Spor - Turkish News Türk Dünyasından Haber https://turkishnews.com.tr Türk Dünyasından Haberler Wed, 07 Dec 2022 17:00:08 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.7 https://turkishnews.com.tr/wp-content/uploads/2022/11/cropped-turkish-news-website-favicon-color-1-32x32.png Spor - Turkish News Türk Dünyasından Haber https://turkishnews.com.tr 32 32 VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’ne kazanarak başladı https://turkishnews.com.tr/?p=7944&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vakifbank-sampiyonlar-ligine-kazanarak-basladi https://turkishnews.com.tr/?p=7944#respond Wed, 07 Dec 2022 17:00:08 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7944 5 şampiyonlukla CEV Şampiyonlar Ligi tarihinin en çok zafer kazanan takımı olan son şampiyon VakıfBank, yeni sezonun ilk maçına çıktı. C Grubu’nda mücadele eden sarı-siyahlılar, Crvena Zvezda BEOGRAD’ı 3-0 yenerek sezona galibiyetle başladı.

The post VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’ne kazanarak başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

5 şampiyonlukla CEV Şampiyonlar Ligi tarihinin en çok zafer kazanan takımı olan son şampiyon VakıfBank, yeni sezonun ilk maçına çıktı. C Grubu’nda mücadele eden sarı-siyahlılar, Crvena Zvezda BEOGRAD’ı 3-0 yenerek sezona galibiyetle başladı.

Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezonu Crvena Zvezda BEOGRAD karşılaşması ile açtı. C Grubu’nda mücadele eden sarı-siyahlılar, rakibini 3-0 yenerek yeni sezona galibiyetle başladı.

VakıfBank Spor Sarayı’ndaki mücadelenin ilk setinde VakıfBank, toplam 7 oyuncusundan skor katkısı alırken; seti 25-15 kazandı (1-0). İkinci sete 7-2’lik bir seri ile giren sarı-siyahlılar, set boyunca üstünlüğünü sürdürdü ve 25-21 ile durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü sete de hızlı başlayan VakıfBank rakibine set boyunca yalnızca 9 sayı verdi ve karşılaşmayı 3-0 kazandı.

VakıfBank’ta Egonu 17 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken Zehra Güneş 13, Derya Cebecioğlu ise 10 sayıyla çift hanelere ulaştı. Sarı-siyahlıların pasörü Cansu Özbay ise karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildi.

Giovanni Guidetti: “Oyuncularımı odaklarını hiç kaybetmedikleri için tebrik ediyorum”

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti takımının ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu belirtirken, “Bugün üzerimize düşeni yaptık. Güçlü bir performans ortaya koymak istiyorduk. Oyunumuzda düzeltmemiz gereken birkaç nokta vardı. Onların üzerine gitmek istiyorduk ve bunları başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu tarz maçlarda bazen odağınızı kaybedebilirsiniz ancak onlar bunu hiç yapmadı” ifadelerini kullandı.

Cansu Özbay: “Takım arkadaşlarım sayesinde en değerli oyuncu seçildim”

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Cansu Özbay ise, “Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başlamak çok önemliydi. Bugün takım olarak sahada çok iyi bir oyun ortaya koyduk ve takım arkadaşlarım sayesinde karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildim. Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesinde bizim için önemli bir zafer oldu” dedi.

VakıfBank sıradaki maçında Misli.com Sultanlar Ligi mücadelesinde 10 Aralık Cumartesi, 14.00’te Galatasaray HDI Sigorta’ya konuk olacak.

VAKIFBANK – CRVENA ZVEZDA BEOGRAD: 3-0

SALON: VakıfBank Spor Sarayı

HAKEMLER: Eldar Zulfugarov, Alexandros Mylonakis

VAKIFBANK: Cansu Özbay 2, Kara Bajema 9, Zehra Güneş 13, Paola Egonu 17, Derya Cebecioğlu 10, Chiaka Ogbogu 7, Ayça Aykaç (L), Buket Gülübay, Aleksia Karutasu 4, BaharAkbay

CRVENA ZVEZDA BEOGRAD: Karyna Denysova 6, Katarina Canak 3, Adela Henic 4, Ana Zivojinovic 7, Bozica Markovic 7, Aleksandra Cirovic 2, Sanja Durdevic (L), Nevena Sajic 2, Tara Taubner 1

SETLER: 25-15, 25-21, 25-9

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’ne kazanarak başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7944 0
Portekiz, İsviçre’yi 6 golle geçerek çeyrek finale yükseldi https://turkishnews.com.tr/?p=7871&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=portekiz-isvicreyi-6-golle-gecerek-ceyrek-finale-yukseldi https://turkishnews.com.tr/?p=7871#respond Wed, 07 Dec 2022 14:41:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7871 Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Son 16 turunda Portekiz, İsviçre’yi 6-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

The post Portekiz, İsviçre’yi 6 golle geçerek çeyrek finale yükseldi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

2022 Dünya Kupası’nda son 16 turunda son karşılaşma H Grubu’nu 6 puanla lider tamamlayan Portekiz ile G Grubu’nun ikincisi İsviçre arasında oynandı. Lusail Stadyumu’ndaki müsabakada Meksikalı hakem Cesar Ramos düdük çaldı.

Mücadeleye etkili başlayan Portekiz’de ilk gol 17. dakikada geldi; Joao Felix’in pasında ceza sahası içi sol çaprazda topu kontrol eden Gonçalo Ramos, kalecinin kapattığı köşeden topu ağlara gönderdi.

Golün ardından rakibine de pozisyon izni vermeyen Portekiz etkili hücumlarının meyvesini tekrar aldı. 33. dakikada sağ taraftan Bruno Fernandes’in kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Pepe kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Portekiz, ikinci yarıya da gollerle başlayarak farkı arttırdı. 51. dakikada Gonçalo Ramos kendisinin ikinci, takımının 3. golünü kaydederken, 4 dakika sonra Raphael Guerreiro ani gelişen atakta topu filelere gönderdi.

İsviçre, mücadelenin 58. dakikasında Akanji ile farkı 3’e indiren golü buldu. Karşılaşmaya Cristiano Ronaldo’nun yerine 11’de başlayan Gonçalo Ramos 67. dakikada hattrick yaparken Portekiz lehine skoru 5-1’e taşıdı.

Cristiano Ronaldo 74. dakikada oyuna dahil oldu. 90+2. dakikada, Rafael Leao’nun ayağından bulduğu golle Portekiz maçı da 6-1 kazandı ve çeyrek final biletini aldı.

Portekiz, 10 Aralık’ta oynanacak çeyrek final maçında Fas’ın rakibi oldu.

Ronaldo 14.5 yıl sonra ilk kez yedek

Öte yandan maça damgasını vuran görüntülerden biri de 14.5 yıl sonra ilk kez maça ilk 11’de başlamasa da tüm basın mensuplarının yıldız Cristiano Ronaldo’yu çekmeye çalıştığı bir fotoğraf karesi oldu. Dış basın kareyi ‘Ronaldo’nun dünya futbolundaki yerini tek kareyle özetlemek istiyorsanız o fotoğraf bu fotoğraf’ nitelemesi yaptı.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221206/portekiz-isvicreyi-6-golle-gecerek-ceyrek-finale-yukseldi-1064272329.html

The post Portekiz, İsviçre’yi 6 golle geçerek çeyrek finale yükseldi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7871 0
Martı Marina ile yelkenlerin rüzgârı bol, pruvası neta https://turkishnews.com.tr/?p=7771&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=marti-marina-ile-yelkenlerin-ruzgari-bol-pruvasi-neta https://turkishnews.com.tr/?p=7771#respond Wed, 07 Dec 2022 14:11:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7771 Martı Marina & Yacht Club, denizciliğe ve yelken sporuna katkı sağlamaya devam ediyor.

The post Martı Marina ile yelkenlerin rüzgârı bol, pruvası neta first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Martı Marina & Yacht Club, denizciliğe ve yelken sporuna katkı sağlamaya devam ediyor. Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı yelken yarışlarından biri olan 12. Halit Narin Kupası’nın hazırlıklarını sürdüren Martı Marina, son olarak Marmaris’te düzenlenen TYF Yelken Ligi 1. Ayak Optimist Yarışları’na sponsor oldu.

Hizmet kalitesi ile yatların güvenilir limanı Martı Marina, bir yandan Martı Marina Yatçılık ve Spor Kulübü ile genç sporcular yetiştirirken diğer yandan ev sahipliği yaptığı, sponsorluklarını üstlendiği yarışlarla da denizciliği ve su sporlarını da destekliyor.

12. Halit Narin Kupası Mayıs ayında yapılacak

Türkiye’ye iş dünyası ve turizm başta olmak üzere birçok alanda önemli katkılar sağlayan duayen iş insanı Halit Narin’in ismini taşıyan ve Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen Halit Narin Kupası, en büyük ve en kapsamlı yelken yarışları arasında yer alıyor. Halit Narin’in katkılarını yelken sporuna da yansıtan yarış, optimist ve lazer sınıflarında yapılıyor. Türkiye’nin dört bir yanından yelkencilerin büyük ilgi gösterdiği Halit Narin Kupası’nın 12’inci kez 2023 Mayıs ayında yapılması planlanıyor.

4 ayrı kategoride nefes kesen yarışlar

Martı Marina Yatçılık ve Spor Kulübü’nün katıldığı son yarış ise Türkiye Yelken Federasyonu’nun en önemli organizasyonlarından 2022 -2023 TYF Yelken Ligi 1. Ayak Optimist Yarışları oldu. Marmaris’in eşsiz güzellikleri eşliğinde tamamlanan yarışlar, Türkiye’nin çeşitli illerinden 415 yarışçının katılımıyla renkli ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Yarışlara, Martı Marina Yatçılık ve Spor Kulübü sporcuları Minasu Ergezen ve Ahmet Emir Büber de katıldı.

TYF Başkanı’ndan Martı Marina’ya teşekkür plaketi

Yelken camiası ve deniz severlerin yanı sıra bölge sakinleri ve turistlerin de büyük ilgi gösterdiği yarışlarda dereceye giren sporcular, Marmaris Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, katkılarından dolayı Martı Marina yönetimine teşekkür ederek, plaket takdim etti. Martı Marina Yönetimi adına plaketi alan Ercan Güneştutar, yelken sporu için böylesine önemli, renkli ve çekişmeli bir yarışmanın destekçisi olmaktan duydukları onur ve mutluluğu dile getirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Martı Marina ile yelkenlerin rüzgârı bol, pruvası neta first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7771 0
”Yunus’un Derdi Kontrat Belirsizliğiydi, Kazanacağı Para Değil https://turkishnews.com.tr/?p=7639&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=yunusun-derdi-kontrat-belirsizligiydi-kazanacagi-para-degil https://turkishnews.com.tr/?p=7639#respond Wed, 07 Dec 2022 12:41:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7639 Galatasaray'da forma giyen Yunus Akgün'ün menajeri Necdet Ergezen, Lig Radyo'da Ayan Beyan programında önemli açıklamalarda bulundu.

The post ”Yunus’un Derdi Kontrat Belirsizliğiydi, Kazanacağı Para Değil first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Galatasaray’da forma giyen Yunus Akgün’ün menajeri Necdet Ergezen, Lig Radyo’da Ayan Beyan programında önemli açıklamalarda bulundu.

‘’GALATASARAY’IN SÖZLEŞME UZATMA KONUSUNDA BU KADAR SPEKÜLE EDİLEN BAŞKA FUTBOLCUSU YOK.’’

Necdet Ergezen, Yunus Akgün’ün sözleşme uzatma süreci için “Galatasaray’ın herhalde son 5 yılda falan sözleşme uzatma konusunda bu kadar speküle edilen başka futbolcusu yok diye düşünüyorum. Özellikle akademiden çıkmış olanlar arasında… GS ruhunu bilen bir oyuncu Yunus… Ortada fırtına koparacak bir şey yoktu. Haziran ayı sezon bittiğinde Yunus’la oturup konuştuk. Hem ABD hem Fransa’dan iki çok ciddi teklif vardı. ‘Abi ben Galatasaray’da oynayıp gideceğim’ dedi. Aklında sadece bu vardı. Başka bir ajandamız falan yoktu. Bu sözleşme uzatma sürecinde de herkes bir şeyler yazdı: ‘Görüşmeler tıkandı. Yunus parayı kabul etmedi… Anadolu’dan şu kadar veriyorlar. Menajeri şunları istedi’ falan diye. Organize bir şekilde, bu iş olmasın çabası mı vardı diye paranoyak bir düşünceye bile kapıldık zaman zaman. Çünkü olmayan şeyler yazıldı. Yunus, haziran ayından beri Galatasaray’a konsantreydi. Biz Ekim ayında ilk kez bu konu için Erden Timur ile buluştuk. Galatasaray’ın sözleşme uzatmak istediğini söyledi. Ben de Yunus’un kalmak istediğini söyledim. Ama şunu unutmayın. İç transfer de sonuçta bir transferdir. Birçok detay vardır ince ince görüşülmesi gereken. Yazılanlar, söylenenler yüzünden toplamda üç kere açıklama yapmak zorunda kaldım, ‘Bir sorun yok. Herkes sakin olsun. Ufak detayları konuşuyoruz’ diye. Biri çıktı ‘Bu Necdet Ergezen de üçtür aynı şeyi söylüyor’ dedi. Yalan mı söyleseydim” açıklamalarını yaptı.

Ergezen; “Yunus’un o dönemde performansının geri gitmesinin sebebi kontrat görüşmeleri miydi?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Futbolcu psikolojisinde konu kontratın yapılmamasıdır, kazanacağı para değildir aslında. Bu çocuklar genç, tez canlı. 20 yaşındayken ben de hemen olsun isterdim. Bugünkü kadar sabırlı değildim. 20’lerinde sabır mekanizmaları pek gelişmemiş oluyor. Hatta bizim 20’lerden de farklılar. Başka bir hayat yaşıyorlar. Yunus’un performansı düştü mü, düştü. Galatasaray’da oynamak zor. Herkesi mutlu etmek zorunda olduğun ama mutlu edemediğin bir futbol ortamındayız. Yani çok zor.”

‘’YUNUS AVRUPADA BİLİNEN BİR FUTBOLCU.’’

Adana Demirspor’dan Yunus için kendisine resmi olarak hiçbir şey gelmediğini vurgulayan Ergezen, “Sezon başı ABD ve Fransa’dan çok ciddi iki teklif vardı. Sürekli bir ilgi, alaka var. Ama bu kontrat görüşmelerinde özellikle Fransa’dan isteyen kulüplerin olduğu hep yazıldı. Şunu açıklıkla söyleyeyim. Avrupa’dan bir kulüp futbolcuyu almak istediğinde öncelikle bizimle bir temasa geçiyor, ‘Bize gelmek ister mi?’ diye… Yunus da Galatasaray’ın efsane 2000 jenerasyonun bir parçası. Avrupa’da bilinen bir futbolcu. Son iki senedeki Adana Demirspor performansıyla futbolun gündemine gelmiş bir isim değil ki” ifadelerini kullandı.

‘’GALATASARAY İLE HİÇBİR SORUNUMUZ OLMADI.’’

Mehmet Ayan’ın; “Yunus Akgün için Ofspor maçındaki performansı sonrası vücut dilinden ‘Galatasaray’ı kafaca bırakmış’ yorumları yapıldı. Sıkıntı büyük müydü o sırada?” sorusuna Ergezen’in yanıtı şöyle oldu: “Kontrat işinden bahsediyorsan Galatasaray’la hiçbir sıkıntımız olmadı. Yunus’un zihnen Galatasaray’ı bırakacağı bir durum yok. Üç ay önce ‘Ben Galatasaray’da oynayıp Avrupa’ya gideceğim’ diyen bir oyuncu neden bıraksın zihninde? Daha önünde en az 12-13 sene futbol kariyeri olan bir oyuncu Yunus… Bazen baskı zordur. Benim baskıyı kaldırmamla senin kaldırman farklıdır. Herkesin farklıdır. Herkes aynı reaksiyonu vermez, aynı motivasyonu sürdüremez. Her insan aynı gün, aynı motivasyonda olmayabilir. Kötü kalkmıştır, kötü bir gece geçirmiştir. Olur bunlar.”

‘’ERGEZEN, YUNUS AKGÜN’ÜN SÖZLEŞME ŞARTLARI 14 MİLYON EURO.’’

Ergezen, Yunus Akgün’ün sözleşme şartlarının açıklamada duyurulduğu gibi olduğunu vurgulayıp çıkış maddesinin 14 milyon Euro olduğunu belirtti.

Rıdvan Yılmaz hakkında da kendisine gelen resmi bir teklif olmadığını belirten Ergezen, “Unutulmasın ki, Rıdvan’ın transfer süreci bu yaz çok güle oynaya olmadı. Bu bir projedir. Bunun da arkasında duruyoruz, hem ben hem de oyuncu. Biz Rıdvan’ı 5 ay sonra Türkiye’ye geri döndürmek için Avrupa’ya götürmedik. Ahmet Can da öyle. Bugün götürelim, yarın geri getirelim, hem biz he oyuncu para kazanalım. Yok böyle bir şey. Avrupa’ya giden oynamaya gidiyor. Hele 20’lerinin başındaysa… En az 10 yılı var önünde oralarda kalmak için. Orada kalınca hayat daha temiz, daha az toksik bir ortam, daha rahat” açıklamasını yaptı.

Burak Yılmaz’a da Adana Demirspor’dan teklif olmadığını belirten Ergezen sözlerini şöyle tamamladı: “Burak Fortuna Sittard’da sadece oyuncu değil. Tamamıyla kulübü, projeyi sahiplenmiş durumda. Aldığı sorumlulukla, saha içi, saha dışı bütün verdikleriyle… Kulübün her şeyi diye düşünmek lazım. Fortuna Sittard’ın tamamı olmuş durumda.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post ”Yunus’un Derdi Kontrat Belirsizliğiydi, Kazanacağı Para Değil first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7639 0
Gölcük Buz Pisti Bakım Sonrası Hizmete Açıldı https://turkishnews.com.tr/?p=7449&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=golcuk-buz-pisti-bakim-sonrasi-hizmete-acildi https://turkishnews.com.tr/?p=7449#respond Wed, 07 Dec 2022 11:00:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7449 Gölcük Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde esaslı bakım onarımdan geçen Gölcük Buz Pisti yeni sezon için hizmete açıldı.

The post Gölcük Buz Pisti Bakım Sonrası Hizmete Açıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Gölcük Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde esaslı bakım onarımdan geçen Gölcük Buz Pisti yeni sezon için hizmete açıldı.

Gölcük Buz Pisti, tamamlanan bakım onarım çalışmalarının ardından buz pateni sporcularının gösterisi ile yeni sezon için hizmete açıldı. Açılışa Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, sporcular, aileleri ve eğitmenleri katıldı. Açılışta konuşan Başkan Sezer, “Spor Kenti Gölcük” hedefiyle spora ve sporcuya yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından yenilenen buz pisti, 2022-2023 sezon açılışını buz pateni sporcularının gösterisi ile yapıldı.

SPORCULARDAN BUZ ÜSTÜNDE MUHTEŞEM GÖSTERİ

Buz pateni sporcuları, hazırladıkları birbirinden başarılı gösterilerini sergilediler. Buz üstünde yeteneklerini sergileyen sporcular, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve tribünde bulunan ailelerden yoğun alkış aldılar. Gösteri sonrasında Başkan Sezer, sporcuları tebrik etti.

BUZ PİSTİ HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK

Gölcük Buz Pisti; pazartesi hariç, haftanın 6 günü 12.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek. Buz Pisti’ni kullanmak isteyenler, 02624123545 ve 02624224224 numaralı telefonları arayarak bilgi edinebilecekler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Gölcük Buz Pisti Bakım Sonrası Hizmete Açıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7449 0
Basın Ligi’nin dostluk maçında başlama vuruşu Başkan Soyer’den https://turkishnews.com.tr/?p=7209&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=basin-liginin-dostluk-macinda-baslama-vurusu-baskan-soyerden https://turkishnews.com.tr/?p=7209#respond Wed, 07 Dec 2022 09:11:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7209 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Basın Ligi 2022 Hüseyin Yangır Sezonu Halı Saha Futbol Turnuvası’nın ödül törenine katıldı. Birinci olan TSYD İzmir Spor’a kupayı takdim eden Başkan Soyer, turnuvanın kapanışına özel Konak Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin yaptığı dostluk maçının ise başlama vuruşunu yaptı.

The post Basın Ligi’nin dostluk maçında başlama vuruşu Başkan Soyer’den first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Basın Ligi 2022 Hüseyin Yangır Sezonu Halı Saha Futbol Turnuvası’nın ödül törenine katıldı. Birinci olan TSYD İzmir Spor’a kupayı takdim eden Başkan Soyer, turnuvanın kapanışına özel Konak Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin yaptığı dostluk maçının ise başlama vuruşunu yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından basın mensuplarının kaynaşması, motivasyonu ve spora teşvik edilmesi için düzenlenen “İGC Basın Ligi 2022 Hüseyin Yangır Sezonu” halı saha futbol turnuvası ödül töreni ile sona erdi. Turnuvanın birincisi TSYD İzmir Spor, ikincisi Yenigün Spor, üçüncüsü ise Turkuvaz Medya Grubu oldu. Turnuvanın kapanışında Konak Belediyesi ve Bornova Belediyesi meclis üyeleri dostluk maçı yaptı.

