güvenli, sağlıklı ve eğitim hayatlarına odaklanabilecekleri konforlu alanlar oluşturmaya dikkat ettiklerini ifade etti. Rektör Hotar, “Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımız ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığımızın yoğun şekilde yürüttükleri çalışmalarla bünyemizdeki yurtlarımız tam kapasite ile hizmet vermeye devam ediyor. Yurt ihtiyacı olan bölgeleri de belirleyerek konukevi hizmetimizi hayata geçirmiştik. Toplamda bin 120 kişi kapasiteli DEÜ yurtlarımızda şu an 990 öğrencimiz konaklıyor. Hedefimiz ise yaklaşık 7 bin öğrencimizin daha barınacağı modern yurtlar inşa etmek” dedi.

“SÖZLEŞME AÇIK! SATIŞ GELİRİYLE YALNIZCA YURT YAPILABİLİR”

Son dönemde bazı basın-yayın organlarında “bağışlanan arazi satışa çıkarıldı” ve “bağışçının isteği yok sayıldı” yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını aktaran Rektör Hotar, bağışçı tarafından bağışlanmış olan İnciraltı bölgesindeki söz konusu taşınmazın, bağış sözleşmesinde belirtildiği üzere, elde edilecek gelir ile ancak kız yurdu yapılabileceği maddesinin altını çizdi. Rektör Hotar, bahsi geçen taşınmazın 3. derece sit alanında olduğundan ve imara açık olmadığından üzerinde bir bina yapma imkanının bulunmadığını vurgulayarak, “Daha önce 06.09.2019 ve 05.01.2020 tarihlerinde bahsi geçen gayrimenkulün satışı için aynı usulle ihale edildi, ancak istekli çıkmamıştı. Şimdi bu satışa ilk kez çıkılmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Yeni mi fark etmişler! Sözleşme son derece açık ve kamuoyu ile de paylaştık. Bu arazinin satışından elde edilecek gelir yalnızca kız öğrenci yurdu yapımı için kullanılabilir. Bununla birlikte, Üniversitemiz adına tescilli bulunan taşınmazla ilgili olarak bağışçının 04.10.2019 tarihinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile bahse konu taşınmazın satılıp karşılığında yüklenici tarafından yurt yapılması şeklinde protokol yapmış olmasının da hukuken karşılığı bulunmamaktadır” dedi.

“ÇARPITMALAR YOLUMUZDAN ALIKOYAMAZ”

Konunun siyasi hırs ve hasımlık uğruna belli çevrelerce kasıtlı olarak çarpıtıldığını belirten Rektör Hotar, “İzmir için hizmet üretmek yerine kasıtlı dezenformasyon üzerinden, yapılacak hizmetin önüne geçmeye çalışmak; ilk başta bu şehre ihanettir. Bu konuda bazı isimlerin ve medya organlarının bilgi kirliliği yaratarak kentimizin marka haline gelen araştırma üniversitesini hedef almasını üzüntü ile karşılıyoruz. İzmir ve öğrencilerimiz için imkanları iyileştirmeye çalıştığımız noktada karşılaştığımız tüm çarpıtmalara rağmen, ülkemizi emanet edeceğimiz, Dokuz Eylül Üniversitesi ismini gururla temsil edecek gençlerimizin eğitim-öğretim hayatlarında yanında olmayı; onlar için üretmeyi ve kentimizin menfaatlerini düşünmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

ÇABAMIZ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

İzmir’in dört bir yanında; 10 enstitü, 18 fakülte, 3 yüksekokul, 1 konservatuar, 6 meslek yüksekokulu ve 70 bine yakın öğrencisi bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, yeni yurtlar yapmak için de yoğun çaba harcadığını söyleyen Rektör Hotar, “Bir yandan var olan yurtlarımızı yenilerken diğer yandan da Güzel İzmir’imize ve Üniversitemize yeni yurtlar kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Onlardan biri Buca’da 3 bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilmiş durumda. Yine Buca Tınaztepe’de kendi imkanlarımız ile 2 bin 500 kişi kapasiteli öğrenci yurdu; Üniversitemiz tarafından Arazinin İrtifak Hakkı Tesisi ihalesi yapılmış olup, ruhsat ve diğer işlemleri devam ediyor. 433 kişilik Torbalı, 250 kişilik Kiraz, 60 kişilik Seferihisar ve 604 kişilik Selçuk öğrenci yurtlarımız da Gençlik ve Spor Bakanlığına yurt yapılmak üzere tahsis edilmiş durumda. Bunlarla ilgili de çalışmalarımız sürüyor.