“Bu futbolda kardeşlik var”
Celal Atik Kapalı Spor Salonu’ndaki ödül konuşan Başkan Tunç Soyer, “Hep söylediğimiz gibi, başka bir Türkiye mümkün, başka bir futbol mümkün. Futbolda kardeşlik ve tatlı bir rekabet var. Rahmetli Hüseyin Yangır’ın adının yaşatıldığı bu turnuva ayrıca çok kıymetli. Her sene bir duayen gazetecinin adı bu turnuayla yaşatılacak. Gazetecilerimizin sahada bu tatlı rekabeti sürdürüyor olması çok kıymetli. Biz destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Gerçek başarı İzmir basının tek yürek olmasıdır”
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise, “Ne mutlu ki büyük bir başarıyla ligi tamamladık. Bizim için gerçek başarı turnuvanın dostluk ve barış içinde geçmesi oldu. Bizim için gerçek başarı, İzmir basınının her koşula rağmen tek yürek olmayı bilmesidir. İnadına gerçeği yazmaya çalışan biz sektör temsilcileri, zorluk içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Dayanışmayla birçok zorluğu aşmaya kararlıyız, inancımız tam” şelinde konuştu.

TSYD İzmir Spor kupayı Başkan Soyer’den aldı
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Finalde Yenigün Spor’u 9 – 4’lük skorla mağlup eden TSYD İzmir Spor’a kupayı Başkan Soyer ve İGC Başkanı Gappi verdi. Daha sonra Konak Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin dostluk maçı için takımlar sahaya çıktı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün de top koşturduğu maçın başlama vuruşunu ise Başkan Soyer yaptı.

1 Kasım’da başlayan turnuvada İzmir’in basın kuruluşlarından toplam 16 takım mücadele vermişti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Basın Ligi’nin dostluk maçında başlama vuruşu Başkan Soyer’den first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7209 0
Kocaeli Büyükşehir’den TMF Şampiyonlarına Ödül Töreni https://turkishnews.com.tr/?p=7190&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kocaeli-buyuksehirden-tmf-sampiyonlarina-odul-toreni https://turkishnews.com.tr/?p=7190#respond Wed, 07 Dec 2022 08:41:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7190 Büyükşehir’in ev sahipliğinde Milli motosikletçiler için TMF Şampiyonlar Ödül Töreni, Kocaeli’de düzenlenecek

The post Kocaeli Büyükşehir’den TMF Şampiyonlarına Ödül Töreni first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Büyükşehir’in ev sahipliğinde Milli motosikletçiler için TMF Şampiyonlar Ödül Töreni, Kocaeli’de düzenlenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye’nin ev sahipliğinde uluslararası ve ulusal şampiyonalarda bu sezon Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil eden milli motosikletçiler için TMF Şampiyonlar Ödül Töreni yapılacak.

TMF ŞAMPİYONLAR ÖDÜL TÖRENİ

Uluslararası ve ulusal şampiyonalarda bu sezon Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil eden milli motosikletçiler için TMF Şampiyonlar Ödül Töreni, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 10 Aralık Cumartesi günü Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ÖDÜLLERİNİ ALACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye’nin ev sahipliğinde Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek törende AK Parti Sakarya Milletvekili ve aynı zamanda TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu önderliğinde Dünya Superbike Şampiyonası’nda elde ettiği birinciliklerle İstiklal Marşı’nı gururla okutan Toprak Razgatlıoğlu, 2022 yılı Avrupa Şampiyonu Bahattin Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda sezonu üçüncülükle bitiren Can Öncü ve bir diğer başarılı milli motosikletçi Deniz Öncü ödüllerini alacak.

DERECEYE GİREN 220 SPORCU

Törende ayrıca 8 farklı Türkiye şampiyonasında dereceye giren 220 sporcu ile dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında mücadele edip dereceye giren milli sporcu ve aileleri de ödüllendirilecek.

2022 Türkiye Şampiyonalarında Dereceye Giren Sporcu ve Kulüplerimiz

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 TMFGP 1000cc

1 Şampiyonu Murat Deniz

2 İkincisi Ahmet Önal

3 Üçüncüsü Altuğ İnan

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 TMFGP 600cc

4 Şampiyonu Furkan Eryılmaz

5 İkincisi Muammer Nuri Karakaya

6 Üçüncüsü Bayram Diril

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 1000-A

7 Şampiyonu Murat Deniz

8 İkincisi Yiğit Fazlı Erçelik

9 Üçüncüsü Harun Akgün

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 600-A

10 Şampiyonu Furkan Eryılmaz

11 İkincisi Muammer Nuri Karakaya

12 Üçüncüsü Adil İnanlı

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 1000-B

13 Şampiyonu Altuğ İnan

14 İkincisi Öner Önal

15 Üçüncüsü Seyit Murat Pala

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 600-B

16 Şampiyonu Mert Kaya

17 İkincisi Can Akkuş

18 Üçüncüsü Bayram Diril

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 1000-C

19 Şampiyonu Özgür Çapacı

20 İkincisi Erman Boyacıoğlu

21 Üçüncüsü Ahmet Önal

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 600-C

22 Şampiyonu Barış Alsancak

23 İkincisi Ömer Faruk Yıldız

24 Üçüncüsü Bilal Diril

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 SS300

25 Şampiyonu Mert Konuk

26 İkincisi Salih Yiğit Teker

27 Üçüncüsü Ares Stefan Bengiç

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 125sp Büyükler

28 Şampiyonu Erdem Demiroğlu

29 İkincisi Mecit Taha Işık

30 Üçüncüsü Fatih Özgür

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 125sp Gençler

31 Şampiyonu Onur Işık

32 İkincisi Mehmet Tuğrul

33 Üçüncüsü Adem Işık

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 Yamaha R25 Kadınlar Kupası A Grubu

34 Şampiyonu Sahra Su Önkaya

35 İkincisi İlayda Yağmur Yılmaz

36 Üçüncüsü Fatma Baştepe

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 Yamaha R25 Kadınlar Kupası B Grubu

37 Şampiyonu Nilşan Boyraz

38 İkincisi Kardelen Apaydın

39 Üçüncüsü Ece Kartaç

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 Kulüpler

40 Şampiyonu Smyrna Motosiklet Spor Kulübü

41 İkincisi Ege Motosiklet Sporları Kulübü

42 Üçüncüsü Knn 54 Motor Sporları Kulübü

Türkiye Motokros Şampiyonası

Türkiye Lıquı Moly Motokros Şampiyonası 2022 Mx-1 Sınıfı

43 Şampiyonu Mustafa Çetin

44 İkincisi Alperen Köseler

45 Üçüncüsü Mevlüt Kolay

Türkiye Lıquı Moly Motokros Şampiyonası 2022 Mx-2 Sınıfı

46 Şampiyonu Batuhan Demiryol

47 İkincisi Baran Bulut Kocaman

48 Üçüncüsü Ömer Uçum

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Mx-2 Junior Sınıfı

49 Şampiyonu Baran Bulut Kocaman

50 İkincisi Ömer Uçum

51 Üçüncüsü Efe Kemal Hıd

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Mx Sınıfı

52 Şampiyonu Şakir Şenkalaycı

53 İkincisi Eray Esentürk

54 Üçüncüsü Murat Başterzi

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Senior Sınıfı

55 Şampiyonu Ceyhun Kalfalı

56 İkincisi Okan Kirazoğlu

57 Üçüncüsü Hüseyin Neziroğlu

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Veteran Sınıfı

58 Şampiyonu Metin Esentürk

59 İkincisi Hüseyin Neziroğlu

60 Üçüncüsü Engin Kır

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 85 Cc Sınıfı

61 Şampiyonu Ali Akkafa

62 İkincisi Nasip Emir Abay

63 Üçüncüsü Mert Akkafa

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 65 Cc Sınıfı

64 Şampiyonu Efe Okur

65 İkincisi Berkay Sarıay

66 Üçüncüsü Hasan Hüseyin Baş

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 50 Cc Sınıfı

67 Şampiyonu Poyraz Bor

68 İkincisi Aslan Osmanpaşaoğlu

69 Üçüncüsü Mikail Sertkaya

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Kadınlar Sınıfı

70 Şampiyonu Selen Tınaz

71 İkincisi Irmak Yıldırım

72 Üçüncüsü Aslı Kutluca

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Kulüpler

73 Şampiyonu Yeditepe Motor Sporları Kulübü

74 İkincisi Avrupa Motosiklet Kulübü Derneği

75 Üçüncüsü Kartepe Motosiklet Spor Kulübü

TÜRKİYE SÜPERMOTO ŞAMPİYONASI

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 2022 Open Sınıfı

76 Şampiyonu Onur Işık

77 İkincisi Adem Işık

78 Üçüncüsü Barış Öztürk

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 2022 85 CC Sınıfı

79 Şampiyonu Egehan Çalhan

80 İkincisi Berkay Öztürk

81 Üçüncüsü Ayşe Nazraz Özkan

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 2022 65 CC Sınıfı

82 Şampiyonu Enes Çağan Çakır

83 İkincisi Çağatay Çoklar

84 Üçüncüsü Berkay Sarıay

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 2022 50 CC Sınıfı

85 Şampiyonu Poyraz Bor

86 İkincisi Ömer Yıldız

87 Üçüncüsü Doruk Aybars Altan

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 2022 Kulüpler

88 Şampiyonu Smyrna Motosiklet Spor Kulübü

89 İkincisi Bursa Motosiklet Spor Kulübü

90 Üçüncüsü Avrupa Motosiklet Kulübü Derneği

TÜRKİYE ENDURO ŞAMPİYONASI

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 E-1 Sınıfı

91 Şampiyonu İslam Yıldız

92 İkincisi Süleyman Aydın

93 Üçüncüsü Erhan Sertkaya

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 E-2 Sınıfı

94 Şampiyonu İzzet Kazdal

95 İkincisi Salih Çarpışantürk

96 Üçüncüsü Ersan Tellal

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 E-3 Sınıfı

97 Şampiyonu Bayram Uysal

98 İkincisi Rafet Karakuş

99 Üçüncüsü Anıl Özşeker

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 EB Sınıfı

100 Şampiyonu Ömer Bulduk

101 İkincisi Gökhan Gökçe

102 Üçüncüsü Murat Can Köse

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 Gençler Sınıfı

103 Şampiyonu Mert Koç

104 İkincisi Mehmet Emin Musaoğlu

105 Üçüncüsü Emirhan Kurt

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 Veteran Sınıfı

106 Şampiyonu Ali Baydaş

107 İkincisi Recep Bahadır Çaktı

108 Üçüncüsü Erdem Gülüş

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 Kadınlar Sınıfı

109 Şampiyonu Nazlıcan Aydın

110 İkincisi Sabriye Özer

111 Üçüncüsü Kayra Su Yazıcı

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 EC Sınıfı

112 Şampiyonu Akut Kızıltan

113 İkincisi Emre Esen

114 Üçüncüsü Doğa Can Kılınç

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 Enduro GP

115 Şampiyonu Bayram Uysal

116 İkincisi Rafet Karakuş

117 Üçüncüsü İzzet Kazdal

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 Kulüpler

118 Şampiyonu Enduro İstanbul Spor Kulübü

119 İkincisi Fethiye Orman Spor Kulübü

120 Üçüncüsü Kartepe Motosiklet Spor Kulübü

TÜRKİYE SÜPER ENDURO ŞAMPİYONASI

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Prestij Sınıfı

121 Şampiyonu Rafet Karakuş

122 Sınıfı İkincisi Bayram Uysal

123 Üçüncüsü Mehmet Aktaş

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Usta Sınıfı

124 Şampiyonu Furkan Asan

125 İkincisi Ömer Bulduk

126 Üçüncüsü Ferhat Ataberk Shaterı

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Hobi Sınıfı

127 Şampiyonu Aykut Kızıltan

128 İkincisi Arif Şişman

129 Üçüncüsü Emre Cem Doğu

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Gençler Sınıfı

130 Şampiyonu Mehmet Emin Musaoğlu

131 İkincisi Mert Koç

132 Üçüncüsü Emirhan Kurt

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Veteran Sınıfı

133 Şampiyonu Hüseyin Neziroğlu

134 İkincisi Mehmet Okuyan

135 Üçüncüsü Erdem Gülüş

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 GP Sınıfı

136 Şampiyonu Rafet Karakuş

137 İkincisi Bayram Uysal

138 Üçüncüsü Aykut Kızıltan

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Kulüpler

139 Şampiyonu Enduro İstanbul Spor Kulübü

140 İkincisi Kartepe Motosiklet Spor Kulübü

141 Üçüncüsü İznik Motosiklet Kulübü Derneği

TÜRKİYE ATV ŞAMPİYONASI

Türkiye ATV Şampiyonası 2022 Sınıf1 (649 CC ve Altı)

142 Şampiyonu Haktan Özkul

143 İkincisi Osman Fırat

144 Üçüncüsü Fatih Şengül

Türkiye ATV Şampiyonası 2022 Sınıf2 (650 CC ve Üstü)

145 Şampiyonu Emre Can Uzlaş

146 İkincisi İsrafil Akyüz

147 Üçüncüsü Ahmet Kaan Dengizek

Türkiye ATV Şampiyonası 2022 Sınıf3 (İki Çeker)

148 Şampiyonu Halil Yatgın

149 İkincisi Murat Yatgın

150 Üçüncüsü Kasım Yatgın

Türkiye ATV Şampiyonası 2022 ATVGP

151 Şampiyonu Osman Fırat

152 İkincisi Haktan Özkul

153 Üçüncüsü İsrafil Akyüz

Türkiye ATV Şampiyonası Kulüpler

154 Şampiyonu Başkent Motosiklet Sporları Kulübü

155 İkincisi Anadolu Motor Ve Doğa Sporları Kulübü

156 Üçüncüsü Ege Motosiklet Spor Kulübü

TÜRKİYE DRAG ŞAMPİYONASI

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Pro Street Sınıfı

157 Şampiyonu Muhammet Kamil Kırbaş

158 İkincisi Mahmut Cesur

159 Üçüncüsü Oğuz Bor

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Süper Street Sınıfı

160 Şampiyonu Oğuz Bor

161 İkincisi Caner Kıt

162 Üçüncüsü Tuncer Yeşil

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Street-2 Sınıfı

163 Şampiyonu Adem Aksoy

164 İkincisi Ufuk Işık

165 Üçüncüsü Zafer Akınçay

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Street 600 Sınıfı

166 Şampiyonu Fatih Akın Akkuş

167 İkincisi Okan Asar

168 Üçüncüsü Batuhan Atardağ

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Street 750 Sınıfı

169 Şampiyonu İbrahim Nişli

170 İkincisi Uğur Tarcan

171 Üçüncüsü Timur İlhan

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Standart-1 Sınıfı

172 Şampiyonu Özgür Akkurt

173 İkincisi Mehmet Karakuş

174 Üçüncüsü Abdulsamet Ünel

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Standart-2 Sınıfı

175 Şampiyonu Berke Bor

176 İkincisi Ahmet Yoksulabakan

177 Üçüncüsü Engın Yılmaz

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 300 Pro Sınıfı

178 Şampiyonu Osman Göçmen

179 İkincisi Ferdi Can Çoraplı

180 Üçüncüsü Tolgahan Yuca

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Kadınlar Sınıfı

181 Şampiyonu Sümeyye Ökçesiz

182 İkincisi Bahar Ateş

183 Üçüncüsü İrem Sahra Şengül

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Kulüpler

184 Şampiyonu Mersin Motosiklet Spor Kulübü

185 İkincisi Gaziantep Motosiklet Kulübü

186 Üçüncüsü A2 Teker Spor Kulübü

TÜRKİYE SUJETİ ŞAMPİYONASI

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Open Sınıfı

187 Şampiyonu Kahraman Aktaş

188 İkincisi Kaan Şanver

189 Üçüncüsü İsmail Hakkı Türkkan

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Stock Pro2 Sınıfı

190 Şampiyonu Hakan Akgün

191 İkincisi Ercan Başlıoğlu

192 Üçüncüsü Efe Fatih Özdemir

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Stock Pro1 Sınıfı

193 Şampiyonu Hasan Mert Ekiz

194 İkincisi Serdar Ata

195 Üçüncüsü Furkan Yılmaz

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Gençler Sınıfı

196 Şampiyonu Enes Doğukan Akgün

197 İkincisi Ahmet Efe Gülgür

198 Üçüncüsü Demir Ata

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Drag Sınıfı

199 Şampiyonu Kaan Şanver

200 İkincisi Hakan Akgün

201 Üçüncüsü Uğur Piro

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Flyboard

202 Şampiyonu Kahraman Aktaş

203 İkincisi Furkan Yılmaz

204 Üçüncüsü Turan Sakarya

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Kadınlar Sınıfı

205 Şampiyonu Ayşenur Varan

206 İkincisi Rüya Başlıoğlu

207 Üçüncüsü Sultan Akgün

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Kulüpler

208 Şampiyonu Mersin Motosiklet Spor Kulübü

209 İkincisi Sancaktepe Motosiklet Kulübü

210 Üçüncüsü Ege Motosiklet Sporları Kulübü

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Kocaeli Büyükşehir’den TMF Şampiyonlarına Ödül Töreni first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7190 0
Kocalei Büyükşehir’den TMF Şampiyonlarına Ödül Töreni https://turkishnews.com.tr/?p=7138&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kocalei-buyuksehirden-tmf-sampiyonlarina-odul-toreni https://turkishnews.com.tr/?p=7138#respond Wed, 07 Dec 2022 08:11:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=7138 Büyükşehir’in ev sahipliğinde Milli motosikletçiler için TMF Şampiyonlar Ödül Töreni, Kocaeli’de düzenlenecek

The post Kocalei Büyükşehir’den TMF Şampiyonlarına Ödül Töreni first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Büyükşehir’in ev sahipliğinde Milli motosikletçiler için TMF Şampiyonlar Ödül Töreni, Kocaeli’de düzenlenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye’nin ev sahipliğinde uluslararası ve ulusal şampiyonalarda bu sezon Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil eden milli motosikletçiler için TMF Şampiyonlar Ödül Töreni yapılacak.

TMF ŞAMPİYONLAR ÖDÜL TÖRENİ

Uluslararası ve ulusal şampiyonalarda bu sezon Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil eden milli motosikletçiler için TMF Şampiyonlar Ödül Töreni, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 10 Aralık Cumartesi günü Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ÖDÜLLERİNİ ALACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye’nin ev sahipliğinde Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek törende AK Parti Sakarya Milletvekili ve aynı zamanda TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu önderliğinde Dünya Superbike Şampiyonası’nda elde ettiği birinciliklerle İstiklal Marşı’nı gururla okutan Toprak Razgatlıoğlu, 2022 yılı Avrupa Şampiyonu Bahattin Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda sezonu üçüncülükle bitiren Can Öncü ve bir diğer başarılı milli motosikletçi Deniz Öncü ödüllerini alacak.

DERECEYE GİREN 220 SPORCU

Törende ayrıca 8 farklı Türkiye şampiyonasında dereceye giren 220 sporcu ile dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında mücadele edip dereceye giren milli sporcu ve aileleri de ödüllendirilecek.

2022 Türkiye Şampiyonalarında Dereceye Giren Sporcu ve Kulüplerimiz

TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 TMFGP 1000cc

1 Şampiyonu Murat Deniz

2 İkincisi Ahmet Önal

3 Üçüncüsü Altuğ İnan

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 TMFGP 600cc

4 Şampiyonu Furkan Eryılmaz

5 İkincisi Muammer Nuri Karakaya

6 Üçüncüsü Bayram Diril

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 1000-A

7 Şampiyonu Murat Deniz

8 İkincisi Yiğit Fazlı Erçelik

9 Üçüncüsü Harun Akgün

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 600-A

10 Şampiyonu Furkan Eryılmaz

11 İkincisi Muammer Nuri Karakaya

12 Üçüncüsü Adil İnanlı

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 1000-B

13 Şampiyonu Altuğ İnan

14 İkincisi Öner Önal

15 Üçüncüsü Seyit Murat Pala

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 600-B

16 Şampiyonu Mert Kaya

17 İkincisi Can Akkuş

18 Üçüncüsü Bayram Diril

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 1000-C

19 Şampiyonu Özgür Çapacı

20 İkincisi Erman Boyacıoğlu

21 Üçüncüsü Ahmet Önal

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 600-C

22 Şampiyonu Barış Alsancak

23 İkincisi Ömer Faruk Yıldız

24 Üçüncüsü Bilal Diril

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 SS300

25 Şampiyonu Mert Konuk

26 İkincisi Salih Yiğit Teker

27 Üçüncüsü Ares Stefan Bengiç

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 125sp Büyükler

28 Şampiyonu Erdem Demiroğlu

29 İkincisi Mecit Taha Işık

30 Üçüncüsü Fatih Özgür

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 125sp Gençler

31 Şampiyonu Onur Işık

32 İkincisi Mehmet Tuğrul

33 Üçüncüsü Adem Işık

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 Yamaha R25 Kadınlar Kupası A Grubu

34 Şampiyonu Sahra Su Önkaya

35 İkincisi İlayda Yağmur Yılmaz

36 Üçüncüsü Fatma Baştepe

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 Yamaha R25 Kadınlar Kupası B Grubu

37 Şampiyonu Nilşan Boyraz

38 İkincisi Kardelen Apaydın

39 Üçüncüsü Ece Kartaç

Türkiye Bitci Pist Şampiyonası 2022 Kulüpler

40 Şampiyonu Smyrna Motosiklet Spor Kulübü

41 İkincisi Ege Motosiklet Sporları Kulübü

42 Üçüncüsü Knn 54 Motor Sporları Kulübü

Türkiye Motokros Şampiyonası

Türkiye Lıquı Moly Motokros Şampiyonası 2022 Mx-1 Sınıfı

43 Şampiyonu Mustafa Çetin

44 İkincisi Alperen Köseler

45 Üçüncüsü Mevlüt Kolay

Türkiye Lıquı Moly Motokros Şampiyonası 2022 Mx-2 Sınıfı

46 Şampiyonu Batuhan Demiryol

47 İkincisi Baran Bulut Kocaman

48 Üçüncüsü Ömer Uçum

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Mx-2 Junior Sınıfı

49 Şampiyonu Baran Bulut Kocaman

50 İkincisi Ömer Uçum

51 Üçüncüsü Efe Kemal Hıd

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Mx Sınıfı

52 Şampiyonu Şakir Şenkalaycı

53 İkincisi Eray Esentürk

54 Üçüncüsü Murat Başterzi

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Senior Sınıfı

55 Şampiyonu Ceyhun Kalfalı

56 İkincisi Okan Kirazoğlu

57 Üçüncüsü Hüseyin Neziroğlu

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Veteran Sınıfı

58 Şampiyonu Metin Esentürk

59 İkincisi Hüseyin Neziroğlu

60 Üçüncüsü Engin Kır

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 85 Cc Sınıfı

61 Şampiyonu Ali Akkafa

62 İkincisi Nasip Emir Abay

63 Üçüncüsü Mert Akkafa

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 65 Cc Sınıfı

64 Şampiyonu Efe Okur

65 İkincisi Berkay Sarıay

66 Üçüncüsü Hasan Hüseyin Baş

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 50 Cc Sınıfı

67 Şampiyonu Poyraz Bor

68 İkincisi Aslan Osmanpaşaoğlu

69 Üçüncüsü Mikail Sertkaya

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Kadınlar Sınıfı

70 Şampiyonu Selen Tınaz

71 İkincisi Irmak Yıldırım

72 Üçüncüsü Aslı Kutluca

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 2022 Kulüpler

73 Şampiyonu Yeditepe Motor Sporları Kulübü

74 İkincisi Avrupa Motosiklet Kulübü Derneği

75 Üçüncüsü Kartepe Motosiklet Spor Kulübü

TÜRKİYE SÜPERMOTO ŞAMPİYONASI

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 2022 Open Sınıfı

76 Şampiyonu Onur Işık

77 İkincisi Adem Işık

78 Üçüncüsü Barış Öztürk

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 2022 85 CC Sınıfı

79 Şampiyonu Egehan Çalhan

80 İkincisi Berkay Öztürk

81 Üçüncüsü Ayşe Nazraz Özkan

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 2022 65 CC Sınıfı

82 Şampiyonu Enes Çağan Çakır

83 İkincisi Çağatay Çoklar

84 Üçüncüsü Berkay Sarıay

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 2022 50 CC Sınıfı

85 Şampiyonu Poyraz Bor

86 İkincisi Ömer Yıldız

87 Üçüncüsü Doruk Aybars Altan

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 2022 Kulüpler

88 Şampiyonu Smyrna Motosiklet Spor Kulübü

89 İkincisi Bursa Motosiklet Spor Kulübü

90 Üçüncüsü Avrupa Motosiklet Kulübü Derneği

TÜRKİYE ENDURO ŞAMPİYONASI

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 E-1 Sınıfı

91 Şampiyonu İslam Yıldız

92 İkincisi Süleyman Aydın

93 Üçüncüsü Erhan Sertkaya

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 E-2 Sınıfı

94 Şampiyonu İzzet Kazdal

95 İkincisi Salih Çarpışantürk

96 Üçüncüsü Ersan Tellal

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 E-3 Sınıfı

97 Şampiyonu Bayram Uysal

98 İkincisi Rafet Karakuş

99 Üçüncüsü Anıl Özşeker

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 EB Sınıfı

100 Şampiyonu Ömer Bulduk

101 İkincisi Gökhan Gökçe

102 Üçüncüsü Murat Can Köse

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 Gençler Sınıfı

103 Şampiyonu Mert Koç

104 İkincisi Mehmet Emin Musaoğlu

105 Üçüncüsü Emirhan Kurt

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 Veteran Sınıfı

106 Şampiyonu Ali Baydaş

107 İkincisi Recep Bahadır Çaktı

108 Üçüncüsü Erdem Gülüş

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 Kadınlar Sınıfı

109 Şampiyonu Nazlıcan Aydın

110 İkincisi Sabriye Özer

111 Üçüncüsü Kayra Su Yazıcı

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 EC Sınıfı

112 Şampiyonu Akut Kızıltan

113 İkincisi Emre Esen

114 Üçüncüsü Doğa Can Kılınç

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 Enduro GP

115 Şampiyonu Bayram Uysal

116 İkincisi Rafet Karakuş

117 Üçüncüsü İzzet Kazdal

Türkiye Enduro Şampiyonası 2022 Kulüpler

118 Şampiyonu Enduro İstanbul Spor Kulübü

119 İkincisi Fethiye Orman Spor Kulübü

120 Üçüncüsü Kartepe Motosiklet Spor Kulübü

TÜRKİYE SÜPER ENDURO ŞAMPİYONASI

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Prestij Sınıfı

121 Şampiyonu Rafet Karakuş

122 Sınıfı İkincisi Bayram Uysal

123 Üçüncüsü Mehmet Aktaş

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Usta Sınıfı

124 Şampiyonu Furkan Asan

125 İkincisi Ömer Bulduk

126 Üçüncüsü Ferhat Ataberk Shaterı

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Hobi Sınıfı

127 Şampiyonu Aykut Kızıltan

128 İkincisi Arif Şişman

129 Üçüncüsü Emre Cem Doğu

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Gençler Sınıfı

130 Şampiyonu Mehmet Emin Musaoğlu

131 İkincisi Mert Koç

132 Üçüncüsü Emirhan Kurt

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Veteran Sınıfı

133 Şampiyonu Hüseyin Neziroğlu

134 İkincisi Mehmet Okuyan

135 Üçüncüsü Erdem Gülüş

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 GP Sınıfı

136 Şampiyonu Rafet Karakuş

137 İkincisi Bayram Uysal

138 Üçüncüsü Aykut Kızıltan

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 2022 Kulüpler

139 Şampiyonu Enduro İstanbul Spor Kulübü

140 İkincisi Kartepe Motosiklet Spor Kulübü

141 Üçüncüsü İznik Motosiklet Kulübü Derneği

TÜRKİYE ATV ŞAMPİYONASI

Türkiye ATV Şampiyonası 2022 Sınıf1 (649 CC ve Altı)

142 Şampiyonu Haktan Özkul

143 İkincisi Osman Fırat

144 Üçüncüsü Fatih Şengül

Türkiye ATV Şampiyonası 2022 Sınıf2 (650 CC ve Üstü)

145 Şampiyonu Emre Can Uzlaş

146 İkincisi İsrafil Akyüz

147 Üçüncüsü Ahmet Kaan Dengizek

Türkiye ATV Şampiyonası 2022 Sınıf3 (İki Çeker)

148 Şampiyonu Halil Yatgın

149 İkincisi Murat Yatgın

150 Üçüncüsü Kasım Yatgın

Türkiye ATV Şampiyonası 2022 ATVGP

151 Şampiyonu Osman Fırat

152 İkincisi Haktan Özkul

153 Üçüncüsü İsrafil Akyüz

Türkiye ATV Şampiyonası Kulüpler

154 Şampiyonu Başkent Motosiklet Sporları Kulübü

155 İkincisi Anadolu Motor Ve Doğa Sporları Kulübü

156 Üçüncüsü Ege Motosiklet Spor Kulübü

TÜRKİYE DRAG ŞAMPİYONASI

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Pro Street Sınıfı

157 Şampiyonu Muhammet Kamil Kırbaş

158 İkincisi Mahmut Cesur

159 Üçüncüsü Oğuz Bor

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Süper Street Sınıfı

160 Şampiyonu Oğuz Bor

161 İkincisi Caner Kıt

162 Üçüncüsü Tuncer Yeşil

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Street-2 Sınıfı

163 Şampiyonu Adem Aksoy

164 İkincisi Ufuk Işık

165 Üçüncüsü Zafer Akınçay

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Street 600 Sınıfı

166 Şampiyonu Fatih Akın Akkuş

167 İkincisi Okan Asar

168 Üçüncüsü Batuhan Atardağ

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Street 750 Sınıfı

169 Şampiyonu İbrahim Nişli

170 İkincisi Uğur Tarcan

171 Üçüncüsü Timur İlhan

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Standart-1 Sınıfı

172 Şampiyonu Özgür Akkurt

173 İkincisi Mehmet Karakuş

174 Üçüncüsü Abdulsamet Ünel

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Standart-2 Sınıfı

175 Şampiyonu Berke Bor

176 İkincisi Ahmet Yoksulabakan

177 Üçüncüsü Engın Yılmaz

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 300 Pro Sınıfı

178 Şampiyonu Osman Göçmen

179 İkincisi Ferdi Can Çoraplı

180 Üçüncüsü Tolgahan Yuca

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Kadınlar Sınıfı

181 Şampiyonu Sümeyye Ökçesiz

182 İkincisi Bahar Ateş

183 Üçüncüsü İrem Sahra Şengül

Türkiye Drag Şampiyonası 2022 Kulüpler

184 Şampiyonu Mersin Motosiklet Spor Kulübü

185 İkincisi Gaziantep Motosiklet Kulübü

186 Üçüncüsü A2 Teker Spor Kulübü

TÜRKİYE SUJETİ ŞAMPİYONASI

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Open Sınıfı

187 Şampiyonu Kahraman Aktaş

188 İkincisi Kaan Şanver

189 Üçüncüsü İsmail Hakkı Türkkan

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Stock Pro2 Sınıfı

190 Şampiyonu Hakan Akgün

191 İkincisi Ercan Başlıoğlu

192 Üçüncüsü Efe Fatih Özdemir

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Stock Pro1 Sınıfı

193 Şampiyonu Hasan Mert Ekiz

194 İkincisi Serdar Ata

195 Üçüncüsü Furkan Yılmaz

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Gençler Sınıfı

196 Şampiyonu Enes Doğukan Akgün

197 İkincisi Ahmet Efe Gülgür

198 Üçüncüsü Demir Ata

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Drag Sınıfı

199 Şampiyonu Kaan Şanver

200 İkincisi Hakan Akgün

201 Üçüncüsü Uğur Piro

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Flyboard

202 Şampiyonu Kahraman Aktaş

203 İkincisi Furkan Yılmaz

204 Üçüncüsü Turan Sakarya

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Kadınlar Sınıfı

205 Şampiyonu Ayşenur Varan

206 İkincisi Rüya Başlıoğlu

207 Üçüncüsü Sultan Akgün

Türkiye Sujeti Şampiyonası 2022 Kulüpler

208 Şampiyonu Mersin Motosiklet Spor Kulübü

209 İkincisi Sancaktepe Motosiklet Kulübü

210 Üçüncüsü Ege Motosiklet Sporları Kulübü

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Kocalei Büyükşehir’den TMF Şampiyonlarına Ödül Töreni first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=7138 0
PFDK Kararları Hukuka Uygun Mu https://turkishnews.com.tr/?p=6669&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pfdk-kararlari-hukuka-uygun-mu https://turkishnews.com.tr/?p=6669#respond Tue, 06 Dec 2022 11:41:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6669 Spor Toto 1. Lig 15. Hafta müsabakasında Göztepe ve Altay’ın karşı karşıya geldiği müsabaka Türk futbol kamuoyunun utanması gereken görüntülere sahne oldu.

The post PFDK Kararları Hukuka Uygun Mu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Spor Toto 1. Lig 15. Hafta müsabakasında Göztepe ve Altay’ın karşı karşıya geldiği müsabaka Türk futbol kamuoyunun utanması gereken görüntülere sahne oldu. Daha önce Altay taraftarların stadyuma alınmayacağı duyurulan maç tepkiler üzerine Altay taraftarının katılımına açılmıştı. Çıkan olaylar sebebi ile müsabaka ileriki bir tarihe ertelendi.

Olayların başlangıcında misafir tribününde yer alan Altay taraftarları arasından bir şahsın Göztepe tribününe doğru attığı işaret fişeğinin ev sahibi tribününde yer alan Mehmet Çakır’a isabet etti bunun neticesinde ağır yaralanan mağdurun hastaneye intikali sağlandı ve tedavi altına alındı. Olaylar bunla da kısıtlı kalmayarak saha içerisine taştı, Sahaya inen bir Göztepe taraftarı köşe bayrağı direği ile Altay’ın başarılı kalecisi Ozan Evrim Önenç’e saldırdı. Yaşanan elim olaylardan sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonrasında, Ozan Önenç’e saldıran holigan Mehmet Nihat Aydın için ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘6222 sayılı yasaya muhalefet’ suçlarından cezalandırılması talebi ile tutuklu yargılanmak üzere adliyeye sevk edildi. Suç unsuru malzemeleri organize şekilde kullandığı anlaşılan ve işaret fişeğini ev sahibi taraftar tribününe doğru ateşleyen zanlı Furkan Eraslar ve suç unsuru sis ve işaret fişeklerini stadyuma sokan Özel Ambulans Şirketi şoförleri A.G. ve H.K.’nin de içerisinde bulunduğu 19 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Tüm bu yaşanan olaylar üzerine;

“VERİLEN CEZALAR HUKUKA AYKIRI”

Spor hukukçusu Avukat Bilal TARI: ‘6222 sayılı ‘Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun 5. Maddesinde yer alan ‘ futbol müsabakalarında ev sahibi olan kulüp müsabaka ve seyir alanlarında sağlık ve güvenliğe’ ibaresi ile başlayan ve gerekli halleri düzenleyen madde içeriğinden anlaşılacağı üzere gerek deplasman tribününe kaçak yollar ile sokulan sis ve fişekler, gerekse de saha içerisine giren Mehmet Aydın‘ın yaptığı eylemlerin önlenmesini sağlamak ev sahibi kulüp olan ‘Göztepe’ye’ aittir ancak PFDK’NIN 01.12.2022 tarihinde mezkur olay ile ilgili Kurul tarafından verilen kararda konuk ekibe ‘taraftarlarının sebep olduğu saha olayları sebebi ile’ 6 müsabaka seyircisiz oynama cezası verildi. Genel hukuk sisteminde bu ve türevi kararların yeri olmamalı. Hukukumuzda suçun şahsiliği ilkesi var somut olaydan sıyrılarak olayı bir bütün olarak değerlendirmeliyiz, ev sahibi takım güvenliği sağlayamadığından dolayı ceza alması gerekiyor. Misafir takımın, sırf kendi taraftarı olan kişilerin hukuka aykırı ve suç teşkil eden işlemlerinden dolayı, müsabakanın teşkili ve güvenliğine ilişkin hiçbir sorumluluğu bulunmuyor olmasına rağmen ciddi yaptırımlara maruz kalması hukuka aykırı nitelikte. ‘

“E-BİLET SİSTEMİ TABANA YAYILMALI”

Spor hukukçusu Fikret Ahmet Yavaş ise “Talimatın konu ile ilgili hükmü hem yasayı ihlal eden kişileri aynı zamanda sorumluluklarını yerine getiremeyen kulüpleri ilgilendirmekte. Tutukluların Türk Ceza Kanunu ve 6222 sayılı yasa gereğince alacakları cezaların yanında spor müsabakalarına katılmaktan mahrumiyet ve men cezası alması gerekir’ dedi. İkili aynı zamanda 6222 sayılı yasa ile hayatımıza giren ve yalnızca Süper lig ile spor toto 1. Ligde uygulanan elektronik bilet sisteminin Profesyonel liglerin bütününe yayılması gerekliliğinden bahsetti. Tarı sözlerine şu şekilde devam etti, ‘Bugün TFF. 2. LİG ve 3. LİG’de mücadele eden Anadolu’nun önde gelen camialarının maçlarında süper ligde yakalanamayan taraftar sayısına ulaşılıyor, bu maçların denetiminin aynı usulde yapılabilmesi ve olası suçluların somut olayda olduğu gibi kolaylıkla belirlenebilmesi için e-bilet sisteminin alt klasman liglerde uygulanması zorunlu hale gelmiştir dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post PFDK Kararları Hukuka Uygun Mu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6669 0
Bayraklı’nın spor sahaları yenileniyor https://turkishnews.com.tr/?p=6649&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bayraklinin-spor-sahalari-yenileniyor https://turkishnews.com.tr/?p=6649#respond Tue, 06 Dec 2022 11:26:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6649 Spora ve sporcuya verdiği desteklerle adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, ilçe genelindeki basketbol ve futbol sahalarını da modernize etmeye devam ediyor.

The post Bayraklı’nın spor sahaları yenileniyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Spora ve sporcuya verdiği desteklerle adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, ilçe genelindeki basketbol ve futbol sahalarını da modernize etmeye devam ediyor. Son 3 yılda 16 spor sahasını baştan sona yenileyen belediye ekipleri amatör sporcuların da yüzünü güldürdü. Başkan Sandal “Bayraklı için sporun öneminin farkındayız. Gençlerimizin daha iyi koşullarda spor yapmasının önünü açıyoruz” dedi.

3 YILDA 16 SPOR ALANI YENİLENDİ
Bayraklı Belediyesi, spor yatırımları kapsamında ilçeye yeni spor alanları kazandırırken mevcut tesisleri de yeniliyor. Çalışmalar kapsamında ilçede spor okullarına, amatör spor kulüplerine ve tüm sporseverlere hizmet veren Şehit Ümit Boz ile Doğançay futbol tesislerinin bakım ve onarımı yapılırken, son üç yılda Bayraklı’da bulunan tüm basketbol sahalarının da bozulan zeminleri yenilendi. Yıpranan kale direkleri, pota ve tel örgüler değiştirildi. 12 basketbol, 4 futbol sahasının bakım ve modernizasyon işlemleri tamamlanarak hizmete sunuldu. Ayrıca Osmangazi Mahallesi’ne bir de yeni futbol sahası kazandırıldı. Vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan çalışmaların yeni yılda da süreceği belirtildi.

HER ZAMAN SPORUN VE SPORCUNUN YANINDAYIZ
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Spora verdiğimiz desteklerle her yıl binlerce vatandaşımıza çeşitli branşlarda spor yapma imkanı sunuyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz de aldıkları eğitimlerle turnuvalara katılarak ilçemize dereceler kazandırıyor. Önce ailelerini sonra bizi gururlandıran tüm sporcularımızı kutluyorum. Her zaman sporun ve sporcunun yanında olacağız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Bayraklı’nın spor sahaları yenileniyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6649 0
Son Şampiyon VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezona başlıyor https://turkishnews.com.tr/?p=6550&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=son-sampiyon-vakifbank-sampiyonlar-liginde-yeni-sezona-basliyor https://turkishnews.com.tr/?p=6550#respond Tue, 06 Dec 2022 10:41:08 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6550 VakıfBank, 5 kez şampiyonluk yaşadığı CEV Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezona 7 Aralık Çarşamba 17.00’de, Sırbistan temsilcisi Crvena Zvezda BEOGRAD’ı ağırlayacağı karşılaşma ile başlayacak. Sarı-siyahlılar 10 kez kürsüde yer aldığı CEV Şampiyonlar Ligi’nde 5 şampiyonlukla en çok zafer kazanan takım konumunda.

The post Son Şampiyon VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezona başlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

VakıfBank, 5 kez şampiyonluk yaşadığı CEV Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezona 7 Aralık Çarşamba 17.00’de, Sırbistan temsilcisi Crvena Zvezda BEOGRAD’ı ağırlayacağı karşılaşma ile başlayacak. Sarı-siyahlılar 10 kez kürsüde yer aldığı CEV Şampiyonlar Ligi’nde 5 şampiyonlukla en çok zafer kazanan takım konumunda.

Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezonu Crvena Zvezda BEOGRAD karşılaşması ile açıyor. C Grubu’nda mücadele edecek olan sarı-siyahlılar, 7 Aralık Çarşamba TSİ 17.00’de VakıfBank Spor Sarayı’nda Sırbistan temsilcisi ile karşılaşacağı mücadelenin ardından; 21 Aralık Çarşamba, TSİ 21.30’de Almanya ekibi SC Potsdam’a konuk olacak. VakıfBank, gruptaki diğer rakibi Igor Gorgonzola NOVARA ile ise 10 Ocak Salı karşılaşacak. İtalya’daki mücadele TSİ 21.00’de başlayacak.

Giovanni Guidetti: “Şampiyonlar Ligi’nde yeni bir maceraya başlıyoruz”

CEV Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezonun başlıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren VakıfBank’ın İtalyan Başantrenörü Giovanni Guidetti, “Şampiyonlar Ligi’nde yeni bir maceraya başlıyor olduğumuz için çok heyecanlıyız. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin seviyesi daha da yükseldi. Şampiyon olmak isteyen birçok takım var. Şampiyonlar Ligi bizim için her zaman çok önemli bir turnuva oldu. Yeni bir sezona başlıyor olduğumuz için çok mutluyuz. Çok heyecanlı ve zorlu bir sezon olacak” ifadelerini kullandı.