Bunların yanı sıra; 204 kişi kapasiteli DEÜ Buca Kız Öğrenci Yurdu Üniversitenin Buca Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde; 746 kişi kapasiteli DEÜ Erkek Öğrenci Yurdu Buca ilçesinde; 60 kişi kapasiteli Seferihisar Kız Öğrenci Konukevimiz bulunuyor. İkili protokole dayanarak hizmet veren 30 kişi kapasiteli DEÜ Seferihisar Erkek Öğrenci Konukevi ve 80 kişi kapasiteli Kiraz Kız Öğrenci Yurdu da öğrencilerimizin barınma ihtiyacına cevap veriyor. Kıymetli evlatlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında emeği geçen kurum ve kuruluşlara da bir kez daha teşekkür ediyoruz. Geleceğe yön veren, Üniversitemizde öğrenim gören tüm evlatlarımıza başarılar diliyor, ülkemizin geleceği adına onlardan beklentimizin büyük olduğunu bilmelerini istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Rektör Hotar’dan urt Seferberliği Mesajları ve O İddialara Tepki: Dezenformasyona Rağmen Başaracağız first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=4857 0
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Kutlu Olsun https://turkishnews.com.tr/?p=4853&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=5-aralik-dunya-gonulluler-gunu-kutlu-olsun https://turkishnews.com.tr/?p=4853#respond Sun, 04 Dec 2022 09:26:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=4853 27 yılda 95 bin gönüllüsünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), tüm gönüllülerinin 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyor. TEGV, bu özel gün kapsamında tüm etkinlik noktalarında çeşitli organizasyonlarla gönülleriyle buluşuyor ve çeşitli kutlamalar yapıyor.

The post 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Kutlu Olsun first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

27 yılda 95 bin gönüllüsünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), tüm gönüllülerinin 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyor. TEGV, bu özel gün kapsamında tüm etkinlik noktalarında çeşitli organizasyonlarla gönülleriyle buluşuyor ve çeşitli kutlamalar yapıyor.

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında tüm etkinlik noktalarında çeşitli organizasyonlarla gönülleri ile buluşuyor ve çeşitli kutlamalar yapıyor. Kuruluşundan bu yana 27 yılda, 95 bin gönüllüsünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sunan TEGV’de çocuklar gönüllü ‘abla’ ve ‘ağabey’lerinin desteğiyle geleceğe hazırlanıyorlar. Geçmiş yıllarda TEGV’in etkinliklerine katılan çocukların bir kısmı, şu anda TEGV’in gönüllüsü olarak, bugünün çocuklarını nitelikli eğitim desteği ile buluşturmak, onlara daha ışık tutmak için TEGV’in bir parçası olmaya devam ediyor.

TEGV’debütün etkinlikler gönüllülerin desteğiyle hayata geçiriliyor

TEGV’de gönüllüler yaşadıkları topluma yarar sağlayacak projeler içinde yer alarak hem sosyal sorumluluklarını yerine getirme fırsatı buluyor hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlıyorlar. Gücünü gönüllülerinden alan TEGV, çocukların umutlarını gerçekleştirme hakkına inanan gönüllülerinin emekleriyle, bilgi ve deneyimleriyle, sosyal sorumluluk bilincini TEGV’li çocuklara aktararak, yarının aydınlık insanlarının yetişmesine destek oluyor. Çocuklara bilişim, okuma, matematik, fen, sanat ve İngilizce olmak üzere altı ana dalda etkinlikler hazırlayan TEGV’debütün etkinlikler, gönüllülerin desteğiyle hayata geçiriliyor. Bir çocuğun hayatını değiştirerek geleceğe ışık olabilmek adına hareket eden, zamanını çıkar gözetmeden fayda sağlamaya ayıran tüm gönüllülerin 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü, ‘Birlikte Güçlüyüz’ diyerek TEGV Gönüllüleri ile birlikte sevgiyle kutluyoruz.

Nasıl TEGV gönüllüsü olunur

TEGV’de gönüllü olmak için 18 yaşını doldurmuş olmak ve lise mezunu olmak gerekiyor. İstisnai gönüllülük kapsamında izin süreçlerine bağlı olarak 15-17 yaş gönüllü desteği de sağlanabiliyor. Bu koşullara sahip, çocuk sevgisiyle dolu herkes TEGV’de gönüllü olabilir. www.tegv.org sitesinden başvuru yaparak gönüllü olabilmenin ilk adımı atılıyor. Daha sonra vakıf tanıtımı, temel gönüllü eğitimini ve program gönüllü eğitimini kapsayan ‘adım adım’ gönüllülük süreci belirlenmiş yönlendirmeler ve takiple yürütülüyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Kutlu Olsun first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=4853 0
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapıldı https://turkishnews.com.tr/?p=1213&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ortaogretim-kurumlari-yonetmeliginde-degisiklik-yapildi https://turkishnews.com.tr/?p=1213#respond Sun, 27 Nov 2022 23:25:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=1213 Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe ...