Gabi: “Kazanarak başlamak çok önemli”

Son şampiyon VakıfBank’ın Kaptanı Gabi ise, “Şampiyonlar Ligi sezonun en önemli turnuvalarından biri. İlk maçımız için çok heyecanlıyım. İç sahada başlıyor olmamız daha da heyecanlı kılıyor. Taraftarlarımız Şampiyonlar Ligi maçlarında salonumuzda çok güzel bir atmosfer yaratıyor. Kazanarak başlamak çok önemli. Son derece iyi hazırlandık ve heyecanla maçı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde rekorların takımı VakıfBank

VakıfBank bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi’nde 21. kez mücadele edecek ve kendine ait olan CEV Şampiyonlar Ligi’nde “en çok yer alan takım” rekorunu geliştirmiş olacak. Ayrıca sarı-siyahlılar 5 kez şampiyonluğa ulaştığı CEV Şampiyonlar Ligi’nde en çok zafer yaşayan takım konumunda. Toplamda 10 kez kürsüde yer alan VakıfBank, bu anlamda da bir rekorun sahibi. Bugüne kadar CEV Şampiyonlar Ligi’nde 202 maça çıkan ve 149 galibiyet alan VakıfBank, bu iki alanda da turnuva tarihinde en yüksek sayılara ulaşan ekip durumunda.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Son Şampiyon VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezona başlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6550 0
Uzun Mesafe ve Sürat Yarışları nefes kesti https://turkishnews.com.tr/?p=6382&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=uzun-mesafe-ve-surat-yarislari-nefes-kesti https://turkishnews.com.tr/?p=6382#respond Tue, 06 Dec 2022 09:26:09 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6382 Büyükşehir’in ev sahipliğinde düzenlenen 2022-2023 sezonun ilk Türkiye Oryantiring Şampiyonasında sporcular dereye girmek için mücadele etti

The post Uzun Mesafe ve Sürat Yarışları nefes kesti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Büyükşehir’in ev sahipliğinde düzenlenen 2022-2023 sezonun ilk Türkiye Oryantiring Şampiyonasında sporcular dereye girmek için mücadele etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve üç gün süren Türkiye Oryantiring Şampiyonası, 1. Kademe Uzun Mesafe Ve Sürat Yarışlarıyla sona erdi. Kocaeli’nin Gebze ilçesi Denizli Köyü’nde ilk iki gün orta ve uzun mesafe yarışlarının ardından son gün sporcular Gölcük Şehir Stadyumu’nda düzenlenen Sürat Yarışlarıyla dereceye girebilmek için mücadele etti. Büyük ölçüde muhakeme becerisi gerektiren ve dayanıklılık isteyen kadın ve erkek 17 kategoride, 41 ilden, 110 kulüp, 1134 sporcu şampiyon olup Türkiye Oryantiring Milli Takımında yer almak için koştu.

‘SPOR KENTİ’ ÜNVANI EKLENDİ

Şampiyonanın son gününde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, yapılan spor yatırımların ardından Kocaeli’nin pek çok güzel sıfatının yanına artık bir de ‘Spor Kenti’ unvanının eklendiğini belirtti. Şampiyonaya ev sahipliği yaptıkları için mutluluk duyduklarını ifade eden Çakmak, “41 farklı ilden 110 kulüp ve 1134 sporcu ile Oryantiring Şampiyonası’nı gerçekleştirdiğimiz için son derece mutluyuz. Burada farklı illerden sporcuları misafir ediyoruz. Spor Kenti Kocaeli’nde binlerce sporcuyla birlikte olmak bizi gerçekten gururlandırdı. Sporcularımızın heyecanı da görülmeye değerdi” ifadelerini kullandı.

SPORUN BAŞKENTİ OLMAYI FAZLASIYLA HAK EDİYOR

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise yaptığı konuşmada, “Kocaeli Büyükşehir ev sahipliğinde ve Tahir Başkanımızın liderliğinde 2022 yılında Kocaeli’nin tamamında 8 uluslararası, 30 ulusal ve yüze yakın organizasyonla ilimiz Sporun Başkenti olmayı fazlasıyla hak ediyor. Kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya hedefleyen zorlu bir spor dalı olan oryantiring yarışlarında dereceye giren sporcular başta olmak üzere, katılan tüm sporcuları tebrik ediyor, emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

SPORU SEVEN VE DESTEKLEYEN BİR BELEDİYE

Türkiye Oryantring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu da yaptığı açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen 2022-2023 sezonu Türkiye Oryantring Şampiyonası’nın 1. Kademe Yarışlarının startını Kocaeli’nden verdiklerini belirterek, “Yaklaşık 110 kulübümüzden 1134 sporcumuzla tam oryantiring havası diyebileceğimiz parkurlarımızla çok güzel bir ortamda harika bir yarış gerçekleştirildi. Kocaeli bölgesi bu anlamda daha önce de uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan ve tecrübeli bir bölgemiz ve belediyemiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a da teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

DERECEYE GİREN SPORCULAR
Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Uzun Mesafe ve Sürat Yarışları’nda dereceye girenlere ödülleri Büyükşehir Başkan Vekili Çakmak, Gölcük Belediye Başkanı Sezer, daire başkanı Yıldırım, federasyonu başkanı Çolakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

Uzun Mesafe Yarışları madalya alan sporcular

K16A (64) 6,2 km 195 m 14 C

1. Melek Tekin İnegöl Belediye SK

2. Hatice Elif Kurt Altun Hedef GSK

3. Rabia Aslan İnegöl Belediye SK

E16A (79) 6,7 km 180 m 15 C

1. Süleyman Efe Sarı Balıkesir GSK

2. Kubilay Karataşlı Çankaya Oryantiring GSK

3. Yavuz Selim Şırkı Kayseri GSM

K16B (48) 4,2 km 90 m 12 C

1. Aleyna Zeybek İnegöl Belediye SK

2. Fatma Sude Sarı Tavşanlı Oryantiring GSK

3. Gülsüm İkbal Şen Bucak Bld. Oğuzhan DSGSK

E16B (55) 4,8 km 120 m 15 C

1. Efe Aslan Kuzey Oryantiring SK

2. Ali Yavuz Güngör Osmaniye OGİDOS

3. Ahmet Oğuzhan Polat Osmaniye OGİDOS

K18A (36) 6,8 km 190 m 18 C

1. Ayşa Asya Tuzcuoğulları Balıkesir GSK

2. Buse Açıl Balıkesir GSK

3. Sıla Dursun Bursa Hedef GDSK

E18A (47) 7,8 km 300 m 19 C

1. Hüseyin Şahan Balıkesir GSK

2. Utku Çiçek Anadolu Oryantiring SK

3. Altar Ilgaz Tuzcuoğulları Balıkesir GSK

K18B (22) 4,6 km 115 m 15 C

1. Cemre Başak Özçelik Düzce GHSK

2. Kayra Varol Düzce GHSK

3. Saliha Polat Batman GSM

E18B (24) 5,1 km 185 m 17 C

1. İlyas Barış Çalışır Konya GSK

2. Çağrı Doğukan Özcan Osmaniye OGİDOS

3. Ramazan Emre Öğdem Bucak Bld. Oğuzhan DSGSK

K20A (26) 7,8 km 300 m 18 C

1. Esma Melle Anadolu Oryantiring SK

2. Eylül Şenal Ankara Orienteering SK-AOSK

3. Betül Önal Anadolu Oryantiring SK

E20A (37) 9,2 km 340 m 22 C

1. Orbay Fatih Yıldız Balıkesir GSK

2. Turgut Köse Kastamonu Oryantiring SK

3. Ahmet Polat Tavşanlı Oryantiring GSK

K20B (19) 5,0 km 170 m 14 C

1. Cansever Kurt Pikolo Spor Kulübü

2. Ece Kırcı Yıldız Teknik Ünv. SK

3. Açelya Buket Korkmaz Pikolo Spor Kulübü

E20B (23) 4,0 km 160 m 15 C

1. Hüseyin Gökay Akhisar Bel. SFSK

2. Tuna Şen Yıldız Teknik Ünv. SK

3. Hamdi Koçaş Konya GSK

K21A (42) 7,9 km 300 m 19 C

1. Aliye Ayta Kuzey Geyikleri DSK

2. Nur Gülnihal Çakır Pikolo Spor Kulübü

3. L. Monika Etterle Biederman İnegöl Oryantiring GSK

E21A (96) 8,6 km 350 m 19 C

1. Fatih Şölen Düzce Oryantiring Ve Doğa SK

2. İlyas Avcı İnönü Belediyesi GSK

3. Nazım Altun Türk Silahlı Kuvvetleri SK-TSK

K21B (24) 5,6 km 165 m 13 C

1. Betül Ahıskalı Ankara Orienteerıng SK-AOSK

2. Damla Barotcu Düzce GHSK

3. Gülşah Karataşlı Pusat SK

E21B (31) 6,4 km 200 m 18 C

1. Hüseyin Ergin Osmaniye OGİDOS

2. Batuhan Gökkaya Osmaniye OGİDOS

3. Oğuzhan Aşcıoğlu Yıldız Teknik Ünv. SK

K21E (34) 8,9 km 340 m 20 C

1. Elif Gökçe Avcı İnönü Belediyesi GSK

2. Ayşe İşler Jandarma Gücü SK

3. Hilal Oruç İnegöl Oryantiring GSK

E21E (62) 11,4 km 450 m 26 C

1. Ahmet Kaçmaz Jandarma Gücü SK

2. Koray Şahin Türk Silahlı Kuvvetleri SK-TSK

3. Özgür Fettah Türk Silahlı Kuvvetleri SK-TSK

K35 (10) 7,5 km 260 m 18 C

1. Elif Ateş İstanbul Orienteering SK-İOG

2. Gonca Ünal İstanbul Orienteering SK-İOG

3. Tatiana Kalenderoğlu İstanbul Orienteering SK-İOG

E35 (29) 8,6 km 335 m 21 C

1. Abdullah Erdoğan Jandarma Gücü SK

2. Pawel Jan Biederman İnegöl Oryantiring GSK

3. Sedat Caferoğlu Edirne GSM

K40 (9) 6,1 km 185 m 13 C

1. Seda Arslan Pusula Doğa SK

2. Ahu Yetiş Yenimahalle Teknik GSK

3. Sinem Deniz Çankaya Oryantiring GSK

E40 (25) 7,7 km 320 m 17 C

1. Bülent Şahin İstanbul Orienteering SK-İOG

2. Muhterem Bulut Malatya GSM

3. Suat İpekoğlu Yenimahalle Teknik GSK

K45 (13) 5,3 km 175 m 11 C

1. Itır Atadiyen Yakamoz GSK

2. Ayşegül Övünç Yakamoz GSK

3. Cemile Usta İstanbul Orienteerıng SK-İOG

E45 (13) 6,3 km 260 m 14 C

1. Mükremin Güven Solmaz İstanbul Orienteering SK-İOG

2. Sinan Şen İstanbul Orienteering SK-İOG

3. Yavuz Kurtuluş Anıl İstanbul Orienteering SK-İOG

K50 (7) 4,8 km 195 m 13 C

1. Emine Öztürk Bursa Oryantiring SK

2. Lütfiye Kızılaslan Tosun Mersin Bahriye Yelken Doğa SK

3. Nuran Demirer Yakamoz GSK

E50 (16) 5,2 km 200 m 15 C

1. Cengiz Altun Altun Orienteering ve ASK

2. Ercüment Usta İstanbul Orienteering SK-İOG

3. Tanzer Dursun Bursa Hedef GDSK

K55 (2) 4,5 km 160 m 13 C

1. Gülşeker Altun Bostanlıspor GSK

2. Gülderen Saygı Demirci Akıncıları GSK

E55 (14) 5,0 km 190 m 13 C

1. Yakup Yakupoğlu İstanbul Orienteering SK-İOG

2. Abdullah Turan Ayancık Belediyesi SK

3. Necati Yıldız İstanbul Orienteering SK-İOG

K60 (1) 4,1 km 120 m 14 C

1 Nigar Boz Doruk Dağcılık ve DSK

E60 (8) 4,4 km 165 m 14 C

1. Rahim İlgenli Ankara Orienteering SK-AOSK

2. Mehmet Çetin Şimşit Ankara Orienteering SK-AOSK

3. Hilmi Mert Bursa Oryantiring SK

EMAÇIK (1) 3,7 km 80 m 11 C

1 Tahir Emre Esirgen Ankara Orienteering SK-AOSK

Sürat Yarışları madalya alan sporcular

K16A (64) 2,6 km 40 m 14 C

1. Hatice Elif Kurt Altun Hedef GSK

2. Melek Tekin İnegöl Belediye SK

3. Medine Münevver Korkmaz Niksar Belediye SK

E16A (79) 2,7 km 50 m 14 C

1. Gürhan Horasanlı İnegöl Belediye SK

2. Kuzey Özkurt Ankara Orıenteerıng SK-AOSK

3. Demir Özgün Bursa Oryantiring SK

K16B (61) 2,4 km 45 m 12 C

1. Sümeyye Andaç Pusat SK

2. Melike Korkmaz Demirci Akıncıları GSK

3. Arjin Gezgin Batman GSM

E16B (67) 2,5 km 45 m 11 C

1. Ali Yavuz Güngör Osmaniye OGİDOS

2. Eymen Buztaş İnegöl Belediye SK

3. Mert Alp Çevik Amazon Oryantiring DSK

K18A (38) 2,7 km 50 m 14 C

1. Ayşa Asya Tuzcuoğulları Balıkesir GSK

2. Buse Açıl Balıkesir GSK

3. Azra Coşkun İnegöl Belediye SK

E18A (50) 3,1 km 60 m 15 C

1. Hüseyin Şahan Balıkesir GSK

2. Altar Ilgaz Tuzcuoğulları Balıkesir GSK

2. Utku Çiçek Anadolu Oryantiring SK

K18B (28) 2,5 km 45 m 11 C

1. Kayra Varol Düzce GHSK

2. Nehir Alpur Zeynep Gülin Öngör MTAL GSK

3. Sena Dağaşan Altun Hedef GSK

E18B (30) 2,9 km 50 m 12 C

1. Çağrı Doğukan Özcan Osmaniye OGİDOS

2. İlyas Barış Çalışır Konya GSK

3. Emre Tezel Mersin Bahriye Yelken Doğa SK

K20A (28) 3,1 km 60 m 15 C

1. Esma Melle Anadolu Oryantiring SK

2. Beyza Nur Kaplan Yenimahalle Belediyesi SK

3. Betül Önal Anadolu Oryantiring SK

E20A (35) 3,5 km 70 m 17 C

1. Orbay Fatih Yıldız Balıkesir GSK

2. Baran Mola Türk Silahlı Kuvvetleri SK-TSK

3. Emirhan Camuka Kuzey Geyikleri DSK

K20B (19) 2,9 km 50 m 12 C

1. Cansever Kurt Pikolo Spor Kulübü

3. Açelya Buket Korkmaz Pikolo Spor Kulübü

3. Ayşegül Çürüttü Kayseri GSM

E20B (24) 3,0 km 60 m 15 C

1. Tuna Şen Yıldız Teknik Ünv. SK

2. Alperen Özcan Altun Hedef GSK

3. Hamdi Koçaş Konya GSK

K21A (46) 3,2 km 45 m 14 C

1. Hatice Adıbelli Demirci Akıncıları GSK

2. L. Monika Etterle Biederman İnegöl Oryantiring GSK

3. Aliye Ayta Kuzey Geyikleri DSK

E21A (102) 3,3 km 50 m 17 C

1. Rıdvan Çınar Altun Hedef GSK

2. Erdi Arslan Kastamonu Oryantiring SK

3. Mustafa Ali Türkmenoğlu Pikolo SK

K21B (30) 2,9 km 50 m 12 C

1. Betül Ahıskalı Ankara Orienteerıng SK-AOSK

2. Seher Aytüre ODTÜ SK

3. Buse Doğan Sağlık Bilimleri Üni. SK

E21B (32) 3,0 km 60 m 14 C

1. İhsan Koçak Balıkesir GSM

2. Mehmet Dogan VELO16 SK

3. Mehmet Can Güventürk Osmaniye OGİDOS

K21E (35) 3,3 km 50 m 14 C

1. Elif Gökçe Avcı İnönü Belediyesi GSK

2. Ayşe İşler Jandarma Gücü SK

3. Buket Aydın Balıkesir GSK

E21E (65) 4,1 km 70 m 18 C

1. Cansel Saraç Jandarma Gücü SK

2. Ahmet Kaçmaz Jandarma Gücü SK

3. Aziz Kızıltaş Ankara Orıenteerıng SK-AOSK

K35 (10) 3,2 km 45 m 14 C

1. Gonca Ünal İstanbul Orienteering SK-İOG

2. Sevcan Sanver İstanbul Orienteering SK-İOG

3. Emel Seçer Yılmaz İstanbul Orienteering SK-İOG

E35 (30) 3,5 km 70 m 17 C

1. Abdullah Erdoğan Jandarma Gücü SK

2. Cihan Sanver İstanbul Orıenteerıng SK-İOG

3. Sedat Caferoğlu Edirne GSM

K40 (15) 3,2 km 60 m 16 C

1 Ahu Yetiş Yenimahalle Teknik GSK

2. Seda Arslan Pusula Doğa SK

3. Gülcan Çelik Kuzey Oryantiring SK

E40 (28) 3,3 km 50 m 14 C

1. İlker Açık Devrek Doğa Kaşifleri SK

2. Suat İpekoğlu Yenimahalle Teknik GSK

3. Ekrem Deniz Çankaya Oryantiring GSK

K45 (18) 2,6 km 60 m 13 C

1. Itır Atadiyen Yakamoz GSK

2. Sevda Yalçın Ankara Orıenteerıng SK-AOSK

3. Munise Akdoğan Altun Hedef GSK

E45 (12) 3,1 km 60 m 15 C

1. Mükremin Güven Solmaz İstanbul Orienteering SK-İOG

2. Yavuz Kurtuluş Anıl İstanbul Orienteering SK-İOG

3. Sinan Şen İstanbul Orienteering SK-İOG

K50 (7) 2,6 km 40 m 14 C

1. Emine Öztürk Bursa Oryantiring SK

2. Nuran Demirer Yakamoz GSK

3. Ayşegül Güner Değirmenci Altun Hedef GSK

E50 (18) 3,2 km 60 m 16 C

1. Cengiz Altun Altun Orienteering ve ASK

2. Aret Arapoğlu İstanbul Orienteering SK-İOG

2. Ercüment Usta İstanbul Orienteering SK-İOG

K55 (3) 2,1 km 25 m 12 C

1. Yester Ani Arapoğlu İstanbul Orienteering SK-İOG

2. Gülderen Saygı Demirci Akıncıları GSK

E55 (15) 2,6 km 60 m 13 C

1. Yakup Yakupoğlu İstanbul Orienteering SK-İOG

2. Necati Yıldız İstanbul Orienteering SK-İOG

3. Abdullah Turan Ayancık Belediyesi SK

K60 (1) 2,1 km 25 m 12 C

1 Nigar Boz Doruk Dağcılık ve DSK

E60 (7) 2,1 km 25 m 12 C

1. Rahim İlgenli Ankara Orienteering SK-AOSK

2. Ömer Bilgen Özdemiroğlu İzmir GSM

3. Koray Dever Balıkesir GSK

EMAÇIK (1) 2,0 km 15 m 10 C

1 Tahir Emre Esirgen Ankara Orienteering SK-AOSK

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Uzun Mesafe ve Sürat Yarışları nefes kesti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6382 0
Yenişehir Belediyesinden amatör spora destek https://turkishnews.com.tr/?p=6336&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=yenisehir-belediyesinden-amator-spora-destek https://turkishnews.com.tr/?p=6336#respond Tue, 06 Dec 2022 09:11:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6336 Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 1.Birleşimi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı.

The post Yenişehir Belediyesinden amatör spora destek first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 1.Birleşimi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında amatör spor kulüplerine bir defaya mahsus 4 bin TL nakdi destek sağlanması ile ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Özyiğit,“Bu kulüpler çocuklarımıza ve gençlerimize spor eğitimi ve altyapı olanakları sağlıyor. Bunu sağlarken kulüpleri maddi olarak da desteklemek gerekiyor. Hiçbir çocuğumuzun spora ulaşmasında maddi sorunlar bir engel teşkil etmemeli.” şeklinde konuştu.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nden yapılan ve canlı olarak yayınlanan Meclis toplantısında 20 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlayarak “Dahi bir önder olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendine çağdaş yakıştırması yapan birçok ülkeden önce kadınlara eşit birey noktasında bu hakların verilmesini sağladı ve bu çok anlamlı. İleri görüşlülüğü noktasında da çok büyük işaret. Tüm kadınların ve burada bulunan kadın meclis üyelerimizin 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum” dedi.

Mahalle muhtarlarına destek artarak sürecek

Yenişehir Belediyesi tarafından Yenişehir ilçesi sınırlarında bulunan mahalle muhtarlıklarına ayni yardım yapılması ile ilgili görüşülen gündem maddesinde 750 TL olan yardım ücretinin bin 500 TL’ye çıkarılması teklif maddesi oy birliğiyle komisyonlara havele edildi. Başkan Abdullah Özyiğit “Önceki yıllarda muhtarlıklara verdiğimiz 750 TL’lik ayni yardım yeterli geliyordu. Fakat son zamanlarda artan maliyetler ile bu ücret fiyatının artması gerektiğine karar verdik.” değerlendirmesinde bulundu. Yenişehir Belediyesi ve Çani Petrol Otomotiv Taşımacılık İnşaat ve Turizm Ltd. Şti. arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yapım teklifi oy birliğiyle kabul edilirken Başkan Abdullah Özyiğit’e de yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Atık Ayrıştırma Merkezi yapılacak

Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarına dair yönetmeliğin revize edilmesi ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildikten sonra konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Özyiğit “Yenişehir’de hiçbir şeyin boşa harcanmaması ve dönüştürülmesi noktasında ciddi bir çaba içerisinde olduğumuzun altını çizmek isterim.” dedi.“Atık ayrıştırma merkezimizi inşa ettikten sonra ciddi mesafeler alacağız” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Özyiğit “Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne attığımız imzanın karşılığını sıfır emisyon noktasında da gerçekleştireceğiz diye umut ediyorum.”ifadelerine yer verdi.

Mersin Yenişehir Belediyesi olarak 15 kat üzeri binalarda yeşil bina olma zorunluluğunu getirdiklerini de hatırlatan Başkan Özyiğit “Sadece atık yönetim noktasında değil imarda da biz 15 kat üzeri binalarda yeşil bina olma zorunluluğu getirdik. Örnek teşkil etmesi açısından da ilk yeşil binayı Yenişehir’e yaptık. Teşviklerimiz sonucu şu anda başlamış olan 5-6 proje yeşil bina olarak gerçekleşiyor. Bunların doğaya çok katkıları olacak. Bunu yaygınlaştırarak geleceğimizi kurtarma zorunluluğunda olduğumuzun altını çizmek isterim. Geleceğimize ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakma konusunda üzerimize düşeni yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği tarafından MAGİD ismi verilmesi şartıyla Yenişehir ilçesi sınırlarında, mülkiyeti Yenişehir Belediyesine ait Menteş Mahallesi’ne çok amaçlı salon, kütüphane ile taziye yeri yapımı önerge teklifi plan ve bütçe ile kültür sanat ve turizm komisyonlarına oy birliğiyle havale edildi.

Karkamış Belediyesine destek

Geçtiğimiz 21 Kasım 2022 tarihinde Gaziantep’in Karkamış ilçesinde meydana gelen roketli saldırı sonucu bazı okullar ve yollar tahrip olmuş ciddi maddi hasarlar meydana gelmişti. Mersin Yenişehir Belediyesi de Karkamış Belediyesine kardeş belediye statüsü dahilinde yardım eli uzatıyor. Karkamış Belediyesine akaryakıt ve motorin yardımı yapılması ile ilgili teklif önergesi ise plan ve bütçe komisyonu ile sosyal yardım hizmetler komisyonlarına havale edildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Yenişehir Belediyesinden amatör spora destek first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6336 0
Başkan Özyiğit’ten Miray Ulaş’a tebrik ziyareti https://turkishnews.com.tr/?p=6332&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=baskan-ozyigitten-miray-ulasa-tebrik-ziyareti https://turkishnews.com.tr/?p=6332#respond Tue, 06 Dec 2022 09:11:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6332 Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit Türkiye’nin ilk kadın paratriatleti olan milli yelkenci ve yüzücü Miray Ulaş’ı evinde ziyaret etti.

The post Başkan Özyiğit’ten Miray Ulaş’a tebrik ziyareti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit Türkiye’nin ilk kadın paratriatleti olan milli yelkenci ve yüzücü Miray Ulaş’ı evinde ziyaret etti. Japonya’nın Hiroşima kentinde düzenlenen 2022 Paralimpik Dünya Yelken Şampiyonası’nda dünya ikincisi olan Miray Ulaş’ı tebrik eden Başkan Abdullah Özyiğit “Evin madalya cenneti gibi olmuş. Siz değerli sporcularımızın daima arkasındayız. Başarılarınızla gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yüzmede 39 Türkiye şampiyonluğu ve yelkende dünya üçüncülüğü olan paralimpik milli sporcu Miray Ulaş’ın ve ailesinin misafiri oldu. Evin her köşesinde madalyaları ve kupaları gören Başkan Abdullah Özyiğit Miray Ulaş’ı tebrik ederek “Sizler isteyin biz yapalım. Her zaman yanınızdayız. Başarıların daim olsun.” dedi.Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Miray Ulaş’ın da daha önce yarıştığı triatlon yarışları ile ilgili konuşan Başkan Özyiğit, “Yenişehir ilçesi deniz kenarında olan bir ilçe ve bu sporlara uygun. Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapmış olmak da hem kent hem de ilçemiz için kıymetli. Umarım dünya şampiyonalarına da ev sahipliği yaparız. Avrupa Triatlon Federasyon Başkanımızla bu konuyu görüşeceğim.”ifadelerini kullandı.

Milli yelkenci ve yüzücü Miray Ulaş Yenişehir Triatlonu’nun kent için çok önemli olduğunu vurgulayarak Başkan Özyiğit’e spora ve sporcuya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Ulaş “Mersin’in parkuru çok güzel. Farklı ülkelerden triatlon yarışları için gelen yarışmacılarla konuştuğumda onlarda parkuru çok beğenmişlerdi. Umarım Paratriatlon Dünya Kupası yarışları da Yenişehir’de olur.”ifadesine yer verdi. Ayrıca doğum günü de olan Miray Ulaş bu ziyaretin kendisi için çok anlamlı bir doğum günü hediyesi olduğunu sözlerine ekledi.

Mersin doğumlu Miray Ulaş, paralimpik milli yelkenci ve yüzücüdür. Sağ eli doğuştan ampüte olan 24 yaşındaki milli sporcu Marmara Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nden mezun. Türkiye’nin ilk kadın paratriatleti olan Miray Ulaş’ın Para Yüzme Branşında;39 tane Türkiye Şampiyonluğu,2 tane Türkiye 2’nciliği, dördü Kıtalararası Boğaz Yarışı olmak üzere, beş tane açık su yüzme yarışlarına katılım,Samsung Kıtalararası Boğaz Yüzme yarışında 6.5 km yüzerek para genel klasmanda 3’üncülük, para kadınlar 1’inciliği bulunuyor.Para Yelken Branşında ise;4 defa Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa 5’inciliği, iki defa Avrupa 4’üncülüğü, Dünya 8’inciliği, Dünya 6’ncılığı, Dünya 5’inciliği başarıları da yer alıyor. Mersin’de16-21 Eylül 2021 tarihinde düzenlenen Para Yelken Türkiye Şampiyonasında birinci olarak İtalya’da düzenlenen Paralimpik Dünya Yelken Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Ulaş şampiyonada bronz madalya alarak dünya üçüncü oldu. Ayrıca geçtiğimiz ekim ayında Japonya’da düzenlenen Para Yelken Dünya Şampiyonası’nda milli sporcu Miray Ulaş, gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Başkan Özyiğit’ten Miray Ulaş’a tebrik ziyareti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6332 0
Oryantiring Türkiye Şampiyonasından İnegöl’e 15 Madalya https://turkishnews.com.tr/?p=6260&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=oryantiring-turkiye-sampiyonasindan-inegole-15-madalya https://turkishnews.com.tr/?p=6260#respond Tue, 06 Dec 2022 08:41:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6260 Kocaeli’de yapılan Oryantiring Türkiye Şampiyonasına katılan İnegöl Belediye Spor Kulübü DOSTUM Oryantiring Takımı, 96 kulüpten 1100 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği yarışmalardan 15 madalya ile dönmeyi başardı.

The post Oryantiring Türkiye Şampiyonasından İnegöl’e 15 Madalya first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Kocaeli’de yapılan Oryantiring Türkiye Şampiyonasına katılan İnegöl Belediye Spor Kulübü DOSTUM Oryantiring Takımı, 96 kulüpten 1100 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği yarışmalardan 15 madalya ile dönmeyi başardı.

Katıldığı her yarışmaya damga vuran İnegöl Belediye Spor Kulübü DOSTUM Oryantiring Takımı, 2-4 Aralık 2022 tarihlerinde 96 kulüp 1100 sporcunun katılımıyla Kocaeli’de yapılan Oryantiring Türkiye Şampiyonasında boy gösterdi. DOSTUM Oryantiring takımı sporcuları, yarışmada önemli başarılar elde etti.

15 MADALYA İLE DÖNDÜLER

Zorlu mücadelelere sahne olan ve kıyasıya bir rekabetin yaşandığı yarışmada, İnegöl Belediye Spor Kulübü DOSTUM Oryantiring Takımı; 5 birincilik, 5 ikincilik ve 5 üçüncülük olmak üzere toplamda 15 Türkiye derecesi madalyası alarak kürsüde İnegöl’ü en güzel şekilde temsil ettiler.

DERECEYE GİREN SPORCULAR

Yarışma neticesinde; E16-A Gürhan Horasanlı Türkiye 1.si, K16-A Melek Tekin Türkiye 1.si, K16-B Aleyna zeybek Türkiye 1.si, K21-A Lilianna Biederman Türkiye 1.si, K18-A Azra Coşkun Türkiye 2.si, E-35 Pawel Biederman Türkiye 2.si, E16-B Eymen Buztaş Türkiye 2.si, K16-A Melek Tekin Türkiye 2.si, K21-A Lilianna Biederman Türkiye 2.si, K20-A sudenaz Külah Türkiye 3.sü, K16-A Rabia Aslan Türkiye 3.sü, K21-A Lilianna Biederman Türkiye 3.sü, K21-E Hilal Oruç Türkiye 3.sü, K18-A Azra Coşkun Türkiye 3.Sü, K18-A Aleyna Minden Türkiye 4.sü ve E16-B Enes Ulutaş Türkiye 4.sü olmuştur.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Oryantiring Türkiye Şampiyonasından İnegöl’e 15 Madalya first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6260 0
Spor Kenti Kocaeli’de bu kez karate rüzgârı esti https://turkishnews.com.tr/?p=6209&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=spor-kenti-kocaelide-bu-kez-karate-ruzgari-esti https://turkishnews.com.tr/?p=6209#respond Tue, 06 Dec 2022 08:11:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=6209 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen İller Arası Karate Ligi’nin ikinci ayağı da sona erdi.

The post Spor Kenti Kocaeli’de bu kez karate rüzgârı esti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen İller Arası Karate Ligi’nin ikinci ayağı da sona erdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Karate Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen İller Arası Karate Ligi’nin ikinci ayağına 20 ilden 82 kulüp 544 kadın ile 538 erkek olmak üzere 1082 sporcu katıldı. Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda 8 tatemide yapılan müsabakalarda karateciler madalya almak için kıyasıya mücadele etti. Turnuvada Türkiye Karate Federasyonu tarafından görevlendirilen 94 hakem görev aldı. Sporcular minikler, yıldızlar, ümitler ve gençler olmak üzere 4 yaş grubunda kumite dalındaki 59 kategoride dereceye girebilmek için rakipleriyle rekabet etti.

2022 YILI FAALİYET PROGRAMINDA

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 2022 yılı faaliyet programında yer alan İller Arası Karate Ligi’nin ikinci ayağında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, kulüp başkanları ve sporcu yakınları müsabakaları izledi.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN SELAMLARINI İLETTİ

Konuşmasına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın selamlarını ileterek başlayan Başkan Vekili Çakmak, sahip olduğu potansiyel ve spor tesisleriyle önemli bir spor kenti olan Kocaeli’nde düzenlenen sportif faaliyetlerin kente büyük bir değer kattığını belirterek, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, ulusal ve uluslararası organizasyonlara desteğini sürdürmüştür. Organizasyona katılan tüm misafirlerimize ev sahipliğimizi en iyi şekilde yapıyoruz” dedi.

“SPOR DOSTU BİR ŞEHİRİZ”
Kocaeli’nin spor dostu bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Vekili Çakmak, “Kocaeli spor dostu bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İlimizde ulusal ve uluslararası müsabaka yapabilecek potansiyele sahibiz. Bu turnuvada da bunu göstermiş olduk. Tüm sporcuların Kocaeli’nden güzel anılarla ayrılacağına inanıyorum. Her öğrencinin bir spor dalı ile uğraşmasını istiyoruz. Müsabakalarda centilmence mücadele ederek, başarıyla ayrılmanızı temenni ediyorum. Şampiyonaya katılan sporculara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“SPOR ALTYAPIMIZ ÇOK İYİ”
Daire başkanı Yıldırım ise binin üzerinde sporcuya ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Kocaeli’ne yakışır bir şekilde minikler, yıldızlar, ümitler ve gençler karate şampiyonasını ilimizde gerçekleştirmiş olduk. Biz gençlerimizi sporla buluşturmak adına büyük gayret gösteriyoruz. Fiziki altyapılarımız mükemmel bir noktada. Şehrimiz spor altyapısında iyi bir noktaya geldi. Böyle güzel organizasyonlar yaparak şehrimizde farkındalık oluşturmak istiyoruz. Başkanımız Büyükakın’ın talimatlarıyla birçok ulusal ve uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Şampiyonada dereceye giren sporcuları kutluyorum” ifadesini kullandı.

SPORCULARA MADALYALARI VERİLDİ

Turnuva sonunda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Müsabakalarda genel klasmanda derece alan sporcular salondan mutlu ayrıldı. 3 ayak üzerinden gerçekleşecek İller Arası Karate Ligi, 21 Ocak 2023 tarihinde yapılacak final maçlarıyla sona erecek. Kocaeli’deki ikinci ayak müsabakalarında dereceye giren sporcuların kulüpleri ve isimleri ekteki PDF listesinde bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Spor Kenti Kocaeli’de bu kez karate rüzgârı esti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=6209 0
Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat D Smart’a konuk oldu https://turkishnews.com.tr/?p=5800&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=galatasaray-eski-baskani-adnan-polat-d-smarta-konuk-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=5800#respond Mon, 05 Dec 2022 12:41:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5800 D Smart’ta yayınlanan Haftanın Konuğu programında bu hafta, Galatasaray eski Başkanı ve iş adamı Adnan Polat, Demirören Haber Ajansı’ndan Serhan Türk’ün sorularını yanıtladı.

The post Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat D Smart’a konuk oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

D Smart’ta yayınlanan Haftanın Konuğu programında bu hafta, Galatasaray eski Başkanı ve iş adamı Adnan Polat, Demirören Haber Ajansı’ndan Serhan Türk’ün sorularını yanıtladı.

11 yıl önce mali kongrede kendisine yöneltilen ‘ya seçime gidersin, ya da ibra etmeyiz’ tehdidindeki süreci anlattı:

“11 yıl boyunca stada gitmedim. Dursun Özbek kongrede kulübün özellikle mali sıkıntılarını aşması için küskünlüklerin ortadan kalkması gerektiğini söyledi. O dönemki ibrasızlık yargıtay genel kurulunda da reddedilmişti. Kanuna aykırı bir hareketti. Dursun Özbek de bunu ortadan kaldıralım diyerek oylamaya sundu. Tek bir kişi bile genel kurulda itiraz etmedi ve oybirliği ile nezaketsizliği ortadan kaldırdı. Dursun Özbek de ‘artık bu durum ortadan kaldırıldı senin de maçlara gelmen gerek’ dedi. Bir sonraki maçı da beraber izledik. Dursun Özbek’in çağrısının birlik beraberliği sağlamak adına etkili olduğunu düşünüyorum. Sadece camianın değil taraftarın da birlik olması lazım. Taraftarlar takımı çok güzel destekliyor, stadı dolduruyorlar. Stadın bu şekilde dolu olması hem psikolojik olarak, hem de ekonomik olarak kulübe katkı veriyor. Loca almak istedim bulamadım, bundan memnun oldum. Galatasaray’ın seyircisi Galatasaray’ın ruhudur. Ruh olmadan beden hareket etmiyor.”

Futbol takımının geçen sezondan bu sezona geçişini yorumlayan Adnan Polat; “Galatasaray yeniden bir takım kurdu. Yeni kurulan takım, ligin başında takım olana kadar az kayıpla geçmesi çok büyük bir başarı. Bence Okan hoca da bu süreci çok iyi yönetti. Birbirini tanımayan oyunculardan kurulmuş bir ekip. Ligde Fenerbahçe’nin 2 puan gerisinde. Ben çok başarılı buluyorum ve daha da iyi olacağını düşünüyorum. Geçen sene çok kötü bir sezondu. Ondan önceki sezon ise averajla şampiyonluğu kaçırmıştı. Normalde bu seviyedeki takımı baştan değiştirmeye gerek yoktu. Niye böyle bir şeye kalkışıldı anlayamadım. Mali olarak da büyük bir yük bindi. Bu yanlışın da bedeli geçen sezon başarısızlıkla ödendi. Burak Elmas biraz da tecrübesizlik nedeniyle yanlış yönlendirildi. Sonra farkına varıp gereğini yaptı ama bunlardan ders alıp yolumuza devam etmeliyiz. Geçen seneki en büyük hata averajla şampiyonluğu kaybetmiş bir takımı tamamen değiştirmekti. Dursun Özbek ve Erden Timur çok iyi bir futbol ekibi oldular. Takım yeni oturmaya başladı. Tam yükselme trendindeyken Dünya Kupası girdi. Okan hoca benim için evlat gibidir, Florya’ya da gidip kendisini ziyaret ediyorum, yardımcı oluyorum ve başarılı olacağına inanıyorum. Okan hoca Akhisar ile Türkiye Kupası’nı kazandı, Başakşehir’i şampiyon yaptı. Okan Buruk kendini gösterdi destek verip arkasında durmak lazım. Galatasaray ile kupayı kaldıracağını düşünüyorum. Şampiyonluk yarışı Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçecek gibi duruyor. En az hata yapan takım bence şampiyon olacaktır.” dedi.

Adnan Polat, özellikle sosyal medyada Cristiano Ronaldo ile ilgili çıkan haberlere de değinerek, “Ronaldo’nun Galatasaray’a gelmesini tabi isterim. Renk olur, çok faydalı olur. Ama ben olsam alırdım demedim. Olmasını isterim dedi. Ronaldo’yu parayla getiremezsin. İkna etmen gerekir. Erden Timur bence transferleri iyi yapıyor. Ronaldo’yu da ikna edebilir.” diye konuştu.

Adnan Polat; “Dört tane şampiyonluk yaşadım. Ama sekizinci olduğumuz sene benim için çok değerliydi. Çünkü o dönem 18 takımın 14 tanesi şikeye bulaşmıştı. Bizim takımdan hiç kimsenin adı bile geçmedi. Benim için şampiyonluklardan daha önemli bir sezondu.

20:45 sloganını anlatan Adnan Polat, “20:45 benim maçların bitiş saatini işaret ettiğim bir şeydi. Ama gazeteler manşete taşıdı. Denizli’nin plakası 20, Manisa’nın 45 her iki takıma da teşekkür ederek espriler yapıyorduk. Ama oradaki son 16 dakika bitmeyen bir 16 dakikaydı. Belki de Fenerbahçe son anlarda karşı karşıya pozisyonu atsaydı, 20:45 olmayacaktı.” dedi.

Adnan Polat Galatasaray’ın mali yapısı ile ilgili olarak; “Yıllık geliri 200 milyon dolara çıkarmıştık. Ama ben kullanamadım o mali kongreden dolayı. Bütçemizde 200 milyon doların biraz üstündeydi. Büyük sponsorluklar bulmuştuk. Benim zamanımda Sportif A.Ş.’nin değeri 700 milyon dolar seviyesindeydi. Benden sonra 150 milyon dolara düştü. Son dönemde 200 milyon doların biraz üzerinde. Hiç kimse o aradaki kaybolan 500 milyon doları sorgulamıyor. İçerideki güven ortamının kaybolması nedeniyle düştü. Kısa sürede tekrar o seviyeye çıkması zor görünüyor. Eğer projeler hayata geçerse ve borçlar kapanırsa tekrardan yükseliş olabilir. Ama kısa vadede mümkün değil. Benim harcayamadığım 200 milyon doları şampiyon olmak uğruna bol keseden harcayıp Galatasaray’ın geleceğini kararttılar. Şimdi de onların acısını çekiyoruz.” dedi.

Adnan Polat yeniden başkan olmak istemediğini söyleyerek, “Herhangi bir yardım istenirse yaparım. Dışarıdan kulübe destek olarak katkı yapmaya çalışıyorum. Yurt dışında kulübün tanıtımına yardımcı oluyorum.”

Dursun Özbek dönemini değerlendiren Adnan Polat, “Geldiği günden beri çok iyi işler yaptı. Bir kere iç barışı sağlaması çok önemli. Galatasaray’ın çözülmesi gereken çok sorunu var. Gece gündüz koşturduğunu biliyorum. Ben de yardım gerektiğinde destek oluyorum. İlk döneminde öğrendiği tecrübelerle daha iyi bir şekilde yönetiyor. Ben başarılı olacağını düşünüyorum. İşi kolay değil ama camiadaki herkesin destek vermesi lazım. Camianın Dursun Özbek’i destekleyip arkasında durması lazım. Tüzük değişikliği gerekiyor. Okan buruk ve ekibini desteklemek lazım. Birlik ve beraberliği korumak lazım. ”

Adnan Polat, tüzük sıkıntısı ile ilgili olarak, “Tüzük değişikliği yapmak gerekiyor. Toplantı daveti oldu ama katılım olmadı. Yönetimsel bazı konuları düzenlemek gerekiyor. Katılımcı olmayan üyelikleri iptal etmek gerekiyor. Üyelerin aktif olması lazım. Bu tüzük ile Galatasaray’ı yönetmek çok zor. Değişime ayak uyduramıyoruz. En son tüzük değişikliğini ben yaptım. Bazılarının keyfine 3 başkan ibra edilmedi. Ben üye olmak için beş sene bekledim. Galatasaray’a belli kalitedeki insanları üye yapıp kaliteyi artırmamız gerekiyor.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat D Smart’a konuk oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5800 0
Gürespor, Turgutlu engelini aştı https://turkishnews.com.tr/?p=5704&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gurespor-turgutlu-engelini-asti https://turkishnews.com.tr/?p=5704#respond Mon, 05 Dec 2022 11:26:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5704 Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 12. Hafta mücadelesinde konuk ettiği Turgutlu Belediyespor’u 78-69 mağlup etti. Ev sahibi ekipte İrem Sözen, maçın son anlarında sakatlanarak hastaneye kaldırıldı.