The post Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, derslerin seçimi ve buna yönelik açıklamalar aralık ayında okul müdürlüğünce öğrencilere duyurulacak.
Ceza infaz kurumlarında bulunan öğrencilerin örgün eğitime devamlarını sağlamak amacıyla ceza ve infaz kurumlarında ortaöğretim kurumuna bağlı olarak öğrenci sayısına bakılmaksızın şube açılabilecek.
Millî sporcu unvanını kazanmış öğrenciler ile Türkiye olimpik hazırlık ve sporcu eğitim merkezlerinde kayıtlı sporcu öğrencilerin, diğer ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarından spor liseleri ile spor programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerine nakli yapılabilecek.

MEB’den Basın Açıklaması

Yönetmelik’le öğretmenlerin görev yeri değişikliği nedeniyle çocuklarının nakil ve geçiş işlemlerinin ortaöğretim süresince bir defaya mahsus olmak üzere kontenjan şartı aranmadan yapılmasına olanak sağlandı.
Öğrencilerin eğitime erişimlerinin mümkün olmadığı durumlarda (doğal afet vs.) mülki idare amiri tarafından izinli sayılmaları yönünde düzenleme getirildi.
Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde 10. sınıftan bir üst sınıfa geçen öğrencilerin alan/dal değiştirmek istemesi durumunda 9. sınıf meslek derslerinden sorumlu, 10. sınıf meslek derslerinden yaz döneminde yapılacak telafi eğitiminden başarılı olması kaydıyla eylül ayının sonuna kadar geçişlerine imkân sağlandı.
Hazırlık sınıfı bulunan okulların 9, 10, 11 ve 12. sınıflarından hazırlık sınıfı bulunmayan okullara nakil ve geçişlerde öğrencilerin aynı eğitim ve öğretim yılında nakil ve geçiş yapılacak okuldaki emsallerinin oluşturduğu taban puana göre iş ve işlemlerin yürütülmesi amacıyla düzenleme yapıldı.
Sorumlu dersi bulunan öğrencilerin sınav yoğunluğunu azaltmak amacıyla sınav yapılabilecek süre, iki haftaya çıkarıldı.
İş yeri açma yetkisi özel kanunlarla belirlenen ya da başka bir kurumun iznine bağlanmış mesleklerle ilgili düzenlemeye gidildi.
Herhangi bir disiplin cezası almamış olan öğrencilerin kınama cezasını gerektiren davranışlardan birini ilk defa işlemesi haâlinde pozitif disiplin anlayışı ile yazılı uyarının yapılması yönünde düzenleme yapıldı.
Öğrencilerin sağlıklı bir birey olarak yetiştirilmeleri amacıyla tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü ürünü bulundurma veya kullanma, disiplin maddeleri arasına alındı.
Öğrencilerin güvenliği açısından okulla ilgisi olmayan kişilerin okul yönetiminin izni dışında okula getirilmesi disiplin maddeleri arasına alındı.
Okul, pansiyon ve eklentilerinin belirlenen kurallar dışında kullanılmaması yönünde düzenleme yapıldı.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, çalışanların ve diğer öğrencilerin izinsiz olarak görüntülerini çekmek, kaydetmek, paylaşmak fiilleri disiplin maddeleri arasına eklendi.
Akran zorbalığına ilişkin davranışlar disiplin maddelerine eklendi.
Ceza gerektiren davranış ve fiillerde bulunan öğrencilere, aldıkları disiplin cezaları sonrasında iyileştirici, geliştirici veya yönlendirici çalışmalarla öğrencilerde olumlu davranışların desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla düzenleme yapıldı.
Okul pansiyonunda paralı ve parasız yatılı olarak kalan öğrencilerin okul değiştirme cezası almaları durumunda nakillerinin yapılmasında uygulama birliği sağlandı.

Yönetmelik’e ulaşmak için tıklayınız.
(Kaynak: MEB) (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak : BSHA

The post Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=1213 0
Öğretmen Çocuklarına Kontenjan Sınırı Olmadan Nakil İmkanı https://turkishnews.com.tr/?p=1210&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ogretmen-cocuklarina-kontenjan-siniri-olmadan-nakil-imkani https://turkishnews.com.tr/?p=1210#respond Sun, 27 Nov 2022 23:25:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=1210 Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemede öğretmen çocuklarının nakil ve geçiş işlemleri konusunda değişikliğe gidildi. Millî ...