The post Gürespor, Turgutlu engelini aştı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 12. Hafta mücadelesinde konuk ettiği Turgutlu Belediyespor’u 78-69 mağlup etti. Ev sahibi ekipte İrem Sözen, maçın son anlarında sakatlanarak hastaneye kaldırıldı.

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 12. Hafta mücadelesinde Edremit Spor Salonu’nda Turgutlu Belediyespor’u konuk etti. Gürespor Başantrenörü Ahmet Taşkan 3 yıl yardımcılığını yaptığı Turgutlu Belediyespor Başantrenörü Kaan Artun’a karşı ilk rakip ve baş antrenör olarak sahaya çıktı.

Maça iyi başlayan ev sahibi ekip Zakyia Weathersby, pota altında ki etkili performansı ile ilk periyodu 24-17 önde tamamladı. İkinci periyod karşılıklı basketlerle başlarken ev sahibi ekip Gizem Kumandanoğlu ve İrem Sözen’in üç sayılık basketleri rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyerek farkı açtı. Periyodu 26-14 önde bitiren Körfezin Melekleri soyunma odasına 50-34 üstünlükle gitti.

Maçın üçüncü periyodunda konuk ekip farkı kapatmak için mücadele ederken Gürespor, farkın kapanmasına izin vermedi ve periyodu 65-46 önde tamamladı. Final periyodunda Turgutlu temsilcisi maça ortak olabilmek için savunmasını sertleştirip rakip alanda baskı kurarak sayılar bulmasına rağmen Körfezin Melekleri sürprize izin vermeyerek salondan 78-69 galip ayrılmayı başardı. Maçın tamamlanmasına 9 saniye kalan orta alanda top kapma mücadelesinde Gürespor’dan İrem Sözen yerde kaldı.

Oyuna devam edemeyen İrem Sözen, ilk müdahalenin arından hastaneye kaldırıldı. İrem Sözen’in sol dizinde ön çapraz bağ yaralanması olduğu tespit edildi.

Ferhatoğlu Edremit Belediyespor Başantrenörü Ahmet Taşkan, kazandıkları için mutlu olduklarını ancak İrem Sözen’in sakatlığı nedeniyle sevinemediklerini belirterek “Bugün başarılı bir basketbol ortaya koyarak kazanmasını bildik. Maç kazanmak önemli ancak sporcu sağlığı her şeyin üstünde. Sporcumuz İrem Sözen ciddi bir sakatlık yaşadı. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Gürespor, Turgutlu engelini aştı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5704 0
Engel tanımayan sporculardan farkındalık maçı https://turkishnews.com.tr/?p=5670&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=engel-tanimayan-sporculardan-farkindalik-maci https://turkishnews.com.tr/?p=5670#respond Mon, 05 Dec 2022 11:12:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5670 Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay; Dünya Engelliler Günü kapsamında İzmir Rehabilitasyon Spor Kulübü ve Pamukkale Belediye Spor arasında gerçekleşen basketbol maçını izledi.

The post Engel tanımayan sporculardan farkındalık maçı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay; Dünya Engelliler Günü kapsamında İzmir Rehabilitasyon Spor Kulübü ve Pamukkale Belediye Spor arasında gerçekleşen basketbol maçını izledi. Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’ndeki spor salonunda yapılan maç sonrası tüm sporcuları tebrik eden Başkan Tugay, “Sportmence mücadele eden her iki takımı da kutluyorum” dedi. Tugay ayrıca, İzmir’de yetişerek Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı’na seçilen oyunculara da tebrik belgelerini takdim etti.

ÖRNEK OLUYORLAR

İzmir Rehabilitasyon Spor Kulübü Başkanı Ramazan Kaymaz “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz maç ile farkındalık yaratmayı amaçladık. Tüm sporcularımıza ve Karşıyaka Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay başta olmak üzere destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. İzmir RSK, Türkiye’de tekerlekli sandalye basketbol takımı kuran ilk kulüplerden bir tanesidir. Milli takıma en çok sporcu gönderen kulüpler arasındadır. Ayrıca İzmir’den Avrupa Kupası finallerine katılan ilk takımız. Temel amacımız öncelikle sporcularımızın rehabilitasyonunu desteklemek, daha sağlıklı ve daha sosyal kişiler haline gelmelerine katkı sağlamak; sonra da sportif başarılar elde edebilmektir. Bu anlamda oldukça güzel örnekler sergiliyoruz. Sporcularımız hem maddi hem de manevi olarak önemli gelişmeler elde ediyorlar. Sportif faaliyetlerimizin yanı sıra, engelli bireylerin toplum hayatına katılımını arttırmak için farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Engel tanımayan sporculardan farkındalık maçı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5670 0
Şanlı Edro Galibiyet Serisi Yakaladı https://turkishnews.com.tr/?p=5661&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sanli-edro-galibiyet-serisi-yakaladi https://turkishnews.com.tr/?p=5661#respond Mon, 05 Dec 2022 11:11:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5661 EDREMİTSPOR RAKİBİNİ 3-0 YENDİ

The post Şanlı Edro Galibiyet Serisi Yakaladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

EDREMİTSPOR RAKİBİNİ 3-0 YENDİ

1966 Edremitspor evinde ağırladığı Tavşanlı Tepecikspor’u 3-0’lık net galibiyetle yendi. Sarı yeşilli takımın maçını Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da izleyerek maç sonu takımı tebrik etti.

1966 Edremitspor 3 maçlık galibiyet serisini yakaladı. TFF Bölgesel Amatör Lig 12. Grup 10. hafta mücadelesinde Edremitspor evinde ağırladığı Tavşanlı Tepecikspor’u farklı yendi. Maç boyu kurduğu oyun üstünlüğüyle 3-0’lık skorla rahat kazanan Edremitspor’u Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 1966 Edremitspor Kulüp Başkanı Tümdeniz Çelebi, yönetim kurulu, CHP Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Kamuran Taşdemirel, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Özcan ve taraftarlar izledi.

EDRO 3’TE 3 YAPTI

Maç başından itibaren rakibine kurduğu baskıyla ilk yarının ortalarında Barış Kılıç’ın asisti Hasan Cankurt’un golüyle öne geçen Edremitspor ilk yarıyı üstünlükle tamamladı. İkinci yarı Hasan Cankurt’un asisti Barış Kılıç’ın 57. dakikadaki golüyle farkı açan Edremitspor, Ali Tayfun Akbey’in 71. dakikadaki golüyle noktayı koydu. Son düdükle beraber Edremitspor takımı, taraftarı selamladı. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve yöneticiler de oyuncuları tebrik etti. Haftaya lider Sultanbeyli ile oynayacağı deplasman maçında galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor. Şampiyonluk yarışından vazgeçmeyen Edremitspor kan değişikliği sonrası ligde yenilgisiz devam ediyor. Edremitspor Teknik Direktörü Cenap Taner, “Bir maç kazanmak değil, seri yakalamak önemliydi bu devamlılığı korumak istiyoruz. Bu galibiyeti bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza armağan ediyor, haftaya deplasman maçımıza davet ediyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Şanlı Edro Galibiyet Serisi Yakaladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5661 0
Bağcılar’da şampiyon yüzücüler yetişiyor https://turkishnews.com.tr/?p=5657&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bagcilarda-sampiyon-yuzuculer-yetisiyor https://turkishnews.com.tr/?p=5657#respond Mon, 05 Dec 2022 11:11:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5657 Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 5’inci Yüzme Yarışması’nda 8-13 yaş gurubu çocuklar, şampiyon olmak için kulaç attı. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı müsabakalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

The post Bağcılar’da şampiyon yüzücüler yetişiyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 5’inci Yüzme Yarışması’nda 8-13 yaş gurubu çocuklar, şampiyon olmak için kulaç attı. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı müsabakalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Bağcılar Belediyesi’nin genç yüzücülerin keşfedilmesi ve yüzme sporuna kazandırılması amacıyla hayata geçirdiği Yüzme Yarışması’nın bu yıl 5’incisi gerçekleştirildi. 8-9, 10-11 ve 12-13 yaşlarından oluşan 3 kategoride yapılan yarışmaya Bağcılar Belediyesi’ne ait 8 kapalı yüzme havuzunda eğitim alan 644 sporcu katıldı. Elemeler sonucunda kız ve erkek gruplarından 126 öğrenci finale kaldı.

Heyecanlı görüntülere sahne oldu

Yüzme yarışmasının finali ise 4 Aralık 2022 Pazar günü Göztepe Spor Kompleksi’nde düzenlendi. Programa başta sporcuların yakınları olmak üzere ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Heyecanlı görüntülere sahne olan şampiyonada öğrenciler birincilik için kulaç attı. Yarışmaların final düdüğünü ise Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun ile Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir birlikte çaldı.

İnsan sağılığı için en faydalı spor

Müsabaka sonucunda her kategoride 1.2. ve 3. olan kız ve erkek toplam 18 sporcu madalya ve parayla ödüllendirildi. Diğer finalistlere ise yüzücü gözlüğü ve bone verildi. Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Kaymakam Uçgun, “Bütün spor dalları güzeldir ama insan sağlığı açısından en faydalı spor dalı hangisidir derseniz herkesin ittifak ettiği yüzmedir. Bağcılar Belediyesi de yüzme sporu açısından en avantajlı ilçelerden bir tanesi. Belediyenin, bizlerin hizmetine sunduğu 8 tane havuz var. Onların haricinde okulların kullanımında olan havuzlar da var. Bizlere düşen, bu havuzları boş bırakmamak. Yaşlı, genç, kadın ve erkek demeden herkesi yüzmeye teşvik etmek” dedi.

Başarılı olanları ödüllendirdik

“Yüzme bilmeyen kalmasın” mottosuyla gençlerin yüzme öğrenmesine vesile olduklarını ifade eden Başkan Özdemir ise “Havuzlarımızda yüzme öğrenen öğrencilerimiz kendi alanlarında uzman şekilde yarışmalara katılıyorlar. Güzel bir yarışma oldu. Başarılı olanları ödüllendirdik. Birinci olanlara lisans teklif ediyoruz ve uluslararası yarışmalara katılmalarına da destek veriyoruz. Ülkemiz adına uluslararası yarışmalarda mücadele eden gençlerimizin Bağcılar’ımızdan çıkmasını temenni ediyoruz. Ayrıca çocuklarını destekleyen ailelerimize de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ödül törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve yakınları da katıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Bağcılar’da şampiyon yüzücüler yetişiyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5657 0
VakıfBank’tan voleybola özel Ace Card https://turkishnews.com.tr/?p=5592&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vakifbanktan-voleybola-ozel-ace-card https://turkishnews.com.tr/?p=5592#respond Mon, 05 Dec 2022 10:26:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5592 VakıfBank, Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı VakıfBank Kadın Voleybol Takımı taraftarları ve voleybol severlere özel yeni ürünü Ace Card’ı kullanıma sunuyor.

The post VakıfBank’tan voleybola özel Ace Card first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

VakıfBank, Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı VakıfBank Kadın Voleybol Takımı taraftarları ve voleybol severlere özel yeni ürünü Ace Card’ı kullanıma sunuyor. Ace Card kullanıcıları, harcama yaptıkça Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’na destek olmanın yanı sıra kendilerine özel ayrıcalıklardan da faydalanabilecek.

Finansal hizmetleriyle müşteri beklenti ve ihtiyaçlarına özel çözümler sunan VakıfBank voleybola olan kesintisiz desteğini yeni bir kartla genişletiyor. Bankomat ve kredi kartı olarak kullanılabilecek olan Ace Card, VakıfBank Spor Kulübü (VBSK) taraftarları başta olmak üzere tüm voleybol ve sporseverlere hitap edecek özellikleriyle kullanıma sunuluyor. Türkiye’nin spor alanında en uzun soluklu ve en başarılı sürdürülebilir Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerinden birine VBSK ile imza atan VakıfBank, Ace Card ile voleybolseverlere özel ayrıcalıklar sunmaya başlıyor.

VakıfBanklılar, Ace Card ile VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nı alışverişlerinde de desteklemenin gururunu yaşayacak. Ace Card ile yapılan her harcamadan belirli bir oranda tutar, VakıfBank tarafından kulübe aktarılacak. Ayrıca kullanıcılar dönemsel kampanyalar ile sarı-siyahlıların sezonluk kombine alımlarında yüzde 15 indirim, imzalı forma çekilişlerine katılma hakkı, forma satışlarında yüzde 10 indirim ve VakıfBank Voleybol Okulları’nda artı taksit fırsatı yakalayacak. VakıfBank Ace Kart başvurusu onaylanan ilk 5 bin kişi ise özel Ace Card tişörtü kazanacak. Ace Card, ilerleyen günlerde sunacağı yeni özellikleriyle voleybolseverleri özel hissettirmeye devam edecek.

VakıfBank’tan Türk sporuna kesintisiz destek

36 yıl önce kurulan VBSK, kazandığı sayısız şampiyonlukla genç kızlara ilham verirken onların yetişmesi için dünyanın en iyilerinden biri olarak tanımlanan altyapı organizasyonunu her geçen gün güçlendiriyor. Bugüne kadar 4’ü Kulüpler Dünya Şampiyonası ve 5’i Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu olmak üzere kazandığı 11 uluslararası şampiyonluk ile “Türkiye’nin uluslararası alanda en başarılı takımı” olan VBSK, ayrıca milli takımlara yetiştirdiği sayısız sporcuyla da Türk sporuna kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post VakıfBank’tan voleybola özel Ace Card first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5592 0
Ege Üniversitesi Daçka, Rino Seramik Porselen’i 89-82 mağlup etti https://turkishnews.com.tr/?p=5551&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ege-universitesi-dacka-rino-seramik-porseleni-89-82-maglup-etti https://turkishnews.com.tr/?p=5551#respond Mon, 05 Dec 2022 10:00:12 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5551 Türkiye Basketbol 2’nci ligi 4’üncü hafta müsabakasında Ege Üniversitesi Daçka, kendi evinde ağırladığı Rino Seramik Porselen’in 89-82 mağlup etti.

The post Ege Üniversitesi Daçka, Rino Seramik Porselen’i 89-82 mağlup etti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye Basketbol 2’nci ligi 4’üncü hafta müsabakasında Ege Üniversitesi Daçka, kendi evinde ağırladığı Rino Seramik Porselen’in 89-82 mağlup etti. Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, takımı yalnız bırakmadı.

Karşılaşmayı Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu’nda öğrenciler ile birlikte izleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak galibiyetten ve takımın sahada verdiği mücadeleden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Takımlarını büyük bir coşkuyla destekleyen Ege Üniversitesi taraftarlarına da ayrıca teşekkür eden Rektör Budak, “Önümüzdeki maçları da kazanacağımıza olan inancım tamdır” diyerek Ege Üniversitesi Daçka’ya başarılar diledi.

Konuk takımın baskısıyla başlayan maçta Ege Üniversitesi birinci çeyreği 19-25, ikinci çeyreğiyse 42-45 geride tamamladı. Üçüncü çeyreği 1 puan farkla önde bitiren Ege Üniversitesi Daçka, dördüncü çeyreğin sonunda rakibiyle 68-68 berabere kaldı. Birinci uzatmada, salonu dolduran Ege Üniversitesi Daçka taraftarının yoğun desteğiyle rakibiyle arasındaki puan farkını açan ev sahibi takım sahadan 7 puan farkla 89-82 galip ayrıldı.

Ege Üniversitesi Daçka’da Mehmet Erim Özgün 24 sayıyla maçın en çok sayı kaydeden oyuncusu oldu. Kaan Yıldırım Kanlı 20, Can Sayın 15, Adem Bayrak 11 sayı ile maçı tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Ege Üniversitesi Daçka, Rino Seramik Porselen’i 89-82 mağlup etti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5551 0
Canikli Sporculardan Tarihi Başarı https://turkishnews.com.tr/?p=5547&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=canikli-sporculardan-tarihi-basari https://turkishnews.com.tr/?p=5547#respond Mon, 05 Dec 2022 10:00:09 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5547 Canik Belediyespor Kulübü sporcuları Samsun Alt Minikler Boks Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi oldu.

The post Canikli Sporculardan Tarihi Başarı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Canik Belediyespor Kulübü sporcuları Samsun Alt Minikler Boks Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi oldu.

Canik Belediyespor Kulübü sporcuları Samsun’da düzenlenen Alt Minikler Boks Şampiyonası’nda tarihi başarıya imza atarak şampiyonanın yıldızı oldular. Canik Belediyespor Kulübü sporcuları Mustafa Eren Doğan 38 buçuk kiloda, Yiğit Keskin 34 kiloda ve Berkay Sezgin Demir 32 buçuk kiloda şampiyon olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Başkan Sandıkçı Sporcuları Tebrik Etti

Canik Belediyespor Kulübü sporcularını göstermiş olduğu başarılardan dolayı tebrik eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Sporcularımızı göstermiş olduğu başarılardan dolayı yürekten kutluyorum. İlçemizde spora ve sporcuya verdiğimiz desteklerle binlerce sporcu yetiştirmenin ve milli takımımıza pek çok sporcu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sporcularımız ülkemizde ve uluslararası şampiyonalarda elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandırıyor. Sporcularımız daha nice şampiyonluklara ve başarılara imza atacaklar. Sporcularımızın başarılarında katkısı bulunan ailelerine, hocalarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Canikli Sporculardan Tarihi Başarı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5547 0
Sisli havada doğa yürüyüşü https://turkishnews.com.tr/?p=5453&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sisli-havada-doga-yuruyusu https://turkishnews.com.tr/?p=5453#respond Mon, 05 Dec 2022 09:11:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5453 Nilüfer Belediyesi’nin Mysia Yolları’nda düzenlediği yürüyüş sis altında gerçekleşti. Yürüyüşe katılanlar sise rağmen 6 kilometrelik parkuru doğanın tadını çıkararak tamamladı.

The post Sisli havada doğa yürüyüşü first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Nilüfer Belediyesi’nin Mysia Yolları’nda düzenlediği yürüyüş sis altında gerçekleşti. Yürüyüşe katılanlar sise rağmen 6 kilometrelik parkuru doğanın tadını çıkararak tamamladı.

Nilüfer Belediyesi, Mysia Yolları üzerindeki doğa yürüyüşlerini sürdürüyor. Doğa ve spor tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği yürüyüşlerin sonuncusu hafta sonunda gerçekleşti. 6 kilometrelik yürüyüş P14 parkurunda gerçekleşti. Zorluk derecesi yüksek olan parkurdaki yürüyüş Güngören Mahallesi’nden başladı. Sisli havaya rağmen mevsimin güzelliğinin tadını çıkaran doğa tutkunları, 3 saatlik yürüyüşü Üçpınar Mahallesi’nde tamamladı. Büyük ilgi gören doğa yürüyüşleri önümüzdeki günlerde farklı güzergahlarda devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Sisli havada doğa yürüyüşü first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5453 0
Nilüfer’den mükemmel geri dönüş https://turkishnews.com.tr/?p=5449&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=niluferden-mukemmel-geri-donus https://turkishnews.com.tr/?p=5449#respond Mon, 05 Dec 2022 09:11:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5449 Nilüfer Belediyespor, misli Sultanlar Ligi 9. hafta maçında Aydın Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Yeşil mavi beyazlı ekip, 2-0 geriye düştüğü maçta, müthiş bir geri dönüşe imza atarak rakibini 3-2 yendi.

The post Nilüfer’den mükemmel geri dönüş first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Nilüfer Belediyespor, misli Sultanlar Ligi 9. hafta maçında Aydın Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Yeşil mavi beyazlı ekip, 2-0 geriye düştüğü maçta, müthiş bir geri dönüşe imza atarak rakibini 3-2 yendi.

misli Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, 9. hafta maçında Aydın Büyükşehir Belediyespor’u evinde ağırladı. Cengiz Göllü Voleybol Salonu’ndaki maça Nilüfer Belediyespor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle “Hayal Edebilirsen, Yapabilirsin!” pankartı ile çıktı. Mücadeleye etkili başlayan Aydın Büyükşehir Belediyespor, maç başında 5-0’lık seri yakaladı. Bu sonuca müdahale için Nilüfer Belediyespor erken mola aldı. Mola dönüşü rakibini durduran Nilüferli voleybolcular, set ortalarında rakibini yakalasa da ilk seti 25-21 kaybetti. İkinci sete de Ege ekibi etkili başladı ve bu seti de 25-21 kazanarak, setlerde 2-0 öne geçti.

Nilüfer Belediyespor, kötü gidişata maçın üçüncü setinde son verdi. Bu sete baskılı başlayan Nilüfer ekibi, file önünde üstünlüğü yakaladı ve skoru, 9-4’e getirdi. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Nilüfer Belediyespor, rakibinin ataklarına karşılık veremeyince maçta 13-13’lük eşitlik sağlandı. Konuk ekip, ardından 20-15 öne geçti. Kıran kırana geçen mücadelede Nilüfer Belediyespor, 6-0’lık seri yakalayarak aradaki farkı kapattı ve set sonlarına avantajlı girdi. Nilüfer ekibi, bu seti 25-23 alarak setlerde durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü sete 11-3 gibi hızlı bir başlangıç yapan Nilüfer’in sultanları, maç boyunca hem savunma hem atakta istediklerini sahaya yansıttı. Yeşil mavi beyazlılar, bu seti 25-22 kazanarak, maçı tie-break setine taşıdı.

Kazananın belli olacağı tie-break setine de Nilüfer Belediyespor, etkili başladı ve saha değişimine 8-5 önde girdi. Saha değişiminden sonrada baskın oyununu sürdüren Nilüfer’in sultanları, bu seti zorlanmadan 15-8 kazanarak maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Nilüfer Belediyespor 8 maçta 4. galibiyetini alarak puanını 11’e yükseltti. Ligde bir maç eksiği bulunan Nilüfer Belediyespor, 8. sırada yer aldı.

Nilüfer Belediyespor, 7. hafta erteleme maçında 7 Aralık Çarşamba günü saat 14:00’da, PTT ile Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda karşılaşacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Nilüfer’den mükemmel geri dönüş first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5449 0
Net Skorla Deplasmandan 3 Puanla Döndük https://turkishnews.com.tr/?p=5332&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=net-skorla-deplasmandan-3-puanla-donduk https://turkishnews.com.tr/?p=5332#respond Mon, 05 Dec 2022 08:16:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5332 Milas Belediyespor Voleybol Takımımız Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1. Ligi 10.hafta karşılaşmasında deplasmanda Kocaeli BŞB Kağıt Sporu mağlup etti.

The post Net Skorla Deplasmandan 3 Puanla Döndük first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Milas Belediyespor Voleybol Takımımız Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1. Ligi 10.hafta karşılaşmasında deplasmanda Kocaeli BŞB Kağıt Sporu mağlup etti.

Maçın başından sonuna kadar rakibine karşı üstün bir performans sergileyen temsilcimiz ilk seti 18-25 ikinci seti 22-25 üçüncü ve son seti ise 12-25’lik skorla kazanarak sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Liderliğimiz sürüyor…

Deplasmanda aldığı galibiyetle puanını 28’e çıkaran Milas’ın Efeleri, Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1. Ligi A grubunda liderliğini sürdürdü. Kocaeli-Şampiyon Hasan Gemici Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Milas Belediye ve Milas Belediyespor Kulüp Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Milletvekili Suat Özcan, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milas Belediyespor Yönetim Kurulu üyeleri de takip etti.

Yolun Açık Olsun Takım…

Maç sonu sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Milas Belediye ve Milas Belediyespor Kulüp Başkanı Muhammet Tokat; “Galibiyet Milas’a çok yakıştı. Muğla Milletvekilimiz Suat Özcan, Ankara Milletvekilimiz Yıldırım Kaya ve çok sayıda hemşerimizin de bizleri yalnız bırakmadığı maçta; Milas Belediyespor Voleybol Takımımız Kocaeli Büyükşehir Belediyespor karşısında bu önemli maçı 3-0 kazandı. Yolun açık olsun Takım” dedi.

İlk yarıda son rakip Alanya…

Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde ilk yarı önümüzdeki hafta sonu oynanacak olan maçlarla tamamlanıyor. Milas Belediyespor ilk yarının son hafta maçında en yakın takipçisi olan Rest Property Alanya Belediye takımıyla kendi sahasında karşılaşacak.

Milas Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak olan müsabaka 11 Aralık 2022 Pazar günü saat 15’te başlayacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Net Skorla Deplasmandan 3 Puanla Döndük first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5332 0
Voleybol Şampiyonlar Ligi Tivibu’da https://turkishnews.com.tr/?p=5336&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=voleybol-sampiyonlar-ligi-tivibuda https://turkishnews.com.tr/?p=5336#respond Mon, 05 Dec 2022 08:16:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5336 Türk Telekom’un dijital TV platformu Tivibu, Avrupa voleybolunun zirvesini seyircisiyle buluşturuyor. Vakıfbank ve Fenerbahçe’nin maçlarının Tivibu’da yayınlanacağı ‘CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ 6 Aralık’ta başlıyor. Grup aşamalarıyla başlayacak turnuva Tivibu Spor’dan naklen yayınlanıyor.

The post Voleybol Şampiyonlar Ligi Tivibu’da first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türk Telekom’un dijital TV platformu Tivibu, Avrupa voleybolunun zirvesini seyircisiyle buluşturuyor. Vakıfbank ve Fenerbahçe’nin maçlarının Tivibu’da yayınlanacağı ‘CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ 6 Aralık’ta başlıyor. Grup aşamalarıyla başlayacak turnuva Tivibu Spor’dan naklen yayınlanıyor.

Türk Telekom’un dijital TV platformu Tivibu, sporun her branşını ekranlara getirmeye devam ediyor. Avrupa voleybolunun zirve turnuvası “CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi” aralık ayı itibarıyla seyircisiyle buluşuyor. VakıfBank ve Fenerbahçe Opet’in mücadele ettiği Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde gruplarını birinci bitiren takımlar direkt çeyrek finale çıkarken gruplarında ikinci sırada yer alan takımlar arasında en iyi puana sahip 3 takım, çeyrek finale adını yazdırabiliyor. 6 Aralık’ta ilk düdüğün çalınacağı CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi, Tivibu Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanıyor.

Grup aşaması aralık ayında başlıyor

Fenerbahçe Opet, VakıfBank ile oynadığı Şampiyonlar Kupası mücadelesini kazanarak sezona kupa ile başladı. İlk maç gününü boş geçirecek Fenerbahçe Opet, ikinci hafta itibarıyla Avrupa mücadelesine başlıyor. Fenerbahçe Opet, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi D grubundaki ilk maçını deplasmanda Stuttgart ile 21 Aralık Çarşamba günü saat 21:30’da oynuyor.

Son 11 yılda 5 kez kupayı müzesine götüren son şampiyon VakıfBank, kadrosunda değişikliğe giderek sezona birçok yeni oyuncuyla başladı. Yeni kadrosuyla üst üste şampiyonluk yaşamak isteyen son şampiyon, evinde oynayacağı C grubundaki rakibi Kızıl Yıldız Voleybol takımıyla sezona start veriyor. 7 Aralık Çarşamba günü saat 17:00’da başlayacak mücadele ve bütün CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçları Tivibu Spor’dan naklen yayınlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Voleybol Şampiyonlar Ligi Tivibu’da first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5336 0
Messi kariyerinin 1000. maçına çıktı https://turkishnews.com.tr/?p=5200&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=messi-kariyerinin-1000-macina-cikti https://turkishnews.com.tr/?p=5200#respond Mon, 05 Dec 2022 05:36:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5200 Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, kulüp ve milli takım kariyerinde 1000. maçına çıkarak önemli bir başarıya imza attı.

The post Messi kariyerinin 1000. maçına çıktı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

2022 FIFA Dünya Kupası‘nda Arjantin, son 16 turunda Avustralya ile Ahmed bin Ali Stadı’nda karşılaştı.

Son kez katıldığı Dünya Kupası’nda şampiyonluk sevinci yaşamak isteyen Messi, Avustralya karşısında 1000. maçına çıkarak kariyerinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

35 yaşındaki Messi, milli takımda 169, Barcelona ve Paris Saint-Germain’de ise toplam 831 maçta forma giydi.

Bu karşılaşmalarda 788 gol atan yıldız futbolcu, 338 gole de verdiği paslarla katkı sağladı.

İspanya LaLiga’da 520 kez fileleri havalandıran Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 161, İspanya Kupası’nda da 80 gol kaydetti.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221203/messi-kariyerinin-1000-macina-cikti-1064130587.html

The post Messi kariyerinin 1000. maçına çıktı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5200 0
Dünya Kupası: Brezilya ve İsviçre son 16’da https://turkishnews.com.tr/?p=5068&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dunya-kupasi-brezilya-ve-isvicre-son-16da https://turkishnews.com.tr/?p=5068#respond Sun, 04 Dec 2022 14:41:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5068 2022 FIFA Dünya Kupası G Grubu’nda oynanan son maçların ardından Brezilya 6 puan ile gruptan averajla lider çıkarken, İsviçre ise yine 6 puanla grubu 2’nci tamamlayarak adını bir üst tura yazdıran takımlar oldu.

The post Dünya Kupası: Brezilya ve İsviçre son 16’da first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

2022 FIFA Dünya Kupası G Grubu 3’üncü ve son maçında Lusail Stadı’nda Kamerun ile Brezilya karşı karşıya geldi.

Amerika Futbol Federasyonundan Ismail Elfath’ın düdük çaldığı mücadelede Kamerun, Brezilya’yı 1-0’lık skorla geçti.

Kamerun’a galibiyeti getiren golü 90+2’nci dakikada Vincent Aboubakar kaydetti.

Bu sonucun ardından Brezilya, G Grubunu 6 puanla averajla lider tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırmayı başardı.

Öte yandan Kamerun’da Beşiktaş forması giyen Kevin Nkoudou mücadelede süre almadı.

İsviçre 3-2 Sırbistan

Grubun diğer maçında Sırbistan ile İsviçre karşı karşıya geldi.

Stadyum 974’te oynanan mücadeleyi Arjantinli hakem Fernando Rapallini yönetti.

Gollü geçen karşılaşmada İsviçre, Sırbistan’ı 3-2’lik skorla geçti.

İsviçre’ye galibiyeti getiren golleri 20’nci dakikada Xherdan Shaqiri, 44’üncü dakikada Breel Embolo ve 48’inci dakikada Remo Freuler kaydetti.

Sırbistan’ın gollerini ise 26’ncı dakikada Aleksandar Mitrovic ve 35’inci dakikada Dusan Vlahovic kaydetti.

Bu sonucun ardından İsviçre G Grubunu 6 puanla 2’nci sırada tamamlayarak 2022 FIFA Dünya Kupası’nda son 16’ya adını yazdırdı.

Öte yandan İsviçre’de Galatasaray forması giyen Haris Seferovic maçta süre almadı.

Bugün oynanan karşılaşmaların ardından son 16 turunda Brezilya-Güney Kore ve Portekiz-İsviçre eşleşmeleri oluştu.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221203/dunya-kupasi-brezilya-ve-isvicre-son-16da-1064108059.html

The post Dünya Kupası: Brezilya ve İsviçre son 16’da first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5068 0
Tayfun Canlı’dan İda Ultra Teşekkürü https://turkishnews.com.tr/?p=5052&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tayfun-canlidan-ida-ultra-tesekkuru https://turkishnews.com.tr/?p=5052#respond Sun, 04 Dec 2022 14:11:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=5052 Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kazdağları’nda iki gün boyunca süren İda Ultra Maraton heyecanı ödül töreni ile sona erdi.

The post Tayfun Canlı’dan İda Ultra Teşekkürü first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kazdağları’nda iki gün boyunca süren İda Ultra Maraton heyecanı ödül töreni ile sona erdi.

Türkiye’nin ilk ve tek kış maratonu olan İda Ultra Maraton 25 ülkeden 1663 sporcunun katılımı ile Kazdağları’nda gerçekleştirildi. Dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Sporculara ödüllerini veren Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, başta sonsuz destek veren Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan’a, Personellerimize ve Organizasyon Komitesi Polat Dede’ye tüm sporculara ve paydaş kuruluşlara teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Canlı, “ Edremit Belediyesi olarak bu dev organizasyonun resmi sponsoru olmaktan çok mutluyuz.

Yeşilden maviye, Kazdağları’num binbir çeşit doğal güzelliğinin içinde Uluslararası Aeneas Kültür Rotası’nı da kapsayan, Edremit Körfezi’ne kuş bakışı bir rota da mücadele eden tüm sporcuları kutluyorum. Farklı ülkelerden ve ülkemizin ve ülkemizin değişik şehirlerinden gelerek Kazdağları’nda yer döken tüm sporcularımıza ve organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında 7. İda Ultra Maraton’da sizleri yine Kazdağları’na bekliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Tayfun Canlı’dan İda Ultra Teşekkürü first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=5052 0
Kar Spor İda Ultra Nefes Kesti https://turkishnews.com.tr/?p=4995&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kar-spor-ida-ultra-nefes-kesti https://turkishnews.com.tr/?p=4995#respond Sun, 04 Dec 2022 12:11:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=4995 25 ülkeden 1489 koşucu, Kaz Dağları’nın nefes kesen manzarası eşliğinde, birbirinden güzel 4 parkurda mücadele etti

The post Kar Spor İda Ultra Nefes Kesti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

25 ülkeden 1489 koşucu, Kaz Dağları’nın nefes kesen manzarası eşliğinde, birbirinden güzel 4 parkurda mücadele etti

36K ve 15K parkurlarında erkekler ve kadınlarda parkur rekorları kırıldı

Run Zeus RUZ 36K’da Rus koşucu Navil Shaimukhametov 2 saat 53 dakika 34 saniye ile erkeklerde, Nuray Göktepe Bulut,3 saat 13 dakika 34 saniye ile kadınlarda, Köy Koşusu KOK 15k parkurunda Mehmet Aydıngör 1 saat 8 dakika 22 saniye ile erkeklerde Çiğdem Tütüncü de 1 saat 28 dakika ile kadınlarda parkur rekoru kırdı.

Bu yıl Kaz Dağları’nda altıncısı düzenlenen Kar Spor İda Ultra’da sona gelindi. 25 ülkeden 1489 sporcu, Kaz Dağları’nın eşsiz doğasında kıyasıya bir mücadele verdi. Yarış çekişmeli anlara sahne olurken, birbirinden çetin dört parkuru başarıyla tamamlayan isimler ödüllerine kavuştu.

Sporseverlerin her yıl merakla beklediği Kar Spor İda Ultra’nın altıncısı Kaz Dağları’nda sona erdi. Her biri birbirinden zorlu 4 farklı mücadele eden sporcuların mücadelesi ve çabası, her sene olduğu gibi büyük takdir topladı. Yeşilyurt, Adatepe, Narlı, Doyran, Altınoluk, Avcılar, Kızılçukur, Kavlaklar, Tahtakuşlar, Çamlıbel, Güre, Kavurmacılar, Beyoba, Pınarbaşı, Mehmetalan, Zeytinli ve Kızılkeçili olmak üzere toplam 17 köyden geçen koşucular, termalleriyle ünlü Güre Kasabası’ndaki bitiş noktasına varmayı başardı.

Kar Spor isim sponsorluğunda, Edremit Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, DYNAFIT, 2AS, Panthzer, SALEWA, ZÜBER, Hattusa Vacation Thermal Club co-sponsorluğunda, TC. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Valiliği, Çanakkale Valiliği, Edremit Kaymakamlığı, Ayvacık Kaymakamlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu resmi destekleriyle, Rossist Event tarafından düzenlenen yarış, nefesleri kesti.

Sabah 07.00’da tamamlanan yarışın ödül töreni Hattuşa Vacation Thermal Club Hotel’deki Kar Spor İda Ultra Expo Alanı’nda yapıldı. Ödüller, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Kar Spor Yönetim Kurulu Başkanı Selami Alaftargil, Hattuşa Vacation Thermal Club Hotel Genel Müdürü Hilmi Önal, Rossist Event Kurucusu Kar Spor İda Ultra Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede tarafından verildi.

Toplamda 25 ülkeden 1.489 sporcu 3-4 Aralık’ta, dünyanın en fazla oksijen oranına sahip ikinci bölgesi olan Kaz Dağları’nda bir araya geldi. 3 Aralık sabah 07.00’da Çanakkale-Yeşilyurt’tan start alan koşu maratonu, sporcuları benzersiz bir mücadeleye sürükledi. Özlemle beklenen ve 4 farklı parkurda mücadele edilen yarışta ilk finişler belli oldu. Doğa, tarih ve mitolojinin izinde koşulan maraton, spor severleri bir şehirden başka bir şehre götürdü. Yarış boyunca oksijene doyan sporcular, Çanakkale-Yeşilyurt’tan başlayarak Balıkesir-Güre’ye kadar uzandı.

Kar Spor İda Ultra Trail 2022 ‘de rekorlar kırıldı

Zeytin bahçeleri arasında ve Kaz Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde Aeneas Kültür Rotası’na dokunarak geçen İda Ultra İDU 114K parkuru, Kar Spor İda Ultra’nın en uzun parkuru olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık 24 saatte tamamlanan parkurda finiş noktasına erkeklerde ilk varan isim 13 saat 46 dakika 06 saniyeyle Kemal Kukul olurken, kadınlarda Fatma Taş, 9 saat 01 dakika 44 saniye ile parkuru tamamlayan isim oldu.

66km boyunca, Kaz Dağları efsanesinin doğduğu noktada yarışılan ve toplamda 2670m+ irtifa kazanımına sahip olan İda Half Ultra İHU 66K parkurunda, erkeklerde Erkan Bacak 6 saat 54 dakika 1 saniye ile birinciliği göğüsledi. Seda Kurtuldu, 15 saat 39 saniye ile kadınlar birincisi oldu.

Türkiye’nin en etkileyici coğrafyalarından olan Yeşilyurt, Adatepe ve Altınoluk köyleri arasında geçen keyifli bir macera sunan Run Zeus RUZ 36K parkurunda koşucular, 1640m irtifa kazanımının ardından finiş noktasına vardılar. Rus koşucu Navil Shaimukhametov 2 saat 53 dakika 34 saniye ile erkeklerde, Nuray Göktepe Bulut,3 saat 13 dakika 34 saniye ile kadınlarda birinci oldu.

Çanakkale’nin birbirinden güzel iki köyünden olan Yeşilyurt ve Adatepe arasında geçen Köy Koşusu KOK 15k parkurunda ise, Mehmet Aydıngör 1 saat 8 dakika 22 saniyenin ardından finiş noktasına varan ilk sporcu oldu. Çiğdem Tütüncü de 1 saat 28 dakika ile kadınlarda birinci olma başarısı gösterdi.

Birbirinden çetin dört parkurun sonuçları ise şöyle:

İda Ultra İDU 114K Kadınlar İlk 3:

1- Fatma Taş (15:00:39)

2- Samodian Sahar Ilkhchi Asl (17:06:27) (İran)

3- Çiğdem Topatan (20:47:15)

İda Ultra İDU 114K Erkekler İlk 3:

1-Kemal Kukul(13:43:06)

2- Sedat Koyun (13:59:28)

3- Metin Özvarna (14:40:47)

İda Half Ultra İHU 66K Kadınlar İlk 3:

1- Seda Kurtuldu (9:01:44)

2- Betül Obuz Ağaç (9:41:13)

3- SerapEmil (10:10:50)

İda Half Ultra İHU 66K Erkekler İlk 3:

1- Erkan Bacak (6:54:01)

2- Tarık Anbarcı (6:54:08)

3- Savaş Akbaş (6:55:43)

Run Zeus RUZ 36K Kadınlar İlk 3:

1- Nuray Göktepe Bulut (3:13:34)

2- Ekaterina Troshanova (3:19:22)

3- Ezgi Haccak Keskin (3:30:54)

Run Zeus RUZ 36K Erkekler İlk 3:

1- Navil Shaimukhametov (2:53:34) (Rusya Federasyonu)

2- Oğuzhan Emre Singer (2:57:47)

3-Canpolat AKBAY (3:07:35)

Köy Koşusu KOK 15K Kadınlar İlk 3:

1- Çiğdem Tütüncü (1:28:00)

2- Ferda Aydın (1:31:14)

3- AlinaGasilina (1:31:21)

Köy Koşusu KOK 15K Erkekler İlk 3:

1-Mehmet Aydıngör (1:08:22)

2-Mustafa Araç (1:11:18)

3- Bilal Gün (1:14:33)

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Kar Spor İda Ultra Nefes Kesti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=4995 0
Kocaeli işitme engelli kadınlar dostluk maçı https://turkishnews.com.tr/?p=4991&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kocaeli-isitme-engelli-kadinlar-dostluk-maci https://turkishnews.com.tr/?p=4991#respond Sun, 04 Dec 2022 12:01:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=4991 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde engellilere yönelik Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyesi Kadın futbolcular halı saha maçında buluştu.

The post Kocaeli işitme engelli kadınlar dostluk maçı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde engellilere yönelik Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyesi Kadın futbolcular halı saha maçında buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla derneğin kadın üyeleri halı saha futbol maçı yaptı.

ENGELLİLERE YÖNELİK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde engellilere yönelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın destekleriyle Yahyakaptan halı sahada düzenlenen etkinliğe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer ile il müdürlüğü yetkilileri ve dernek üyeleri katıldı.

SEVGİ VARSA ENGEL YOKTUR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, anlamlı bir gün nedeniyle Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile etkinlik yaptıklarını söyledi. Maçta güzel anlar yaşandığını vurgulayan Çakmak, “Sevgi varsa engel yoktur. Onları bu günlerinde yalnız bırakmamak adına buradayız. Gülücükleri ile memnuniyetlerini ifade etmeleri bizi daha mutlu etti. Bundan sonra ki süreçte de Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın önderliğinde engelli bireylerimizle bu tür etkinlikler yapmaya ve destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

AKTÜRKOĞLU, ETKİNLİĞE KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinlikte konuşan Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Hasan Aktürkoğlu: “3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyemiz ve Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte derneğimizin kadın üyelerimizle güzel bir faaliyet yapmak istedik. Buradan yola çıkarak Kadınlarımız için bir spor kulübü kurmak istiyoruz. Her zaman bizlere destek olan kendisini yanımızda hissettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu.

MADALYA VE KUPALARI TAKDİM EDİLDİ

Yeşil Takım ile Siyah Takım arasında çekişmeli geçen maçın normal süresi 0-0 biterken maç sonunda siyah takım penaltılarla 4-1 galip ayrıldı. Maç sonrası protokol tarafından her iki takıma madalya ve kupaları takdim edildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Kocaeli işitme engelli kadınlar dostluk maçı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=4991 0
Yelkenciler Madalya İle Taçlandırıldı https://turkishnews.com.tr/?p=4949&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=yelkenciler-madalya-ile-taclandirildi https://turkishnews.com.tr/?p=4949#respond Sun, 04 Dec 2022 11:00:06 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=4949 27 Kasım’da Ayvalık’ta başlayan, Türkiye Yelken Federasyonu, Uluslar arası Yelken Ligi ILCA 1. Ayak Yarışları ve Milli Takım seçmeleri tamamlandı.