The post Öğretmen Çocuklarına Kontenjan Sınırı Olmadan Nakil İmkanı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemede öğretmen çocuklarının nakil ve geçiş işlemleri konusunda değişikliğe gidildi. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Tayin olan öğretmenlerimizin çocuklarının liselere nakil konusunda yaşadığı sıkıntıları gidermek amacıyla okul değişikliği işlemlerindeki kontenjan şartını kaldırdık.” dedi.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
Öğretmen Çocuklarına Kontenjan Sınırı Olmadan Nakil İmkÂnı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapıldı

15 Kasım 2022’de Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe dair detayları paylaşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Görev yeri değişen öğretmenlerimiz, lise çağındaki çocuklarının nakil işlemlerindeki kontenjan sınırı nedeniyle kendi merkezî sınav puanlarının daha altında ya da kayıt alanlarının uzağında okullara gitmek durumunda kaldığına yönelik sorunları bize ilettiler. Biz de tayin olan öğretmenlerimizin çocuklarının liselere nakil konusunda yaşadığı sıkıntılarını gidermek amacıyla okul değişikliği işlemlerindeki kontenjan şartını kaldırdık. Buradaki kriterimiz, merkezî sınav puanıyla öğrenci alan okullarda öğrencinin taban puanı, ortaöğretim kayıt alanı içinde tercihe bağlı olarak öğrenci alan okullarda ise yerleştirme dengesinin sağlanması olacak.” dedi.
Görev yeri değişen öğretmenlerin çocukları, ortaöğretim süresince bir defaya mahsus olmak üzere kontenjan şartı aranmadan nakil yapabilecek. (Kaynak: MEB) (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak : BSHA

The post Öğretmen Çocuklarına Kontenjan Sınırı Olmadan Nakil İmkanı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=1210 0
MEB, 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla 81 İlden Gelen Öğretmenleri Ağırladı https://turkishnews.com.tr/?p=1195&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=meb-24-kasim-ogretmenler-gunu-dolayisiyla-81-ilden-gelen-ogretmenleri-agirladi https://turkishnews.com.tr/?p=1195#respond Sun, 27 Nov 2022 23:23:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=1195 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ili temsilen gelen öğretmen ve şehit öğretmelerin yakınları, Millî Eğitim Bakanlığınca onurlarına ...

The post MEB, 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla 81 İlden Gelen Öğretmenleri Ağırladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ili temsilen gelen öğretmen ve şehit öğretmelerin yakınları, Millî Eğitim Bakanlığınca onurlarına verilen yemekte bir araya geldi.
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen programda yaptığı konuşmasına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer adına öğretmenleri selamlayarak başladı.

Öğretmen Çocuklarına Kontenjan Sınırı Olmadan Nakil İmkanı

Öğretmenler Günü’nün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen olduğu 24 Kasım’da ve 100. doğum yılı olan 1981’de ilan edildiğini anlatan Aşkar, o tarihten beri coşkuyla, heyecanla bazen de hüzünle bu günün kutlandığını söyledi.

MEB, 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla 81 İlden Gelen Öğretmenleri Ağırladı

Bu yılki Öğretmenler Günü’nün çok farklı olduğunu belirten Aşkar, sözlerine şöyle devam etti: “Her şeyden önce Türkiye’nin temsili burada. Siz gurur duyduğumuz 81 ilden öğretmenlerimiz, hepiniz buradasınız ve sizlerle birlikte olmak benim için çok onur verici. Ayrıca canımız, ciğerimiz öğretmenlerimizin değerli aileleri sizlerle birlikte olmak da çok onur verici ama bunların ötesinde bu yıl başka bir şeye de imza attık. Bugün Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehitlik Anıtı’nı da açtık. Onun için 24 Kasım 2022, bence eğitim tarihine başka türlü yazıldı. Bu tarihi hiçbir şekilde unutmayacağız.”
Petek Aşkar, konuşmasında uzman ve başöğretmen olan öğretmenleri de kutladı.
Programa katılan öğretmenlere, Millî Eğitim Bakan yardımcıları Petek Aşkar ve Nazif Yılmaz tarafından çeşitli hediyeler verildi. (Kaynak: MEB) (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak : BSHA

The post MEB, 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla 81 İlden Gelen Öğretmenleri Ağırladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=1195 0