The post Yelkenciler Madalya İle Taçlandırıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

27 Kasım’da Ayvalık’ta başlayan, Türkiye Yelken Federasyonu, Uluslar arası Yelken Ligi ILCA 1. Ayak Yarışları ve Milli Takım seçmeleri tamamlandı. Yüzlerce sporcunun ter döktüğü yarışların sonunda düzenlenen törenle başarılı sporcular madalya ile taçlandırıldı.

Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirilen törene, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arkoğlu, Türkiye Yelken Federasyonu Asbaşkanı Hakan Yenigün ve Ayvalık Yelken Kulübü Başkanı Tolga Alpkökin katıldı.

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık’ta yaklaşık 20 yıldır yapılamayan yarışların gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayvalık’ın bundan böyle deniz sporlarıyla da hafızalarda yer edeceğini vurgulayan Başkan Ergin, kentte yapılacak olan yeni yarışmalara kapılarının açık olduğunu söyledi.

Bu yarışların düzenli olarak Ayvalık’ta yapılması üzerine projelerinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Mesut Ergin, “Bu organizasyon hem ilçemize de kulübümüze çok büyük katkılar verdi. Turizme ve kente hareketlilik getirdi. Türkiye’nin en iyi yelkencilerini yetiştiren Ayvalık’ta belli bir süredir yelken sporunun pasif hale getirilmişti, fakat şahsımın, Ayvalık Belediyesi’nin, kulüp yönetiminin ve en önemlisi üyelerin ortak destekleriyle geliştirmeye ve hak ettiği noktaya tekrar getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Alaçatı, Marmaris ve Bodrum, biz bu işte varız ve onlarla rekabet etmeye de hazırız

Ayvalık’ta sporcuların artık Ayvalık’ı özlemesinin gerekliliğinin altını çizen Başkan Ergin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her zaman bekliyoruz. Uluslararası etkinlikleri dahi Ayvalık’ta görmek istiyoruz, bu anlamda. Yelken, sörf birçok deniz sporları etkinliklerini biz açık deniz yüzme yarışları Ayvalık’ta gerçekleşiyor ve bundan son derece mutlu oluyoruz. Yani Ayvalık bu anlamda çok özellikli ve farklı bir şehir. Bu özelliğinin de dışa çıkması gerekiyordu. İşte birçok coğrafi anlamda birçok yerleri yelken sörf gibi duyuyoruz. Alaçatı, Marmaris ve Bodrum gibi. Biz bu işte varız ve onlarla rekabet etmeye de hazırız. Daha güzel şeyler yapacağımıza da inanıyorum. Ve dereceye giren kardeşlerimiz de ülkemizi çok iyi yerlerde temsil edecektir diye düşünüyorum teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen madalya töreninde; Fenerbahçe Spor Kulübü derneği Doğuş Yelken, Galatasaray Spor Kulübü Derneği, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Spor Derneği, Yalıkavak Yelken Spor Kulübü Derneği, Büyükçekmece Yelken ve Su Sporları Derneği, Turgutreis Yelken Kulübü, Heybeliada Su Sporları Kulübü Derneği, Era Bodrum Yelken Spor Kulübü Derneği’yle, Bulgaristan ve Ukrayna’dan katılan yelkenciler, madalyalarına kavuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Yelkenciler Madalya İle Taçlandırıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=4949 0
Osmangazili Badmintoncudan Altın Madalya https://turkishnews.com.tr/?p=4916&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=osmangazili-badmintoncudan-altin-madalya https://turkishnews.com.tr/?p=4916#respond Sun, 04 Dec 2022 10:26:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=4916 Osmangazi Belediyespor Badminton Takımı sporcularından Veysel Taşdemir, 17 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası’na damga vurdu.

The post Osmangazili Badmintoncudan Altın Madalya first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Osmangazi Belediyespor Badminton Takımı sporcularından Veysel Taşdemir, 17 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası’na damga vurdu.

Türkiye Badminton Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen 17 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Toplam 1042 sporcunun ter döktüğü müsabakada Osmangazili sporcu Veysel Taşdemir göz doldurdu. Rakipleri karşısında bir yaş küçük olmasına rağmen üstün performans sergileyen Taşdemir, birincilik kürsüsüne oturdu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’yı başarıyla temsil eden genç sporcu ve antrenörünü kutladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

The post Osmangazili Badmintoncudan Altın Madalya first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=4916 0
Beşiktaş JK’dan, Dünya Engelliler Günü’nde Anlamlı Bir Proje: “Engeller Bizi Durduramaz” https://turkishnews.com.tr/?p=4675&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=besiktas-jkdan-dunya-engelliler-gununde-anlamli-bir-proje-engeller-bizi-durduramaz https://turkishnews.com.tr/?p=4675#respond Sat, 03 Dec 2022 23:00:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=4675 Ülkemizin en köklü ve120 yıllık tarihiyle Avrupa'nın da ender kulüp ve camialarından birisi olan Beşiktaş JK, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımının 20.yılı şerefine, bedensel engelli bireyleri tekerlekli basketbol sporu ile tanıştırmak ve onların spor yapmasını desteklemek amacıyla, "ENGELLER BİZİ DURDURAMAZ" sosyal sorumluluk projesini, Dünya Engelliler Günü'nde hayata geçirdi.

The post Beşiktaş JK’dan, Dünya Engelliler Günü’nde Anlamlı Bir Proje: “Engeller Bizi Durduramaz” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Ülkemizin en köklü ve120 yıllık tarihiyle Avrupa’nın da ender kulüp ve camialarından birisi olan Beşiktaş JK, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımının 20.yılı şerefine, bedensel engelli bireyleri tekerlekli basketbol sporu ile tanıştırmak ve onların spor yapmasını desteklemek amacıyla, “ENGELLER BİZİ DURDURAMAZ” sosyal sorumluluk projesini, Dünya Engelliler Günü’nde hayata geçirdi.

Hem bu günü kutlamak hem de projenin lansamanını yapmak amacıyla, Beşiktaş Emlak Jet Spor Kompleksi‘nde, “Engeller Bizi Durduramaz” şöleni düzenlendi.

Çebi: “Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını bu konuda lokomotif yapacağız.”

Şölende bir konuşma yapan Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Biz bütün engelli vatandaşlarımıza dokunmak istiyoruz. Sadece fiziki engellilere değil, tüm engelliler bizim için önemli. Beşiktaş engelli sporuna, tüm engelli kardeşlerimize daha fazla destek verecek. Emeği geçen ve bugün burada bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Birazdan oynanacak olan maçın en büyük destekçisi olan Elçin Kılıç Bey ve eşine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Engeller Bizi Durduramaz Sosyal Sorumluluk projesini hayata geçirerek, Türkiye’de yine bir ilki başlatacağız ve ülkemiz genelinde Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını bu konuda lokomotif yapacağız.” dedi.

Şölen, Ahmet Nur Çebi’nin basket atışıyla başlayan Beşiktaş JKveOrdu Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol maçı ile sona erdi. Maçın devre arasında ise, Alya Dormen ve Avrupa Bedensel Engelli Dans Şampiyonu olan Barış Bayraktar özel bir dans gösterisi gerçekleştirdi.

Türkiye’de bir ilk! ENGELLER BİZİ DURDURAMAZ… SEN DE YAPABİLİRSİN…

Beşiktaş JK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Oyucuları Bedensel Engellilere kısa eğitim videolarıyla evde Basketbol oynamayı öğretiyor…

Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımısporcularımızın önderliğinde, eskiden onların da basketbola başlamadan önce yaptığı gibi kendini eve kapatan, spor kelimesi ile kendini yan yana getiremeyen birçok bedensel engelli genci harekete geçirerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Bu proje ile, bedensel engelli bireylerin evde ya da parkta yapabilecekleri çok basit hareketler ile kondisyonlarını da artırarak basketbolu öğretiyoruz. Kampanyanın web sitesi engellerbizidurduramaz adresinde paylaşılacak eğitim filmleri, sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Bu projeyle bedensel engelli bireylere seslenen Beşiktaş JK, şu mesajları verdi: “Sizler de spor yapabilirsiniz, takım oyuncularımıza web sitemiz üzerinden soru sorabilirsiniz. Dilerseniz çektiğiniz videoları bize gönderebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımızdan sadece maçlarımızı değil, kampanyamızı destekleyen tanınmış isimlerin videolarını ve daha pek çok şeyi takip edebilirsiniz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Kaynak :Beyaz Haber Ajansı

Kaynak Sayfa : 

https://beyazhaberajansi.com/haber-besiktas-jk-dan-dunya-engelliler-gunu-nde-anlamli-bir-proje-engeller-bizi-durduramaz-71856.html” target=”_blank”>https://beyazhaberajansi.com/haber-besiktas-jk-dan-dunya-engelliler-gunu-nde-anlamli-bir-proje-engeller-bizi-durduramaz-71856.html

The post Beşiktaş JK’dan, Dünya Engelliler Günü’nde Anlamlı Bir Proje: “Engeller Bizi Durduramaz” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=4675 0
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Galatasaray’a ziyaret https://turkishnews.com.tr/?p=4663&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tff-baskani-mehmet-buyukeksiden-galatasaraya-ziyaret https://turkishnews.com.tr/?p=4663#respond Sat, 03 Dec 2022 22:41:04 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=4663 Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Futbol Akademileri projesi kapsamında sürdürdüğü ziyaretlerine Galatasaray Kulübü ile devam etti.

The post TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Galatasaray’a ziyaret first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Futbol Akademileri projesi kapsamında sürdürdüğü ziyaretlerine Galatasaray Kulübü ile devam etti.

Daha önce Trabzonspor, Bitexen Giresunspor, 1461 Trabzon ve Altınordu kulüplerini ziyaret eden Mehmet Büyükekşi, bugün de Galatasaray Kulübü’nün davetlisi olarak Florya Metin Oktay Tesisleri’ne gitti. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen’in de yer aldığı ziyarette, tesisleri gezerek incelemelerde bulunan Büyükekşi, Galatasaray’ın altyapı çalışmaları hakkında sarı kırmızılı yöneticilerden bilgi aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Futbol Akademileri projesi kapsamındaki incelemelerine Süper Lig’in diğer kulüplerine yapacağı ziyaretlerle devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Kaynak :Beyaz Haber Ajansı

Kaynak Sayfa : 

https://beyazhaberajansi.com/haber-tff-baskani-mehmet-buyukeksi-den-galatasaray-a-ziyaret-71850.html” target=”_blank”>https://beyazhaberajansi.com/haber-tff-baskani-mehmet-buyukeksi-den-galatasaray-a-ziyaret-71850.html

The post TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Galatasaray’a ziyaret first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=4663 0
Katar, Dünya Kupası maçları için bileti olmayanların da ülkeye girebileceğini açıkladı https://turkishnews.com.tr/?p=4640&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=katar-dunya-kupasi-maclari-icin-bileti-olmayanlarin-da-ulkeye-girebilecegini-acikladi https://turkishnews.com.tr/?p=4640#respond Sat, 03 Dec 2022 21:36:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=4640 Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası maçlarına bilet alma zorunluluğu olmaksızın taraftarların ülkeye girişine müsaade edileceğini duyurdu.

The post Katar, Dünya Kupası maçları için bileti olmayanların da ülkeye girebileceğini açıkladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Katar Proje ve Kültürel Miras Yüksek Komitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, FIFA Dünya Kupası için Katar’a gelen taraftarların ülkeye giriş izni niteliğindeki ‘Hayyakart uygulamasına getirilen yeni özelliğe ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, “Hayya karta getirilen yeni özellik, dünyanın her yerinden taraftarların maçlar için bilet almaya gerek kalmadan Katar’a girişine, Dünya Kupası atmosferinin tadını çıkarmasına olanak tanıyor” ifadelerine yer verildi.

Taraftarların ikamet edecekleri yeri belirterek 500 Katar riyali giriş ücretini ödeyip ülkeye girebileceği kaydedilen açıklamada, ülkeye giriş için gerekli Hayya kart uygulaması şartının ise devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, maç bileti olanlar ile 12 yaş ve altı çocukların söz konusu giriş ücretinden muaf olduğu belirtildi.

2022 FIFA Dünya Kupası için bu açıklama (2 Aralık) öncesinde Katar’a girişlerde Hayya kart uygulamasının yanı sıra maç bileti almış olma zorunluluğu da aranıyordu.

2022 FIFA Dünya Kupası süresince Katar’a giriş vizesi niteliğini de taşıyan Hayya kart uygulaması, maç biletine ek olarak stadyumlara giriş şartları arasında yer alıyor. Hayya kart sahipleri ayrıca ülkedeki toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanıp, Doha’daki FIFA Festivali etkinliklerine de katılabiliyor.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221203/katar-dunya-kupasi-maclari-icin-bileti-olmayanlarin-da-ulkeye-girebilecegini-acikladi-1064111405.html

The post Katar, Dünya Kupası maçları için bileti olmayanların da ülkeye girebileceğini açıkladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=4640 0
İran Teknik Direktörü Quieroz’dan ABD maçı öncesi açıklama: Partiye katılın ve eğlenin https://turkishnews.com.tr/?p=1986&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=iran-teknik-direktoru-quierozdan-abd-maci-oncesi-aciklama-partiye-katilin-ve-eglenin https://turkishnews.com.tr/?p=1986#respond Tue, 29 Nov 2022 12:26:07 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=1986 İran Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Quieroz, B Grubu'nda yarın oynayacakları kritik ABD maçı için "Yarın iki takımın da tek hedefi olacak; ikinci tur. Partiye katılın ve eğlenin" dedi.

The post İran Teknik Direktörü Quieroz’dan ABD maçı öncesi açıklama: Partiye katılın ve eğlenin first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

FIFA Medya Merkezi’nde tamamen dolu basın toplantısı odasına İranlı gazetecilerin alkışları eşliğinde giren 69 yaşındaki Carlos Quieroz, özgüveni, rahatlığı ve gerilimi artırmaktan kaçınan tavırlarıyla dikkati çekti.

Gazetecilerin iki ülke arasındaki kutuplaşmanın yarın maçı nasıl etkileyeceği yönündeki ısrarlı sorularına Portekizli teknik adam, “Sizi anlıyorum. Yarın iki takımın da tek hedefi olacak, ikinci tur. Partiye katılın ve eğlenin. Futbolda güzellik kazansın. Yarın sadece kazanabilmeyi istiyoruz” yanıtını verdi.

Basın toplantısında diplomatları aratmayan bir performans sergileyen Queiroz, insan hakları, ırkçılık ve acı çeken insanlar için dayanışma çağrısında bulunurken, ‘okul saldırılarında ölen çocuklar’ı da unutmadı.

Kariyerinde ABD’de takım çalıştırdığını ve kendisi için de özel bir maç olacağını belirten Quieroz, “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Rakibimiz iyi bir takıma sahip. Bizim hedefimiz ve odağımız aynı. ABD çok iyi iki maç çıkardı. Çok zor bir maç olacağı belli. Nasıl başladığımız değil, nasıl bitirdiğimiz önemli olacak. Yarın daha iyi, daha güçlü, daha motive bir takım olamaya ihtiyacımız var. Eğer ikinci tura çıkarsak İran’ın katıldığı 6 turnuvada bu ilk kez olacak” diye konuştu.

Quieroz, ABD karşısında savunmada iyi organize ve topa sahip olmayı, yakalandıkları pozisyonlardan sonuç almayı istediklerini söyledi.

Deneyimli teknik adam, kendisi ve milli takımıyla ilgili eleştirilerine sert yanıt verdiği Alman futbol adamı Jurgen Klinsmann ile ilgili soruyu yanıtsız bıraktı.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa Kaynak : https://tr.sputniknews.com/20221129/iran-teknik-direktoru-quierozdan-abd-maci-oncesi-aciklama-partiye-katilin-ve-eglenin-1063947394.html

The post İran Teknik Direktörü Quieroz’dan ABD maçı öncesi açıklama: Partiye katılın ve eğlenin first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=1986 0
Portekiz ve Brezilya, Dünya Kupası’nda son 16 turuna yükseldi https://turkishnews.com.tr/?p=1982&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=portekiz-ve-brezilya-dunya-kupasinda-son-16-turuna-yukseldi https://turkishnews.com.tr/?p=1982#respond Tue, 29 Nov 2022 12:26:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=1982 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Portekiz, H Grubu'ndaki ikinci maçında Uruguay'ı 2-0 mağlup ederek son 16 turuna çıkmayı garantiledi. Brezilya da G Grubu'ndaki ikinci maçında İsviçre'yi 1-0 mağlup etti ve son 16'ya yükselmeyi başardı.

The post Portekiz ve Brezilya, Dünya Kupası’nda son 16 turuna yükseldi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İki takımın da temposuz oynadığı ilk yarıda Uruguaylı Bentancur ve Portekizli Ronaldo‘nun skoru değiştirme girişimleri başarısız oldu. Turnuvanın başından bu yana 17 maçlık ilk yarısı golsüz sona eren maç serisine bir yenisi daha eklendi.

İkinci yarının daha hareketli başladığı maçta, Bernardo Silva’nın pasıyla ceza alanına giren Felix’in 52. dakikada bekletmeden vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

İki dakika sonra yine sol kanattan gelen Portekiz, Bruno Fernandes‘in ortaladığı topun doğrudan kaleye gitmesiyle öne geçti: 1-0.

75. dakikada ceza yayı içinde topla buluşan Gomez’in vuruşunda, top yan direkten döndü.

90+1. dakikada Gimenez’in pozisyonunda VAR incelemesi sonucu hakem Alireza Faghani, Uruguaylı futbolcunun elle oynadığına hükmederek penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına geçen Bruno Fernandes, rahat hareketlerle gelerek yaptığı vuruşta topu kaleci Rochet’nin sağından ağlarla buluşturdu.

Karşılaşmayı Portekiz 2-0 kazandı.

Geç gelen goller Brezilya’ya turu getirdi

Brezilya, G Grubu’ndaki ikinci maçında İsviçre‘yi 1-0 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi.

Bu sonuçla 2’de 2 yapan Sambacılar, puanını 6’ya çıkardı. İlk mağlubiyetini yaşayan İsviçre ise 3 puanda kaldı.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen müsabakanın ilk yarısında iki takım da pozisyona girmekte zorlandı.

Brezilya’nın 64. dakikada Vinicius Jr ile bulduğu gol, yapılan VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

İkinci yarıda daha baskılı oynayan Sambacılar, aradığı golü 83. dakikada buldu. Sol kanattan içeri kateden Vinicius Jr, meşin yuvarlağı Rodrygo’ya aktardı. Bu oyuncu topu tek pasla ceza sahasındaki Casemiro ile buluşturdu. Casemiro’nun bekletmeden sağ ayağıyla uzak köşeye yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Brezilya, 2’de 2 yaptı ve son 16 turuna yükseldi.

Brezilya’da yıldız futbolcu Neymar, ayağındaki sakatlık nedeniyle kadroda yer alamadı.

Karşılaşmayı 43 bin 649 taraftarın takip ettiği açıklandı.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa Kaynak : https://tr.sputniknews.com/20221129/portekiz-ve-brezilya-dunya-kupasinda-son-16-turuna-yukseldi–1063945375.html

The post Portekiz ve Brezilya, Dünya Kupası’nda son 16 turuna yükseldi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=1982 0
2022 Dünya Kupası’nda sürpriz sonuçlar art arda geliyor https://turkishnews.com.tr/?p=1222&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=2022-dunya-kupasinda-surpriz-sonuclar-art-arda-geliyor https://turkishnews.com.tr/?p=1222#respond Sun, 27 Nov 2022 23:34:05 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=1222 Katar'da devam eden 2022 Dünya Kupası, futbolseverleri sürpriz sonuçlarla şaşırtmayı sürdürüyor. Dün kupanın en büyük favorilerinden biri olarak ...

The post 2022 Dünya Kupası’nda sürpriz sonuçlar art arda geliyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Katar’da devam eden 2022 Dünya Kupası, futbolseverleri sürpriz sonuçlarla şaşırtmayı sürdürüyor.

Dün kupanın en büyük favorilerinden biri olarak gösterilen Arjantin‘in Suudi Arabistan‘a 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 mağlup olmasının ardından, bugün de benzer bir sonu Almanya yaşadı.

Almanya, tıpkı Arjantin gibi ilk yarısını 1-0 önde kapattığı karşılaşmanın ikinci yarısında Japonya’dan yediği 2 golle sahadan mağlup ayrıldı.

Arjantin ve Almanya ilk maçlar sonunda puanla tanışamadı.

Son Dünya Kupası’nın finalisti olarak Katar’a gelen Hırvatistan da ilk maçında Fas ile golsüz berabere kaldı.

Avrupa’nın güçlü temsilcilerinden Danimarka da Tunus karşısında beraberlikten kurtulamadı.

Dünya Kupası’nda yarın kupanın iki önemli favorisi Brezilya ve Portekiz de sahaya çıkacak. Portekiz-Gana, Brezilya-Sırbistan maçları yarın oynanacak.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa Kaynak : https://tr.sputniknews.com/20221123/2022-dunya-kupasinda-surpriz-sonuclar-art-arda-geliyor-1063773757.html

The post 2022 Dünya Kupası’nda sürpriz sonuçlar art arda geliyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=1222 0